Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Spīdolas salidojums. Kā gan bez slotas?

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Maija burvīgā sestdienā, 11. datumā, Cēsu pils parkā notika «Spīdolas salidojums. Veselības prakšu un seno zināšanu festivāls». Ļoti pacilājoša un pozitīva gaisotne. Simt astoņi dažādu jomu meistari. Un – intriga... Pie katras telts vai konsultāciju vietas pa krāšņai slotai... Kādam nolūkam?

F64 Photo Agency

«Spīdolas salidojuma ideja ir iepazīstināt ar dažādiem veidiem, kā cilvēkam atjaunot un saglabāt savu fizisko, emocionālo un garīgo veselību. Pie tiem pieder arī sevis izprašana un savu sakņu atcerēšanās, sajūta, ka esi dabas daļa. Par to ir šis veselības prakšu un seno zināšanu festivāls,» stāsta pasākuma organizatore, astroloģe Aija Austruma. «Slota ir simbols ceļa, vides un arī prāta attīrīšanai. Ja kādam šis dažādās kultūrās par dieviešu atribūtu uzskatītais priekšmets raisa bailes, tas nozīmē, ka viduslaikiem un inkvizīcijas radītajam tēlam vēl aizvien ir spēcīga ietekme. Tomēr tā nevajadzētu būt - arī novecojuši, maldīgi, uzspiesti priekšstati ir jāslauka prom! Jādomā pašam ar savu galvu!»

F64 Photo Agency

«Praktiskā Astroloģija» šoreiz vairāk stāstīja par kristāliem un minerāliem, nevis par zvaigznēm, tāpēc slotu konkursā attiecīgi tā rotāta ar «Swarovski» kristāliņiem.

Par slotām un slaucīšanu latvju folkloras krātuvē ir arī daži jauki ticējumi:

* Vakaros vajagot istabu slaucīt, tad Dieviņš tos ļautiņus pa naktīm apmeklējot.

* Vakarā jāizslauka istaba, jo tad nakti pa to Laimiņa dancojot.

* Slota ir jānovieto ar kātu uz leju. Pretējā gadījumā slotas astri uzsūks negatīvo enerģiju, kas nāk no zemes negatīvajiem spēkiem. * Pareizi novietota slota atvaira ļauno un vairo labklājību.

* Jo akurātāka slota, jo spēcīgāka mājas aizsardzība.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Kristīnes Valleres vadītās neirografikas nodarbības palīdz izprast sevi, risināt problēmas, sakārtot prātu un dvēseli. Tā ir kā saruna ar savu iekšējo «es», tā ir terapija, kas neprasa saņemšanos un koncentrēšanos, tā ir ļaušanās procesam.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Dzied­nieks, gaiš­re­ģis un Lat­vi­jas eks­tra­sen­su šo­va fi­nā­lists Il­mārs Brie­dis uzkalniņā - tālāk no dzirdīgām ausīm. Taro paustie noslēpumi paliek tikai starp viņu un klientu.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Krāsu terapija jeb aura-soma ļoti labi sader ar astroloģiju, homeopātiju, ājurvēdu, ar visām lielākajām sistēmām, kas pēta cilvēka dvēseli. Kādas noskaņas, tāda krāsa piesaista. Astroloģe un krāsu terapeite Santa Pīlāce festivāla dienā enerģiski koša.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šodien vairs nav dienām jārēķina un jāzīmē astroloģiskās kartes. Ir dators, ir astrologs, un laikam un vietai vairs nav īpašas nozīmes. Inita Dilāne palīdz rast atbildes par svarīgāko.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

«Viedakmens» - Latvijas lolojums. Tikos ar idejas autoriem izstādē «Balttour 2019», kad bija vairāk laika parunāt. Māksliniece Sabīne Stāle toreiz nosmēja, ka abiem ar Andri Meļķi vasarās iedegums tik uz muguras, jo daudzas dienas tiek vadītas, meklējot akmentiņus. Latvijas krāšņumus Sabīne arī iemūžina fotogrāfijās. Viņas izstādei bija dots nosaukums «Akmens galaktika», jo mūsu akmeņu faktūra tuvplānā atklāj brīnumainas krāsas un faktūru.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rotu māksliniece un kristālu/minerālu brīnumainās pasaules eksperte Inga Demčuka. Viņas lekciju piedāvājumā aizraujošs stāsts par indīgajiem minerāliem. Jā, gan! Arī tādi ir uz pasaules. Arsenopirīts, orpiments, kriptonīts… Sastāvā sērs, urāns, arsēns… Vispār der zināt, ko iegādājies.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Kādā stendā arī mikroskops. Lai var redzēt kristāla dvēseli.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Salidojumā kā profesionāla apvienība pārstāvēta arī Latvijas Astrologu asociācija. Valdes priekšsēdētāja Līga Šīrona pavasarīgi optimistiskās noskaņās.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šambungas. Laura Daņilova lolojums. Pirms vairākiem gadiem viņš Latgales pusē uzbūvēja eko māju, atstāja lielpilsētas straujo ritmu un tagad dzīvo saskaņā ar sevi un dabu. Ar viņu kopā vienmēr sieva Arnita. Šoreiz ne. Izrādās, ģimenē priecīgs notikums - pavisam nesen pasaulē ieradies mazs cilvēciņš. Žurnāla un festivāla dalībnieku vārdā - sveicam!

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Radošā apvienība «Pirts raganas». Lienīte Vītiņa-Zustrupa, Santa Matveja, Laila Sējāne. Burvīgas dāmas un burvīgs imidžs.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Un - veselīgs spirdzinājums izslāpušajiem.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Pasākuma vadītājs, viņš arī šamanis un čakrafona skaņu zinātājs, vēsta, ka lielā uguns rituāla sākums jau pavisam tuvu.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Uguns visās tautās turēta svēta. Baltu tradīciju zinātāja un uguns rituālu vadītāja Māra Brante vienmēr gatavojas ļoti rūpīgi.

Es sakūru uguntiņu

No deviņi žagariņi.

Sildās Dievs, sildās Laima

Mana mūža licējiņi.

Dedzi, dedzi, uguntiņa,

Tu nezini, ko es došu.

Es tev došu medutiņ,

Skaidravota ūdentiņ.

*

Dedzi, dedzi, uguntiņa,

Tu nezini, ko tev došu -

Es tev došu ziediņami

Trejdeviņas dzirkstelītes;

Trejdeviņas dzirkstelītes,

Pret Saulīti uzlēkušas.

Lai sadega nelaimīte kā uguņa dzirkstelīte!