Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Sinastriskā astroloģija: mīlestības formulas

© Pixabay

Sinastriskā jeb attiecību astroloģija pēta divu (vai vairāku) personu natālo karšu mijiedarbību. Vai radīsies abpusējas simpātijas? Vai draudzība pāraugs mīlestībā? Vai jūtas būs ilgstošas un noturīgas? Vai iespējams konflikts, un kāda veida konflikts tas varētu būt? Uz visiem šiem jautājumiem atbildi spēj sniegt sinastriskās astroloģijas metodes.

Bulvāru astroloģija ir pieradinājusi publiku pie vienkāršotām formulām pēc Saules zīmes - «Zivs sader ar Vēzi, bet ar Lauvu ne» vai «Auns sader ar Strēlnieku, bet ne ar Vērsi». Vai ir tik vienkārši? Sanktpēterburgas pētījums

1980. gados Sanktpēterburgas astrologs Sergejs Šestopalovs nolēma veikt statistisku pētījumu, balstoties uz kādas dzimtsarakstu nodaļas datiem, kuros bija redzams, kuri pāri palikuši kopā, bet kuri - šķīrušies. Astrologs bija ievērojis, ka vispārpieņemtie uzskati par zodiaka zīmju saderību pēc Saules ne vienmēr «strādā». Analīzei tika ņemti dati par 1800 laulībām, kas noslēgta laikā no 1965. līdz 1985. gadam, tātad pietiekami lielā laika intervālā, lai nesaderīgie pāri būtu paguvuši izšķirties. Tika iegūtas divas lielas grupas - šķirtie pāri un pāri, kas palikuši kopā. Šestopalovs sāka pētīt, ar ko abas grupas atšķiras. Jāatzīmē, ka pētījumā tika ņemtas vērā kosmogrammas - tikai planētu atrašanās zodiaka zīmēs un to savstarpējie aspekti, jo dzimtsarakstu nodaļas datos nebija laulāto precīzo dzimšanas laiku, kas nepieciešami natālās kartes izveidošanai. Iegūtie dati bija interesanti un nebūt nesakrita ar tradicionālajiem priekšstatiem. Izrādās, šķirtajās laulībās mazāka nozīme bija Saules zīmju saderībai vai nesaderībai, bet lielāka četru planētu - Marsa, Jupitera, Saturna un Plūtona - konflikta aspektiem. Šķirto laulību sinastrijās bieži bija sastopami saspringti aspekti (kvadrāts, opozīcija, savienojums) starp šīm četrām planētām, savukārt pārējo planētu saspringtie aspekti būtisku ietekmi uz laulības ilgtspēju neuzrādīja. Tāpēc Šestopalovs šīs četras planētas tā arī nodēvēja - par konfliktu planētām. Balstoties uz pētījumu, viņš radīja veidu, kā ātri un viegli, bez konkrēta dzimšanas laika noteikt, vai konkrētie divi cilvēki nonāks konfliktā vai nē. Par šo konflikta planētu teoriju «Praktiskā Astroloģija» ir jau rakstījusi iepriekš, tāpēc te sīkāk nekavēsimies.

Saderība «pēc zodiaka»

Līdzās konfliktu planētu pētījumiem Šestopalovs izanalizēja arī zodiaka zīmju saderību pēc Saules - proti, to, uz ko galvenokārt orientējas bulvārastroloģija. Arī šeit tika pamanītas dažas interesantas lietas.

Kopīgais šķirto laulību īpatsvars mērķa grupa bija 25%, tātad vidēji tikusi šķirta katra ceturtā laulība. Astrologs tāpēc skatījās, kuros no zodiaka Saules zīmju pāriem (piemēram, Mežāzis - Zivis) šis šķirto laulību procents ir mazāks nekā 25%, bet kuros - lielāks. Atklājās, lūk, kas. Pirmkārt, ir svarīgi, kāda Saules zīme ir vīrietim un kāda - sievietei. Piemēram, pāris sieviete Mežāzis un vīrietis Auns nav gluži tas pats, kas sieviete Auns un vīrietis Mežāzis. Izrādās, dažos gadījumos šiem savienojumiem var būt ļoti atšķirīga saderība.

Vienas astroloģiskās stihijas zīmju saderība, pretēji vispārizplatītajiem stereotipiem, arī neizrādījās lielāka par vidējo. Bet dažas kvadratūras, gluži pretēji, izrādījās pat diezgan saderīgas.

Vienas stihijas zīmju pāriem vislielākais šķiršanās procents izrādījās starp Aunu un Strēlnieku - 31% laulību tikušas šķirtas, neatkarīgi no tā, kurš pārī ir vīrietis, kurš - sieviete. Vīrietis Svari un sieviete Dvīņi - 37% šķiršanās gadījumu. Bet pretējais variants, proti, sieviete Svari un vīrietis Dvīņi - mazāk par 25% šķiršanos.

Izrādījās arī, ka atsevišķas vienādās zīmes nesader (t.i., abi partneri pārstāv vienu Saules zīmi). Tāda ir Lauva - pāri, kur abi partneri ir Lauvas, šķīrušies 31% gadījumu. Vērši šķīrušies 37% gadījumu (ne velti saka - stūrgalvīgs kā vērsis), bet Ūdensvīru pāri šķīrušies 32% gadījumu. Interesanti, ka Lauva, Vērsis un Ūdensvīrs pieder pie t.s. fiksētā krusta zīmēm.

Tajā pašā laikā ir zīmes, ka savā starpā saprotas ļoti labi. Tie ir Auni - tikai 16% pāru, kur abi partneri ir Auni, šķīrušies. Vēžu pāri šķīrušies 18% gadījumu. Mežāžu pāriem - 18% šķiršanās gadījumu. Zivju pāriem - 17%. Tātad Auns, Vēzis, Mežāzis un Zivis ir zīmes, kuras sadzīvo ar sev līdzīgo.

Lai gan tradicionāli sekstils tiek uzskatīts par harmonisku aspektu, izrādījās arī, ka ne visi sekstili ir noturīgi. Vīrietis Auns un sieviete Dvīņi - 32% šķiršanos. Vīrietis Strēlnieks un sieviete Ūdensvīrs - 40% šķiršanās gadījumu! Vīrietis Vērsis un sieviete Vēzis - pat 47% šķiršanos, tātad praktiski puse šādu laulību ir izjukušas! Savukārt pretējais variants - sieviete Vērsis un vīrietis Vēzis - normāla savienība atbilstoši vidējam šķiršanās procentam. Savienība, kur šķiršanās procents nav atkarīgs no dzimuma, ir Jaunava - Skorpions. Šīs zīmes slikti sader jebkurā gadījumā - 32% šķirto laulību. Vīrietis Mežāzis un sieviete Skorpions - 35% šķiršanos. Vīrietis Mežāzis un sieviete Zivis - 34% šķiršanos.

Vīrietis Skorpions un sieviete Dvīņi - 42% šķiršanos. Bet pretēji - tikai 15%. Krasa atšķirība! Līdzīgi ir arī Mežāža - Dvīņu pārī - vīrietis Mežāzis un sieviete Dvīņi šķīruši laulību 36% gadījumu, bet pretēji, sieviete Mežāzis un vīrietis Dvīņi - tikai 12% šķiršanos.

Vīrietis Vērsis un sieviete Svari - 18% šķiršanos. Vīrietis Zivis un sieviete Svari - 13%. Starp citu, interesanti, ka gandrīz visām kombinācijām, kur iesaistīta sieviete Svari, šķiršanās procents ir zemāks par vidējo.

Interesanta aina atklājās arī kaimiņu zīmju (Auns - Vērsis, Vēzis - Lauva utt.) attiecībās. Izrādījās, ka vairumā gadījumu līdzās esošās zīmes diez cik labi nesader, kaimiņu zīmju pāru grupā šķiršanos skaits ir no 36% līdz 40%. Taču vairumā gadījumu šķiras tomēr tie pāri, kur vīrietis iet «pēc» sievietes, piemēram, sieviete Jaunava un vīrietis Svari vai sieviete Zivis un vīrietis Auns. Pretējā versijā (vīrietis «pirms» sievietes) šķiršanos gadījumu skaits tuvs vidējam - ap 25%.

Tradicionāli nesavietojamas skaitās kvadratūras. Vairumā gadījumu tā patiešām arī ir. Auns un Vēzis jebkurā savienojumā - 34% šķiršanos. Vīrietis Vēzis un sieviete Svari - 35% šķiršanos. Vīrietis Skorpions un sieviete Ūdensvīrs - 40%. Vīrietis Strēlnieks un sieviete Jaunava - 35% šķiršanos. Bet visas pārējās kvadratūras nebūt neuzrāda tik sliktus rezultātus, vai nu vidējais šķiršanās procents, vai pat zem tā. Vīrietis Ūdensvīrs un sieviete Vērsis šķīrušies pat tikai 9% gadījumu - mazākais šķirto laulību skaits no visiem izpētītajiem savienojumiem! Savukārt pretējā kombinācija - sieviete Ūdensvīrs un vīrietis Vērsis - šķīrušies atbilstoši vidējiem šķiršanās procentiem.

Arī opozīcijas jeb pretējās zīmes uzrāda no tradicionālajiem priekšstatiem atšķirīgus rezultātus. Protams, šeit daudz sliktu savienojumu, taču ir arī noturīgi zīmju pāri. Vīrietis Svari un sieviete Auns šķīrušies 35% gadījumu, taču vīrietis Auns un sieviete Svari - tikai 18%. Tas saskan ar tradicionālajiem uzskatiem par dzimumu lomām pārī - ja vīrietis ir Auns, tas labprāt dominē, bet sieviete Svari bez problēmām tam pieskaņojas, bet ja pārī dominēt gribošais Auns ir sieviete, Svaru vīrietis sajūtas apspiests.

Vīrietis Ūdensvīrs un sieviete Lauva - 31% šķiršanos. Slikta saderība neatkarīgi no dzimuma ir Dvīņiem un Strēlniekam - 37% šķiršanos. Bet ir arī saderīga opozīcija - Jaunava un Zivis. Jebkurā dzimumu variantā Jaunavas - Zivju pārim šķiršanās procents ir 15%.

Secinājums - nekas nav maldinošāks par bulvārastroloģiju, un, balstoties tikai uz Saules atrašanos zodiaka zīmēs, nevar izdarīt nopietnus secinājumus, vai konkrētie cilvēki būs saderīgi.

Uzskatāmībai pievienojam tabulu.

Zīme

Laba saderība (šķiršanos skaits mazāks par vidējo)

Problemātiska saderība (šķiršanos skaits lielāks par vidējo)

Auns vīrietis

Svari, Lauva, Auns

Skorpions, Vēzis, Vērsis, Zivis, Dvīņi, Strēlnieks

Auns sieviete

Auns, Ūdensvīrs

Svari, Zivis, Vēzis, Skorpions, Strēlnieks

Vērsis vīrietis

Mežāzis, Zivis, Svari

Vēzis, Vērsis

Vērsis sieviete

Ūdensvīrs, Mežāzis, Vēzis

Vērsis, Dvīņi, Auns

Dvīņi vīrietis

Mežāzis, Ūdensvīrs, Skorpions

Vēzis, Vērsis, Strēlnieks

Dvīņi sieviete

Ūdensvīrs, Vēzis

Skorpions, Svari, Strēlnieks, Mežāzis, Auns

Vēzis vīrietis

Vērsis, Vēzis, Dvīņi

Svari, Auns

Vēzis sieviete

Vēzis

Vērsis, Dvīņi, Auns, Strēlnieks

Lauva vīrietis

Strēlnieks

Lauva

Lauva sieviete

Svari, Auns

Lauva, Jaunava, Ūdensvīrs

Jaunava vīrietis

Zivis

Ūdensvīrs, Lauva, Skorpions

Jaunava sieviete

Mežāzis, Zivis

Strēlnieks, Svari, Ūdensvīrs, Skorpions

Svari vīrietis

Lauva

Dvīņi, Jaunava, Auns

Svari sieviete

Auns, Zivis, Vērsis

Vēzis

Skorpions vīrietis

Zivis, Strēlnieks

Dvīņi, Ūdensvīrs, Auns, Jaunava

Skorpions sieviete

Zivis, Dvīņi

Auns, Mežāzis, Jaunava

Strēlnieks vīrietis

Noturīgu savienību nav!

Dvīņi, Jaunava, Auns, Vēzis

Strēlnieks sieviete

Mežāzis, Lauva, Skorpions

Ūdensvīrs, Dvīņi, Auns

Mežāzis vīrietis

Vērsis, Strēlnieks, Jaunava, Mežāzis

Dvīņi, Skorpions, Zivis

Mežāzis sieviete

Dvīņi, Vērsis, Mežāzis

Svari

Ūdensvīrs vīrietis

Vērsis, Dvīņi, Auns

Strēlnieks, Jaunava, Ūdensvīrs, Lauva

Ūdensvīrs sieviete

Dvīņi

Jaunava, Skorpions, Ūdensvīrs, Zivis

Zivis vīrietis

Svari, Skorpions, Jaunava, Zivis

Auns, Ūdensvīrs

Zivis sieviete

Skorpions, Vērsis, Zivis, Jaunava

Auns, Mežāzis

Turpinājumā - par planētu lomu sinastrijā.