Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Urāna, Saturna un Plūtona spēles Latvijas politikā

© Oksana DŽADANA, F64 Photo Agency

Tā dēvētās tālās planētas atbilstoši mundānās* astroloģijas teorijai ietekmē globālus procesus un norises. Taču tām kādā brīdī ir nozīme arī indivīda astroloģiskajā kartē. Patlaban spilgti «izpaužas» Urāns, Saturns un Plūtons. Un ļoti interesanti ir skatīt šo planētu ietekmi Latvijas politiskajās norisēs.

Kariņa valdība caur grūtībām

Kas gan var sanākt, ja vēlēšanas notiek dienā, kad savas lielā transformatora spēles izspēlē Plūtons? Planēta, kas mundānajā astroloģijā atbild par globāliem procesiem un politiskām norisēm tajā dienā veidoja spriedzes aspektu ar dzīvības un enerģijas avotu - Sauli. Biznesa astroloģijas kontekstā esmu to nodēvējusi par «bankrota kombināciju», jo, ja tā ir firmas pamathoroskopā, tad daudzos gadījumos rodas nopietnas problēmas. Kā attīstījās notikumi tālāk - to redzējām. Visilgākais valdības veidošanas process neatkarīgās Latvijas vēsturē. Vispirms mēģināja Jānis Bordāns, tad Aldis Gobzems, līdz valdību izveidot izdevās Eiropas Parlamenta deputātam, «Jaunās Vienotības» valdes priekšsēdētājam, ASV dzimušajam Krišjānim Kariņam.

Vēlēšanās savas pozīcijas būtiski zaudēja viena no iepriekšējo gadu varas partijām - Zaļo un zemnieku savienība, un Saeimas sastāvā iekļuva Artusa Kaimņa vadītā «Kam pieder valsts», kā arī Jāņa Bordāna, Jutas Strīķes un Jura Juraša pārstāvētā Jaunā konservatīvā partija. Šāds iznākums daudzus pārsteidza.

«Praktiskā Astroloģija» iepriekš, prognozējot procesus, rakstīja, ka:

«Saules un Plūtona kombinācija norāda, ka šajā periodā ir iespējamas būtiskas pārmaiņas līdzšinējos procesos. Tā varētu būt - partiju ietekmes pārdale, kam seko citādas koalīcijas veidošana. Rezultāts, kādu daudzi vēlētāji un paši politiķi nebūs gaidījuši.»

P.S. Konkrēti pateikt vai prognozēt kādas partijas uzvaru astroloģiski nav iespējams, jo procesā iesaistīti daudzi cilvēki. Varbūt kādai no partijām astrokarte ir veiksmīga, bet kādi «nesaderīgi» kampaņas veidotāji sabojā pasākumu u.tml.

Daži vārdi par premjeru

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa īss astroloģiskais portrets:

Saule - Strēlniekā

Mēness - Aunā

Merkurs - Mežāzī

Marss - Jaunavā

Dzimis starp Saules un Mēness aptumsumu, kas uzliek misiju darboties sabiedrības labā. Astroloģiskajā kartē dominē Zemes stihija, kas dod praktisku un reālu skatījumu, savukārt Marss Jaunavā spēj saskatīt detaļas un vēlas noteiktu lietu kārtību, bet dažkārt traucē uztvert ainu kopumā. Emocionālā pasaule dinamiska - te «pieslēdzas» Marss. Reizumis jāmācās skaitīt līdz desmit un vairāk koncentrēties uz apkārtējiem, nevis sevi.

Valdības horoskops

Valdības darbā un plānos svarīga loma koalīcijai - ļoti aktīva 7. jeb «laulību» māja. Problemātiska tā bija arī Valda Dombrovska pirmo reizi 2002. gadā veidotajai valdībai. Un - lai atceramies, toreiz pasākums tika «uzmests» no Tautas partijas puses, tās pārstāvji valdību pameta. Savukārt Saules un Urāna kvadrāts, kāds ir Kariņa valdības astrokartē, allaž norāda uz pēkšņām krišanas iespējām. Nelāgi kartē izskatās ārlietu tēma, bet vispozitīvāk naudas lietas un finanšu sektora sakārtošana.

Tomēr kopējais iespaids ir tāds, ka valdības un premjera darbu kavēs iekšējās peripetijas.

Valsts prezidenta amata kandidāts

Politiskie spēki jau pamazām sāk gatavoties Valsts prezidenta vēlēšanām, un šobrīd tiek prognozēts, ka augsto amatu varētu ieņemt Eiropas Savienības tiesas tiesnesis, bijušais Latvijas tieslietu ministrs Egils Levits.

Dzimis un skolā gājis Rīgā. Uzlabojoties PSRS attiecībām ar Rietumiem, daudzām Latvijas ebreju izcelsmes ģimenēm ļāva repatriēties uz Izraēlu. Levitu ģimene izbrauca no PSRS, taču apmetās uz dzīvi Vācijā. Tur Egils Levits mācījās Minsteres Latviešu ģimnāzijā, pabeidza Hamburgas universitātes Juridisko fakultāti, tad Filozofijas un sabiedrisko zinātņu fakultātes Politisko zinātņu nodaļu.

Saule - Lauvā

Mēness - Strēlniekā

Merkurs - Vēzī

Marss - Lauvā

Daudz dinamikas, jo kopumā astrokartē dominē Uguns stihija, bet nemaz nav Zemes, t.i., var pietrūkt praktiskuma, ko nedaudz kompensē Merkura atrašanās Vēža zodiaka zīmē. Astrokartē maz spriedzes aspektu, kas liek domāt, ka cilvēks ir gana harmonisks un pozitīvs. Svarīgi, ka Lauvas zodiaka zīmē kopumā atrodas četras planētas. Kā zināms, šī ir aktieru un publisku personu veiksmes zīme. Tā piešķir dotumus atrasties publikas priekšā un prast sevi pasniegt.

Ušakova «urāniskā» rīcība

Kaut iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs vairākkārt organizējis sev uzticības balsojumus domē un allaž teicies strādājam pilsētas labā, pavisam nesen viņš paziņoja par iespējamo kandidēšanu Eiroparlamenta vēlēšanās. Neiztirzāsim iespējamās versijas - kas un kāpēc. Bet šis lēmums sakrīt ar tā dēvēto Urāna krīzi, kura skar ikkatru no mums. Protams, katru citādi. Bet visbiežāk šajā periodā rodas vēlme kardināli mainīt dzīvi, tiek pieņemti pēkšņi lēmumi. Parasti šīs tendences vērojamas 39-42 gadu vecumā (par kritisko brīdi astroloģijā tiek uzskatīts 41 gada vecums, taču reālajā dzīvē var būt nelielas nobīdes, kad cilvēki sāk izjust Urāna ietekmi.)

Rīgas mēram patlaban ir 42 gadi.

Saturns un struktūras

Tā dēvētās tālās planētas atstāj ietekmi uz dažādiem valstiskiem procesiem. Un kā vienu astroloģisku piemēru vēlos pieminēt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadības maiņu.

Komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars šo amatu ieņēma 21 gadu. Taču likums nosaka, ka jaunā CVK - priekšsēdētājs un septiņi komisijas locekļi - jāizveido sešu mēnešu laikā kopš brīža, kad sākas jaunievēlētās Saeimas pilnvaru termiņš. Argumenti nomaiņai bija tādi.... par ilgu aizsēdējies... par maz inovāciju... Politikas komentētājs Romāns Meļņiks laikrakstā «Diena» izteicies: «Jaunā anarhistu vara grib itin visus amatos kādu laiku esošos profesionāļus nomainīt vien nomainīšanas pēc? Vai esat padomājuši, vai dabūsiet vietā labākus? Kurš saprātīgs cilvēks gribēs specializēties šādā šaurā jomā, redzot, ka tiek radīts precedents nomaiņai nevis kaut kādu pieļautu kļūdu, bet gan šādu politisku iegribu dēļ!? »

Martā CVK priekšsēdētājas amatā apstiprināja Kristīni Bērziņu, kura līdz šim pildīja komisijas Informācijas nodaļas vadītājas pienākumus.

Princips: Saturns Mežāzī kārto struktūras. Arnis Cimdars bija vēlēšanās knapas balsis savākušās ZZS virzītais kandidāts. Bet - teikšana tam, kam pieder teikšana. Saturns Mežāzī (kur atradīsies visu gadu) darbojas varas struktūru labā.

Vēlēsim Eiroparlamentu

Eiroparlamenta vēlēšanas paredzētas 25. maijā.

Šīs dienas fons diezgan mainīgs un nenoteikts, jo Mēness atrodas Ūdensvīra zodiaka zīmē. Bet - kopumā nekādu izteikti negatīvu kombināciju nav. Jā, Jupiters un Saturns retrogrādi, kas ilgtermiņā varētu nozīmēt, ka buksē lēmumu pieņemšana.

ĀRZEMĒS

Uguns posta

Sabiedrību visā pasaulē saviļņoja 17. aprīļa ziņa par ugunsgrēku, kas izpostīja Parīzes Dievmātes katedrāli. Aplūkojot ugunsgrēka izcelšanās brīža astrokarti, redzams, ka Marss (viena no planētas tēmām - ugunsnelaimes) nav diez ko labs. Tas veido kvadrātu ar Neptūnu - pieļaujams, ka parādīsies kādas «sazvērestību teorijas» vai atklāsies negaidīti apstākļi.

Astrofona līdzības ar 2013. gadā Rīgas pili izpostījušo ugunsgrēku: Marss Dvīņu zodiaka zīmē un 13. Mēness diena.

Ugunsnelaimju astrofoni ir pētīti samērā maz. Savulaik «Praktiskā Astroloģija» publicēja astrofiziķa, astronoma un astrologa Jura Kauliņa veikto pētījumu, kas izveidots, izmantojot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta statistiku par astoņiem gadiem. Viens no secinājumiem pēc šīs statistikas, ka ugunsbīstamību pastiprinoši faktori ir Sau­les kon­jun­kci­ja ar Sa­tur­nu, Sau­les kvad­rāts ar Urā­nu un ar Nep­tū­nu, Mar­sa kon­jun­kci­ja ar Sa­tur­nu, Marss Auna zī­mē.

__

* Mundānā astroloģija pēta globālos procesus, valstu likteņus un politiskās norises, kā arī dažādas dabas parādības un planētu ietekmi uz tām.