Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Šovasar ceļojumi jāplāno īpaši uzmanīgi

© Pixabay

Mēs neesam kā augi, kas var būt tikai tur, kur iedēstīti. Tā dzimtenes un savu sakņu apzināšanās ir spēcīga un nepieciešama, taču tikpat nepieciešami ir jauni iespaidu apvāršņi, kas paplašina katra personīgo horizontu. Ir vērts skatīt pasaules plašumus, gūt jaunas sajūtas un jaunus draugus, mierīgi relaksēties vai izbaudīt adrenalīna devu, piedaloties kādā ekstrēmā ceļojumā. Pieredzētais ir bagātība.

Lai saņemtos vasaras sezonas ceļojumam: nopirktu biļeti, rezervētu viesnīcu vai sazinātos ar tūrisma aģentūru, ir vajadzīgs impulss. Vai šovasar gribēsies apceļot pasauli, kāpt kalnos, nirt, zvilnēt kūrortā vai palikt rušināties piemājas dārziņā, pateiks katra individuālais horoskops, saka astroloģe Aija Austruma. Taču kopējas tendences atklājas, vērojot Marsa (enerģija, aktivitāte) un Merkura (kustība, komunikācija) «uzvedību», iesāk Aija Austruma.

Pēc viņas domām, maija sākums būs aktīvākais tūrisma sezonas brīdis, jo Marss vēl «dzīvojas» pa zinātkāro un dinamisko Dvīņu zodiaka zīmi, savukārt Merkurs traucas cauri Auna zīmei, kuras vaļasprieks ir vēl nebristu taku izmēģināšana.

Tomēr jau 6. maijā žiglais Merkurs uz 15 dienām agriežas Vērsī, kas neiebilst pret smagu darbu un ērtu atpūtu. Maija vidū Marss pārceļas uz Vēzi, kas ir vismājīgākā zīme. Astroloģe saka, ka, visticamāk, maija vidū ar pilnu jaudu ķersimies pie saimniecības lietu apdarīšanas. Iespējams, ka ārzemēs mītošajiem šis būs laiks, kad viņi apciemos mājiniekus. «Maija beigās Merkurs ir ticis līdz Dvīņiem un gatavs traukties apkārt. Jūnijs drīzāk piemērots kruīza ceļojumiem. Jūnija viducī astroloģiskais fons ir agresīvs un stresains, tāpēc neiesaku doties uz zemēm ar sarežģītu politisko situāciju. Nevajadzētu doties uz valstīm, kurās ir agresīva braukšanas kultūra,» saka astroloģe.

Aija Austruma atgādina, ka 2. jūlijā ir pilns Saules aptumsums Vēža zīmē, bet naktī uz 17. jūliju daļējs Mēness aptumsums Mežāzī. Papildus no 8. jūlija līdz pat 2. augustam retrogrāds ir Merkurs. Pēc viņas domām, šis periods ir neparedzams, pilns ar nepatīkamiem pārsteigumiem un pārpratumiem. «No otras puses - labāk atrasties atvaļinājumā nekā pieļaut kaudzi kļūdu darbā,» uzskata astroloģe. Viņa iesaka ceļot tā, lai kabatā vienmēr būtu «plāns B», un mazāk pārvietoties. Aija Austruma brīdina, ka tieši bīstamajā laikā gribēsies kaut kur traukties. Šo sajūtu izraisīs Marss un Merkurs Lauvas zīmē.

«Līdz 20. augustam var izbaudīt komfortablu ceļojumu. Distancējoties no ierastās vides, šajā laikā varēs gūt daudz radošu impulsu. Vērts izmantot!

Augusta beigās virsroku gūs racionāla pieeja, kurā neiederēsies naudas šķiešana dārgos ceļojumos. Šajā periodā var piedalītos retrītos, doties veselības kūrē, apvienot ceļojumu ar darba lietām,» iesaka astroloģe.

Auns

Auni ir dzimuši ceļotāji. Šajā zīmē dzimušie ar aizrautību atklāj nezināmas vietas un metas piedzīvojumos. Visa mūsu planēta ir viņu spēļu laukums! Lai gan Auniem patīk komforts, piedzīvojumu vārdā viņi spēj nakšņot lidostās un stacijās. Pavasarīgās zodiaka zīmes pārstāvji mēdz nopirkt biļeti uz kādu eksotisku valsti, neplānojot, kurp dosies tālāk un kā beigsies ceļojums. Tomēr Aunus vienmēr izglābj viņu atraktīvā daba un māka komunicēt ar dažādiem cilvēkiem. Auna ideālais ceļojumu partneris ir Lauva. Fantastiski Auni jūtas Taizemē, Kiprā, Marokā, kā arī Atēnās.

Vērsis

Vērsis ir praktisks, pieticīgs un skeptisks ceļotājs. Toties Vērša sapņi ir grandiozi - Brazīlijas pludmales, Indonēzijas vulkāni, Gruzijas vīna dārzi, Islandes neskartā daba. Realitātē viņš no gada uz gadu atliek savu sapņu ceļojumu, aizbildinoties ar izdevīgākā piedāvājuma meklējumiem un aizņemtību. Viņš ir no tiem, kurš labāk piepūš vaigus un mēro desmit kilometrus kājām nekā brauc ar taksometru. No mājām Vērsi izvilina kuponi, atlaides, «lētākie piedāvājumi». Vislielāko prieku viņam sagādā iespēja ietaupīt uz atpūtas rēķina. Vērša ideālais ceļojumu partneris ir Mežāzis. Vērša sirds ilgojas pēc Brazīlijas un Havaju salām. Lieliski viņš jūtas Tallinā, Romā, Sidnejā.

Dvīņi

Dvīņiem patīk ceļot kopā ar tuviniekiem un draugu kompānijā, jo socializēšanās ir Dvīņu būtības stūrakmens. Vislielāko prieku Dvīņiem sagādā gatavošanās process - garas sarunas pie vīna glāzes, iepirkšanās, piemērota apģērba izvēle, ceļasomu kārtošana. Pirms ceļojuma Dvīņi ir izlasījuši visu ne vien par valsti, uz kuru dosies, bet arī par tās vēsturi līdz pat Mozus laikiem. Dvīņiem patīk ceļot ar vērienu - nakšņot dārgās viesnīcās, pusdienot restorānos, laiski dirnēt okeāna krastā. Dvīņu labākais ceļojuma partneris ir Ūdensvīrs. Dvīņiem noteikti jāapmeklē Itālija, Ēģipte un Dienvidamerika. Sirdsprieku Dvīņi atradīs Provansā un Valensijā.

Vēzis

Līdzko Vēzis izkāpj no lidmašīnas, tā tūlīt pat apjūk. Viņš nespēj ceļot bez «Google» kartes viedtālrunī, kompasa un gida, kas uzmana katru Vēža soli.

Vairāk par muzejiem un tūrisma objektiem Vēzi interesē iepirkšanās centri un restorāni. Vēzim patīk dirnēt viesnīcas bārā ar krāšņu kokteiļa glāzi rokā un laiski vērot apkārtējos. Vēža iespaidi par ceļojumu ir savdabīgi un atšķirīgi. Dižo pieminekli un greznāko baznīcu Vēzis nebūs pamanījis, toties būs atradis mazu avotiņu pilsētas nomalē un nofotografējis skaistu durvju rokturi. Vēža ideālais ceļabiedrs ir Dvīņi. Vēzim jādodas uz Maroku, Jaunzēlandi, Grieķijas salām. Neaizmirstamas sajūtas būs saistītas ar Budapeštu.

Lauva

Lauvai vairāk par visu patīk saviesīgi pasākumi. Ceļojuma laikā Lauvas personība nepaliks nepamanīta. Lauva gādā par labu noskaņojumu, smīdina un uzmundrina. Lauva ir tas nejaušais ceļabiedrs, kuram jūs uzticēsiet savus noslēpumus. Viņai patīk pavadīt atvaļinājumu, apmeklējot dažādus mūzikas un mākslas festivālus. Tomēr šīs zīmes pārstāvji ir romantiski sapņotāji - viņiem patīk ilgi vērot saulrietu, klaiņot pa Barselonas šķērsielām, doties pa viļņu apskalotu, akmeņainu molu, lai tā galā ieraudzītu jūras ērgli. Lauvas labākais ceļabiedrs ir Auns. Ideālās valstis: Spānija, Francija, Portugāle. Lauvas pilsēta ir Maiami.

Jaunava

Jaunavai patīk ceļot pieticīgi, bet ar komfortu. Daudzi šīs zīmes pārstāvji labprāt ceļo ar vilcienu. Ilgstoši lidojumi Jaunavu nogurdina un bojā garastāvokli. Jaunava slikti pacieš laika zonu maiņu un jaunā vietā adaptējas tikai pēc vairākām dienām. Jaunavas dievina senas pilsētas, muzejus, parkus, kuros aug veci koki. Jaunavu kaitina lielpilsētas kņada, reklāmu ugunis, burzma, karstums, sviedru aromāts. Šīs zodiaka zīmes cilvēkus harmonizē rāmas mazpilsētas un ziemeļu daba. Tomēr Jaunavām patīk arī sportiski ceļojumi - kāpšana nelielos kalnos, pārvietošanās ar velosipēdu. Ceļojumu partneris - Strēlnieks. Jaunavai jādodas uz Somiju, Islandi. Pozitīvas emocijas rodamas Romā, Amsterdamā, Berlīnē.

Svari

Svari ceļojuma laikā gūst daudz pozitīvu iespaidu, kas emocionāli uzlādē uz ilgu laiku. Svarus priecē skaistas ainavas, ziedu smarža, okeāna šalkas. Šīs zīmes pārstāvji ilgi dzīvo atmiņās. Svaru labestību un dāsnumu novērtē ceļabiedri, kas reizēm kļūst par labiem draugiem mūža garumā. Svari vienmēr apmeklē mākslas galerijas, ja vien iespējams - teātri un operu. Kamēr citi gozējas pludmalē, Svari klaiņo pa pilsētu, meklējot maz zināmas vēsturiskas vietas. Svaru ideālais ceļojumu biedrs ir Vēzis. Galamērķi: Lielbritānija, Grieķija, kā arī Sanfrancisko.

Skorpions

Skorpiona viedtālrunī ir visi iespējamie pielikumi un aplikācijas, kas varētu noderēt ceļojuma laikā. Ja uz brīdi pazūd internets, Skorpions ir izmisumā. Skorpiona apģērbs ir iegādāts speciāli šim ceļojumam, somā - ziedes, krēmi, medikamenti ar domu: «Un ja nu…» Skorpionam nepatīk ceļot nepārdomāti, ļaujoties gadījuma varai. Visam jānotiek pēc iepriekš izstrādāta plāna. Skorpionu vilina tirkīzzilas lagūnas, koraļļu rifi un baltas pludmales. Skorpiona ideālais ceļabiedrs ir Svaru zīmes pārstāvis. Vācija un Argentīna ir Skorpiona laimīgās zemes. Ieteicams apmeklēt Barselonu un Maldivu salas.

Strēlnieks

Kad Strēlnieks plāno ceļojumu, viņš pirmām kārtām iedomājas par autentisko virtuvi, kāda viņu gaida galamērķī. Dedzinoši eksotiskais meksikāņu mielasts, minimālisma estētikā klātais japāņu galds, košie Āzijas ēdieni! O, jā, ceļojuma laikā Strēlnieks vēlas palutināt savas garšas kārpiņas. Strēlnieks vēlas pilnībā atslēgties no visām ikdienas problēmām, tāpēc labprāt braucienā dodas vienatnē. Viņam patīk dažādot izjūtas - vienu gadu doties uz Aļasku, nākamajā uz Havaju salām. Dažiem Strēlniekiem patīk riskanti ceļojumi uz zemēm, kur tūristiem doties neiesaka. Strēlnieka labākais ceļabiedrs ir Skorpions. Piemērotākās valstis ceļojumam: Meksika, Vjetnama, Filipīnas. Laime Strēlnieku sagaida Parīzē.

Mežāzis

Mežāzim patīk ilgi un neproduktīvi sapņot par pasaules apceļošanu. Vēl trakāk - tā vietā, lai izplānotu ceļojumu, viņš mēnešiem žēlojas: te par laika, te naudas trūkumu. Ja nauda un laiks ir, Mežāzis saka, ka veselība pieklibo. Fantāzijās Mežāzis sevi redz Dubaijas debesskrāpja virsotnē, nirstot kopā ar baltajām haizivīm vai klīstot pa Austrālijas tuksnešiem. Tomēr, kad Mežāzis beidzot saņemas, viņš sevi nepieviļ - ceļo tālu, ilgi un pamatīgi. Ideālais ceļabiedrs - Vērsis. Valstis, kas jāapmeklē - Francija, Austrālija, Izraēla, Palestīna. Atmiņā paliks ceļojums uz Bilbao.

Ūdensvīrs

Ja esat dzimis Ūdensvīra zīmē, jūs noteikti no katra ceļojuma atvedat dažus suvenīrus. Viens no tiem - magnētiņš, ko piestiprināt ledusskapim.

Ūdensvīra naudas makā ir monētas no visas pasaules. Līdzko ir izdevība, viņš daudz neprāto, bet dodas ceļojumā. Viņš cenšas aplūkot pēc iespējas vairāk, tāpēc vienā vietā ilgi neuzkavējas - vienmēr ir ceļā. Ūdensvīri dievina ceļojumus ar kruīza kuģiem, jo vairākas diennaktis šūpoties viļņos - tā vien ir laime! Ūdensvīra ideālais ceļojuma partneris ir Zivis. Ūdensvīram jādodas uz Vjetnamu un Ķīnu, kā arī Singapūru un Leipcigu.

Zivis

Zivis ceļojuma laikā uzņem desmitiem selfiju, ko nekavējoties ievieto sociālajos tīklos. Zivtiņas ir no tiem cilvēkiem, kas visu, ko ierauga, nekavējoties fotografē un filmē. Zivīm patīk, ka viņu «Instagram» ievietotās fotogrāfijas apjūsmo un apspriež. Taisnības labad jāteic, ka Zivis spēj pamanīt detaļas un krāsu nianses, kas citiem paslīd garām. Reizēm Zivis savus ceļojumu iespaidus apraksta blogā. Zivīm patīk sena arhitektūra, budistu tempļi, neparasti muzeji, eksotiski dzīvnieki. Ideālais ceļojuma partneris - Ūdensvīrs. Ceļojuma galamērķi: Indija, Nepāla, Seišelu salas. Labi Zivis jutīsies Deli un Taškentā.