Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

MĒNEŠA JUBILĀRS. Kāds ir Vērsis?

© Pixabay

Vērsi varam dēvēt par saimnieku un dzīves baudītāju. «Kas var būt labāks par smalku vīnu un labu sieru?» teiks Vērsis, klās galdu, rīkos jubilejas, organizēs dārza svētkus, un, ja būs ieplānota kāda saimnieciska talka, tad pēc tās noteikti tiks padomāts par cienastu.

Sabiedriskās aktivitātes un saviesīga gaisotne ir īsti viņa stilā, kur Vērsis par saimnieku - tur valdīs omulība! Draugi Vērša mājās jūtas labi. Saimnieciskums un praktiskums netraucē Vērsim būt arī dvēselē māksliniekam, novērtēt visu daiļo un mākslas vērtības. Tā ir viena no dzīves baudām, kas Vērsim sniedz gandarījumu. Tajā pašā laikā Vērši nav izteikti bohēmisti, viņi reti kad ilgstoši gremdēsies neauglīgās sarunās par mākslu pie vīna glāzes. Pēc kārtīgi padarīta darba atpūta, protams, ir svarīga, un labi, ja šos mirkļus var izbaudīt komfortabli un patīkami. Tā dēļ Vērsis ir gatavs pūlēties, strādāt un, protams, labi nopelnīt. Bet viņa vadmotīvs nav: nauda, nauda, nauda - pašas naudas dēļ. Stabili un pietiekami labi ienākumi nepieciešami tīkamai un komfortablai dzīvošanai, nevis krāšanai zeķē «nenoskārstai vajadzībai». Ja ar konkrētu mērķi, tad cita lieta! Protams, materiālais nodrošinājums dvēseli dara mierīgāku. Taču Vērši var būt arī mazliet laiski, un rosība reizēm mijas ar slinkajiem periodiem. Bet tas visai maz viņiem traucē apzināti un neatlaidīgi iet uz savu nosprausto mērķi. Vaduguns rāda ceļu, un nekas nespēj viņus apturēt - mazliet atpūtīsies un dosies uz priekšu. Un te nu var rasties kāda problēma. Simboliski izsakoties, Vērsis ir arkla vilcējs, un tas iejūgs bieži vien neļauj pagriezt galvu ne pa labi, ne pa kreisi. Līdz ar to Vērsis dzīvē var nepamanīt kādus blakus apstākļus un savā ietiepībā izdzīt vagu ne tur, kur būtu vajadzīgs. Turklāt padomus viņš uzklausa reti - ir savs viedoklis un viss, varam to saukt arī ar spītu un ietiepību.

Vērsi nevajag tirdīt un bakstīt, tad viņš vienkārši var apstāties kā zemē iemiets vai sākt spert gaisā zemes. Un tad lai Dieviņš stāv klāt tam, kas kļuvis par saniknota Vērša dusmu objektu! Protams, Vērsis nesāks dusmoties tikai tāpēc vien, ka ar kreiso kāju izkāpis no gultas vai tajā dienā ir vienkārši neomā. Tādas izdarības arī nav viņa stilā. Vērsis ir taisnīgs un godavīrs. Ja kādā kolektīvā tiek vērptas intrigas, tad Vēršus mēģināt tajās iesaistīt nemaz nav vērts. Viņa moto: pasaulē jāvalda taisnīgumam! Starp citu, Vērša valdošā planēta ir Venera, kas atbild ne tikai par naudu, mīlestību un skaistumu, bet arī par juridiskām lietām, un Latvijas vadošo juristu aprindās satopami ļoti cienījami Vērši.

Vērši netiecas pēc atzinības, aplausiem un mirdzošiem niekiem, taču, pateicoties pamatīgumam un mērķtiecībai, dzīve viņiem bieži piedāvā iespējas sasniegt augstu stāvokli un kļūt par autoritātēm.

Attiecību jomā Vērši arīdzan mēdz būt privātīpašnieciski un greizsirdīgi, un nevajag pārbaudīt viņu pacietību un mīlestību, koķetējot ar citiem.

Vērši dara pasauli turīgāku, bagātāku un komfortablāku.