Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Saderība, mīlestība, kāzu datums

© F64

Līdz ar pavasara atmodu sākas arī kāzu laiks. Daudzi pāri tieši pavasari un vasaru izvēlas, lai nostiprinātu ģimeniskās saites oficiāli. Daudzi arī vēršas pie astrologiem vai numerologiem, lai izvēlētos lielajam dzīves notikumam piemērotāko dienu. Vai gan viens datums spēj garantēt laimīgu un saticīgu dzīvošanu visa mūža garumā? Protams, nē. Tad kādēļ vispār tas nepieciešams?

Lai svarīgā diena saulaina

Reiz kādas dzimtsarakstu nodaļas darbiniece man puspajokam, pusnopietni sacīja: «Tavi kolēģi galīgi aptrakuši. Man viens jaunais pāris laulības reģistrāciju gribēja pieteikt oficiālajā valsts svētku dienā, turklāt tieši pulksten 14.02. Astrologs esot teicis, ka tas ir vienīgais vislabākais laiks reģistrācijai.»

Astrologiem, iespējams, labākā kāzu datuma izvēlei ir dažādas pieejas, taču nebūt nav tā, ka tikai viens datums un viens pulksteņa laiks ir tas īstenais.

Savā praksē datumus pāriem izvēlos pēc principa, lai kāzu diena abiem ir pēc iespējas harmoniskāka. Tas nozīmē - katram individuālajā astrokartē atrodu dienu, kurā ir pēc mazāk stresa un strīda aspektu, mīlestības planēta Venera harmoniska u.tml. Skatu abu partneru kartes. Taču gandrīz nekad nav tā, ka visiem diena ideāla, pārsvarā vienam tā ir jaukāka nekā otram. Tad - prioritāte līgavai. Izvēloties kāzu datumu, būtu vēlams ņemt vērā arī citas lietas - piemēram, vai pasākums ieplānots liels, ar daudziem viesiem (attiecīgi tad skata Mēness novietojumu zodiakā), vai pāris dodas ceļojumā (attiecīgi skata Jupitera stāvokļus u.c. ar ceļošanu saistītas kombinācijas).

Taču datuma izvēle nekādā gadījumā nenozīmē, ka visu mūžu pāris iztiks bez krīzēm vai strīdiem.

Ciparu pārdozēšana

Statistikas apkopošana ir ilgs, pamatīgs un piņķerīgs process, un astroloģijā vai numeroloģijā atšķirībā no citām nozarēm to neviens nefinansē. Tāpēc oficiālu datu par zīmīgajos datumos noslēgto un pēc tam šķirto laulību skaitu mums nav. Ir tikai neoficiālās sarunās ar dzimtsarakstu darbiniekiem dzirdēts viedoklis, ka diezgan daudzi pāri, kas precējušies 7.07.2007., 8.08.2008. vai 9.09.2009., laulību šķīruši. Bet tas tā - runu līmenī.

Numeroloģijā arī nekas nav vienkārši. Par kāzu datumu izvēli vairākkārt rakstījis žurnāls Praktiskā Astroloģija. Vienā no publikācijām sertificēta nomeroloģe Ineta Ventniece- Krīgere skaidrojusi: «Tāpat kā var pārdozēt alkoholu, cilvēks var pārdozēt arī ciparus savā dzīvē. Jā, salīdzinājums kādam varētu šķist pārāk tiešs, bet daudzo gadu laikā, kopš strādāju kā numeroloģe, esmu to novērojusi.» Numerologs ciparos pārvērš cilvēka vārdu, uzvārdu, protams, izmanto dzimšanas datus, arī adresei piemīt būtiska ietekme, savu artavu piemet ģimenes locekļi, kuru numeroloģiskās matricas cipari veido kopējo fonu. Un, ja tiek izraudzīts laulību datums, kurā dominē viens un tas pats skaitlis, tad tiešām var notikt īssavienojums.

«Ja ciparus pārdozē, tie sāk darboties haotiski, nevis tā, kā rakstīts numeroloģijas grāmatās vai kā stāsta teorijā. Cipari pat traucē īstenot iecerēto. Piemēram, cilvēkam matricā ir trīs septītnieki, un viņš nolēmis apprecēties 2017. gada septiņpadsmitajā jūlijā. Vai septītajā jūlijā. Vai tajā pašā daudz locītajā kāzu ažiotāžas datumā - divi tūkstoši septītā gada septītajā jūlijā. Tik daudz septītnieku šim cilvēkam enerģētiski nemaz neatbilst, viņš var rīkoties pavisam pretēji, nekā šī cipara numeroloģiskais skaidrojums to paredz. Septītnieku pārdozēšana cilvēku var pat iznīcināt. Vai to viņš gribētu? Diez vai,» brīdina numeroloģe.

Kā mīļi sadzīvot

Atgriežoties pie astroloģijas - pētot mīlas attiecības, tiek ņemti vērā daudzi faktori. Pirmām kārtām jau katra partnera individuālais horoskops. Tur atrodamas atbildes uz daudziem jautājumiem: kādas partnerattiecības cilvēkam svarīgākas - brīvas vai ģimenes veidošana, kā viņš šajās jomās sevi izpauž, kāds partnera tips vēlamāks, kādi pozitīvas attīstības vai šķēršļu momenti privātajā dzīvē doti. Protams - svarīgs ir cilvēka raksturs un personības kopums. Nereti horoskopa kartē privātajā dzīvē redzami dažādi apgrūtinājumi, un bieži mīlas attiecības vai laulība mums uzliek pienākumu kaut ko šajā dzīvē iemācīties, aptvert, saprast un risināt.

Kad partneru horoskopi izanalizēti atsevišķi, tad tiek veidota kopējā saderības (sinastrijas) karte. Tajā parādās šo attiecību raksturs un iespējas - kā partneri var viens otru papildināt, kādas jomas otra dzīvē aktivizēt, kādi mīlestības, erotikas un garīgās, dvēseliskās saskaņas momenti doti, kur var rasties konflikti un šķēršļi.

Jāteic, ka savā praksē neesmu redzējusi laikam nevienu absolūti ideālu saderības horoskopu, bet ja tāds atrastos - šie partneri no garlaicības jau būtu iznīkuši vai, visticamāk, aizgājuši katrs uz savu pusi, jo attiecībās zināma deva asumiņa dod dzirksti. Kaut ko risinot un sakārtojot, mēs augam un pilnveidojamies. Saderības horoskopos parādās arī tā dēvētās karmiskās kombinācijas, kas uzdod caur šīm attiecībām kaut ko atstrādāt, atrisināt un augt. Var, protams, sakravāt mantas un doties katrs savā virzienā, bet tā tomēr nav izeja. Pie neatrisinātajiem jautājumiem, visticamāk, kādreiz tomēr nāksies atgriezties.