Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Analītiķi brīdina par ekonomiskās krīzes tuvošanos; ko saka astrologi?

© depositphotos.com

Ekonomikas analītiķi brīdina par ekonomiskās krīzes tuvošanās iespējamību tuvākajos divos gados. Mums svaigā atmiņā palikusi krīze pirms desmit gadiem, tāpēc bažas par ekonomikas ievainojamību atgriezušās. Vai brīdinājuma signālus debesīs pamanījuši arī astrologi?

«Laiks ir nepārtraukts lielums - tam nav ne sākuma, ne gala, bet noteiktā periodā uz cilvēku iedarbojas dažādi faktori, kurus analizējot var secināt, ko konkrētais cilvēks jūt. Piemēram, kara laikā daudzi cieš, iet bojā, bet ir arī tādi, kas pelna miljonus. Kosmosā nekas nav ne labs, ne slikts,» iesāk astrologs Aleksandrs Sokolovs. Lēnās planētas ilgi saglabā saspringtas pozīcijas, kas izpaužas kā krīzes. Laikā no 2009. līdz 2017. gadam uz mums iedarbojās Urāna un Plūtona saspringtais aspekts, kas sasniedza kulmināciju no 2012. līdz 2014. gadam. Astrologs uzskata, ka tas bija spēcīgākais krīzes aspekts vairāku desmitgažu periodā.

«Šāda mēroga krīzi es tuvākajā nākotnē neredzu,» mierina Aleksejs Sokolovs.

Kāds mainīs spēles noteikumus

Tomēr 2020. gadā Mežāža zīmē satiksies vairākas spēcīgas planētas. Īpaša uzmanība jāpievērš Plūtona un Saturna savienojumam, kas izveidosies pirmajā pusgadā. «Daži astrologi un ekonomikas analītiķi runā par krīzi. Taču es neuzskatu, ka to, kas gaidāms, var nosaukt par krīzi. Notiks konkrētas lietas - tiks dalītas ietekmes sfēras,» astrologs to dēvē par «reglamentācijas pārkārtošanos». Pēc viņa domām, tiks pārskatītas un pārrakstītas starpvalstu vienošanās, aiz slēgtām durvīm tiksies ietekmīgi politikas virzītāji, lai nemanot mainītu spēles noteikumus.

«Astroloģija palīdz saprast, kā notiks process - laiks būs saspringts vai harmonisks. Respektīvi, astrologs prognozē nevis notikumus, bet procesa raksturu,» skaidro Aleksejs Sokolovs.

Pēc viņa domām, 2019. gads, salīdzinot ar 2020., būs daudz mierīgāks, bet emocionāli piesātinātāks. Šogad daudzi cilvēki izjutīs iekšēju emocionālo spriedzi, tāpēc iespējami konflikti, šķiršanās. Mums jābūt gataviem emocionāliem pārdzīvojumiem. Daudziem būs sajūta, ka nevar otram uzticēties.

Globālām pārmaiņām politikā un ekonomikā šogad nav astroloģiska pamata. Sarunā atgriežoties pie 2020. gada, astrologs norāda, ka Saturns ar Plūtonu satiksies Mežāža zodiaka zīmē, ko pārvalda Saturns. Tas nozīmē, ka pārmaiņas skars ierēdniecību, dažādas sistēmas un struktūras.

Sokolovs saka - astroloģija diemžēl nevar precīzi noteikt, kuros zemeslodes ģeogrāfiskajos punktos planētu ietekme izpaudīsies vairāk, kuros mazāk. «Ir vēl kaut kas… Un tas nepakļaujas astroloģijai - inerces, vide, kurā darbojas astroloģiskie spēki.»

Aleksejs Sokolovs turpina: «19. gadsimta beigās, kad cilvēce uzsāka dvēseles procesu izpēti, radās psiholoģija. Tai pievērsās arī senā zinātne astroloģija. Analizējot planētu ietekmi uz cilvēku psihi un uzvedību, kļuva skaidrs, ka šī ietekme ir ļoti spēcīga. Tāpēc 20. gadsimta vidū astroloģija piedzīvoja izrāvienu, izveidojās pilnīgi jauns virziens - astropsiholoģija. Mūsdienās tiešu saistību starp cilvēka psihes stāvokļiem un lēmumu pieņemšanu ir apstiprinājusi zinātne. Un astropsiholoģija ir tā joma, ar kuras palīdzību tiek pētīta planētu ietekme uz cilvēka psihiskajiem procesiem.» Viņš piebilst, ka līdz ar datorizāciju, kas ļāva apstrādāt informāciju desmitiem reižu ātrāk nekā iepriekš, revolūciju piedzīvoja arī astroloģija. Un tas jāņem vērā. Viņš uzskata, ka pēc gadiem desmit divdesmit izpratne par astroloģiju būs kardināli mainījusies.

Kontrole «Orvela stilā»

«Šobrīd norisinās Urāna ieiešana Vērša zīmē un, ņemot vērā, ka Vērša atbildības zona ir materiālās vērtības, notiek šo vērtību transformācija,» uz satraucošām pazīmēm debesīs norāda astrologs Jānis Bēniķis. Viņš akcentē digitalizācijas laikmeta tendenci - skaidras naudas aprites samazināšanos. Darījumiem ar skaidru naudu ķērusies klāt arī mūsu Finanšu ministrija, rosinot ēnu ekonomikas izskaušanas nolūkos tos samazināt līdz 3000 eiro. Jānis Bēniķis uzskata, ka naudas jēdziens mainīsies un tā kļūs aizvien virtuālāka. «Valstu līmenī finanšu resursi tiek konsolidēti dažās lielās bankās, līdz ar to banku problēmu gadījumā sekas var būt graujošākas nekā tad, ja nauda atrastos daudzās mazās bankās. Mēs vērojam norises ap «Swedbank», «Danske Bank», «Nordea». Periodiski kāda no bankām nonāk starmešu gaismā saistībā ar skandāliem,» norāda astrologs, piebilstot: «Patiesībā mēs ejam uz kontroli «Orvela stilā». Kad tev ir virtuāla nauda, tev patiesībā nepieder nekas. Un te parādās riski demokrātijai.»

Astrologs saka, ka caur Urāna ieiešanu Vērsī notiek vispārējo vērtību transformācija. Valstu valdības ir raibas un neviendabīgas, nespējīgas ievērot fiskālo disciplīnu. Tās realizē neapdomīgu politiku, ievieš jaunus tarifus, palielina izmaksas. Plaukst populisms, daudzviet ar nacionālistisku ievirzi. Jānis Bēniķis saka, ka Saturna atrašanās Mežāža zīmē sabiedrībā izraisa vēlmi pēc «stingras rokas».

Astrologs norāda uz procesu, kura izpausmes un sekas ir grūti prognozējamas. «Norisinās sociāla dzimumu cīņa starp vīrišķo un sievišķo, orientēta uz diskriminācijas izskaušanu, kas izpaužas kā virzība uz matriarhāta pārvaldību. Šis process ir neizbēgams! Tas izpaužas visur - pat filmās, kas domātas bērniem, popularizē viendzimuma attiecības. Noteikti kaut kur parādīsies divi džeki, kas apskaujas, un notiekošais diemžēl nav Latvijas ietekmes zonā.»

«Feikās» bagātības gals

Pašmāju ekonomikas pētnieki norāda, ka Latvijai sarežģītākais laiks gaidāms 2020. un 2021. gadā, kad aiz muguras būs 2018. un 2019. gads ar visai apjomīgu Eiropas struktūrfondu ieplūšanu. Turklāt aizņemšanās bums pēdējos gados ir bijis vērojams vairākās valstīs, kurās var rasties problēmas ar naudas atdošanu. Ņemot vērā, ka mūsdienās ekonomikas viena no otras nav atdalītas, nav izslēgta jauna parādu krīze eirozonā. Sāksies ekonomikas atplūde - laiks, kad tā sauktā «fake rich life» beigsies, bet impulsu iespaidā paņemtie kredīti būs jāatmaksā.

Uz riskiem, kas var negatīvi ietekmēt situāciju globālā mērogā, norāda arī citu valstu astrologi. Starptautiski pazīstamais ukraiņu astrologs Valds Ross, kuru mēdz dēvēt par astropolittehnologu, uzskata, ka pasaules finanšu krīze sāksies jau 2019. gada beigās. Ross apelē pie Saturna un Urāna savienojuma, kas «vienmēr ir finanšu krīzes priekšvēstnesis». Pēc viņa domām, pirmie signāli gaidāmi oktobrī un tie parādīsies finanšu biržās. Astrologs saka, ka finanšu jautājumi no Dzeltenās Cūkas gada skatuves nenokāps - nauda 2019. gadā spēlēs lielu lomu gan indivīdu, gan valstu likteņos.

Zvaigžņu tulki iesaka atturēties no lieliem kredītiem un pārdomāt, kādā valūtā veidot uzkrājumus. Vēl viens zīmīgs ieteikums: veltiet enerģiju nekustamā īpašuma labiekārtošanai, bet nesteidzieties ar tā pārdošanu un pirkšanu, paturot prātā «ekonomiskās ievainojamības» iespējamību. Eksotiski ceļojumi, jaunākā modeļa auto tieši no salona, ūdens motocikls, superdārgs pulkstenis, «Gucci» somiņas. Šī viltus bagātību kolekcija var pārāk dārgi maksāt.

Jau pieminētais Vlads Ross min, ka īpaši šogad jāuzmanās piecām zodiaka zīmēm: Strēlniekam, Dvīņiem, Jaunavām, Zivīm un Mežāžiem.

Ukrainas astroloģe Jeļena Maksimova iezīmē optimistiskāku nākotnes ainu. Viņa zvaigžņu kartē saskatījusi izrāvienu būvniecības jomā. 2020. gads sāksies kā jauna ekonomiskā un politiskā vektora meklējumu gads. Pēc dramatiskas krīzes Saturna un Jupitera savienojums iezīmēs centienus pēc sabalansētas ekonomikas. Krievijas astroloģe Svetlana Dragana izsaka versiju, ka 2020. gadā visi civilizācijas procesi mainīsies. Mums palīdzēs Visums, jo notikumi risināsies «Ūdensvīra teritorijā», kas saistīta ar ārējiem spēkiem. Ļoti iespējams, ka gaidāms tehniskais izrāviens, kas mainīs cilvēces iespējas un mūsu apziņu.

Patiesībā jau neviens īsti nevar pateikt, kā sāksies un pie kā novedīs nākamā finanšu krīze, tomēr skaidrs, ka vinnētāji būs tie, kas laikus reaģēs uz potenciālajiem signāliem.