Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kas jāņem vērā, ierīkojot vai izvēloties mājokli dažādu zīmju pārstāvjiem

© Publicitātes foto

Kas jāņem vērā, ierīkojot vai izvēloties mājokli dažādu zīmju pārstāvjiem, lai justos maksimāli labi un harmoniski.

Zodiaka zīmes «nes» atbilstošo planētu energoinformāciju. Piemēram, Strēlnieka pārvaldītājs ir Jupiters, tas dāvā dzīvesprieku, rosina uz dzīves baudīšanu, vēlmi mācīties. Strēlnieks ir Uguns stihijas zīme. «Strēlnieciski» augi ir, piemēram, pīlādzis, biškrēsliņš, atbilstošais metāls - alva, krāsa - indigo zila un sarkanīgi oranža. Tas pats attiecas arī uz visu citu. Vēsturiski visi priekšmeti un parādības tika dalīti pa stihijām un zodiaka zīmēm, var teikt, tās ir noteiktu planētu aizgādībā, kas nosaka arī to raksturu un īpašības.

Šo energoinformatīvo atbilstību var izmantot, piemeklējot atbilstošas nedēļas dienas noteiktu darbu veikšanai, izvēloties sev atbilstošus ēdienus, formas, krāsas, faktūras, aromātus, stilus, kā arī lai veidotu harmonisku dzīvi un arī dzīves telpu. Jo tas pats attiecas arī uz mājokļa iegādi, celtniecību, iekārtošanu - katrai zīmei ir savi knifiņi. Dažkārt tā var būt tikai maza īpatnība un tāda, kas galīgi nebūs svarīga citiem: sava slēptuvīte dzīvoklī, labs mūzikas centrs, pieliekamais kambaris. Reizēm māju izjūtai pietiek ar pāris sīkumiem. Svarīga ir arī neapzināta drošības izjūta, un to katram dod kas cits. Vienam drošību sniedz dabas tuvums, cits nevar dzīvot, ja blakus nav vairāku kaimiņu. Viens būs mierīgs, ja zinās - tepat netālu ir medpunkts, citam galvenais, lai pārtikas veikals ir blakus mājai.

Individuālo karti un ieteikumus harmoniskam mājoklim visprecīzāk noteiks astrologs, jo tas ir katram individuāli, taču ir arī vispārīgi virzieni, kas īpaši palīdzēs «tipiskiem» savas zīmes pārstāvjiem.

Protams, ne vienmēr ir iespējams iekārtot ideālu mājokli, taču bieži vien var atrast alternatīvas - ja nav iespējams ierīkot baseinu, var iet vannā, kamīna vietā var iedegt sveces, mājas sporta zāli aizvietos lecamaukla un neliels boksa maiss vai kompakts trenažieris. Būtiski saprast virzienu. Reizēm pietiek ar sīkumu, lai mājoklis pēkšņi liktos omulīgs, tāds, kurā labi justies un dzīvoties.

Auns

Aunam vajag plašumu, tāpēc tiecas pēc savas mājas, nevis dzīvokļa. Nepaliks ilgi vecāku namā, īpaši tad, ja viņi mīt attālā nomalē. Auns maina dzīvesvietas, kuras labprāt izvēlas pilsētas centrā, pašā murdoņas vidū. Tomēr reiz pienāk brīdis, kad viņš nobāzējas mājā, kurā jūtas komfortabli.

Ideāli, ja Auna mājoklī iespējams atvēlēt vietu sporta stūrītim. Tie var būt pāris trenažieru, boksa maiss, galda tenisa galds, basketbola grozs pagalmā, vārdu sakot, vieta, kur pozitīvi izlādēt uzkrājušos spriedzi un enerģiju, kuras Aunam netrūkst. Svarīgi, lai mājoklī būtu mantu kambaris, noliktava vai bēniņi, kur glabāt lietas. Auna krāsa ir sarkanā, taču tā viņa enerģiju vēl pastiprina, tāpēc mājokli labāk dekorēt siltos terakotas krāsas toņos.

Lai nomierinātu Auna vēlmi pēc kā izlecoša un spilgta, košas krāsas var izmantot jumtam vai fasādes detaļām. Der arī daži nestandarta risinājumi vai kāds neparasts akcents, piemēram, košs sienas panno. Lieliski, ja namā ir krāsns vai kamīns.

Auns gatavs samierināties ar daudzām sadzīviska rakstura neērtībām ar noteikumu, ka viņam būs stūrītis, kura vienīgais saimnieks ir viņš pats un kur var pabūt vienatnē.

Vērsis

Vērsim patīk pa logu lūkoties uz skaistu ainavu, tādēļ, meklējot mājokli, tas jāņem vērā. Pašu dārzam var lūgt talkā daiļdārznieku vai ainavistu. Labprāt dzīvo arī pilsētas centrā, bet kādā klusā šķērsieliņā.

Vērsim patīk, ka tuvumā ir vairāki veikali vai tirgus, lai viņam būtu ērti iepirkties. Labprāt dzīvo savā mājā vai dzīvoklī vecā mūra namā ar biezām sienām un platām palodzēm, uzticamā un stabilā. Interjerā priekšroku dod dabiskiem materiāliem. Neaizraujas ar ekstravaganci mājokļa iekārtošanā, to lēnu garu mīl ierīkot tā, lai pats justos labi un ērti, bez ārišķībām. Pie vajadzības pieliek roku gan remontā, gan mēbeļu gatavošanā vai pielāgošanā. Interjeram ieteicams izvēlēties maigus pasteļtoņus. Mājoklī svarīgi ir ērti un ietilpīgi drēbju skapji Vērša apjomīgajai garderobei, liels ledusskapis, ja iespējams - pieliekamais kambaris. Novērtēs labu stereosistēmu.

Tipiskam Vērsim māja nav tikai uzturēšanās vieta, bet nesatricināms cietoksnis un sava personīgā pasaule, kurā viņš ir valdnieks. Ja Vērsis dzīvo savā namā, tam apkārt, visticamāk, būs augsta sēta vai dzīvžogs, lai nodalītu savu omulīgo pasaulīti no haotiskās un svešās ārpasaules.

Vērsim patīk savās mājās justies kā pilntiesīgam saimniekam. Svešā teritorijā Vērsis nekad nevar tā atslābināties kā mājās, kur viņš jūtas absolūti brīvi un droši.

Dvīņi

Dvīņiem nepatīk smagnēja arhitektūra. Ēkai jābūt gaismas un gaisa pilnai - vieglas konstrukcijas, lieli logi, jumta logi. Gaišas mēbeles, vieglas žalūzijas. Interjerā ieteicams izmantot dzelteno, gaiši zaļo un vispār gaišas krāsas.

Labprāt dzīvo augšējos stāvos. Ja privātmāja, tad ar jumta terasi, kur rīkos pieņemšanas. Komfortablai un ērtai dzīvei Dvīņiem nepieciešams, lai turpat netālu būtu sabiedriskā transporta pieturas, pasts, universālveikals, bibliotēka un grāmatnīca. Jābūt pieejamam labam interneta pieslēgumam, labiem mobilajiem sakariem.

Ideāli, ja mājoklis ir it kā vairākos līmeņos - ar pusstāviem, pagriezieniem, kāpnītēm. Ar balkonu, terasi vai lodžiju - Dvīņiem vajag plašuma izjūtu, «gaisu». Dvīņi raudzīsies, lai vienmēr dzīvoklī būtu rakstāmgalds, kā arī vieta televizoram, labam mūzikas centram un velosipēdam.

Uz interjera smalkumiem Dvīņi neiespringst, jo daļa tam vispār īpašu uzmanību nepievērš, daļai ātri apnīk, un viņi katru gadu visu pārkārto un pārkrāso. Viņiem nav aizspriedumu ne pret kādiem materiāliem un nav problēmu savietot koku ar plastmasu. Iekšējā apdarē dod priekšroku mūsdienīgiem materiāliem.

Dvīņi nepieķeras dzīvesvietai, taču, ja to maina, tad īpatnēji - daudz labprātāk pārceļas tajā pašā mājā uz citu dzīvokli vai uz citu māju savā kvartālā vai rajonā nekā maina mītnes pilsētu un vēl jo vairāk - valsti. Toties labprāt apceļo pasauli «mājiņā uz riteņiem» - kemperī.

Vēzis

Vēzim patīk iekārtoties tā, lai līdzās ir ikdienas dzīvei nepieciešamās iestādes: frizētava, atslēgu darbnīca, kurpnieks, bērnudārzs, kāda pārtikas bodīte ar vīnu nodaļu. Ārpilsētas mājā Vēzim patiks kāds ūdens turpat tuvumā - strauts, upīte, dīķis, baseins, aka.

Vēzim tīk domāt, ka iet līdzi laika garam, tomēr būtībā viņš ir mīlīgi vecmodīgs, tāpēc viņam netīk ārišķība un ekstravagance, un pie sienām drīzāk liks sentimentālus jaunības foto vai savu senču bildes, plauktos būs dažādas mīļlietiņas, no kurām katra atgādina par kādu īpašu notikumu vai cilvēku.

Mājokļa plānā jāiekļauj plaša virtuve un ietilpīgs pagrabs, liela, gaiša viesistaba, kurā vakaros pulcējas ģimene, vai piknika galds dārzā, ja tāds ir. Jutīsies labi miteklī, kurā prevalē zaļie, baltie, krēmkrāsas toņi. Vēzim nepatīk asi stūri, kantainas, pārmodernas mēbeles. Ja viņam ir iespēja izvēlēties dzīvokli, tad, visticamāk, noslieksies par labu senam namam klusajā centrā, ieturētam kādā no klasiskajiem arhitektūras stiliem, kurā ir dzīvokļi ar mīlīgiem erkeriem, ovālām viesistabām, kurās tik ērti salikt mazus, jaukus galdiņus, uz kuriem savukārt var izkārtot suvenīrus, dāvinātus nieciņus un piemiņas lietiņas; kabinetiem, kuros ir slēptuves vai pat slepenas ejas, guļamistabām ar iebūvētām vannasistabām. Mīl auduma tapetes vai gobelēnus. Vēzim vajag arī savu atpūtas stūrīti, kur ielīst kā savā čauliņā.

Lauva

Tipisks Lauva labprāt, ja vien maciņš ļauj, izvēlēsies dzīvot prestižā pilsētas rajonā, kur netālu ir krodziņi, restorāni, klubi un citas izpriecu vietas. Arī teātris, sporta arēna, kazino. Mīl uzturēties arī kūrorta zonās vai slavenās pludmalēs.

Iekārtojot māju, jādomā par saules apspīdētu terasi, vīna pagrabu, atsevišķu bērnistabu, lielu, labiekārtotu virtuvi, plašu ēdamistabu vai viesistabu, kurā noteikti ir kamīns. Piemājas dārzā - mauriņš ar āra pavardu vai labu, lielu grilu.

Lauvam nepatīk mazītiņi dzīvoklīši. Ja līdzekļi neļaus noīrēt vai nopirkt lielus apartamentus, viņš labāk tad dzīvos komūnas tipa dzīvoklī, bet vienā lielā istabā. Lauvam svarīgi būt teritorijas valdniekam. Ja viņu kopā ar ģimeni iespundē mazā telpā, viņš pārvēršas par mājas despotu.

Lauvam būs pa prātam solīds, mūsdienīgs, bet ne pārmoderns interjers zeltainās nokrāsās, bet bez liekas ekstravagances. Patiks, ja grīdu klās mīksti paklāji. Īpašu uzmanību pievērsīs guļamistabas iekārtošanai, kā arī raudzīsies, lai arī citur būtu ērti dīvāni, jo viņam patīk sekss un spēlītes, tāpēc jebkurā brīdī solīdais mājoklis var pārvērsties par kaisles arēnu.

Ja Lauva ir censonis kādā sfērā, noteikti jāierīko īpašs plaukts vai skapis viņa balvām un trofejām, fotogrāfijām ar slavenībām vai no īpašām pasaules vietām.

Jaunava

Jaunava labi jutīsies ekoloģiski tīrā apgabalā, kur daudz pļavu, dārzu, ziedu. Labprāt apmetas dziedniecisku kūrortu vai arī mistisku vietu tuvumā, kur pēc nostāstiem ir kāds dziedinošs avots, akmens, koks. Viņa jūtas droši, ja ērti sasniedzamā attālumā ir ārsta prakse vai slimnīca. Ja tā ir privātmāja, tad ar augļu dārzu un suņu būdu, un varbūt dažām vistām vai trušiem (tikai neko lielāku par kazu).

Dzīvoklī jāparedz vieta iebūvētam skapim, darba kabinetam vai vismaz stūrītim, personīgajam seifam. Nepatīk mazas, tumšas, šauras virtuvītes, tāpēc visādos veidos centīsies to paplašināt, piemēram, apvienojot ar blakus esošo istabu. Ieteicamās krāsas miteklim: dzeltenzaļa, brūngana, okra.

Jaunavām dažkārt piemīt sīkumainība, tāpēc nav jābrīnās, ka viņa var «piesieties» tādiem nebūtiskiem sīkumiem, ko citi pat nepamana. Pērkot īpašumu, kaulēsies līdz pēdējam, turklāt patiesībā viņa par pārdevējam acīs iebāztajiem trūkumiem aizmirsīs jau otrajā dienā un tos vispār neievēros. Iekārtojot, ceļot vai remontējot mājokli, Jaunava knauzerīgi skaitīs monētas, bet pati ir pārāk slinka, lai kaut ko darītu savām rokām, labāk mīl pastāvēt malā un koriģēt citu darbu.

Jaunavai tīk antikvāras lietas, tomēr nevis kā Lauvai vai Svariem, kuriem vienkārši tās patīk. Jaunavai drīzāk tā ir rezerve nebaltai dienai, viņa lieliski zina, par cik (ja nu kas) varēs pārdot no vectantes mantoto kumodi.

Svari

Svari būs laimīgi dzīvot civilizētā vietā ar attīstītu infrastruktūru un plašu, daudzveidīgu kultūrtelpu: teātriem, izstāžu zālēm, džeza bāriem un tā tālāk.

Svaru mājai vietu vēlams izvēlēties ainaviski patīkamā vietā, ar kokiem, reljefu. Pie mājas noteikti jābūt dārza pasākumu vietai ar lielu galdu, ugunskura vietu.

Mājoklī jāparedz vieta studijai vai kabinetam, vai bibliotēkai, kā arī personīgajai istabai. Vislabāk Svari jutīsies mansardā.

Zodiaka zīmes valdošā planēta Venera dāvā Svariem izvēles iespēju, un atšķirībā no zīmēm, kas redz tikai vienu mērķi, Svari allaž šaubās par visu, vienmēr gribot izvēlēties [visiem] labāko variantu. Tas pats attiecas uz mājokļa izvēli, kas sagādā lielas mokas. Viņi vispār nespētu nekad izlemt neko, ja vien tiem žēlsirdīgi nebūtu piešķirts arī skaidrs prāts un labas analītiskās spējas. Taču bieži viņi paļaujas uz nejaušību vai «kā liktenis būs lēmis».

Svariem patīk mierīgs interjers bez kliedzošām krāsām, vēlams pasteļtoņos, no dabīgiem materiāliem ar zināmu māksliniecisku eleganci. Ja vien varēs atļauties, pasūtīs, piemēram, mēbeles amatniekiem, nevis pirks tādas, kādas ir kaimiņam.

Svariem patīk savā mājoklī justies omulīgi, auksts minimālisms nav viņu stilā. Daudzi Svari piepilda mājokli ar istabas augiem vai arī labprāt tur vāzēs ziedus arī ikdienā.

Skorpions

Skorpions ir no tiem, kas labprāt dzīvo pilnīgi no jauna uzceltā mājā, vislabāk, ja pats nojaucis veco graustu. Nesmādēs arī senu ēku, bet tad pilnībā restaurētu. Pēc tam baidīs viesus ar mājieniem par noslēpumainiem, seniem atgadījumiem šajā namā. Viņam tīk, ja tuvumā ir kādi mierīgi ūdeņi - pusaizaudzis dīķis, mazs purviņš, lēna upīte. Projektējot un ierīkojot māju, jāparūpējas par mantu kambari, modernu kanalizācijas sistēmu. Krāsas interjeram - ķiršsarkana, purpurs, vīnsarkanais.

Skorpions labprāt dzīvo klusās vietās. Ja spiests izvēlēties mājokli, piemēram, pilsētas centrā, raudzīsies, lai vismaz būtu laba skaņas izolācija. Nepārtraukti trokšņi un jezga padara Skorpionu slimu - pavisam burtiski.

Viņa mājoklis vienmēr izskatās iespaidīgi, tas nekad nebūs bezpersonisks, bet ar izteikti jūtamu saimnieka personības nospiedumu. Skorpions ir viena no retajām zīmēm, kas dzīves laikā var pilnīgi pārmainīties, un mājoklis mainīsies līdz ar viņu. Modei gan viņš pakaļ nedzenas.

Labprāt izmanto pagrabstāvu, viņam nav nepatīkamas sajūtas. Tur var iebūvēt gan apakšzemes garāžu, gan darbnīcu, studiju vai viesību un atpūtas telpas. Nereti būvē augstu sētu un aprīko namu ar modernām signalizācijas un novērošanas ierīcēm.

Pamatus mājai liks no akmens, bet tālāk izmanto modernus materiālus. Interjers atkarībā no Skorpiona dzīves perioda un attīstības stadijas var svārstīties neierobežotā amplitūdā.

Strēlnieks

Strēlnieks labprāt izvēlēsies tādu apkaimi vai pilsētas rajonu, kas ar kaut ko ir ievērojams vai vēsturiski slavens. Viņam patīk, ja apkārt ir plašums, bet arī pakalni, nogāzes, caur ozoliem un kļavām vīd baznīcas tornis. Šķiet, no visām zīmēm Strēlnieks ir vislielākais dabas mīļotājs un vislabprātāk dzīvotu piepilsētas mājā. Necieš aizaugušus dārzus!

Strēlnieks gan nav īpaši praktisks. Ceļot māju, viņam galvenais ir pats process, ņemšanās ap to visu, un viņš ar minimālu jēgu un sapratni, bet milzīgu entuziasmu metas kārtot dokumentus, izvēlēties celtniecības materiālus un tapetes.

Centrālā vieta mājās būs kamīns lielā viesistabā, kas tieši tam arī domāta - viesu uzņemšanai. Svarīga telpa - bibliotēka vai vismaz grāmatu plaukti. Bufetēs un pie sienām greznosies īpatni suvenīri un foto no tālākām zemēm, kur Strēlnieks pabijis. Ieteicamās krāsas - violeti zila, purpurs, sarkanvīna toņi.

Strēlniekam vispār patīk liels mājoklis, kurā pietiekami daudz vietas jebkādai nodarbei, turklāt visam jābūt ērti sasniedzamam. Mazā miteklītī viņš jūtas ieslodzīts un sačākst. Tiesa, ja nav variantu, viņš, līdzīgi Svariem, spēj arī mazu dzīvokli pārvērst daudzfunkcionālā, omulīgā telpā.

Māja viņam ir vieta, kur uzņemt draugus un nodarboties ar sev tīkamām lietām, kur īstenot savus mazos eksperimentus, piemēram, audzēt puķes pēc jaunas metodes.

Arhitektūras un dizaina stilam Strēlnieks lielu uzmanību nepievērš.

Mežāzis

Ja Mežāzim ir iespēja izvēlēties māju, viņš lūkos pēc atklātas vietas laukos. Viņam patiks, ja tuvumā būs viens vai vairāki lieli akmeņi un pāris lielu, vecu koku. Māju vislabāk celt no akmens vai ķieģeļiem.

Mežāzis jutīsies labi, ja dzīvos vienā mājā ar vecākiem, blakus tiem vai arī netālu no savas darbavietas. Droši jutīsies, ja netālu būs policijas iecirknis un pašvaldības dome. Dzīvesvietu var norobežot ar dzīvžogu no dzelkstīgiem krūmiem. Mājā jāparedz vieta mantu noliktavai, garāžai, lielam ledusskapim un saldētavai. Interjerā, kurā dominēs tumšie toņi, mīl antikvāras ādas mēbeles un keramikas izstrādājumus.

Tomēr Mežāzis ilgstoši nevar dzīvot vienā vietā, laiku pa laikam viņā rodas vēlme pārvākties. Parasti tas sakrīt ar kādu jaunu dzīves posmu, jo vecajā dzīvesvietā pēkšņi vairs nejūtas labi. Turklāt pārmaiņas var būt kardinālas - no aizvēsturiskas, šķības mājeles mazpilsētas nomalē uz debesskrāpja augšējo stāvu lielpilsētas centrā. Arī mitekļa iekārtojums var mainīties no askētiska uz greznu, no romantiski senlaicīga uz ultramodernu. Tāpēc, izvēloties mājokli, ir svarīgi, kādā dzīves posmā Mežāzis ir.

Var būt arī otrādi - ja dzīve sāk buksēt, Mežāzim ieteicams nomainīt dzīves vidi, un viss mainīsies.

Ūdensvīrs

Izvēloties gruntsgabalu vai māju, Ūdensvīru pievelk bijušās lauku muižiņas vai arī to teritorijas, kur tagad sabūvēti stilīgi dzīvojamie nami. Patīk arī mežu masīvi, kurus caurvij taciņas, vietas ar reljefu, lauksaimniecības zemes. Ūdensvīrs jutīsies droši, ja tuvumā būs degvielas uzpildes stacija, lielceļš, dzelzceļa stacija, sabiedriskās pulcēšanās vietas. Projektējot māju, jāraugās, lai būtu liela garāža un ērta parkošanās vieta.

Mājokļa iekārtojums būs nepilnīgs bez liela televizora, jaudīgas stereosistēmas un vispār modernas, pat avangardiskas sadzīves tehnikas. Ieteicamās krāsas - tirkīza un akvamarīna.

Ūdensvīram ir svarīgi, lai dzīvoklī būtu «viegli elpot» - jo mazāk dažādu sienu, aizslietņu, norobežojumu un jo lielāki logi, jo labāk. Lielu nozīmi piešķir apgaismojumam. Smacīgā, mazā, tumšā telpā viņš nīkst ārā.

Ūdensvīrs nedzīvo pagātnē, bet nākotnē, tāpēc - nost ar arhaiskām ciku cakām, analogo tehniku un senču mantojumiem! Viņam patīk ultramoderni materiāli, eksperimentāls interjers, jaunākās tehnoloģijas. Pati vide, kur dzīvot, viņu īpaši neuztrauc - var dzīvot gan lielpilsētas debesskrāpī, gan mazā būdiņā meža malā (protams, moderni aprīkotā).

Ja vien nauda ļaus, Ūdensvīram būs visdīvainākā, vismodernākā, visplašākā māja. Par omulību un skaistumu Ūdensvīram vienalga, un arī pats viņš par to nerūpējas. Galvenais, lai ir kāda vieta, kur pulcēties domubiedriem, un lai ir labs interneta pieslēgums.

Zivis

Zivīm, protams, vislabāk patīk dzīvot ūdens tuvumā, īpaši pie tīra ezera vai upes. Patīk arī noslēpumainība - avots ar dziedinošām spējām, neliels ūdenskritums, par kuru klīst leģendas. Privātmājas dārzā var ierīkot skaistu dīķīti.

Zivis jutīsies droši, ja pa rokai būs aptieka, ķīmiskā tīrītava, sanatorija, klosteris, medpunkts vai slimnīca.

Ierīkojot mājokli, jāraugās, lai būtu laba skaņas izolācija, kanalizācija labā kārtībā. Zivīm patīk iebūvētas mēbeles. Priekšroku dos gaiši violetajai, lavandas, jūras zaļajai krāsai. Zivis mierīgi var dzīvot namā, kas būvēts teju tikai no stikla un metāla. Viņām patīk smalkas, lauztas līnijas.

Vispār Zivīm mājoklī svarīgs ir viss: interjers un eksterjers, mēbeles, lietas, pat skaņas un smaržas. Tiesa, viņas ne vienmēr spējīgas līdz galam to iekārtot tā, kā vēlas, nereti mitekļa ierīkošana velkas gadiem vai pat visu dzīvi, iedzenot pašas Zivis diezgan lielā diskomfortā. Mēdz būt vācējas un kolekcionētājas, tāpēc drīz vien jebkāda lieluma miteklis būs pilns ar jebko.

Šīs zīmes pārstāvjiem nepieciešams omulīgs stūrītis, kur viņi var mierīgi un netraucēti klausīties mūziku, skatīties televizoru, palasīt vai vienkārši pasapņot.

Kā izvēlēties stāvu

Ūdens zīmēm (Vēzis, Skorpions, Zivis) un Zemes zīmēm atbilst pirmie stāvi.

Uguns zīmes (Auns, Lauva, Strēlnieks) labprāt dzīvo vidēji augstos stāvos.

Gaisa zīmes (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) priekšroku nereti dod augšējiem stāviem.

Kā izvēlēties ainavu?

Ja ir iespēja izvēlēties gruntsgabalu mājas celtniecībai vai apskatīt iegādei vairākus īpašumus, vērts ņemt vērā dažus knifus.

Uguns zīmēm (Auniem, Lauvām, Strēlniekiem) būs piemērotas atklātas, saulainas, sausas vietas ar smilšainu augsni, ar kādu priežu silu vai priedēm teritorijā. Vēlams, kur iepriekš nav bijis nekādu būvju. Viņiem patīk, ja tuvumā ir priedes.

Gaisa zīmēm (Dvīņiem, Svariem, Ūdensvīriem) patīk kalnaini apvidi vai vismaz ar izteiktu reljefu, augstas vietas, kas pieejamas visiem vējiem. Slikti jūtas ieplakās, kur gaiss «nestaigā», vai pilnīgi plakanās vietās, kurās nav kur acij aizķerties.

Ūdens zīmēm (Vēžiem, Skorpioniem, Zivīm) svarīgi, lai tuvumā būtu kāda ūdenstilpe - ezers, dīķis, jūra, upe vai vismaz avots. Sliktākajā gadījumā ūdens klātbūtnei jābūt privātīpašumā kā akai, strūklakai, baseinam vai skaistam dīķītim.

Pirkt vai būvēt?

Kardinālā krusta zīmes (Auns, Vēzis, Svari, Mežāzis) ātri pieslēdzas procesam un veic mērķtiecīgas darbības. Tas nozīmē, ka viņiem vajag ātru rezultātu, viņi nav gatavi desmit gadus lēnām lipināt kopā savu mājokli. Tāpēc šo zīmju tipiskajiem pārstāvjiem labāk pirkt pilnībā gatavu māju vai pilnībā aprīkotu dzīvokli, kuram atliek vien piešķirt individuālas iezīmes.

Fiksētā krusta zīmes (Vērsis, Lauva, Skorpions, Ūdensvīrs) visā demonstrē neatlaidību, tāpēc viņi savu namu var būvēt paši, taču ar noteikumu, ka tiek noteikti reāli termiņi, lai darbi neievilktos bezgalīgi.

Mainīgā jeb mutablā krusta zīmes (Dvīņi, Jaunava, Strēlnieks, Zivis) ir svārstīgas un spēj labi pielāgoties. Viņus apmierinās arī lēna, pamatīga būvēšanās un pēc tam - pastāvīgi labiekārtošanas un pilnveidošanas darbi mājā vai dzīvoklī.

__

Raksta tapināšanā izmantoti materiāli no O. Solovjovas darbiem, astrologica.ru, oracle-today.ru, flatcenter.ru.