Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

Būt labā formā! Kas jāzina par ēšanu un atslodzi

© Depositphotos.com

Tuvojas pavasaris – drīz ēdienkartē varēsim iekļaut vietējos vitamīnu avotus. Dāmas domās par jaunām štātēm, kungi vairāk par sportisko formu. Lai justos labi (un ne tikai pavasarī), reizumis der ievērot atslodzi.

Mēnestiņš audzē, Mēnestiņš deldē

Pēc Mēness cikliem cilvēki dzīvojuši izsenis un neba velti tos ievērojuši. Vienkāršākais variants - kad Mēness atrodas augošā fāzē, tad auglīgs laiks, kad dilstošā, tad viss iet mazumā.

Kaut vai lai atminamies mūsu tautas ticējumus. Piemēram: «Vecā mēnesī nedrīkst nekā stādīt, citādi nekas neaugs.» «Ja matus griež jaunā mēnesī, tad tie ātri ataug.» Vai arī mazliet jestrāk - «Kad pirmo reizi redz jaunu mēnesi, jālec uz augšu un jāsit pa kabatu, kurā atrodas nauda, tad visu mēnesi naudas netrūks.»

Bet, ja nopietni, tad atslodzei vai diētai piemērotākais laiks ir dilstošā Mēnesī. It īpaši, ja dienas fonā tas atrodas Jaunavas zodiaka zīmē. (Informācija par Mēness fāzēm un novietojumu Zodiakā atrodama žurnāla Praktiskā Astroloģija kalendāros katru mēnesi, kā arī citos Mēness kalendāros.) Šajā laikā uzsākta diēta dod labāku rezultātu, nekā, ja to sāksiet vienkārši dilstošā fāzē. Astroloģijā Jaunavas zodiaka zīme saistās ar veselīgu dzīvesveidu un uzturu.

Kad fāzes mainās

Īsas atslodzes dienas var plānot laikā, kad mainās Mēness fāzes. 12 stundu pirms un 12 stundu pēc jaunmēness vai pilnmēness ir labs laiks, lai ļautu organismam atpūsties. Tikai jāatceras, ka pārmēru pieēsties nevajag nedz pirms, nedz pēc atslodzes laika. Kamēr netiek baudīts ēdiens, var dzert nesaldinātas zāļu tējas vai negāzētu ūdeni.

Var ievērot Mēness dienas

Daudziem cilvēkiem, kas ikdienā dzīvo saskaņā ar dabas ritmiem, tīk izmatot arī Mēness dienas - ko kurā labāk darīt, lai būtu pēc iespējas sekmīgāks rezultāts. (Arī šīs dienas norādītas dažādos Mēness kalendāros.) Turpinājumā - kuras ir piemērotākās.

Trešā Mēness diena. Ja organisms ir piesārņots, šajā dienā iespējamas galvassāpes. Jādomā par attīrīšanos.

Piektā Mēness diena. Nevajag pārslogot gremošanas sistēmu, vislabāk lietot veģetārus ēdienus.

Astotā Mēness diena. Labs laiks organisma attīrīšanai un atslodzei. Vēlamas masāžas un aromterapijas procedūras.

Devītā Mēness diena. Pārtikā nevajadzētu lietot gaļu un sēnes. Vēlama miesas un gara attīrīšana, garīgās prakses un atturība.

Trīspadsmitā Mēness diena. Jāizvēlas veselīgi ēdieni, kas nepārslogo.

Četrpadsmitā Mēness diena. Nepieciešama atslodze. Var dzert sulas, mēģināt atmest smēķēšanu.

Sešpadsmitā Mēness diena. Var sākt organisma attīrīšanas procedūras, iet zāļu vannā. Nevajadzētu ēst gaļu, zivis, olas, sēnes.

Divdesmitā Mēness diena. Dažādas profilaktiskās labsajūtas un veselības uzlabošanas procedūras un organisma attīrīšana nāks par labu.

Divdesmit pirmā Mēness diena. Vajag aktīvi darboties, vēlama fiziskā slodze. Labs laiks organisma attīrīšanai. Jāmēģina tikt vaļā no kaitīgiem ieradumiem - smēķēšanas, alkohola lietošanas.

Divdesmit piektā Mēness diena. Jādzīvo mierīgi, bez steigas un stresa. Laba diena organisma attīrīšanai un atslodzei. Vēlami viegli, veģetāri ēdieni. Jāatturas no smēķēšanas un alkohola, jāmēģina atmest šos netikumus.

Divdesmit astotā Mēness diena. Mēness cikls pamazām tuvojas noslēgumam - tas jāpavada ar gaišām domām un dzīvesprieku. Neēdiet gaļu un sēklu produktus.

Divdesmit devītā Mēness diena. Vadiet laiku mierīgi, sakārtojot domas vai meditējot. Vēlama organisma attīrīšana, badošanās vai veģetārs uzturs.

Svara krājēju horoskopi

Tendence uzkrāt svaru bieži vien parādās arī cilvēku individuālajos horoskopos. Popastroloģijā pastāv uzskats, ka uz to tendētas Zemes stihijas zodiaka zīmes Vērši, Mežāži, Jaunavas. Piemēram, Vērši tiek uzskatīti par dzīves baudītājiem, kuriem tīk gardi paēst vai iedzert. Jaunavas savukārt astroloģijā ir saistītas ar veselības tēmu un dažkārt ignorē to, ka dzīvē vajadzētu ne tikai ievērot veselīgu dzīvesveidu, bet to popularizēt un, iespējams, strādāt veselības vai skaistumkopšanas jomā profesionāli. Tā vietā viņas nodarbojas ar grāmatvedību vai jurisprudenci un nesaprot, no kurienes liekais svars. Mežāžiem savukārt kaut ko uzkrāt vajag stabilitātei un drošībai. Zemes stihijas zīmes ir konservatīvākas, un to pārstāvjiem ir grūtāk dzīvē ko mainīt.

Taču tikai pēc tā dēvētās Saules zīmes vien secinājumus izdarīt nevar, ir jāredz cilvēka astroloģiskā karte kopumā - kuras stihijas ietekme ir spēcīgāka un kādas ir citas kombinācijas. Saistība ar svara pieaugumu ir planētai Jupiters. Ja individuālajā horoskopā tas ir dzimšanas valdnieks, tad ir lielāki riski pieaudzēt svaru. It īpaši, ja cilvēks dzīvē nedara to, kas viņam jādara, neizglītojas un nepaplašina redzesloku. Jā, arī ar to bieži vien saistās svara pieaugums.

***

Uzziņai

Ja ikviens cilvēks tiešām vēlētos sekot uztura speciālistu ieteikumiem ēst mazāk gaļas, bet vairāk augu valsts produktu, tas nebūtu iespējams, jo dārzeņu un augļu gluži vienkārši nepietiktu, pērnā gada nogalē ziņoja Reuters. Pie šāda secinājuma nonākuši Gvelfas universitātes Arrela pārtikas institūta (Ontārio, Kanāda) pētnieki, salīdzinot dažādu lauksaimniecības produktu ražošanas apjomu ar pasaules iedzīvotāju skaitu. Pasaulē tiek saražots pārāk daudz graudu, tauku un cukura, bet pārāk maz augļu un dārzeņu. Pusi no veselīgā uztura šķīvja vajadzētu aizpildīt augļiem un dārzeņiem, ceturto daļu - pilngraudu produktiem un pārējo olbaltumvielām, taukiem un piena produktiem. Pārrēķinot nosacītās porcijās, uz katru cilvēku ieteicamo astoņu graudaugu porciju vietā lauksaimniecība pašlaik ražo 12 porciju, ieteicamo 15 augļu un dārzeņu porciju vietā - tikai piecas, kā arī tiek ražotas četras porcijas cukura, kaut gan ieteicama nav neviena.

Pasaules alianse uztura uzlabošanai (Global Alliance forimprovednutrition) norāda, ka augļi un dārzeņi sadārdzinājušies maza pieprasījuma, zemas produktivitātes un transportēšanas laikā radušos lielo zudumu dēļ. Valdībām nopietni jādomā, kā nodrošināt prioritāti augļu un dārzeņu ražošanai un patēriņam.

***

INTERESANTS FAKTS

Senajā Romā pēc katras jaunmēness iestāšanās priesteri tautai paziņoja, ka sācies jauns mēnesis. Tika pavēstītas gan Mēness fāžu maiņas, gan datumi. Tātad - Mēness tika uzskatīts par svarīgu debesu spīdekli, varbūt pat svarīgāku nekā Saule.