Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Mīti un stereotipi par zodiaka zīmēm

© depositphotos.com

Tik pierasts visur dzirdēt un lasīt zodiaka zīmju pārstāvju aprakstus, ka, šķiet, nu jau ikvienam gatavs viedoklis, ka Lauva mīl gozēties apbrīnas saulītē, Jaunavas dzīvo pedantiski un pēc instrukcijām, Skorpioni to vien dara kā atriebjas un mīlējas, bet ar Zivīm vispār neviens neko nevar saprast – tās vai nu plosto, vai raud. Dzīvē, loģiski, tā nav. Katrs zina kādu visai sušķīgu Jaunavu vai mietpilsonisku Ūdensvīru. Protams, individuālo raksturojumu sniegs tikai astrologs atbilstoši personas horoskopam (jo raksturu nosaka ne tikai zīme, kurā atrodas Saule, bet visu planētu stāvokļi un konfigurācijas). Taču arī vispārējie apraksti mēdz būt visai vienveidīgi un maļ uz riņķi vienus un tos pašus stereotipus. Pamēģināsim dažus no tiem kliedēt!

Kašķīgais Auns?

Stereotipi

Ar Aunu labāk nestrīdēties, tā ir visagresīvākā zīme. Auni ir sprādzienbīstami un gatavi ar putām uz lūpām pierādīt savu taisnību; viņiem tik ļoti patīk kašķēties, ka konfliktē vienkārši izklaides dēļ.

Patiesībā

Ja viss būtu tik vienkārši, atliktu vien pajautāt - kas esi pēc horoskopa? Auns? Uz redzēšanos! Tiesa, Auns patiešām ir no tiem, kas uz apvainojumiem reaģē zibenīgi, jo ir ļoti emocionāls. Patiesībā nebūt nevar teikt, ka visi Auni to tik dara kā meklē iemeslu «izmest pūku». Impulsīvajam un ambiciozajam Aunam vienkārši ir svarīgi uzsvērt savu «es», izpaust savu individualitāti, viņš nebaidās izteikt savu viedokli, kaut arī tas var būt pilnīgi pretējs vairākuma uzskatiem. Strīds izceļas nevis tāpēc, ka Auns vienkārši grib strīdēties, bet tāpēc, ka tā viņš pierāda savu redzespunktu, kad ir pārliecināts par savu taisnību. Nebļaujiet Aunam pretī, bet argumentēti pierādiet pretējo, un viņš ieklausīsies. Ja izturēsieties pret Aunu cieņpilni, viņš atmaksās ar to pašu. Viņš gatavs vai pušu plēsties tā cilvēka dēļ, kurš, kā viņš uzskata, to pašu darīs arī viņa labā. Aunam jāmācās pieņemt to, ka dažas lietas mēs nevaram dzīvē mainīt, kaut arī ļoti gribētu.

Slinkais Vērsis?

Stereotipi

Mēdz uzskatīt, ka Vērsim pietrūkst ambīciju, viņš vēlas tikai baudīt dzīvi un slinkot - sak’, man ir labi, kā ir, dodiet tikai omulīgu mitekli un labu ēdienu. Viņš grib ērti iekārtoties, bet negrib daudz piepūlēties, lai dabūtu to, ko vēlas.

Patiesībā

Ambīcijas piemīt visām zodiaka zīmēm - tādas vai šitādas, vairāk vai mazāk. Praktiskais Vērsis ir strādīgs, pacietīgs, spēj izturēt lielu fizisko un psihisko slodzi, taču tas nenozīmē, ka viņam var kraut virsū bezgalīgi daudz. Vērsim, kā jau Veneras aizbildnim, vajag gūt gandarījumu no darba, dzīves un attiecībām. Atpūta un paslinkošana ik pa laikam Vērsim ir nepieciešamība - tā viņš atjauno un uzkrāj spēkus. Labi pastrādājis - kārtīgi arī atpūšas. Nav gan noliedzams, ka viņu nereti pavada arī veiksme un viņš tiešām ar mazāku piepūli dabū to, kur citi grūši nocenšas.

Vērsis ir gatavs patiešām iespringt un smagi strādāt, ja tas var palīdzēt viņam sasniegt vēlamo un piepildīt mērķus un sapņus. Turklāt Vērsis darbā ir ļoti produktīvs, viņš neimitē darbību. Tiesa, viņš pūlēsies tikai tur un tad, kad uzskatīs to par nepieciešamu. Viņš ciena labas, vērtīgas lietas (ne tikai materiālas) un to dēļ ir ar mieru papūlēties, lai pēc tam baudītu sava darba augļus, neviena netraucēts.

Nepastāvīgie Dvīņi?

Stereotips

Nekad neticiet Dvīņiem - viņi noteikti ir blēdīgi, nepastāvīgi, neuzticami. Bieži melo un izliekas.

Patiesībā

Pār Dvīņu zīmi valda Merkurs, kas atbild par vārdu, informāciju, domāšanu, komunikāciju. Dvīņi ir intelektuāli, zinātkāri, komunikabli. Viņiem patiešām raksturīga zināma nepastāvība un uzskatu maiņa, taču tas nenotiek speciāli, vienkārši viņiem ienākusies jauna informācija, kas liek pārskatīt iepriekšējos uzskatus. Cilvēks taču nav sastindzis objekts! Mainās dzīve, apstākļi un arī viedokļi. Nekas ļauns viņiem padomā nav, viņi vienkārši nebaidās mainīt savu viedokli un saprot, ka pasaule nav melnbalta. Labprāt vienmēr izskata arī citas iespējas, kā uz kaut ko palūkoties. Dvīņi labi spēj pielāgoties un pastāvīgi attīstās. Galvenais, lai nepastāvība nekaitētu attiecībām ar citiem cilvēkiem. Dvīņiem jāmācās kritiski attiekties pret ienākošo informāciju, nevis «aprīt» visu pēc kārtas, jāmācās arī turēties pie norunātā.

Tieši viņu tieksmi pēc pārmaiņām mēdz uztvert kā viltību, nepatiesumu. Turklāt Dvīņi parasti ir ļoti daudzšķautņaina personība, un katrreiz var būt redzama kāda cita viņu šķautne.

Emocionālais Vēzis?

Stereotipi

Kritīs ģībonī pat tad, ja krūma zars negaidot sakustēsies. Vāji un neaizsargāti. Patīk sēdēt savā aliņā uz mežģīņu spilventiņa.

Patiesībā

Vēžu aizbildnis ir Mēness, tāpēc viņi patiešām ir jūtīgi un ievainojami, taču tas nav jāuztver kā trūkums vai vājums. Patiesībā Vēzis daudzējādā ziņā ir viena no stiprākajām zodiaka zīmēm un spēj tikt galā ar daudzām grūtām, sarežģītām situācijām.

Emocijas ir Vēža enerģijas avots un spēks, no turienes viņš smeļas iedvesmu un motivāciju. Jūtīgajiem Vēžiem vienkārši jāiemācās uzticēties apkārtējai pasaulei, kas patiesībā nemaz nav noskaņota naidīgi. Jāmācās arī vadīt savas jūtas, savu spēka avotu, sublimēt tās produktīvā nodarbē. Vēžu īstenais spēks slēpjas neatlaidībā, turklāt viņi neparko nevēlas padoties, ja patiesi kaut ko vēlas. Mērķim ir jābūt tādam, kas Vēzi iedvesmo, un viņam piemīt pietiekami liels garīgais spēks, kas ļauj pārvarēt jebkuras grūtības. Un pamēģiniet it kā vājajam Vēzītim nodarīt pāri! Dabūsiet atpakaļ tā, ka zili melns ies pa gaisu. Viņš ļoti lieliski spēj par sevi pastāvēt. Jā, Vēzim patīk ielīst savā aliņā, kur viņš jūtas omulīgi un netraucēti, taču patiesībā viņš visai viegli pielāgojas dažādiem apstākļiem. Ja uz neapdzīvotas salas nokļūs dažādu zodiaka zīmju pārstāvji, tieši Vēzim ir vislielākās izredzes izdzīvot. Šī māka iedvesmo un motivē arī apkārtējos.

Sevī iemīlējies Lauva?

Stereotipi

Lauva pa īstam mīl tikai sevi. Viņš ir ļoti pašpārliecināts un nekad nav nedrošs. Īsts narciss, kuram liekas, ka pasaule griežas viņam par patikšanu un viss riņķo tikai ap viņu.

Patiesībā

Nevajag domāt - ja jau cilvēks dzimis Lauvas zīmē, tad viņa galms visu izdarīs viņa vietā. Nē, viņš, tāpat kā citi, mācīsies, strādās un visu sasniegs, pateicoties savām spējām un prasmēm. Lauva vienkārši prot parādīt savu labāko pusi un nekaunas no tās. Jā, Lauvām patīk nedaudz izrādīties, patēlot kundziņus, patīk citu uzmanība, un tas parasti apkārtējiem liek kļūt nedaudz īgniem. Taču nereti Lauva tā maskē iekšējo nepārliecinātību un pat apātiju. Lauvam, gluži kā pārējiem, arī ir kompleksi un māc nedrošība. Lauvam vajag iemācīties saprast, ka daudz kas dzīvē ir atkarīgs no viņa paša, nevis no mazā galmiņa glaimiem, kad viņš uzsauc visiem šampanieti, jo šāds ārišķīgs dzīvesveids viņu patiesībā ļoti izsmeļ, bet - citādi viņš neprot.

Lauva rada iespaidu, ka viņu nekas neuztrauc un viņam nospļauties, ko citi domā, tomēr patiesībā viņš var būt ļoti jūtīgs, taču to neviens nezina, nu, varbūt pats tuvākais draugs. Un Lauvam patiesībā pat ļoti rūp, ko citi par viņu domā, jo vēlas patikt un ir ļoti paškritisks, mēdz pārmēru stipri satraukties par to, kā viņu uztver apkārtējie. Apkārtējo uzmanība palīdz Lauvam celt pašvērtību. Viņi varbūt ar pompu un izrādīšanos, tomēr rūpējas arī par citiem - ja būsiet vērīgi, aiz spožās fasādes ieraudzīsiet līdzjūtīgu sirdi un labsirdību.

Atturīgā Jaunava?

Stereotipi

Jaunava ir vienpate, kam nepatīk ļaužu pūļi. Ko nu pūļi - pat divi cilvēki jau ir par daudz. Viņai vajag laiku, lai atvērtos kam jaunam. Viņa ir pedante vienmēr un visur.

Patiesībā

Racionālās Jaunavas patiešām savā dzīvē negaida visus ar klātu galdu, taču tas nenozīmē, ka viņas ir iedomīgas vai noslēgtas. Jaunavām ir ļoti svarīga savstarpējā mijiedarība ar citiem cilvēkiem un māka saskaņot ar viņiem savas intereses. Partnerība, darbs, draugi, droša vide - tam visam Jaunavas acīs ir liela nozīme. Ja runā par kārtību - viņai galvā ir sava kārtība, kas ne vienmēr sakrīt ar apkārtējās pasaules uzskatiem par kārtību.

Jaunavas mēdz uzskatīt par samērā antisociālām un ļaudis nemīlošām, te pie vainas nereti ir Jaunavas tieksme parupji un netaktiski pajokot par konkrētiem cilvēkiem. Viņa ir no tiem, kuri pasaka ko netaktisku un, sajūtot, ka draugs viņam slepus piebiksta, pagriežas un skaļi noprasa - nu, ko tu mani te baksti? - tā liekot justies neērti arī vēl otram, kurš tikai gribējis labot situāciju.

Jaunavu var uzskatīt par aukstu būtni, bet viņa nereti mēdz būt kautrīga un to slēpj aiz augstprātīgas attieksmes maskas. Tikko viņa jūtas komfortabli, tā atveras un nereti demonstrē savu trakulīgo pusi. Savējo lokā Jaunavas mēdz būt visai jautras, pat kompānijas dvēseles. Turklāt, pateicoties asajam prātam, viņas ir lieliski, interesanti sarunu biedri.

Liekulīgie Svari?

Stereotipi

Svariem patīk mānīties un liekuļot. Viņi ir viltīgi. Viņiem nekas nav svēts, tikai sava taisnība. Svari vienmēr ir neizlēmīgi.

Patiesībā

Svari ir diplomātijas un harmonijas zīme. Mīļā miera un labu attiecību labad parasti gatavi uz kompromisu. Un tāpēc gatavi arī pamānīties, jo saprot, ka labāk slikts miers nekā labs karš. Tiesa, arī savu viedokli viņi prot aizstāvēt, ja vien ir pārliecināti par savu taisnību, parasti dara to visai argumentēti. Saplok un kļūst nelaimīgi, ja strīda pretinieks ir agresīvs demagogs - Svari apjūk un atkāpjas, jo tā neprot komunicēt.

Svari ir gatavi kaut ko noklusēt vai melot arī tādēļ, lai pasargātu otra jūtas. Citādi tā ir viena no godīgākajām un taisnīgākajām zīmēm.

Svari patiešām mēdz svārstīties lēmumu pieņemšanas laikā, taču bieži tas ir tāpēc, ka viņi pārcilā visas iespējamības un nereti izvēlas nevis to, kura būtu izdevīgāka pašam, bet kādam citam. Viņi vienmēr būs tie, kas panāks solīti pretī otram.

Var likties, ka Svari liekuļo un izliekas, kad mēģina izlīdzināt kādu strīdu, sakot vienam tā dalībniekam vienu un otram - pavisam ko citu. Patiesībā viņi vienkārši dara visu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu mieru. Viņiem riebjas jebkādas konfliktsituācijas un saspringta atmosfēra. Svari labi jūt gaisotni un spēj pielāgoties situācijai, mēģinot visu atrisināt mierīgā ceļā.

Indīgais Skorpions?

Stereotipi

Neviens nav bīstamāks par saniknotu Skorpionu, niknuma lēkmē viņš ir spējīgs uz visu. Un par kaut ko nikns viņš ir vismaz 12 stundas diennaktī. Skorpions ienīst visus un ir augstprātīgs.

Patiesībā

Tikai ļoti nopietni iemesli var novest Skorpionu līdz galēji uzbudinātam, afektētam stāvoklim. Piemēram, nodevība. Taču uz ko tādu vētraini reaģēs ikvienas zodiaka zīmes pārstāvji. Skorpioni nekad pirmie neuzbrūk, taču aizstāvēt gan sevi prot. Negatīvās lietas viņi nereti vērš uz sevi, iegrimst pašanalīzē, rokas savā psihē, un tas parasti neietekmē labi viņu garīgo un fizisko veselību. Skorpions ir dziļās transformācijas zīme, kas sevi un apkārtējo pārstrādā jaunā līmenī.

Vispār par nabaga Skorpionu, šķiet, ir visvairāk mītu, padarot viņu teju par elles izdzimumu, kas to vien kāro kā atriebties, ārdīties un indēt citiem dzīvi. Patiesībā viņš ir noslēgta un dziļi jūtīga personība.

Tiesa, Skorpioniem grūti atslābt, atlaist kaislības un pārdzīvojumus un vienkārši baudīt dzīvi, pieņemot to un cilvēkus tādus, kādi viņi ir. Tas viņiem jāmācās. Bet Skorpioni ir dzimuši psihologi, turklāt ar labu intuīciju, viņi smalki izjūt citus cilvēkus. Tāpēc, ja Skorpions izteicis jūsu virzienā ko kritisku, nevajag to uztvert tikai kā dzēlienu, bet ieklausīties - tajā nereti ir patiesības grauds. Tādā veidā viņš cenšas transformēt to, kas apkārt.

Skorpions var likties arī auksts un atsvešināts, radot iespaidu, ka nevienu nemīl. Tā ir viņa uzceltā sētiņa, tā viņš sargājas pret nodevību, no kuras ārkārtīgi baidās. Taču, tiklīdz iemantojat viņa draudzību, aina pilnīgi pārvēršas - viņš ir patiešām uzticams draugs. Vienīgi jādod viņam laiks, jo Skorpions uzmanīgi izvēlas, ko ielaist savā pasaulē.

Allaž līksmais Strēlnieks?

Stereotipi

Strēlnieks vienmēr «uguņo», nespēj vien pārstāt līksmot, viņš ir pilns ar neizsīkstošu enerģiju. Strēlnieks vienmēr ir dzīvespriecīgs un nekad ne par ko nesatraucas.

Patiesībā

Pateicoties Strēlnieka aizgādnim Jupiteram, kas viņam piešķir dzīvesprieku, entuziasmu un spēju iedvesmot apkārtējos, var padomāt, ka Strēlnieks ir kā mūžīgais dzinējs un nekad nesaskumst un nesanīkst. Protams, tā nav - arī viņš pārdzīvo krīzes un šaubu mirkļus, tikai ne visiem to rāda. Patiesībā Strēlnieks ir viegli ievainojams. Pastāvīgā problēmu maskēšana, īsto emociju neizrādīšana kaitē paša Strēlnieka emocionālajai veselībai, taču viņi citādi neprot - vēlas pasaulei rādīt tikai priecīgu vaigu. Lai Strēlnieks grūtā brīdī jūsos ieklausītos, jums jābūt viņa autoritātei, jo parasti gan viņam pašam patīk izdāļāt padomus un pamācīt citus, kā dzīvot. Strēlnieks jūtas labi, ja viņam ir kāds mērķis, ko viņš mierīgi un pārliecinoši var iemiesot dzīvē. Strēlnieks nav no tiem, kas visiem žēlojas par grūtībām, viņš citus nenoslogo ar savām problēmām. Bieži vien tieši skumjos brīžos viņš, gluži kā Pajaco, smejas visskaļāk.

Nūģīgais Mežāzis?

Stereotipi

Veiksme Mežāzim met līkumu. Visu, kas viņam ir, Mežāzis sasniedzis tikai un vienīgi pats ar savām pūlēm, tāpēc ir mūžīgi noguris. Viņš ir nūģis, kas attiecas pret dzīvi pārāk nopietni un neprot izklaidēties.

Patiesībā

Nevienai zodiaka zīmei nevar piekārt birku «Neveiksminieks». Visiem ir vienādas tiesības uz panākumiem, taču katram ir savs karmiskais uzdevums, un par to lielā mērā atbild tieši Saturns, Mežāža pārvaldnieks. Ar Saturnu nepaākstīsies, nākas nopietni izturēties pret dzīves izvēlēm, un Mežāži to saprot. Ja Mežāzis atsakās piedalīties kādās izklaidēs vai arī, ja piespiests, atsvešināti sēž un domā kaut ko, visticamāk, vienkārši nav līdz galam pabeigts darāmais. Mežāži ir mērķtiecīgi, darbīgi, izturīgi, pacietīgi un nopietni ļaudis, kuri patiešām daudz ko savā dzīvē sasniedz paši. Nav jau tā, ka Mežāzim akurāt patiktu strādāt vairāk nekā citiem. Vienkārši viņš saprot, ka bez piepūles un darba nekā nebūs. Viņš ir stratēģis un domā uz priekšu. Pateicoties savam gribasspēkam, profesionalitātei un darba spējām, stingri stāv ar abām kājām uz zemes. Un, kad Mežāzis jūt pārliecību par savu dzīvi, tad viņš atļaujas arī papriecāties, baudīt sava darba augļus bez sirdsapziņas pārmetumiem. Un, lai cik nebūtu pārsteidzoši, «sausiņš» Mežāzis tādos brīžos nereti pilnīgi pārvēršas, pārsteidzot visus apkārtējos. Vēl - paradoksālā kārtā pragmatiskais Mežāzis sirdī ir arī liels romantiķis.

Bezjūtīgais Ūdensvīrs?

Stereotipi

Vai nu aiz pašmīlas, vai vienaldzības, bet Ūdensvīrs nav spējīgs uz līdzjūtību un līdzpārdzīvojumu, uz dziļām jūtām. Viņš ir infantils, virspusējs un bezatbildīgs.

Patiesībā

Ja kādam jūs esat vienaldzīgs, tad arī pārdzīvot par jums viņš neies, un tas attiecas uz jebkuru, ne tikai Ūdensvīru. Pret saviem tuviniekiem un sev dārgiem cilvēkiem Ūdensvīrs ir pat ļoti uzmanīgs, kaut emocijas nemēdz paust skaļi un vētraini. Saule šajā zodiaka zīmē ir izraidīta, tāpēc viņi ir mūžīga sava «es» meklējumos. No malas var likties, ka Ūdensvīrs ir ieciklējies tikai uz sevi, bet pārējie viņu neuztrauc. Ūdensvīriem patiešām jāuzmanās, lai viņi nesāktu pašizolēties, jo vientulība viņus ļoti slikti ietekmē.

Reizēm ar Ūdensvīru grūti atrast kontaktu, un var likties, ka viņa galvā un sirdī maz kas notiek. Patiesībā viņiem ir ļoti rosīgs prāts, viņi tikai ne vienmēr visu saka skaļi, īpaši tiem, par kuriem domā, ka tāpat nesapratīs. Ja viesību laikā šķiet, ka Ūdensvīram garlaicīgi, jo viņš sēž kaktiņā un skatās tukšu skatienu, patiesībā tajā brīdī viņa galvā, iespējams, dzimst kādas dziļas domas vai ģeniālas idejas. Viņam vienkārši ir nepieciešams norobežoties no apkārt valdošā haosa.

Ūdensvīrs ir aizrautīgs un mīl piedzīvojumus, taču tas vienmēr notiek ar prātu, viņš visu kontrolē, un jebkurai darbībai ir jēga. Viņu nereti baida oficiālas saistības, tāpēc, piemēram, laulība viņam nav svarīga, viņš no tās var mukt. Toties nereģistrētā kopdzīvē var dzīvot gadu desmitiem, jo tiek saglabāta viņa brīvība, kaut vai tikai iluzori.

Mūžīgi raudošās Zivis?

Stereotipi

Uzpūst no jebkuras sīkas problēmiņas milzīgu ziloni un mūžīgi žēloties par to - tāda ir Zivju pastāvīgā izklaide. Zivis ir viegli aizkaitināmas un skaļi pauž savu mūžīgo neapmierinātību. Zivis nav no šīs pasaules, viņas palīdz visiem grūtdieņiem.

Patiesībā

Jūtīgās Zivis reaģē uz disharmoniju un emocionāli saspringtu gaisotni, un tas atspoguļojas viņu noskaņojumā. Rezultātā Zivīm liekas, ka tikai ar viņām notiek viss tas sliktākais, tāpēc arī viņas mēdz grimt pesimismā. Kad Zivīm vajag atbalstu, viņas labprāt stāsta par saviem pārdzīvojumiem tiem, kuriem uzticas. Tiesa, neceriet, ka Zivis vienmēr atmaksās ar to pašu, viņas nebūt nav tādas dievgosniņas - pasaules grūtdieņu glābējas! Kad jums būs slikti un vēlēsieties paraudāt uz pleca viņām, Zivis pasitīs sānis ar asti - sak, turies, nekas, viss būs labi - un prom būs, aizpeldēs pa savu straumi, jo viņām tajā brīdī tas nešķitīs nekas būtisks,

Zivis nav tik juceklīgas dīvaines, kā par viņām parasts domāt. Viņas smalki izjūt cilvēkus un labi zina, ar ko parunāt, sarunāt un pajautāt, kā ko labāk darīt. Zivis darbojas bez skaļas jezgas un daudz paspēj. Viņas tiešām mēdz lidināties pa mākoņiem, taču tas ir viņu veids, kā nefokusēt uzmanību uz negatīvām lietām. Zivīm patīk koncentrēties uz labo, kas apkārt, un uz sapņiem, tieši tāpēc viņām nereti grūti tikt galā ar savu dzīvi.

__

Rakstā izmantoti materiāli no: vpotokedeneg.me; infoniac.ru; hochu.ua; N. Isaičevas darbiem, podrobnosti.ua.