Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Sācies austrumu Jaunais gads. Vai varam cerēt uz "cūkas laimi"?

© Scanpix

Knapi esam spējuši pierast pie 2018. gada pavēlnieka Suņa augstajiem atbildības standartiem, kad tā vietu jau ieņems cits totēma dzīvnieks. Dzeltenā zemes cūka, kas tronī kāps 2019. gada 5. februārī, solās būt ģimeniska, draudzīga, sabiedriska un nedaudz vieglprātīga. Gada saimniece sit sev uz pleca un apzvēr, ka atnesīs mums «cūkas laimi», ja vien pret to neizturēsimies «cūciski».

Ģimeniska un mīļa

Seno austrumu 12 gadu kalendāra ciklā Dzeltenās zemes cūkas valdīšanas periods kopumā iezīmējas kā mierīgs un emocionāli līdzsvarots. Cūka tāpat kā tās priekštecis Suns ļaus atgūties pēc trakajiem ugunīgo zvēru - Gaiļa un Pērtiķa - gadiem. Attiecības starp cilvēkiem 2019. gadā tiek raksturotas kā siltas un tuvas. Ņemot vērā Zemes stihijas klātbūtni, Cūkas gads būs cieši saistīts ar materiālajām vērtībām. «Cūkas laime» kādā brīdī uzsmaidīs ikvienam, bet negaidītu «cūcisku veiksmi» piedzīvos emocionāli atvērti, sirsnīgi cilvēki, kas neskopojas ar labiem vārdiem un darbiem. Gada garumā Cūka mūs vedinās satuvināties ar dabu un jūsmos par zaļu dzīvesveidu. Izmantojiet nākamos 12 mēnešus, lai dotos uz mežu, vērotu, fotografētu un baudītu. Plānojiet pārgājienus, izbraucienus ar riteni un laivu. Cūkas gadā ieteicams stiprināt organismu ar meža veltēm un zāļu tējām.

Dzeltenā zemes cūka atbalstīs tos, kas rušinās mazdārziņos, audzē saknes, dārzeņus, aprūpē krūmus un stāda puķes. Ja grasāties pievērsties zemes darbiem, kaut vai sīpolu un diļļu audzēšanai uz palodzes, atrotiet piedurknes un ķerieties klāt - Cūka jūs uzmundrinās. Laba raža un iespējas tikt pie papildu finansējumu gaida profesionālos zemniekus.

Cūkas gadā mums gribēsies būt kopā ar ģimeni, stiprināt dzimtas tradīcijas, atbalstīt vecākus un satikties ar attāliem radiem. Ne velti ar Cūkas gadā dzimušajiem ir viegli komunicēt un gribas ar viņiem sadraudzēties ciešāk. Cūkas gadā mēs iemācīsimies vairāk mīlēt un rūpēties viens par otru. Attiecību frontē gaidāmas pozitīvas pārmaiņas. Cūka atbalstīs, gan tos, kas jau uzpinuši ģimenes ligzdiņu, gan vientuļniekus, kas savu otro pusīti vēl tikai meklē. 2019. gads dāvās iespēju ne vien izveidot ģimeni un iegūt sirdsmieru, bet arī atrast jaunus draugus, ar ko kopā pavadīt neaizmirstamus brīžus.

Labāk taupīt, nevis tērēt

Starp citu, kopēja Cūkas gada iezīme ir veiksme, kas var izpausties kā negaidīts finanšu problēmu atrisinājums, piemēram, mantojums, prēmija vai vinnests loterijā. Dzeltenā cūka ir strādīga un uzcītīga, tāpēc aizbildīs labu vārdu par tiem, kas elšot un pūšot kāpj pa karjeras kāpnēm vai ķērušies pie ragiem biznesam. Vēl tā ir pacietīga, apdomīga, līdzcietīga, taisnīga, skrupuloza un domīga. Gads solās aizritēt izprotošā gaisotnē, un, ja neliela rukšķēšana arī gadīsies, tā nebūs lielas uzmanības vērta. Tomēr lieciet aiz auss, ka Cūka ir izšķērdīga, tāpēc naudas lietās noderēs vēss prāts. Labāk ietaupīt, neaizdot lielas summas un neņemt lielus kredītus. Nākamajā gadā pieaugs kārdinājums pirkt nevajadzīgas un dārgas lietas. Atturēties būs grūti, brīdina astrologi un iesaka lielākus pirkumus rūpīgi apdomāt, bet, ja iespējams atlikt uz 2020. gadu. Labā ziņa - izdosies nopelnīt vairāk nekā iepriekš, būs jauni darba piedāvājumi. Gatavojieties komandējumiem un nopietnām pārrunas ar ārvalstu partneriem. Sadarbības rezultātā uzlabosies finansiālā situācija un pavērsies jaunas perspektīvas. Tomēr 2019. gadā nav ieteicams pārstrādāties, tāpēc labāk atteikties no kārtējā piepelnīšanās piedāvājuma un tā vietā pievērsties intelektuālām un garīgām praksēm. Ja sapņojat par ekstrēmu ceļojumu, lūdzu! 2019. gadā varat rāpties Norvēģijas klintīs, brist pa Amazones džungļiem vai beidzot iemācīties nirt ar akvalangu. Cūkas gadā īpaša uzmanība jāpievērš veselībai, jo slimības veidā var izpausties iepriekš uzkrātais stress.

Gatavojamies lielajai rukšu ballei!

Austrumos tic: ja Jaungada naktī spēsi pielabināt maģisko dzīvnieku, visas nākamās 365 dienas tevi pavadīs veiksme. Lai izpatiktu apaļīgam rozā sivēnam, jāapbruņojas ar labu noskaņojumu un izdomu.

Jāsāk ar to, ka pirms Jaungada svinībām jāatbrīvojas no krāmiem - nevajadzīgās lietas der iesaiņot un atdot tiem, kuriem tās var noderēt. Stereotips, ka cūka ir sušķīga, neatbilst realitātei. Patiesībā cūka ir inteliģents un tīrīgs dzīvnieks, kas dubļos vārtās, lai attīrītu kažoku no parazītiem un mikrobiem. Lai jaunā gada karalieni sagaidītu kā nākas, veiciet ģenerāltīrīšanu - sakārtojiet atvilktnes, noslaukiet skapjaugšu, nospodriniet traukus.

Tikai pēc tam var domāt par Jaungada rukšu balli. Cūkai patīk burzīšanās kompānijās un jautri, tematiski pasākumi. Turklāt pufīgajai smukulītei patīk izcelties uz pārējo fona. Ņemiet vērā, ka Cūka mīl sabiedrību, kurā visi ir «uz viena viļņa». Melus, nodevību un visādas sīkas cūcības nākamā gada pavēlniece necieš. Skauģus un tenkotājus ātri vien iemīcīs dubļos. Sīknaudas skaitīšana un taupība nav Cūkas stilā - tai patīk tērēt un izmaksāt draugiem. Cūka priecāsies, ja uz Jaungada svinībām uzaicināsiet tuviniekus, draugus un kolēģus.

Kad ielūgumi izsūtīti, jāķeras pie smaga jautājuma: ko vilkt mugurā? Dzeltenajai zemes cūkai patīk jauni, dārgi un moderni tērpi. Gudro dzīvnieku, ko cilvēks pieradināja jau daudzus gadus pirms mūsu ēras, raksturo dabā atrodamo krāsu maģija. Tāpēc nākamā gada trenda toņi būs brūnie, dzeltenie, oranžie, rozā un zaļie. Vārdu sakot, Cūkas gadu iezīmē 50 dzeltenā nokrāsas. Alternatīva - zelts. Ja tomēr jauno gadu gribat sagaidīt sarkanā, baltā vai pelēkā tērpā, atcerieties, ka patiesība slēpjas detaļās - uzvelciet dzeltenu vai zaļu apakšveļu. Tas būs jūsu un gada pavēlnieces mazais noslēpums.

Stilisti iesaka izvēlēties kleitu ar atkailinātiem pleciem, bagātīgiem volāniem vai ar askētisku zīmuļveida piegrieztni. Varat ļauties brīvi krītoša kombinezona vai platu bikšu vilinājumam - būtiskākais, lai katra tērpa detaļa būtu pārdomāta. Burvīga izvēle būs dzeltena, rozā vai persiku krāsas «Baby Doll» kleitiņa, ko var kombinēt ar legingiem. Brīvi krītoša blūze ar volāniem kopā ar platām biksēm asociēsies ar alkām pēc dabiskuma, kas noteica septiņdesmito gadu puķu bērnu stilu. Koko Šaneles melno vakarkleitu labāk atlikt nākamajai ballītei. Cūkas gada tērpu motīvi ir sīki pļavas ziedi, koku un augu silueti. Audums - šifons, zīds, āda. Nevelciet tērpu ar tīģerādas motīviem vai, vēl trakāk, meža zvēru zīmējumu - tas Cūku izbiedēs, un nākamā gada laime jums var paslīdēt garām. Meitenes, kurām patīk būt uzmanības centrā, var uzvilkt apspīlētu ādas kostīmu. Svarīgi, lai jūsu Jaungada tēls būtu pārliecināts un pašapzinīgs.

Pērles, briljanti un perfekts manikīrs

Sagaidot nākamā gada pavēlnieci, spēkā būs teiciens «ir vērts cūkām pērles kaisīt»! Dzeltenās zemes cūkas uzmanību piesaistīs pērļu rotas, turklāt pērles var būt dažādās krāsās - baltas, melnas, pelēkas vai brūnas. Svarīgi, lai tās būtu dabiskas, nevis plastmasas. Cūkas (tāpat kā meitenes) dievina briljantus un kristālus - jo spožāk, jo labāk. Ja meklē, salonos var atrast kristāla auskarus vai rokassprādzes koši dzeltenā krāsā. Tie asociēsies ar saules gaismu, pavasari, dabas atmodu - tēliem, kas tuvi gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Draiskas notis jūsu tēlam piešķirs lielas, kičīgas krelles koši dzeltenā krāsā. Iederēsies arī askētiskas, raupjas koka rotas. Īpaši Cūku iepriecinās auskari, kas darināti no zīlēm, zirnīšiem vai citām dabas veltēm.

Atcerieties par nagu dizainu! Apgrauztus, netīrus nagus ruksis necieš. Ja jums sirdij tuvi maigie toņi, varat nagus noklāt ar caurspīdīgu laku, kurai pievienots viegls perlamutra spīdums. Topā būs bēšīgie, aprikožu un koraļļu toņi. Košu toņu cienītājām ir ļauts spēlēties ar krāsu paleti, padarot rokas par psihodēlisku mākslas darbu. Lai visi pļavas ziedi uzzied jūsu pirkstos! Ziemas nakti atdzīvinās zeltainas nokrāsas. Asinssarkanā krāsa nepatīkami uzbudinās rāmo mājdzīvnieku, tāpēc labāk izvēlēties oranžu vai bordo laku. Cūkai nebūs iebildumu, ja nagus rotās melnais zemes tonis. Eksperimentējiet ar spīdumiem, dekoratīvajām smiltīm un maģiskiem ornamentiem. Nagu smailes, kas asociējas ar agresiju, šoreiz labāk neizvēlēties. Modē būs ovāli, mandeļveida vai kvadrāta formas nagi. Atcerieties, ka Vecgada naktī galvenais ir prieks, tāpēc ļaujieties impulsam. Efektīgi izskatīsies manikīrs ar zigzaga zīmējumu un košiem kontrastiem. Par labu gaumi liecinās klasiskais franču manikīrs vai amerikāņu manikīrs ar košiem nagu galiņiem. Modē joprojām būs hennas tetovējumi, kas jūsu tēlu padarīs noslēpumainu un ekscentrisku.

Stila devīze: sievišķība!

Piesardzīgi ar kosmētiku - tai jābūt pārdomātai un perfektai. Kopējā tēlā iederēsies perlamutra acu plakstiņi, kas kā gliemežvāki nolaidīsies pār tumši iezīmētajām acu līnijām. 2019. gada modes kliedziens ir krāsaina acu tuša - zeltaini dzeltena, zaļa, sarkana, balta vai zila. Tikai sīka detaļa - zeltainas, izliektas skropstas, un jūs kļūsiet pamanāma. Biezs meikaps jūsu vaibstus padarīs smagnējus un seju vecāku, tāpēc labāk izvēlēties vieglu, gaišu meikapu un mazliet pūdera. Gada tematikai atbildīs veselīga, starojoša sejas āda, bet galvenais, lai tajā būtu smaids - patiess un apburošs. Vaigus var nedaudz iekrāsot rozā tonī, bet pielūkojiet, lai krāsa nebūtu pārāk koša. Izskatīsieties pēc sivēna! Uzacu līnijai jābūt dabiskai, tumšā tonī. Varat izmantot oranži brūnu uzacu pūderi. Lai maltītes laikā lūpu krāsa neizsmērētos klauna grimasē, varat izmantot lūpu krāsu ar tetovējuma efektu, lūpu laku vai lūpu samtu. Pirms gulētiešanas lūpu dizains jānoņem ar eļļainu šķīdumu. Devīze - sievišķība! Lūpas varat iekrāsot dabiskā, gandrīz nemanāmā tonī, bet varat šķiesties ar krāsu, ļaujot lūpām ziedēt kā sārtām rozēm. Aktuāli ir maigi rozā toņi ar metālisku spīdumu. Lai nemulsina, ja kāda ekscentriska būtne ballītē ieradīsies ar lūpām nakts melnumā vai sūnu zaļumā. Cūkas gadā jāiesoļo izaicinoši brīvai.

Matu sakārtojumam jābūt ērtam un dabiskam. Nākamā gada modes avangardā būs dažādas lokas, sākot ar skaisti vijīgām šķipsnām, beidzot ar nepaklausīgiem, cirtainiem pūku mākoņiem. Ja ir drosme, varat uzkasīt matus astoņdesmito stilā. Modē atgriežas ilgviļņi un nepaklausīgi matu sakārtojumi. Matu šķipsnas var iekrāsot aktuālajā rozā vai pelēki zilganajā tonī. Aktuāls būs neregulārs matu celiņš, izdzīti deniņi un panku stila frizūras. Stilisti iesaka izveidot asimetrisku franču bizi, iepīt matos lentes vai piepīt krāsainas mākslīgo matu šķipsnas. Vecgada naktī varat darīt visu, kas ienāk prātā, ļaujoties fantāzijas lidojumam. Tāpēc jau šī nakts mums dota, lai iztrakotos pēc sirds patikas. Eksotisko frizūru varat nopūst ar zeltītu matu laku. Bužiniet matus un netaupiet krāsas! Cūka nav tik kautrīga kā pieradinātais Suns - eksperimenti ir tās garā. Dariet tā, lai Jaungada nakts selfijs uzjautrina visa gada garumā. Drosmīgajiem pieder pasaule! Šo likumu vēl neviens nav atcēlis.

Vīrišķības standarts

Parunāsim mazliet par vīriešiem, kuriem Cūkas gads jāsagaida gaumīgā apģērbā, vēlams - no dabiska materiāla. Kafijas vai riekstu krāsas krekls, smilšu krāsas vilnas džemperis, rūtainas bikses, kopta vaigu bārda, uz rokas viedpulkstenis, dārgas kurpes. Nākamajā gadā vīriešiem ieteicams sasmelties drosmi un apmeklēt kosmetologu. Kādam no tītara pakakles un maisiņiem zem acīm atbrīvoties palīdzēs plastiskais ķirurgs. Ja vīrietis grib gūt panākumus mūsdienu pasaulē, viņam sevi jākopj. Lūk, tāds ir mūsdienu vīrišķības standarts!

Modē zaļās idejas

Iekārtojot telpas, atcerieties, ka Cūkai tuvas ekoloģiskās idejas, videi draudzīgi risinājumi. Cūkmenus, kas piesārņo dabu, augstprātīgi uzskatot sevi par «radības kroni», sivēns nemīl un ieriebj, ļaujot uz savas ādas izjust piesārņojuma sekas. Interjera dizainā snobiskā Cūka grib redzēt zeltītus motīvus. Starp citu, zeltaini aksesuāri harmoniski izskatās ar baltu, zaļu un smilšu krāsu. Varat izmantot zeltītas sveces, lentes vai nolikt uz galda sivēna figūriņu, kas laistās zeltā. Adventes vainagā iepiniet kaut vienu zelta diedziņu. Lielā stikla traukā peldinātas zeltītas sveces rada noslēpumainības auru. Dekorējot telpas un galdu, egles zarā ielieciet smaržīgus kanēļa stiebriņus, kaltētas apelsīna un citrona šķēlītes, dažus sausus pļavas ziedus vai stiebrus, ko pļavā var atrast pat bargā ziemas salā. Kopš rudens saglabātos kastaņus, zīles un čiekurus ieberiet trauciņā - lai tie kalpo kā simboliska velte visām cūciņām. Kad pīrāgu, karstvīna un smalkmaizīšu aromāts izplatīsies telpās, nākamā gada saimniece iegrims nostalģiskās atmiņās. Bērnības smarža, brīnuma gaidas un trīsošu sveču liesmiņu izgaismots prieks! Ak, jā - nekādus feikus - cūka intuitīvi jūt, kas ir īsts, kas nav. Patiesība svarīgāka par visu! Cūkas gadā atzinību gūs patiesi cilvēki un oriģinālas, nevis viltotas lietas. Intuitīvais, labestīgais dzīvnieks priecāsies, ja mājas pagalmā vai tuvējā parkā ar dabas veltēm un krāsainām lentēm izrotāsiet skujkoku un neaizmirsīsiet pēc svētkiem noņemt rotājumus. Salūts Cūku var izbiedēt, tāpēc labāk nevajag.

Galdam varat izvēlēties vienkrāsainas tumši zaļas, bēšas vai dzeltenas salvetes. Glīti izskatīsies salvetes ar tumši zaļu egļu siluetiem vai apsniguša meža ainavu. Banālos motīvus ar rūķiem sarkanās cepurēs un zvaniņiem noglabājiet dziļāk. Ja godīgi, tie visiem ir apnikuši un izgājuši no modes. Iekārtojot telpas, attīstiet radošumu, kas jums noderēs visu turpmāko gadu. Ja jauno gadu sagaidīsiet laukos, ienesiet telpās dažus koka bluķīšus, ko var izmantot pēc vajadzības - uzlikt grozu ar pīrāgiem, izrotāt ar lielām svecēm vai apsēsties. Dekorēšanai var izmantot sūnu vai ķērpju fragmentus. Cūkai pie sirds iet arī šlāgeru vai kantri stils - rūtains galdauts, pīti grozi, kuros dus spīdīgas, brūnas piparkūkas, trauki ar skatiem no lauku sadzīves un Cūkas «draugi» - gaļi, vistas, aitas, govs. Ja galdu rotās ar rokām izšūtas auduma salvetes, Cūka būs sajūsmā.

Dāviniet labas un praktiskas lietas

Kā nu Cūkas gadā bez dāvaniņām. Ejam meklēt! Zemes cūka ir visai praktiska - viņai patīk skaistas un kvalitatīvas lietas. Nemeklējiet dāvanas atlaižu plauktos, neskaitiet santīmus. Ja jūtat, ka lieta iepriecinās saņēmēju, ņemiet ciet! Labais, ko darāt no sirds, vairo pozitīvo, stiprina pasauli. Ja nezināt, ko uzdāvināt, ielieciet aploksnē banknoti un uzrakstiet novēlējumu. Praktiskā Cūka novērtēs. Dāvināt naudu ir ētiskāk nekā iešķiebt muļķīgu, nocenotu dāvanu.

Nedāviniet čības ar purngaliem cūkas šņukura formā vai pludmales dvieli, uz kura gozējas resna rozā cūka. Lai gan Cūka ir apburoša, tās simboliskā nozīme nav viennozīmīga. Atslēgas piekariņš jautra sivēntiņa veidolā jau pēc mēneša jūs izvedīs no pacietības.

Lai tas galds lūst!

Kā jau nojaušat, Cūkas gada galdam jābūt bagātīgam, lai kārtainam zefīram līdzīgais gada aizbildnis var kārtīgi pamieloties. Galds jāservē bez liekas pompozitātes - akurāti un gaumīgi. Domājot par svētku maltīti, jāņem vērā Cūkas ēdienkartes īpatnības. Salātos, augļos un dārzeņos jāmeklē dzeltenā krāsa. Noderēs pipars, karija mērce, mango, melone, apelsīni, banāni, mandarīni. Cūkas sirds sāks pukstēt straujāk, ja pagatavosiet saldos spāņu kartupeļus ar gurķu mērci. Starp citu, tie ir oranžā krāsā. Iederēsies arī saulainais ķirbis ar krustnagliņām. Jāparūpējas, lai būtu zaļumi - salātlapas, loki, dilles, selerija, baziliks, kinza. Cūka ir gardēde, tāpēc neapvainosies, ja galdā celsiet tās sugas brāļa cepeti vai kūts biedreni vistu medus un konjaka mērcē. Cūka nesaviebs šņukuru, arī ieraugot stirnas vai aļņa cepeti. Pieminiet cūkas meža māsu - mežacūku, ko piemeklējis skarbs liktenis - dzīvniekus visā Eiropā izpļāvusi slimība. Gaisotni vienlaikus svinīgu un mājīgu padarīs ar āboliem pildītas zoss cepetis.

Tie, kas atteikušies no gaļas, lai bauda krāsnī ceptus kalmāra gredzenus un garneles, bet veģetārieši - sarkano pupiņu pastēti ar valriekstiem. Lieliska piedeva ir vienkārši burkānu un kāpostu salāti ar krēmsieru un majonēzi. Biešu un siera salātus varat rotāt ar granātābola sēklām.

Cūka dievina desertus! Glīti izskatās un lieliski garšo kārtainais deserts ar kazenēm, avenēm un «mascarpone» siera krēmu. Putukrējuma un bezē cepumu slāņus varat mīt ar mellenēm vai upenēm. Stilīgi ir medū karamelizēti banāni ar riekstiem, jogurtu un kanēli.

Kā norāde uz ekoloģisku dzīvesveidu kalpos galda centrā novietots māla trauks ar kviešu graudiem.

Ar alkoholu Cūka ir uz jūs, tāpēc grādīgos dzērienus vajadzētu lietot ar mēru. Glāze viegla dzirkstošā vīna vai kokteilis no persiku gabaliņiem un citrona sulas, ko pagatavo dažas stundas pirms lietošanas, augļiem pievienojot cukuru plus mazliet konjaka un vīna. Pirms pasniegšanas kokteilim var pieliet pavisam mazliet atdzesēta šampanieša. Atcerieties par dabīgajām sulām - piepildiet karafes ar svaigi spiestu burkānu un greipfrūtu sulu. Atsvaidzinoši, veselīgi un koši. Iekārtojot svinību telpu, nevajag pārspīlēt ar ēdienu un dekoriem, lai nerastos šaurības izjūta. Galda vidū nolieciet krājkasīti Cūkas formā un, kad pulkstenis nositīs divpadsmit, iemetiet tajā dažas monētas.

Ļaujiet vaļu fantāzijai un priecājieties, jokojiet, dejojiet līdz pat rīta gaismai. Galvenais - pozitīvi uzlādēt sevi visam gadam, ļaut, lai prieka šalts nes cauri maģiskajai naktij. Noticiet sev un atveriet sirdi pasaulei. Nākamajā gadā mūs visus gaida cūkas laime!