Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par astroloģiju un seksu. Erots tavā dzimšanas kartē

© depositphotos.com

Kāpēc vienam pietiek ar vienveidīgu seksuālo ēdienkarti, bet citam kārojas ekscentrisku baudu; kāpēc vienam «Amora loks» vienmēr ir nospriegots, bet citā kaisles uguns deg kā vāja sveces liesmiņa? Dievietes Veneras palaidnīgā bērna Erota (Amora, Kupidona) – miesīgās mīlestības sūtņa – patiesā daba atklājas mūsu astroloģiskajā dzimšanas kartē. Kā planētas ietekmē mūsu seksuālo temperamentu un erotiskās fantāzijas, skaidro astroloģe Baiba Ralle.

Planētas natālajā kartē ietekmē ne vien personības veidošanos, mūsu emocionālo un intelektuālo saturu, bet arī seksuālo dzīvi, iesāk astroloģe Baiba Ralle. Par seksuālo enerģiju vairāk atbild Marss, par mīlestību un jūtām Venera.

Marsa un Veneras saspēle

Mūsu erotiskās pasaules izpausmes atkarīgas no tā, kurā zodiaka zīmē katra planēta atrodas. Piemēram, Marsam Auna zīmē ir aktīva, asa, spēcīga, kareivīga daba ar sportiskuma piegaršu. Šādam Marsa stāvoklim sekss ir ļoti svarīgs, turklāt biežs, bet izpaliek romantika un jutekliska mīļošanās. Marsam Mežāža zīmē neklājas viegli, jo planētas būtība atšķiras no Mežāža dabas. Marss Mežāzī kļūst mērķtiecīgs un noteikts - tomēr sekss, tāpat kā citi dzīves notikumi, viņam ir saistīts ar tradīcijām. Cilvēkam ar šādu astroloģisko kombināciju sekss ir rutīna - viņam nav vēlmes mainīt ierastās pozas, arī «vairāk seksa» nekārojas. Tāpat kā iepriekšējā, arī šajā kombinācijā nav romantiskā scenārija - trūkst rožu klēpja zem mīļotās loga, saderināšanās gredzenu saulrietā pie okeāna, sadošanās rokās, skatīšanās zvaigznēs un tamlīdzīgi. Marss Auna zīmē ar seksu vēlas nodarboties dažādās, reizēm ne visai tam piemērotās vietās un pozās, bet Marss Mežāzī ir konservatīvs un stīvs - viss notiek guļamistabā aiz aizslēgtām durvīm.

Marsa un Veneras atrašanās noteiktā zodiaka zīmē nav vienīgie faktori, kas ietekmē mūsu iekšējo mīlestības dievību Erotu. Nozīme ir emociju un vēlmju pasaulei, ko raksturo Mēness. Jāņem vērā, ka Venera nav tikai mīlestības planēta - sievietēm tā ir sievišķā planēta, gluži tāpat kā vīriešiem Marss ir vīrišķā planēta. Būtiska loma tam, kā cilvēkā attīstās seksuālā joma, ir viņa iekšējam kodolam - raksturam, ko asociējam ar Sauli, un cilvēka ārējam tēlam jeb ascendentam. Pētot cilvēka erotisko būtību, Baiba Ralle vērš uzmanību uz planētu savstarpējām attiecībām jeb leņķiskajiem grādiem starp planētām (aspektiem). Piemēram, nelabvēlīgs aspekts starp Veneru un Saturnu var liecināt, ka cilvēks nevar izpaust mīlestību, viņam ir grūtības iemīlēties. Iespējams pat, ka šāds cilvēks īsti neizprot, kas ir mīlestība. Astroloģe piemetina, ka neizpratni nereti izraisa bērnībā piedzīvotais, no ģimenes, dzimtas vai pat iepriekšējām dzīvēm pārmantotais. «Tikai visu komponentu un faktoru kopums norāda uz intīmo gaumi, seksuālās enerģijas izpaušanu vai tieši otrādi - apspiešanu.»

Baiba Ralle vērš uzmanību uz to, ka seksualitāte ir tikai viens no dzīves tematiem, kam astrologs pievērš uzmanību cilvēka individuālajā astroloģiskajā kartē. «Ir astrologi, kuri īpaši pievēršas šai jomai, tāpēc spēj detalizēti noteikt, kāds ir seksuālās enerģijas potenciāls, kur ir klupšanas akmeņi, ko un kā labāk darīt.»

Kā izmērīt seksuālo potenciālu un gūt panākumus?

Zvaigžņu karte savā ziņā var kalpot kā seksualitātes termometrs, atklājot, vai cilvēkam sekss ir primārs vai arī otršķirīgs. «Kādam svarīgāks ir sekss kā process, citam svarīgāki glāsti, mīļuma izpausmes, vēl kāds ir sapņotājs, nevis baudītājs. Vienam seksuālas attiecības ir dzīvniecisks process, otram vajadzīgs vien pēcnācēju radīšanai, trešajam tas ir patiesas baudas avots. Ir cilvēki, kurus šis dzīves aspekts īpaši nesaista,» stāsta astroloģe.

Dažiem ir «vienkārša» seksuālā ēdienkarte, citi ir gardēži un meklē kaut ko eksotisku. Seksuālā apetīte jeb gaume lielā mērā izriet no Marsa stāvokļiem, turpina Baiba Ralle. «Salīdzinoši vienkārša seksuālā ēdienkarte varētu būt tiem, kuriem Marss ir Jaunavas, Mežāža, Vēža, dažkārt arī Vērša zīmē. Pārējām zīmēm raksturīgas individuālas vēlmes, vajadzības un nianses. Grūti izprotams Marsa stāvoklis ir Zivju zīmē - bieži vien šo cilvēku seksuālā sfēra ir fantāziju pasaulē, nevis reālajā dzīvē. Ja fantāzijas izlaužas realitātē, partneriem kopā ir visai interesanti. Nemitīgus jauninājumus un lomu spēles seksuālajā dzīvē kārojas tiem, kuriem Marss ir Dvīņu zīmē. Uz agresivitātes un vardarbības robežas spēlējas tie, kuriem Marss ir Skorpiona zīmē. Nedrīkst aizmirst arī par citām personību veidojošām planētām, kas koriģē Marsa stāvokļus,» stāsta astroloģe.

Gribas noskaidrot, vai astrologs var palīdzēt mīlas frontē, pasakot, ko mainīt sevī un ko akcentēt, lai gūtu panākumus? Baiba Ralle uzskata, ka nav jāizdabā citiem, lai par visu varu iepatiktos. Gluži otrādi - jāseko savai iekšējai būtībai, akcentējot pozitīvo planētu izpausmēs. Jāliek aiz auss, ka planētu enerģētika dzīves laikā nedaudz mainās, bet pilnībā transformēt planētas ietekmi nevar, tikai novirzīt vēlamā virzienā. «Ja cilvēkā ir kādas nobloķētas lietas, tās jāpavērš labvēlīgā virzienā. Nav jāmainās tā, lai atbilstu citu gaidām. Jā, astrologs var norādīt uz personības īpašībām, ieteikt, ko vērts apslāpēt, ko novirzīt citā gultnē, ko attīstīt. Ja cilvēks to zina, viņam ir vieglāk atrast piepildījumu. Attiecībās ar citiem cilvēkiem kompromisiem varam ļauties tikai savas būtības ietvaros, nevaram kļūt par to, kas neesam, tāpat kā tomāts nekad nebūs gurķis, lai gan abi ir dārzeņi. Vislabākais, ko varam darīt - runāt ar otru, iedziļināties un mēģināt saprast, kāpēc otrs ir tāds un ne citāds.»

Donžuānu zvaigznes neizmācīs

Gadās, ka ne visai izskatīgam nūģim blakus ir efektīga, gudra sieviete. Tādās situācijās mēs nodomājam: «Apžēliņ, kāds ir šī pelēkā vīreļa noslēpums, vai tas iekodēts zvaigznēs?» Baiba Ralle piekrīt, ka atbildi, kāpēc pievelkas ārēji nesaskanīgi cilvēki, var meklēt astroloģijā. «Vīrieša «vīrišķās planētas» ir kombinācijā, kas viņu padara par «nūģi», bet viņa kartes «sievišķās planētas» pieprasa «efektīgu» sievieti. Rezultātā viņš meklē tieši tādu. Tajā pašā laikā pamanāma sieviete var alkt pēc neuzkrītoša vīrieša. Ja pārējo planētu aspekti ir saderīgi, abiem kopā ir labi, lai gan no malas šķiet, ka tā nav. Otrs variants: ir cilvēki, kuriem otra izskats nav tik svarīgs. Viņus magnetizē raksturs, intelekts.»

Astroloģe saka, ka «donžuānu» par ģimenes cilvēku ar varu nepārveidosi, jo «mainīt partnerus viņiem asinīs». Tomēr iemesli, kāpēc cilvēks bieži maina partnerus, lai gan apgalvo, ka vēlas izveidot ģimeni, kas viņam nekādi neizdodas, var būt dziļāki, saistīti ar sāpīgu iepriekšējo pieredzi, bailēm uzticēties otram. Jāsaprot, vai cilvēka vēlme izveidot ģimeni ir patiesa, vai arī viņš grib atbilst sabiedrības uzstādījumam, ka laime bez ģimenes nav iespējama. Tie ir meli, jo mums katram ir savs individuālais ceļš. Baiba Ralle saka, ka iekšējā strupceļa iemesls varētu būt saistīts ar vēlmi kritizēt otru un meklēt neeksistējošu ideālo partneri.

Savukārt ilgstošu harmonisku attiecību pamatā ir līdzvērtīga individuālā attīstība, kas gadu gaitā ļauj izvairīties no intelektuālas, emocionālas un garīgas plaisas partneru starpā.

Kāpēc daudzus gadus laulībā nodzīvojuši cilvēki patiesībā jūtas kā svešinieki, kuriem bez bērniem un kopējas mantas nav nekā kopēja? Astroloģe atceras gadījumu, kad klientam piesardzīgi ieminējās, ka viņa attiecības ar sievu atgādina biznesa darījumu. «Klients atzina, ka tā ir, bet abiem šāds modelis ir pieņemams, viņi nealkst pēc kaut kā cita. Par ģimeniskumu atbild Vēža zīme, savu artavu dod arī Mežāzis. Mazāk ģimeniskuma ir Dvīņos, Strēlniekā, Aunā, Ūdensvīrā, Zivīs un Svaros.»

Jautāta par homoseksuālām attiecībām, astroloģe saka, ka astroloģiskajā kartē var redzēt, vai ir iespējama interese par sava dzimuma cilvēkiem. Viņa uzsver, ka astroloģija ir tikai instruments, kas palīdz atrast atbilstošāko uzvedības un dzīves modeli cilvēka iekšējai būtībai.

Kāpēc pievelk sliktie puiši?

Astroloģija var palīdzēt plānot un piekoriģēt intīmo dzīvi, bet, ja nesaderība partneru starpā ir pārāk liela, ilgstošas attiecības nav iespējamas, jo viens no partneriem, visticamāk, jutīsies nepiepildīts un apspiests, skaidro astroloģe. Savukārt, ja pārim neizdodas ieņemt bērnu, der palūkoties, kā problēma izpaužas astroloģiski. Baiba Ralle min piemēru: negatīvi Mēness aspekti sievietes kartē. Tad nu jāsaprot, kā Mēness negatīvos stāvokļus pavērst vēlamā gultnē. Lai gan eksistē bērna ieņemšanai vairāk vai mazāk labvēlīgi periodi, tomēr viņa iesaka sākt ar problēmu cēloņa atrašanu.

Reizēm mūs burtiski velk pie kāda cilvēka, lai gan viņa personības īpašības mums nešķiet pieņemamas, un ar prātu saprotam, ka viņš nav tas cilvēks, ar kuru kopā pavadīt ilgāku laiku. «Ikviens cilvēks, ko satiekam dzīvē, ir mūsu skolotājs. Manā dzīvē reiz tā bija. Es skaidri zināju, ka attiecības nebūs ilgstošas, bet bija sajūta, ka caur tām mums abiem kaut kas jāiemācās, bet nebija jausmas, kas tieši. Abi atradām atbildi, izgājām skolu un aizgājām katrs savu ceļu.» Magnetizējošo efektu var radīt arī Marsa aspekti - labi vai tieši pretēji. Ja aspekti ir slikti, pievilkšanās enerģija uzvirmo un ātri pagaist. «Nav izslēgts, ka esam sastapuši dvēseli, ar kuru kopā jāatstrādā kaut kas no iepriekšējām dzīvēm,» sarunas noslēguma saka astroloģe.