Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Tuvojas Cūkas/Mežacūkas valdīšanas laiks! Kāds tas būs?

© depositphotos.com

Pēc Austrumu kalendāra nākamais būs Cūkas vai Mežacūkas gads. Ar ko asociējas šis dzīvnieks? Pirmām kārtām ar labklājību. Tāds apaļīgs, omulīgs un smaidīgs. Bet – kaitināt nevajag. Piemēram, meža ruksi var kārtīgi sadusmot, ja apdraud viņa teritoriju. Dzīvosim draudzīgi un gādāsim par labklājību savās mājās un darbā vai biznesā!

Austrumnieku kalendārs vēsta, ka Dzeltenās Zemes Cūkas gads būs klāt 2019. gada 5. februārī.

Sena leģenda vēsta, ka Buda, pirms atstāt šo pasauli, uzaicinājis pie sevis atvadīties visus zvērus. Taču atnākuši vien divpadsmit, un Buda katram no tiem piešķīris savu gadu. Pirmā bijusi Žurka, tad Vērsis, tad Tīģeris, Trusis, Pūķis, Čūska, Zirgs, Aita, Pērtiķis, Gailis, Suns un Cūka. Šis būs viena cikla noslēguma gads, un tad sāksies atkal viss no jauna.

Bez dzīvnieku cikla pastāv arī piecu elementu - Koka, Uguns, Zemes, Metāla un Ūdens - cikli, un katram gadam tiek dota arī sava krāsa. Šis būs Dzeltenās Zemes Cūkas gads.

*

Cūciņas kopā ar cilvēkiem ir izsenis. Cūku dzimta ir viena no pārnadžu kārtas dzimtām. Tajā ir 18 mūsdienās dzīvojošas sugas, kas iedalītas vairākās ģintīs. Visas cūku dzimtas sugas dzīvo vai nu Eiropā, vai Āzijā, vai Āfrikā un šo kontinentu salās.

*

Latvijā savvaļā ir sastopama viena suga — meža cūka. Viņas ir tik labi iedzīvojušās, ka nebīstas nākt pat Rīgā. Mūsu galvaspilsēta ir zaļa un draudzīga, bet galvaspilsētas un Pierīgas iedzīvotājiem, kā arī pašvaldībai tas tomēr nav pa prātam.

*

Diemžēl mežacūkas pārnēsā slimības, un Latvijas cūku audzētāji daudz no tā cietuši. Cūku mēra dēļ likvidētas saimniecības un nodarīti zaudējumi biznesam.

*

Lielākās cūkas tituls pieder Lielajam Bilam (Big Bill), kura saimnieks bija Eliass Bafords Batlers no Džeksonas Tenesī štatā. Tas bija poļu un ķīniešu šķirņu jauktenis, kura svars 1933. gadā bija 1157 kilogrami, augstums - 1,52 metri, bet garums - 2,72 metri.

*

Kāda vjetnamiešu šķirnes cūka, ko Kanādas fermeru ģimene iegādājās nobarošanai, iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā visgarākā cūkas mūža īpašniece - viņa nodzīvojusi 23 gadus un 76 dienas.

*

No latviešu tautas ticējumiem:

Tuņņu vakarā visiem jāvāra cūku kājas un, ja ir, tad arī galvas puse. Ja saimniece grib, lai tai laba cūku laime, tad ieteicams noskaitīt šo pantiņu: Paldies saku Tunnītim, Man cūciņas diesin gan: Piecas cūkas, seši vepri, Simtiņš baltu sivēntiņ.

*

Saskaņā ar Austrumu astroloģijas vēstījumu Dzeltenās Zemes Cūkas gads solās būt mierīgs un līdzsvarots. Attiecības starp cilvēkiem būšot mīļas, tuvas un sirsnīgas. Ņemot vērā Zemes stihijas klātbūtni, Cūkas gads būs cieši saistīts ar materiālajām vērtībām. Laiks vairot labklājību!

*

Dzeltenā Zemes Cūka atbalstīs tos, kas rušinās mazdārziņos, audzē saknes, dārzeņus, aprūpē krūmus un stāda puķes. Ja grasāties pievērsties zemes darbiem, kaut vai sīpolu un diļļu audzēšanai uz palodzes, ķerieties klāt - Cūka uzmundrinās. Laba raža un iespējas tikt pie papildu finansējumu varētu gaidīt profesionālos zemniekus.

*

Kopēja Cūkas gada iezīme ir veiksme, kas var izpausties kā negaidīts finanšu problēmu atrisinājums, piemēram, mantojums, prēmija vai vinnests loterijā. Tomēr jāatceras, ka Cūka ir izšķērdīga, tāpēc naudas lietās noderēs vēss prāts. Labāk ietaupīt, neaizdot lielas summas un neņemt lielus kredītus.

*

Austrumos tic: ja Jaungada naktī spēsi pielabināt maģisko dzīvnieku, visas nākamās 365 dienas tevi pavadīs veiksme. Lai izpatiktu apaļīgam rozā sivēnam, jāapbruņojas ar labu noskaņojumu un izdomu. Modes pasaulē nākamā gada toņi būs brūnie, dzeltenie, oranžie, rozā un zaļie. Vārdu sakot, Cūkas gadu iezīmē 50 dzeltenā nokrāsas. Alternatīva - zelts. Ja tomēr jauno gadu gribat sagaidīt citas krāsas tērpā, izvēlieties kādu aksesuāru minētajos toņos.

*

Tiek uzskatīts, ka Cūkas/Mežacūkas gadā dzimušie ir omulīgi, radoši un draudzīgi. Dažkārt varbūt pārāk labestīgi - ir jāuzmanās no cilvēkiem, kuri grib draudzēties savtīgos nolūkos. Cūkas gadā dzimušajiem ir svarīgas mājas un ģimeniskās vērtības.