Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kā pavada veco gadu, sagaida nākamo katras horoskopa zīmes pārstāvis?

© F64

Vēl viens gads aizripojis, un atkal tiek sagaidīts Vecgada vakars, kas nemanot pārvēršas Jaungada rītā – kuram skaistā, kuram grūtā. Dažs labs vispār izvēlas celties tikai 2. janvārī. Jebkurā gadījumā jauns gads, lai nu kā sagaidīts, allaž klusībā liek domāt par kaut ko labāku un cerēt, ka «šoreiz es tiešām izpildīšu savas apņemšanās». Cik dažādi ir zodiaka zīmju pārstāvji, tik raibi viņi arī pavada veco gadu, sagaida nākamo un iesāk (vai vismaz kārtējo reizi mēģina) jaunu, skaistu dzīvi!

Auns

Katrs jaunais gads Aunam pienāk pilnīgi negaidīti. 31. decembrī Auns kliedz - kā, jau klāt?!?! Tieši tāpēc gatavošanās process notiek bez Auna līdzdalības. Toties svētki bez viņa piedalīšanās nav iedomājami. Auns atpūšas kārtīgi - par visām pārējām dienām. Kad citi tikai sāk svinēt, Auni jau laiž otro riņķi. 1. janvārī viņš, mulsi smīnot, klausās nostāstus par saviem iepriekšējās nakts varoņdarbiem un visu laiku skandina: «Jūs melojat, nekā tāda nav bijis un būt nevar!»

Turklāt Auns ir pārliecināts, ka paģiras domātas nīkuļiem, tāpēc nesatricināmi pārcieš nakts prieku fizioloģiskās sekas, centīgi izliekoties, ka ir makten mundrs un labā kondīcijā, un tūlīt gatavs jaunai dzīvei. Auns ļoti viegli pārsvītro to, ko nav paspējis paveikt, un pat negrasās jaunā gadā un jaunā dzīvē vilkt līdzi kaut kādas neatrisinātas problēmas un uzdevumus. Viņš vienkārši par tām neliekas ne zinis, aizmirst vai uzdod izdarīt kādam citam, bet pats ar vieglu sirdi koncentrējas jauniem mērķiem. Galvenais - ceļā līdz tiem nepārstrādāties!

Vērsis

Vērsis ir pārliecināts, ka jaunais gads jāsagaida tradicionāli. Viņš laikus sāk gatavoties, saplāno, kur, kā un ar ko. Parasti tas ir ģimenes vai tuvu draugu lokā. Vērsis rūpīgi ģērbjas un pucējas, un rosās, un jau 31. decembra vakarā ir piekusis - īpaši, ja svinības notiek pie viņa, jo telpām jābūt izrotātām un galdam - pilnam ar gardumiem.

Vakara gaitā gan Vērsi var pārņemt pēkšņa melanholija - viss it kā ir skaisti, jautri un garšīgi, tomēr kaut kā... Ne tā kā bērnībā! Dzīve ir skarba un mānības pilna. Vērsis tomēr nevienam to nesaka un neizrāda, uzliek smaidu sejai un metas virpulī. Jaungada naktī viņš atļaujas atslābt.

  1. janvāra rītā Vērsis mēdz ar bažām pārlūkot sociālos tīklus, jo jaukais atslābums un iespējamais reibums mēdz viņu pamudināt uz negribētu atklātību komentāros un ierakstos. Reizēm gada pirmajā dienā Vērsi māc melanholija un apjausma, ka dzīve paiet veltīgi, un kāda vispār ir dzīves jēga? Bet tad viņš saprot, ka apkārt ir jauka kompānija, labi draugi un arī mazliet šampanieša vēl palicis, un var sākt jaunu, skaistu dzīvi. Vērsis ir no tiem, kas nekādas «astes» nesavāktas neatstāj, tāpēc jaunajā gadā iesoļo tīrs un atbrīvots.

Dvīņi

Dvīņi dievina jaunā gada sagaidīšanu, lai gan uzskata, ka neviens neprot to nosvinēt kā nākas (izņemot viņus pašus). Tāpēc Dvīņi paslepen raksta vakara programmu, iekļaujot visādus konkursus, kuros neviens negribēs piedalīties, jo kaut kādai kauna sajūtai tak’ cilvēkam jābūt. Taču... ne Dvīņiem. Starp citu, tas jāņem vērā, aicinot Dvīņus uz ballīti... Tādējādi arī 1. janvāra rīts var būt divējāds, atkarībā no tā, kura Dvīņu personības puse būs bijusi valdošā nakts pasākumā. Ja labdabīgā, gaišā daļa, tad viss būs kārtībā. Ja turpretī prevalējusi Dvīņu tumšā puse, tad diez vai Dvīņiem izdosies no rīta atcerēties kaut vai tikai pilsētu, kurā viņi atrodas. Un kam pieder tās kājas ar oranži lakotajiem nagiem? Man?!

Par veco gadu un veco dzīvi Dvīņi maz raizējas, toties spēj tajā atgriezties jebkurā brīdī, ja jaunā īsti neizdodas. Tāpēc radikālas pārmaiņas Dvīņu dzīvē ir īslaicīgas. Viņi ir no tiem, kas zvēr jaunajā gadā vairs nesmēķēt, lepni lielīsies ar to 1. janvārī, bet 2. janvārī jau vilks dūmu un domās - ai, dzīvojam taču tikai vienreiz!

Vēzis

Vēzim nenāk ne prātā jauno gadu sagaidīt trokšņainā, bezpersoniskā klubā. Nē, nē, labāk mājās un ģimenes lokā! Jāņem vērā - ja Vēzis kādu uzaicinājis uz savu jaunā gada sagaidīšanas pasākumu, viņš tiek uztverts kā ģimenes loceklis un nedrīkst neierasties. Vēzis nāvīgi apvainosies un ļoti cietīs. Bet, ja nē, cieš savukārt visi Vēža viesi, jo viņam ir strikta pārliecība un īpaši rituāli, ko un kā darīt - kuranti, uzrunas, brīnumsvecītes, tosti utt. Neizturama jautrība, ha, ha.

Daudzi Vēži nelieto alkoholu vai lieto ļoti mēreni, bet, ja iedzer kārtīgi, tad ātri ir «gatavi». Seko trakuma virpulis un lūziens, tāpēc Vēži nereti jau saldi guļ, kad citi vēl līksmo. Tad nu 1. janvāra rīts sākas ar morālajām paģirām - sak’, nevajadzēja man tik daudz dzert, jaukt kokteiļus, nevajadzēja... ak, ko es tur vēl sadarīju, ārprāts... Pēc šāda pašpārmetumu pilna rīta Vēzis ilgi ietur alkohola moratoriju, tāpēc var teikt, ka jaunais gads tiešām sākas ar jaunu, skaistu dzīvi. Taču ne visās jomās, jo Vēzim no vecām lietām un vecās dzīves šķirties ir grūti - tajā taču bijis tik daudz laba! Vēzis nereti gremdējas pagātnes atmiņās, un tas traucē viņam virzīties uz priekšu. Taču viņš nesteidzas un nepadodas, tāpēc agri vai vēlu jaunā dzīve tomēr sākas, un tai netraucē nekādas sentimentālas atmiņas.

Lauva

Lauvām un it īpaši Lauvenēm Jaungada naktī gribas spīdēt. Nu, kā jau katru dienu. Vienīgi Jaungada naktī viņiem gribas spīdēt uz vispārējas līksmības fona, tāpēc viesiem nākas dejot un smiet, grib viņi to vai nē. Kurš mēģinās nolīst kaktiņā un nedarīt neko, tam Lauva - vai, kā uzņurdēs!

Kad svētki beigušies, Lauva otrā rītā sāk meklēt savu ballītē pazaudēto reputāciju. Lai kaut kā mazinātu viņa ciešanas, klātesošajiem nepārtraukti jāapliecina, cik Lauva vakarnakt bijis apburošs. Pēc šiem apliecinājumiem vēlams, cik vien ātri, klusi un nemanāmi iespējams, pazust no Lauvas mitekļa, jo viņam tīk laizīt brūces vienatnē. Ja nu kāds nabags pagadās blakus, tad tam var iziet plāni, jo tādā gadījumā Lauva visu izgāž uz to, kas atrodas pa rokai.

Kad kažoks atkal uzpucēts, Lauva gatavs jaunam dzīves ceļam jaunā gadā. Vispār viņam tas sanāk diezgan labi, it īpaši, ja viņš maksimāli daudziem ļaudīm par to pirms tam izstāstījis. Jo vairāk cilvēku zina par viņa plāniem un mērķiem, jo uzcītīgāk viņš cenšas tos sasniegt - tas taču būtu zem viņa mundiera goda - atkāpties!

Jaunava

Jaunava necieš Jaungada svinības. Pirmkārt, tie ir bezjēdzīgi tēriņi, otrkārt, viņai vienkārši nav skaidra pati svētku jēga - nu, padomā, datums nomainījies! Treškārt, naktī ēst ir kaitīgi. Tāpēc nebrīnieties, ja Jaunava rātni nosēž līdz vieniem, bet septiņos no rīta visus modina ar saucienu: «Sniegs uzsnidzis! Ejam slēpot!» Jaunava 1. janvāra rītā izdzīvo tikai tāpēc, ka nelaimīgajiem apkārtējiem vienkārši nav spēka viņai sadot pa kaklu. Viņa arī visai labprāt no rīta skaļi un netaktiski pastāstīs, kā nu katrs svētku naktī izpildījies. Pati Jaunava līksmību naktis pārdzīvo viegli, pat ja arī kārtīgi «atrāvusies» - un, ja Jaunava tomēr to izdomā darīt, tad kļūst par kompānijas motoru. No rīta Jaunava izberzē acis, ielec dušā un ir gatava jaunai dzīvei. Vārds «gatava» patiešām piemērots, jo Jaunava jaunas dzīves uzsākšanai gatavojas laikus, izsverot visus «par» un «pret». Viņa nesteidzina notikumus - ja jūt, ka pagātne neatlaiž, tātad īstais brīdis pārmaiņām vēl nav pienācis. Bet, kad ir, tad arī Jaunava dodas uz priekšu, atpakaļ neskatoties. Šīs zīmes pārstāvji nebaidās sadedzināt visus tiltus aiz sevis, un fakts, ka vairs nav kur atkāpties, Jaunavu nevis biedē, bet iedvesmo.

Svari

Svari jauno gadu sagaida depresīvā noskaņojumā. Sak’, gaidīju brīnumpasaku, bet te kaut kāds nīkulīgs burziņš vien ir, nemaz nav līdzīgs filmām par Jaungada brīnumiem. Tāpēc Svari var nolīst kaktiņā un mirdzošām acīm skatīties internetā dažādas «uzpucētas» bildītes un video - lūk, lūk, tur taču tas viss notiek tā, kā būtu jānotiek! Tur ir īstie svētki, īstie brīnumi, viss, kā pieklājas! Ak, kāpēc citur vienmēr ir labāk nekā tur, kur esmu es!

Ja Svari ir kompānijā, kurā jūtas omulīgi, tad viņi saņemas un svin, un pēc brīža jau to tiešām dara no visas sirds, iedvesmojot arī citus. Toties 1. janvārī viņi grib darīt tieši neko. Vislabāk ir vāļāties gultā, niekoties ar atlikušajām uzkodām, skatīties vieglas komēdijas, pļāpāt ar draugiem par šo un to un sapņot, ka tā varētu pavadīt vēl vismaz dažas dienas - tik ļoti negribas atgriezties sūrajā realitātē!

Svariem ir īpatnējas attiecības ar pārmaiņu vējiem - ja viņi apņemas ko darīt vai mainīt, parasti tā nenotiek. Tāpēc viņi attiecīgi noskaņojas un vienkārši ļauj pārmaiņām notikt pašām. Turklāt Svariem ir rets talants - viņi prot sākt jaunu dzīvi, neatsakoties no vecās, respektīvi - viņiem nav nepieciešams ne cirst astes, ne dedzināt tiltus, veco dzīvi viņi glīti integrē jaunajā.

Skorpions

Skorpions izliekas, ka jaunā gada sagaidīšana viņam neko nenozīmē - padomā tik, baigie svētki. Tāpēc viņu nākas pierunāt uzģērbt svētku drānas un pagodināt ar savu klātbūtni svētku galdu. Viņš, protams, atnāks, bet pēdējā brīdī, lai nedomā, ka ļāvies pierunāšanai. Sākumā atturīgi sēdēs maliņā un vēsi vēros, un arī līksmot sāks vēlāk. Lieliska izklaide Skorpionam ir atrast kādu upuri, piedzirdīt un provocēt uz dažādām glupībām. Tie cilvēciņi nu gan ir amizantas būtnes - tā viņam šķiet.

Skorpionu neņem nekādas indes, tāpēc pats viņš alkoholu var lietot milzīgos daudzumos bez jūtamām sekām. Otrā rītā viņš pamostas mundrs, atceras visu, kas noticis, un labprāt pajoko par pārējiem, kas ar tik labu atmiņu un paškontroli lepoties nevar (noklusējot savus «varoņdarbus»). Tāpēc Skorpions labprātāk paliek nakšņot kopā ar kompāniju, nevis dodas mājās un pamostas vienatnē - tas taču ir tik neinteresanti!

  1. janvāris kā jaunā gada pirmā diena Skorpionam neko īpašu nenozīmē, jo viņš jaunu dzīvi uzsāk visai bieži - vismaz domās. Realitātē tas ir krietni grūtāk, jo Skorpions moka sevi un citus, plēšoties vai pušu starp pagātni un nākotni. Spert izšķirošo soli viņam ir vienkāršāk, ja saprot, dēļ kā vērts pūlēties - Skorpionam jaunas dzīves uzsākšanai ir svarīga pareizā motivācija.

Strēlnieks

Strēlnieks ir pārliecināts, ka tradicionāls, mājās sagaidīts jaunais gads ir neticami garlaicīgs pasākums - kāda jēga sēdēt pie galda un piestūķēt vēderu, skatoties televizoru vai pļāpājot par neinteresantām tēmām? Tāpēc uzreiz pēc pusnakts tostiem viņš no tādiem pasākumiem nemanāmi pazūd uz vairākām stundām, bet no rīta pārrodas ar laimīgu mirdzumu acīs un it kā pat skaidrā prātā. Tiesa, pēc tam kaut kur uzpeld runas par kādu uz galda dejojušu Sniegbaltīti kaimiņmājas ballītē, bet nekad jau neko droši nevar apgalvot...

Tā kā Strēlniekam patīk jauno gadu sagaidīt vētraini, janvāra sākums var pienākt visai dažāds - gan līksmi smejoties draugu pulkā, gan kaut kur Alpu virsotnes galā, gan ar ļoti smagu galvu un sliktu dūšu savā gultā, gan arī traumpunktā, jo būs izdomājis lēkt kupenās no mājas jumta. Paģiras un sliktu noskaņojumu Strēlnieks parasti kliedē ar labu ēdienu. Un daudz.

Jaunu dzīvi Strēlnieks sāk strauji un izlēmīgi. Žvīks, žvāks - un atšķirta jauna, tīra lappuse, kuru var piepildīt ar atskaiti par sasniegtajiem panākumiem. Atšķirībā no citām zīmēm Strēlnieks var droši gremdēties atmiņās par aizgājušo - tās nav kā enkurs un netraucē viņam dzīvot pa jaunam.

Mežāzis

Mežāzis neieredz Jaungadu kaut vai tāpēc vien, ka šajā periodā iekrīt viņa dzimšanas diena. Ja sakrīt ar Ziemassvētku vai Jaungada datumiem, tad visi par to aizmirst. Nav arī lāgā kad nosvinēt - pirms svētkiem visiem ir darba ballītes un svētku gaidīšanas jezga, savukārt janvāra sākumā nevienam nav ne spēka, ne naudas. Toties sagatavošanas darbos viņu var un pat vajag iesaistīt - Mežāzis lieliski visu izdarīs, nebūs aizmirsts pat mazākais sīkumiņš. Par to var arī pieciest viņa gremšanos svinību laikā.

Bet, ja Mežāzis nolēmis ballēties, tad darīs to kārtīgi, tā, ka «sausiņu» vairs ne pazīt nevarēs. Var atklāties arī viņa parasti rūpīgi slēptā romantiskā puse.

Mežāzis ir stratēģis, tāpēc jau vakarā uz naktsgaldiņa būs sagatavots viss vajadzīgais rītam - minerālūdens pudele, aspirīna tabletītes, tomātu sulas paciņa, ledusskapī - katliņš ar zupu. Tiesa, kad nekas no tā nepalīdz, Mežāzis aiziet un piedzeras no jauna, tāpēc vēlams viņu pieskatīt.

Arī jaunu dzīvi tā uzreiz, vienā rāvienā, Mežāzis uzsākt nevar. To viņš dara ilgi, cītīgi un reizēm arī lielās mokās, jo viņam ļoti grūti atteikties no balasta, ko velk līdzi. Tāpēc viņam, tēlaini sakot, uz 1. janvāri jādodas pa maziem, lēzeniem pakāpieniņiem, pamazām uzkrājot spēkus un enerģiju, un tad viņu neviens neapturēs.

Ūdensvīrs

Jaunā gada sagaidīšana ir Ūdensvīra mīļākie svētki. Viņš no tiem gūst īstu un patiesu gandarījumu. Iespējams, tāpēc, ka Ūdensvīrs svētkiem gatavojas stratēģiski pareizi: decembra sākumā sastāda draugu un radu sarakstu, metodiski visus apzvana, un tad jau atliek tikai izvēlēties, pie kura doties svinēt Jaungada nakti. Ņemiet vērā, ka Ūdensvīrs allaž nedaudz nokavēsies - pirmkārt, tā viņam vienkārši pieņemts, otrkārt - var būt drošs, ka neviens neliks šņikāt salātus.

Ballītē Ūdensvīram ļoti patīk pārsteigt citus ar pašizdomātiem kokteiļiem, kurus gan lielākoties pats arī izdzer. 1. janvāra paģiras ir vienīgais iemesls, kas piespiež Ūdensvīru klusi neieredzēt šo pasauli. Jā, to viņš tiešām dara klusi - ieslēdzas istabā, palien zem segas un visus neieredz. Tikmēr šie «visi» satraukti ik pa laikam steidz lūkot, kā viņam klājas, jo - Ūdensvīrs klusē! Pavisam un galīgi klusē! Sāksi bakstīt - ui, ko dzirdēsi, kad būs spējīgs piecelties!

Tad viņš noskurinās un bezrūpīgs dzīvo tālāk. Jauns gads, jauna dzīve? Heh, nekas nav vienkāršāk! Ūdensvīram pārmaiņas padodas viegli, jo viņš pret tām neattiecas nopietni, bet itin kā spēlē spēli «Liekam jaunu bildi iekšā». Aizrautība nezūd, ātri rodas arī pirmie panākumi, un tad jau arī no jaunās taciņas nemaz negribas vairs nokāpt. Ja kaut kas neizdodas, Ūdensvīrs to viegli laiž pār galvu un soļo tik tālāk.

Zivis

Zivis katru gadu mēģina noorganizēt ideālu Jaungada pasākumu, bet viņām nekādi neizdodas. Vispār jau viss būtu kārtībā, ja Zivis pašas tik daudz «neceptos» par niekiem - kāds atnācis vecā džemperī, nevis svētku tērpā; cits izteicis piezīmi par salātiem, vēl kāds par ātru sareibst. Tāpēc Zivis galu galā parasti nolemj, ka iespringt nav vērts - šie neiejūtīgie ļautiņi tāpat izbojās viņu rūpīgi izsapņoto pasākumu. Taču ideālo kleitu/uzvalku gan viņas nopirks, piemeklēs ideālus aksesuārus, bet pārējais jau pats no sevis kaut kā nokārtosies. Tā kā Zivīm patīk neparasti alkoholiskie padzērieni, ko neviens normāls cilvēks (vismaz tādos daudzumos) nelieto, 1. janvāra rītā viņas necieš no paģirām. Viņas... vienkārši mirst nost. Spēka pietiek tikai tik, lai vārgā balstiņā palūgtu citronūdeni, kumelīšu tēju un aukstu kompresi, kā arī tālruni, lai par savām sajūtām varētu padalīties ar draugiem. Vēl labāk, ja kāds uzņemas aukles lomu un visu dienu sēž Zivīm blakus, tur rociņu un simt reižu atkārto, ka nepametīs viņas nelaimē. Sev viņas, protams, apzvēr, ka nekad vairs...

Zivis nemaina savu dzīvi, tomēr mainās pašas. Un, kad tas noticis, sākas notikumu virkne, kas liedz Zivīm atgriezties pagātnē, tiesa, reizēm viņas it kā velk atpakaļ, bet tas ir tāpēc, ka pašas turp tiecas, nezinot, kāpēc. Pameklējot sevī atbildi, tā var izrādīties visai pārsteidzoša.

___

Rakstā izmantoti materiāli no goroskop.guru, cosmo.ru, snitsya-son.ru, lady-mail.ru u.c.