Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kas 2019. gadā gaidāms mīlas frontē?

© depositphotos.com

«Klikšķi», «miglas brilles» un... daudz mīlestības

Nākamgad savās mājās būs trīs nozīmīgi «debesu spēlētāji» - Neptūns Zivīs (jau kādu laiku), Saturns Mežāzī un Jupiters Strēlniekā (nesen ienācis). Tāpēc gandrīz visu 2019. gadu caurvīs un līdz ar to katra individuālo stāstu ietekmēs trīs uzstādījumi: «darbarūķiem pēc nopelniem», «optimistiem pēc ticības», bet citiem «pēc paļāvības uz dievišķo žēlastību un mīlestību». Kopumā gads būs nozīmīgāks Kardinālā krusta (Auns, Vēzis, Svari, Mežāzis) un Uguns trigona (Auns, Lauva, Strēlnieks) pārstāvjiem, kā arī tiem, kas dzimuši mēnešu pirmajā pusē.

Marss un Venera nākamgad debesu jumā virzīsies tikai direkti, kas nozīmē, ka romantisko attiecību jomā zaļā gaisma visa gada garumā.

Gads iesāksies aktīvi un kareivīgi. Tāpat kā katru gadu, gaidāmi divi aptumsumu periodi. Pirmais aptumsuma koridors sāksies 6. janvārī ar Saules aptumsumu un noslēgsies 21. janvārī ar Mēness aptumsumu, ko īpaši izjutīs Mežāža zīmē dzimušie. Ņemot vērā, ka aptumsums būs uz aktīva Marsa fona, emocionāliem cilvēkiem tas izraisīs spēku izsīkumu, turpretim aktīvākie sajutīs spēku pieplūdumu, kas var rezultēties saasinātā reakcijā. Tiem, kuri dzimuši decembra, aprīļa un augusta pirmajā dekādē, no 21. līdz 29. janvārim būs labvēlīgs laiks, lai saderinātos vai mītu laulības gredzenus. Tie, kas nevarēja saņemt drosmi pārtraukt neveiksmīgas attiecības, to varēs izdarīt februārī. Situācija sāks nobriest ap 5. februāri. Tomēr ir iespējams, ka attiecības tiks nopietni pārskatītas un ne vien saglabātas, bet arī nostiprinātas juridiski. No 5. līdz 28. martam retrogrādā Merkura (Zivju zīmē) ietekmē mēs uz situācijām un cilvēkiem raudzīsimies caur «miglas brillēm». Tāpēc šis nav īstais laiks, lai iepazītos nopietnos nolūkos. Līdzko planēta kļūs direkta, mēs brīnīsimies: «Kas man viņā likās tik interesants, kāpēc skrēju uz randiņu?» Atpakaļejoša Merkura periodā uzsāktas attiecības parasti neturpinās ilgi. Šī astroloģiskā likumsakarība nav spēkā tiem, kuru dzimšanas kartē ir retrogrāds Merkurs. Šajā periodā mēdz atgriezties «bijušie». Ar to sapņu laiks nebeigsies. Kad Merkurs nonācis Neptūna apskāvienos, tiem pievienojoties arī Venerai, šī «kompānija» līdz pat 11. aprīlim turpinās raidīt pārpasaulīgas mīlestības viļņus.

Laiks no maija vidum līdz jūnija sākumam būs piemērots jaunu attiecību uzsākšanai. Venera Vērsī labprāt ies uz randiņiem, bet Merkurs Dvīņos viegli uzsāks sarunas. Urāna klātbūtne izraisīs «īssavienojumus» zibenīgas iemīlēšanās formā. No 2. līdz 17. jūnijam gaidāms kārtējais aptumsuma koridors, ko iezīmēs Merkura un Marsa savienojums kvadrātā ar Urānu. Tas būs spridzeklis! Jāuzmanās ne tikai emocionāli labilajiem - zvaigžņu salikums tā vien vedinās sarunāt muļķības un kā risinājumu izvēlēties attiecību pārtraukšanu. No 8. jūlija līdz 1. augustam Merkurs atkal ies atpakaļgaitā, esot Vēža zīmē. Šis periods piemērots, lai atjaunotu ģimenes tradīcijas, pētītu dzimtas vēsturi, apciemotu tuviniekus. Turklāt visu gadu Vēža zīmē esošais Ziemeļu mezgls - Zemes un Mēness orbītu krustpunkts - vedinās izzināt dzimtas saknes, atjaunot senču mājas. Augusta beigās attiecībās «slidens» laiks, jo Marsa un Veneras savienojums atmodinās pamatinstinktus. Kādam nostrādās iemīlēšanās «klikšķis», cits spers sānsoli, turklāt augusta beigās un septembra sākumā Merkurs palīdzēs viegli iepazīties. No 30. oktobra līdz 20. novembrim Merkurs Skorpionā rakņāsies pa pagātnes atvilktnēm, velkot laukā vecus aizvainojumus. Par skaistām kāzām gādās Veneras un Jupitera savienojums laikā no 21. līdz 26. novembrim, īpaši decembra, aprīļa un augusta otrajā dekādē dzimušajiem. Ap 10. decembri atkārtosies februāra «būt vai nebūt» modelis, proti, pāris izšķirsies vai juridiski sakārtos attiecības. Dienas ap 20. decembri raksturos kaislības, risks, apsēstība.

Tas, kā zvaigžņu saspēle Visuma telpā ietekmēs katru no mums, atkarīgs no daudziem faktoriem - individuālās dzimšanas kartes, personības brieduma pakāpes un šī brīža situācijas. Jāņem vērā arī tas, ka katram vecumposmam attiecību aktualitātes atšķirsies. Būtiskākais ir izveidot mīlošu un pieņemošu attieksmi pašam pret ar sevi. Tieši tad arī krāšņi uzplauks attiecības ar otru cilvēku jebkurā dzīves posmā un gadā. Lai mums izdodas!

Autors: Žanete Korde, astropsiholoģe