Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Prognozes 2019. gadam. Kas jāzina par sekmīgu biznesu?

© Pixabay

Uzņēmēji labi zina, ka ir periodi, kad «kārpies, cik gribi, uz priekšu netiec», ko nomaina laiks, kad viss iet no rokas.

Lai 2019. gadā uzņēmums attīstītos un pieaugtu peļņa, jāņem vērā astroloģiskās likumsakarības. Nākamgad Latvijas ekonomiku turpinās virzīt Jupiters. Savukārt Saturns pildīs uzrauga funkciju un atbildēs, lai procesi nesāk darboties haotiski. Urāns gādās par ekspresivitāti un nokļūšanu jaunā attīstības fāzē. Kopumā 2019. gads būs piemērots, lai meklētu sadarbības partnerus ārpus Latvijas.

Pirmos divus jaunā gada mēnešus lietderīgi pavērot, kā mainījusies situācija valstī, kādus pārvaldes principus realizē jaunā valdība.

Tas ļaus plānot uzņēmuma darbību gada garumā. No februāra vidus līdz martam var ļauties radošumam, meklēt oriģinālus risinājums, ieviest inovācijas. Labvēlīga augsne jaunu ideju ģenerēšanai un īstenošanai. Nestandarta projekti «ies uz urrā», un zvaigžņotā debess ļaus nopelnīt. Dinamiski uzņēmumi šajā periodā var atļauties kāpināt tempu. Martā un aprīlī nav ieteicams kārtot darījumus ar valsti. Šajā laikā iesāktie projekti var nelabvēlīgi ietekmēt uzņēmuma darbību nākotnē. Maziem un vidējiem uzņēmējiem šajā periodā īpaši jāuzmanās. No aprīļa līdz maijam jāliek lietā diplomātija, komunikācijas prasmes un, realizējot plānus, jāsaglabā vēss prāts. Maijā ieteicams atrisināt visus pārpratumus, lai tie nepāraug konfliktā. Pavasara ziedoņa mēnesī ieteicams ieturēt pauzi un atvilkt elpu. Klusuma periodā vajadzētu izanalizēt gada sākumā padarīto, nostiprināt sasniegto un uzlabot attiecības ar klientiem un sadarbības partneriem. Kopumā no jūnija vidum līdz oktobrim - laiks avantūristiem! Ir liela varbūtība, ka tie, kas uzdrīkstēsies riskēt (draudzējoties ar veselo saprātu), gūs peļņu. Jūnijā kolektīvam jādarbojas kā operatīvai ātrās reaģēšanas vienībai. Vinnēs komanda, kas būs gatava negaidītiem pavērsieniem. Pēc 16. jūlija vēlams ievērot disciplīnu un neskriet «ar pieri sienā», lai iekarotu tirgu. Juridiskajiem un finanšu dokumentiem jāpievērš pastiprināta uzmanība. Jāuzrauga gan darbinieki, gan materiālie resursi. Augusts ir piemērots laiks, lai dibinātu attiecības ar ārvalstu partneriem. Septembrī lēmumi jāpieņem operatīvi, bet oktobrī vairāk jāuzticas juristiem. Novembris ir labs laiks pārmaiņām, kas nobriedušas uzņēmumā. No decembra vidus līdz 2020. gada janvāra pirmajai pusei jāstrādā nesteidzīgi. Decembra pirmajā pusē izsapņotās gaisa pilis, iespējams, nākotnē patiesi tiks uzceltas.

Jāteic, ka mūsu valsts dibināšanas karte nosaka: uzņēmējiem Latvijā nekad nebūs mierīga dzīve. Jā, ir iespējams gūt labu peļņu, bet «spriedzes spēlē» jāpiedalās 24 stundas diennaktī. Uzņēmējiem jāsaglabā sajūta kā kazino, kur spēlē ar lielām likmēm. Atslābināties nevarēs!

Normunds Apinis, astrologs: