Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kāds būs 2019. gads astrologa Jāņa Bēniķa skatījumā?

© Scanpix

Atcerieties, ka astroloģija vājos vada, bet stiprajiem palīdz veidot pasauli. Visumam ir vienalga, ko un kā mēs darām; ja mēs kaut ko prasām – tas dod. Bet dod noteiktās situācijās, un astroloģija ir viens no veidiem, kā izprast «rāmi», kurā varam realizēties.

Jāsāk ar to, ka Jupiters Strēlnieka zīmē uzturēsies gandrīz visu 2019. gadu un tikai 2. decembrī tas pāries Mežāzī. Šajā zodiaka segmentā Jupiters jūtas kā mājās un līdz ar to sniegs mums labāko. Ņemot vērā, ka romiešu dieva vārdā nosauktā planēta atbild par reliģiju, filozofiju, universitātēm un tālām zemēm, šajās sfērās nākamgad gaidāma izaugsme. Savukārt mums visiem vairāk gribēsies pievērsties garīgām praksēm, apvienot filozofiskos centienus ar praktisko dzīvi. 2019. gadā attīstīties starptautiskā sadarbība, tostarp militārajā jomā, jo Jupiters gūst panākumus arī uz starptautisku saspīlējumu rēķina. Nākamais gads būs labvēlīgs tiem, kas apgūst zināšanas vai arī plāno atvērt mācību iestādi.

Jupiters Strēlniekā gādās par optimismu. Tomēr jāuzmanās, jo arī pirms 2008. gada finanšu krīzes Jupiters atradās Strēlniekā. Jāsargās no pārlieka optimisma nekustamo īpašumu sfērā. Nav labuma bez ļaunuma - ja finanšu tirgi kritīs, būs iespēja lēti iegādāties vērtspapīrus un akcijas. Tirgum atgūstoties, ar nelielām investīcijām varēsim pelnīt ilgtermiņā. Ir īstais brīdis izmantot Jupitera enerģētiku, lai apgūtu investēšanas mākslu.

Jupitera tiekšanos pēc izaugsmes līdzsvaro Saturns - atbildīgais par lietu sakārtošanu un termiņu noteikšanu. Jupiteru var salīdzināt ar kādu, kurš piektdienas vakarā Vecrīgā no sirds izpriecājas, bet Saturnu ar skarbu, bet taisnīgu kluba pārvaldnieku, kurš no rīta pēc Jupitera ballītes visu sakopj.

Saturns Mežāzī atradīsies līdz pat 2020. gada pavasarim. Lai piekļūtu Saturna enerģētikai, jākļūst disciplinētiem un mērķtiecīgiem. Saturns ir bargs pret jauno paaudzi, kā arī tiem, kuriem patīk dzīvot, vadoties pēc intuīcijas. Saturns 2019. gadā mudinās atmest lieko un virzīties uz personiskajiem mērķiem. Debesu milzi nespēj iežēlināt hipsteru šņuksti, jo Saturns ir laika tecējuma un izturības simbols.

Saturns centīsies sakārtot valsts sektoru, likumdošanu un mazināt jaunradi. Tas pievērsīsies finanšu administrēšanai, nodokļu sakārtošanai, iespējams - palielināšanai. Tiem, kas strādā «pelēkajā zonā», ir piemērots brīdis rūpala legalizēšanai, darba devēja un ņēmēja attiecību sakārtošanai. Nīkuļojošiem uzņēmumiem šis var būt liktenīgs gads. Hobijs, ko daži dēvē par «biznesu», var izrādīties nerentabls. Saturna spēcīgās pozīcijas Mežāzī ir piemērotas būvniecības ieceru realizēšanai, sevišķi valsts nozīmes objektos. Ja plānojat būvēt privātmāju, lieciet pamatus 2019. gadā.

2019. gada vasaras beigās Urāns ieies Vērša zīmē, pār kuru valda skaistā Venera. Tas nozīmē, ka vecā vērtību sistēma tiks aizslaucīta pagultē. Nākamais un turpmākie gadi iezīmēs tradicionālā un modernā apvienošanu. Piemēram, skaistumkopšanā aizvien vairāk tiks izmantotas modernās tehnoloģijas, tiks radīti jauni ķermeņa aksesuāri. Attiecību sfērā Venera ienesīs ne visiem pieņemamas izmaiņas. Nāksies izvelēties - palikt pie Saturna tradicionālajām izpausmēm vai ļauties jaunajām, Urāna un Veneras vēsmām, kas balstītas uz neatkarību, dzimumu nenoteiktību un tradicionālo lomu ignorēšanu. Turpmākajos gados tradicionālā ģimenes uztvere devalvēsies un realizēsies citādā kvalitātē. Savukārt Urāns mainīs mūsu attiecības ar naudu, turpinot kluso revolūciju - pāreju uz bezskaidras naudas norēķiniem, vienlaikus palielinot globālo kontroli pār cilvēci kopumā.

Urāna atrašanās Vērša zīmē izraisa vēlmi investēt netradicionālās ekonomikās, uzņēmumos ar jaunām tehnoloģijām.