Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Augi un zāļu tējas. Receptes katrai zodiaka zīmei

© Lauris Aizupietis/F64

4.lapa

DER ZINĀT!

Augi at­bil­sto­ši pla­nē­tu ener­ģi­jai

Ek­sis­tē dau­dzas sis­tē­mas, pēc ku­rām kla­si­fi­cē un ie­da­la ārst­nie­cī­bas augus. To var da­rīt arī pēc pla­nē­tu pār­val­dī­bas - kā­da ener­ģi­ja ku­ram augam pie­mīt. Te mi­nē­ti ti­kai bū­tis­kā­kie, tur­klāt Lat­vi­jā augo­šie augi.

Mē­ness zā­lī­tes

Mē­ness ap­vel­ta sa­vus aiz­bil­sta­mos augus ar īpa­šu su­lī­gu­mu un aug­lī­bu. Šiem augiem ir res­ni, ga­ļī­gi kā­ti un la­pas, aro­māts sa­vu­kārt ir ēte­ris­ki gai­sīgs, viegls vai arī tā vis­pār gandrīz nav. Šie augi la­bi no­der ie­kai­su­mu ār­stē­ša­nai, tie it kā pa­ņem sli­mī­bu sev, uz­sūc to. Par Mē­ness «bur­vju augiem» dē­vē sē­ru vī­to­lu un ūdens li­li­ju (lo­to­su).

Mē­ness augi ir: maij­pu­ķī­te, gur­ķis, bur­kāns, ceļ­mal­la­pa, lie­pa, ap­se, smilts­ērk­šķis, ko­sa, mež­ro­zī­te u.c.

Sau­les zā­lī­tes

Ar Sau­les ener­ģi­ju ap­vel­tī­ta­jiem augiem pie­mīt imūn­sis­tē­mu uz­la­bo­jo­šas īpa­šī­bas, tie pa­aug­sti­na dzī­ves to­nu­su, pie­šķir mun­dru­mu un spa­ru, vei­ci­na brū­ču sa­dzī­ša­nu, kā arī dzie­dē spe­ci­fis­kas vī­rie­šu kai­tes.

Gal­ve­nie Sau­les augi: asins­zā­le, nār­bu­lis, pie­ne­ne, pē­ter­sī­lis, māl­lē­pe, stru­te­ne, sta­ģe u.c.

Mer­ku­ra zā­lī­tes

Pa­ras­ti šiem augiem ir sī­kas la­pi­ņas un spē­ja ātr­i vai­ro­ties. Pie Mer­ku­ra augiem tiek pie­skai­tī­ti arī vi­si vī­te­ņi un lož­ņā­jo­šie augi. Mer­ku­ra pār­val­dī­bā eso­šie augi to­ni­zē ner­vu sis­tē­mu, vei­ci­na sma­dze­ņu dar­bī­bu.

Sva­rī­gā­kie: zirg­skā­be­ne, ko­ri­andrs, mil­te­ne, brūk­le­nes (la­pas un ogas), ka­di­ķis, lož­ņu vār­pa­ta, mār­sils, re­tē­ji, āmu­lis, su­nī­ši.

Ve­ne­ras zā­lī­tes

Ve­ne­ra sa­viem augiem pie­šķir iz­smal­ci­nā­tu aro­mā­tu, skais­tu­mu; at­vai­ra vi­su kai­tī­go, ba­gā­tī­gi ap­vel­ta ar da­žā­diem mik­ro­ele­men­tiem un vi­ta­mī­niem. Šo augu ogas un uz­lē­ju­mi no tiem lab­vē­lī­gi ie­dar­bo­jas uz ādas un ma­tu ve­se­lī­bu un iz­ska­tu.

Lūk, da­ži no Ve­ne­ras aiz­bil­sta­ma­jiem: uguns­pu­ķe, ābo­liņš, ave­ne (ogas), me­li­sa, pi­par­mēt­ra, ir­be­nājs, kār­kli, ērkšķ­ogas, la­van­da, li­li­ja, ro­ze, vi­jo­lī­tes.

Mar­sa zā­lī­tes

Marss sa­vus aiz­bil­sta­mos ap­vel­ta ar asu garš­u un ērk­šķiem. Mar­sa augi pa­līdz pa­āt­ri­nāt viel­mai­ņu, uz­la­bo ape­tī­ti, sti­mu­lē kuņ­ģa un zar­nu trak­ta dar­bī­bu.

Da­žas Mar­sa zā­lī­tes: ba­zi­liks, bār­be­le, vilk­ābe­le, zal­kte­ne, lie­lā nāt­re, pi­pa­ri, gun­de­ga, grīš­ļi, dze­loņ­plū­me.

Sa­tur­na zā­lī­tes

Sa­tur­na augiem pie­mīt iz­tu­rī­ba, tie il­gi sa­gla­bā­jas. Šos augus var iz­man­tot cil­vē­ki, kas vē­las no­vā­jēt.

Sva­rī­gā­kie Sa­tur­na augi: brūk­le­ne, sau­szie­dis, vir­ši, ma­jo­rāns, dzēr­ve­nes, li­ni, pa­par­des, ķēr­pis, vēr­me­le, mel­le­nes, sū­nas, es­tra­gons, plūš­koks, krus­tai­ne.

Ju­pi­te­ra zā­lī­tes

Val­do­nī­gā, bet tē­viš­ķā Ju­pi­te­ra pār­val­dī­bā augi top pil­ni ar ba­rī­bas vie­lām un dzī­vī­bas ener­ģi­ju. Šie augi pa­līdz at­jau­not spē­kus pēc grū­tas sli­mī­bas, vei­ci­na asins­ri­tes sis­tē­mas un ak­nu at­tī­rī­ša­nu. Sak­rā­lais Ju­pi­te­ra augs ir arī viens no Lat­vi­jas sim­bo­liem - Pēr­ko­na koks ozols, il­gmū­žī­bas un va­re­nī­bas sim­bols.

Vēl Ju­pi­te­ra pār­val­dī­ju­mā ir kas­ta­ņa, lie­pa, pe­laš­ķis, dil­les, ci­go­riņš, pas­ti­naks, kal­me, dzel­te­nais amo­liņš, sau­sser­dis, veln­ābols, dzel­ze­ne, ru­dzu­pu­ķe, diž­da­dzis u.c.