Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Sa­dzī­ves teh­ni­kas priekš­me­tiem ir sa­va ener­ģē­ti­ka un raksturs

© NRA

Sa­vu dzī­vi bez sa­dzī­ves teh­ni­kas ie­rī­cēm vairs ne­spē­jam ie­do­mā­ties. Arī sa­dzī­ves teh­ni­kas priekš­me­tiem ir sa­va ener­ģē­ti­ka, savs rak­sturs, un tos var ap­lū­kot arī no as­tro­lo­ģis­kā ska­tu pun­kta.

Ho­ro­skops ik­vie­nam

No rī­ta pie auss zva­na elek­tro­nis­kais mo­di­nā­tājs, es pie­ce­ļos, ie­slē­dzu fo­nā tele­vi­zo­ru. Ka­mēr maz­gā­jos, elek­tris­ka­jā tēj­kan­nā vā­rās ūdens. At­ve­ru le­dus­ska­pi, iz­ņe­mu pro­duk­tus, tos­te­rā pa­ga­ta­vo­ju kars­tmai­zes, klau­so­ties ra­di­o. Gal­ve­nais - ne­aiz­mirst to vi­su iz­slēgt, pro­jām ejot... Dar­bā pie­sē­žos pie da­to­ra, bla­kus no­lie­ku mo­bi­lo tāl­ru­ni un sā­ku strā­dāt, bet pus­die­nu pau­zē vir­tu­vī­tē mikro­viļ­ņu krās­nī uz­sil­du līdz­pa­ņem­tās pus­die­nas. Tie­ši šā­di, var­būt ar ne­lie­lām ni­an­sēm, sa­vu ik­die­nu va­rē­tu ap­rak­stīt dau­dzi no mums. Dzī­ve vairs nav ie­do­mā­ja­ma bez gal­ve­na­jiem «pa­lī­giem» - sa­dzī­ves teh­ni­kas priekš­me­tiem.

Au­to­mā­tis­kās ve­ļas maz­gā­ja­mās ma­šī­nas ir īs­tas Jau­na­vas. Tī­rī­ba, kār­tī­ba, dis­cip­lī­na.

Ta­ču rei­zēm da­tors «uz­ka­ras», glu­dek­lis sāk dzirk­ste­ļot, tele­vi­zors - ne­rā­da. Ja šā­das ķi­be­les no­tiek re­ti, mēs tās uz­lū­ko­jam kā kai­ti­no­šu vai trau­cē­jo­šu pa­rā­dī­bu, bet, ja tas no­tiek ne­jē­dzī­gi bie­ži, rei­zēm pat bez re­dza­ma ie­mes­la, un meis­tars ti­kai raus­ta ple­cus, sā­kam aiz­do­mā­ties - kā­dēļ tā?

Viens no va­ri­an­tiem, lai uz­zi­nā­tu cē­lo­ni ķi­be­lēm, ir do­ties pie... as­tro­lo­ga. Jā, jā, arī mik­se­rim, tele­vi­zo­ram, da­to­ram un le­dus­ska­pim var sa­stā­dīt ho­ro­sko­pu! Pro­tams, jūs ne­uz­zi­nā­siet, ka tos­ters ir de­pre­si­jā, jo pa­tie­sī­bā vē­las būt le­dus­ska­pis, bet tele­vi­zors bez­ce­rī­gi ie­mī­lē­jies fo­to­apa­rā­tā. To­mēr šo to uz­zi­nāt va­rē­siet. Ie­spē­jams, jūs vien­kār­ši «ne­sa­de­rat» ar sa­vu da­to­ru, bet ci­tam viņš dar­bo­jas kā pulk­sten­tiņš. Var­būt tele­vi­zo­ru esat ie­gā­dā­jies ne­pie­mē­ro­tā lai­kā, tā­pēc tas sa­plī­sis jau pēc pār­is mē­ne­šiem. Ie­spē­jams, jums nav ie­tei­cams bie­ži rī­ko­ties ar elek­tro­ie­rī­cēm.

Tur­klāt kat­rai sa­dzī­ves ie­rī­cei ir savs uz­de­vums un sa­vas īpa­šī­bas, kas zi­nā­mā mē­rā ir lī­dzī­gas cil­vē­ka īpa­šī­bām. Tā­pēc arī par da­žā­diem sa­dzī­ves teh­ni­kas priekš­me­tiem at­bild da­žā­das pla­nē­tas, to­mēr lie­lā­kā da­ļa sa­dzī­ves teh­ni­kas sais­tī­ta ar Urā­nu. Šīs pla­nē­tas ie­tek­me vien­mēr ir ne­gai­dī­ta, ne­or­di­nā­ra. Cil­vē­ka dzī­vē un lik­te­nī Urāns nes pār­mai­ņu ener­ģi­ju, ap­vēr­su­mus, ra­da jaun­as ne­stan­dar­ta si­tu­āci­jas, pār­bau­da cil­vē­ka iek­šē­jo uz­stā­dī­ju­mu iz­tu­rī­bu.

Šī pla­nē­ta pār­val­da vi­sus pro­ce­sus un priekš­me­tus, kam ir sais­tī­ba ar elek­tro­ni­ku. Urā­na ie­tek­mi la­bi sa­prot un pie­ņem jaun­ākā pa­au­dze, ku­ra cen­šas iet sa­vu ce­ļu, ār­da ve­cās tra­dī­ci­jas un kon­ser­va­tī­vo pa­gāt­ni. Tie­ši tā­pēc mūs­lai­ku bēr­niem un jaun­ie­šiem ne­pie­spies­ti un da­bis­ki pa­do­das ap­gūt jaun­ākās teh­no­lo­ģi­jas elek­tro­ni­kas jo­mā - tas no­tiek it kā pats no se­vis un daudz vieg­lāk ne­kā ve­cā­kās pa­au­dzes cil­vē­kiem.

To­mēr, lai gan par teh­ni­kas pār­vald­nie­ku pa­ma­tā tiek at­zīts Urāns, sa­dzī­ves teh­ni­ku var ie­da­līt vai­rā­kās gru­pās pēc dar­bī­bas vei­da un vie­tas, ko tā aiz­ņem mū­su dzī­vē. Kat­ra gru­pa at­bil­sto­ši sa­vai ener­ģē­ti­kai «sa­āķē­jas» arī ar ci­tām pla­nē­tām vai zo­di­aka zī­mēm. Pro­tams, sa­dzī­ves priekš­me­ti, ar ku­riem dien­die­nā esam ko­pā, ne­no­lie­dza­mi mūs vis­no­taļ arī ie­tek­mē.

Vien­kār­ša­jās ie­rī­cēs Urāns «pa­slē­pies»

Pirm­ā lie­lā sa­dzī­ves teh­ni­kas priekš­me­tu gru­pa ir jau ie­ras­tās ie­rī­ces: glu­dek­lis, le­dus­ska­pis, elek­tris­kā plīts u.tml. Tās ir sa­mē­rā vien­kār­šas, to dar­bī­bā jū­ta­ma ci­tu pla­nē­tu ie­tek­me, bet pats Urāns «pa­slēpts», pie­mē­ram, sild­ele­men­tā vai mo­to­ri­ņā un tik spil­gti ne­iz­pau­žas.

Kaut arī teh­no­lo­ģis­ki mi­nē­tie priekš­me­ti at­tīs­tās un kļūst ar­vien sa­rež­ģī­tā­ki un daudz­vei­dī­gā­ki, to pa­mat­uz­de­vums pa­liek tas pats - plīts sil­da pro­duk­tus, le­dus­ska­pis sald­ē, glu­dek­lis pa­da­ra audu­mu glu­du. Glu­dek­ļa ener­ģē­ti­ka vai­rāk sais­tī­ta ar Mar­su, kas as­tro­lo­ģi­jā pēc īpa­šī­bām ir smags, karsts, «taisn­vir­zie­na». Marss, kas pār­val­da Auna zī­mi, ne­mīl ap­kār­tce­ļus un ne­sa­pro­ta­mus sa­rež­ģī­ju­mus. Vi­ņa ceļš ir ri­si­nāt pro­blē­mas tie­šā vei­dā, cī­nī­ties ar grū­tī­bām. Šis rak­stu­ro­jums vis­no­taļ at­bilst arī glu­dek­lim, kas no­glu­di­na kro­kas un lau­žas cau­ri sa­bur­zī­ta­jam audu­mam, bet, ja pret to at­tie­cas ne­uz­ma­nī­gi, uz drē­bēm at­stāj «kau­jas rē­tas» - ap­de­gu­ma ple­ķus un pat cau­ru­mus. Jā­pie­bilst, ka pa­stā­vī­ga sa­ska­re ar šo sa­dzī­ves ie­rī­ci var iz­rai­sīt pa­aug­sti­nā­tu ag­re­si­vi­tā­ti un ak­ti­vi­tā­ti, sti­mu­lēt asins at­jau­no­ša­nās pro­ce­sus, ta­ču, ja glu­di­not tiek pa­va­dī­tas il­gas stun­das kat­ru die­nu, var tikt trau­cē­ta sar­ka­no asins­ķer­me­nī­šu vei­do­ša­nās, ras­ties sirds un lo­cī­ta­vu vā­jums.

Le­dus­skap­ja ener­ģē­tis­kās īpa­šī­bas prak­tis­ki ne­mai­nās, lai arī kā­das aug­stās teh­no­lo­ģi­jas ra­žo­tā­ji mūs­die­nu le­dus­skap­jos sa­vie­to­tu. Līdz­ās Urā­nam le­dus­ska­pī «dzī­vo» arī Sa­turns - sal­tu­ma pa­vēl­nieks. Sa­tur­na ie­tek­mē cil­vēks var no­slēg­ties sa­vās pro­blē­mās, kļūt salts un ne­ie­jū­tīgs pret se­vi un ci­tiem. Le­dus­skap­ja vei­do­lā tas iz­pau­žas kā sa­sal­dē­ša­na, ne­ga­tī­vo ener­ģi­ju un mikro­bu iz­nī­ci­nā­ša­na, pro­ce­su pa­lē­ni­nā­ša­na.

Arī elek­tris­kās plīts dar­bī­bā Urāns ie­ņem ti­kai ot­ro vie­tu. Ne­daudz še līdz­dar­bo­jas Sa­turns, bet lie­la lo­ma at­vē­lē­ta Ve­ne­ras ener­ģē­ti­kai. Ve­ne­ra ir skais­tu­ma, ma­te­ri­ālās ek­sis­ten­ces, mī­les­tī­bas pla­nē­ta. Tā at­bild par gar­šas sa­jū­tām, ār­ējā iz­ska­ta har­mo­ni­ju, tās ie­tek­me ap­tver mak­si­mā­li ie­spē­ja­mo tel­pu. Kad jau kāp­ņu tel­pā sa­jū­tam kār­di­no­šu ēdie­na smar­žu, vien­lai­kus mēs uz­tve­ram arī Ve­ne­ras ie­tek­mi.

Klī­rī­gās ve­ļas ma­šī­nas - Jau­na­vas

Ot­ra lie­lā elek­tro­ie­rī­ču gru­pa ir sa­rež­ģī­tā sa­dzī­ves teh­ni­ka. Tai pie­der fē­ni, ra­dio­uz­tvē­rē­ji, mikro­viļ­ņu krās­nis, ve­ļas maz­gā­ja­mās ma­šī­nas, pu­tekļ­sū­cē­ji u.tml.

Fēns un pu­tekļ­sū­cējs sais­tīts ar Mer­ku­ru, tie «ra­da vē­ju». Tie ie­tek­mē cil­vē­ku tā­dā vei­dā, ka pa­da­ra to kus­tī­gā­ku, sa­bied­ris­kā­ku, ra­da svai­gu­ma sa­jū­tu, ta­ču, lie­to­ti pā­rāk bie­ži un daudz, var ra­dīt psiho­lo­ģis­ka tuk­šu­ma iz­jū­tu, at­bil­dī­bas trū­ku­mu.

Mikro­viļ­ņu krāsns ener­ģē­ti­ku no­sa­ka Urāns, Ve­ne­ra un Plū­tons, kas ir pa­ze­mes vald­nieks, spē­cī­ga pla­nē­ta, ku­ra grauj vi­su ve­co pirms jaun­ā ra­dī­ša­nas. Tā­pēc arī mikro­viļ­ņu krāsns ie­tek­me fak­tis­ki ir iz­nī­ci­no­ša, īpa­ši šū­nu lī­me­nī un sek­su­āla­jā sfē­rā. Nav ie­tei­cams bie­ži lie­tot mikro­viļ­ņu krās­nī ga­ta­vo­tus vai uz­sil­dī­tus pro­duk­tus.

Au­to­mā­tis­kās ve­ļas maz­gā­ja­mās ma­šī­nas ir īs­tas Jau­na­vas. Pro­tams, pēc zo­di­aka zī­mes. Tī­rī­ba, kār­tī­ba, dis­cip­lī­na, pro­ce­si, kur no­tiek smal­kas ķī­mis­kas re­ak­ci­jas - tas ir Jau­na­vas at­bil­dī­bas lau­ciņš. Sa­vu­kārt Dvī­ņu īpa­šī­bas se­vī nes ra­di­o - daudz da­žā­das in­for­mā­ci­jas, vie­dok­ļi par vi­su un ne­ko, vis­vi­sā­da mū­zi­ka, rai­dī­ju­mi, sa­ru­nas... Tiem, kas mīl daudz klau­sī­ties ra­di­o, jā­uz­ma­nās, lai ne­no­vēr­stos no sa­vu pro­blē­mu ri­si­nā­ša­nas, tā vie­tā pār­slē­dzo­ties uz sve­šām si­tu­āci­jām, ku­rām pa­šu dzī­vē nav ne ma­zā­kās no­zī­mes.

Ap­zi­ņas zag­ļi

Sa­rež­ģī­tas mū­zi­kas at­ska­ņo­ša­nas ie­rī­ces, vi­deo­mag­ne­to­fo­ni, DVD at­ska­ņo­tā­ji, tele­vi­zo­ri - tā ir nā­ka­mā, vēl sa­rež­ģī­tā­kā ie­rī­ču gru­pa. Tiek uz­ska­tīts - jo ie­rī­cēm ir vai­rāk da­žā­du teh­nis­ko ie­spē­ju, jo stip­rāk un ne­ga­tī­vāk tās ie­tek­mē cil­vē­ku. Tās mēdz dē­vēt par «ap­zi­ņas zag­ļiem», kas cil­vē­kam, kurš ne­spēj kon­tro­lēt ar šīm ie­rī­cēm pa­va­dī­to lai­ku, lau­pa vi­ņa pa­tī­bu un spē­ju adek­vā­ti rī­ko­ties un do­māt par se­vi un sa­viem tu­vā­ka­jiem.

Mi­nē­ta­jām ie­rī­cēm pie­mīt Ūdens­vī­ra un Ziv­ju zem­ākās hi­pos­tā­zes ener­ģi­ja, tās ie­dar­bo­jas uz psi­hi, ie­tek­mē­jot to vie­lu vei­do­ša­nās pro­ce­sus, kas at­bild par ner­vu im­pul­su pār­rai­di un ap­strā­di gal­vas sma­dze­ņu šū­nu lī­me­nī. Tele­vi­zo­ra dar­bī­bā vē­ro­ja­mas arī Strēl­nie­ka ener­ģē­ti­kas iz­paus­mes. Strēl­nieks at­bild par fi­lo­zo­fi­ju un pa­sau­les uz­ska­tu, tā ir arī ideo­lo­ģi­jas un po­li­tis­kās ie­tek­mes zī­me.

Daudz spē­cī­gāk par tele­vi­zo­ru - gan psi­his­kā, gan fi­zio­lo­ģis­kā lī­me­nī - cil­vē­ku ie­spai­do da­tors. Jau daudz dzir­dēts par tā ne­ga­tī­vo ie­tek­mi, to­mēr jā­sa­ka, ka ar to pa­šu nie­ci­nā­to da­tor­spē­ļu pa­lī­dzī­bu, iz­man­to­jot spe­ci­ālas me­to­des, var ri­si­nāt sa­va ener­ģē­tis­kā ķer­me­ņa pro­blē­mas, ne­ru­nā­jot ne­maz par da­to­ra ne­aiz­vie­to­ja­mo lo­mu mūs­lai­ku ik­die­nā. Gal­ve­nais - vien­mēr at­šķirt vir­tu­ālo pa­sau­li no īs­tās un ne­pār­vāk­ties dzī­vot ta­jā, ot­ra­jā.

Kad pla­nē­tas iet at­pa­kaļ­gai­tā

Prast no­rā­dīt sa­dzī­ves teh­ni­kai, kurš, tā sa­kot, mā­jās ir saim­nieks, ir bū­tis­ki. Ta­ču ie­rī­ces mēdz lūzt, ni­ķo­ties un vien­kār­ši at­teik­ties dar­bo­ties bez re­dza­ma ie­mes­la. Rei­zēm mēdz būt laik­pos­mi, kad lie­kas - lūst un plīst pil­nī­gi viss pēc kār­tas. Kā­pēc tā?

Lie­la ie­tek­me uz teh­ni­ku mēdz būt tā dē­vē­ta­jiem pla­nē­tu ret­ro­grā­dās kus­tī­bas pe­ri­odiem. Ko tas no­zī­mē? Lū­ko­jo­ties no ska­tu pun­kta uz Ze­mes, rei­zēm šķiet, ka pla­nē­tas it kā ap­stā­jas, bet pēc tam mai­na kus­tī­bas vir­zie­nu un do­das at­pa­kaļ­gai­tā. Tā, pro­tams, ir ilū­zi­ja, kas sais­tī­ta ar pla­nē­tu or­bi­tā­lās kus­tī­bas īpat­nī­bām un kus­tī­bas āt­ru­ma at­šķi­rī­bām. Kā jau mi­nē­jām, as­tro­lo­ģi­jā to dē­vē par pla­nē­tu ret­ro­grā­do kus­tī­bu. Tā kā ik­vie­na no pla­nē­tām sais­tī­ta ar no­teik­ta vei­da dar­bī­bu uz Ze­mes, tad to ret­ro­grā­dās kus­tī­bas lai­kā sa­vu­kārt no­tiek šo dar­bī­bu brem­zē­ša­nās, pa­rā­dās grū­tī­bas, otr­reiz jā­ri­si­na jau bi­ju­šas pro­blē­mas, ne­vei­cas ša­jā lai­kā uz­sāk­tie pro­jek­ti utt. Vai­rā­ku pla­nē­tu ret­ro­grā­die pe­ri­odi cie­ši sais­tī­ti arī ar sa­dzī­ves teh­ni­ku.

Pie­mē­ram, Marss, kurš at­bild par ak­ti­vi­tā­ti, ener­ģi­ju, ini­ci­atī­vu, ir ret­ro­grāds vi­dē­ji rei­zi 22 mē­ne­šos (šo­gad tāds pe­ri­ods bi­ja no jan­vā­ra bei­gām līdz ap­rī­ļa vi­dum). Ret­ro­grā­da Mar­sa pe­ri­odā var lūzt teh­ni­ka, nav ie­tei­cams ie­gā­dā­ties le­dus­skap­jus, glu­dek­ļus un arī ar ci­tas sa­dzī­ves teh­ni­kas ie­gā­di la­bāk no­gai­dīt. Ne­brī­nie­ties, ja no­tiek īs­sa­vie­no­ju­mi.

Sa­vu­kārt Mer­kurs ir ret­ro­grāds ap­mē­ram trīs rei­zes ga­dā, un nā­ka­mais pe­ri­ods gai­dāms no 6. līdz 27. no­vem­brim. To der ie­vē­rot, jo ret­ro­grāds Mer­kurs ie­tek­mē fak­tis­ki vi­sus pro­ce­sus - sim­bo­lis­ki tas sais­tīts ar in­for­mā­ci­jas ap­mai­ņu, do­mā­ša­nu, ko­mu­ni­kā­ci­ju. Ša­jā lai­kā bie­žāk ne­kā pa­ras­ti no ie­rin­das iz­iet da­to­ri un prog­ramm­no­dro­ši­nā­jums. Ret­ro­grā­da Mer­ku­ra pe­ri­odos ne­bū­tu vē­lams ie­gā­dā­ties ne­kā­du sa­dzī­ves teh­ni­ku.