Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kas tu esi pēc druīdu horoskopa?

© Publicitātes foto

Druīdu horoskops tiek dēvēts arī par gallu horoskopu, jo tagadējā Lielbritānijas un Īrijas teritorijā senatnē dzīvoja vairākas cilšu grupas – briti, īri un galli. 

Tika uzskatīts, ka dievi druīdus radījuši no kokiem, tāpēc katrs cilvēks kopš dzimšanas pārņem kāda koka - totēma raksturīgās īpašības.

Druīdi uzskatīja, ka katram kokam ir savs raksturs, labās un sliktās īpašības, arī apstākļi, kuri tā dzīvei ir piemērotākie.

Šie senie ticējumi apvienojās druīdu horoskopā.

Mūsdienās pieejamas dažādas druīdu koku horoskopa versijas, piedāvājam vienu no tām. Tajā svarīgs cilvēka dzimšanas brīdis un Saules pozīcija attiecībā pret Zemi. Druīdu jeb gallu horoskops sastāv no 22 dažādiem kokiem, no kuriem 18 kokiem - horoskopa zīmēm - ir divi darbības periodi - vasaras un ziemas, bet četras horoskopa zīmes atbilst vasaras un ziemas saulgriežiem, kā arī pavasara un rudens ekvinokcijai.

Vīksna

12. janvāris - 24 .janvāris; 15. jūlijs - 25. jūlijs.

Vīksna sieviete ir pamanāma, slaida un interesanta. Arī vīrietis ir izskatīgs, bet nav donžuāns. Vīksna daudz nepievērš uzmanību savam izskatam un apģērbam, bieži pat ilgi neizmet vecās drēbes. Šīs zīmes pārstāvis ir diezgan vienkāršas dabas, kā arī viņam raksturīgs mierīgums un līdzsvarotība. Miers ir Vīksnas raksturīgākā īpašība. Tomēr viņai piemīt arī vēlme moralizēt, būt tiešai, atklātai, kas bieži vien sniedz vilšanos. Bet no vilšanās palīdz izkļūt humora izjūta. Vīksna vēlas valdīt, viņai nepatīk būt pakļautai. Spējīga darīt daudz laba saviem tuviniekiem, būt kaislīga attiecībās un ar piemērotu partneri uzticīga, noturīga ilgā mīlestībā. Šai horoskopa zīmei jāsaudzē veselība, jo tā ir diezgan trausla.

Vīģe

14. jūnijs - 23. jūnijs; 12. decembris - 20. decembris.

Vīģe ir ar izteiksmīgām formām, delikāta, jūtīga, piemīt daudzi kompleksi. Viņa daudz ko smagi pārdzīvo, skumst un apvainojas. Viņai nepiemīt izteikts skaistums, tomēr nepaliek arī nepamanīta. Vīģei ir nepieciešams plašums un siltums, jo nelabvēlīgos apstākļos viņa nokalst. Vīģes ir ģimeniskas, tāpēc viņām visu laiku nepieciešama komunikācija ar tuviniekiem. Šīs zīmes pārstāvji bieži krīt kārdinājumos un nav pārāk stabili, tomēr visus pienākumus cenšas izpildīt godam un pārvarēt slinkumu. Tā kā pati Vīģe ir jūtīga, arī pret citiem spēj būt empātiska. Viņa nav romantiska, patīk vienkāršība un dabiskums, tāpēc labi saprotas ar līdzīgi domājošu partneri.

Skābardis

4. jūnijs - 13. jūnijs; 2. decembris - 11. decembris.

Skābardis ir skaists, tomēr viņam nepiemīt izteikta pievilcība. Viņš ir estēts, vairāk uzmanības pievērš formai nekā saturam, visas lietas uztverot attālināti. Arī laulības dzīvē viņu vairāk interesē paša labsajūta nekā partnera personība. Bet viņam piemīt izteikta disciplinētība, pakļaušanās citiem un likumiem, tāpēc reti uzņemas iniciatīvu, piemīt arī vēlme izcelties, iegūt godu un uzslavas. Skābardim ir grūti pieņemt lēmumus, jo viņš ļoti baidās kļūdīties. Šī iemesla dēļ pārsvarā dara ierastas lietas un nemīl ko mainīt savā dzīvē. Bet mīlestībā Skābardis ir kārtīgs un labsirdīgs, jūtas uztver nopietni, tomēr, ja būs jāizvēlas starp mīlu un pienākumu, tad, visticamāk, izvēlēsies pildīt pienākumu.

Riekstkoks

21. aprīlis - 30. aprīlis; 24. oktobris - 2. novembris.

Riekstkokam nepatīk dabiskums, viņš ir kautrīgs un pretrunīgs. Piemīt arī nervozitāte, egoisms un agresija, tāpēc viņam reizēm ir grūti komunicēt ar citiem. Riekstkoks spēj būt arī devīgs, drosmīgs un viesmīlīgs, bet bieži mēdz sarežģīt situācijas un radīt pats sev ciešanas ar to, ka pēkšņi dāvā un arī pārtrauc attiecības ar draugiem un partneriem. Šos dzīves misēkļus rada paša greizsirdība, nelīdzsvarotība un jūtīgums. Dzīve ar Riekstkoku visu laiku sniedz dažādus pārsteigumus un nejaušības, kā arī viņam patīk pakļaut savu partneri. Riekstkokam dzīvē patīk dažādība un uzmanības piesaistīšana, tāpēc nebaidās riskēt, neatzīst kompromisus un izmēģina daudz ko jaunu. Šai horoskopa zīmei patīk būt neatkarīgai, un uzskata arī, ka var paļauties tikai uz sevi. Savā dzīvē viņi iegūst daudz draugu un arī ienaidnieku, kļūst par personu, ar kuru rēķinās un noteikti pamana.

Pūpols

  1. marts - 10. marts; 3. septembris - 12. septembris.

Pūpols ir noslēpumains un melanholisks, tieši tajā slēpjas viņa pievilcība. Viņš ir arī ļoti jūtīgs pret visu apkārt esošo, izbauda katru dzīves mirkli, patīk saules gaisma un ūdens. Šīs zīmes pārstāvis ir mierīgs, pacietīgs, atturīgs, pārliecināts par sevi, patīk būt radošam, bet nevēlas nevienam neko uzspiest un pavēlēt. Pūpols nepadodas skumjām un vājumam, nav pilnīgs pesimists. Tomēr ar viņu ir grūti būt attiecībās, jo viņš nemēdz piekrist kompromisiem, nespēj iejusties situācijās, bieži vien tēlo bezpalīdzīgu vai slimu. Pūpols jūtu pasaulē ir vairāk romantisks nekā sentimentāls, bet dzīvē ar mākslinieka dotībām, apveltīts ar fantāziju, inteliģents un labs psihologs. Viņam nepatīk pilnīgs miers bez piedzīvojumiem un ciešanām, jo uzskata, ka jūtas bez ciešanām neko nenozīmē.

Priede

19. februāris - 29. februāris; 24. augusts - 2. septembris.

Priede mēdz būt smalka auguma un izskatīga, izceļ savas labās rakstura īpašības. Viņa pati veido savu nākotni, nevis tikai peld pa straumi, un uzdrošinās riskēt. Priede ir drosmīga un ar spēcīgu raksturu, prot izkļūt no sarežģītām situācijām un piecelties pēc dzīves triecieniem.

Priedei patīk skaisti iekārtot savu māju un vērtīgas lietas, bet pret citiem pārsvarā viņa nav dāsna un izpalīdzīga. Šī zīme ir draudzīga un enerģiska, bet arī pašlepna. Tomēr mīlestībā Priede kļūst vāja, viegli aizraujas, ir impulsīva, tāpēc bieži vien viņai nākas ciest.

Pīlādzis

  1. aprīlis - 10. aprīlis; 4. oktobris - 13. oktobris.

Pīlādzis ir ar vieglu gaitu un smaidīgs, izskatās ārēji trausls, bet iekšēji ir spēcīgs. Piemīt neliels egocentriskums, patstāvīgs, tomēr reizēm nonāk citu atkarībā. Viņam patīk labi ģērbties, un tas viņam izdodas lieliski, jo ir gaumes izjūta. Pīlādzis mīl izcelt savas labās īpašības, ātri pierod pie dažādiem apstākļiem, ir gudrs, bet reizēm ieslīgst ikdienas darbos, tāpēc nerealizē savus plānus. Pīlādzis ir ļoti atbildīgs, tāpēc nepamet vainas izjūta par visu, kas notiek. Ar viņu ir grūti kontaktēties, jo viņš nav dabisks attiecībās, reizēm naivs, mīl daudz dot un arī daudz saņemt pretī, tomēr gadās, ka viņu mēdz izmantot. Pret tuviniekiem Pīlādzis ir īpaši mīļš un sagādā prieku, bet ne viņiem, ne arī citiem viņš nepiedod pievilšanu.

Papele

4. februāris - 9. februāris; 5. augusts - 13. augusts.

Papele ir slaida un skaista, tāpēc par vecumu ļoti pārdzīvo. Viņai palīdz apkārtējās vides un cilvēku labvēlīgā ietekme, tāpēc rūpīgi jāizvēlas cilvēkus sev apkārt un vietu, kur dzīvot. Papelei nepatīk šaurība, bet arī pārāk liels plašums nav viņai piemērots. Papele ir ļoti jūtīga un pesimistiska, bet to slēpj, saglabājot ārēju mieru. Ja viņa rīkojas apdomīgi, tad spēj kontrolēt savu pesimismu, arī drosme un lepnums liek viņai pretoties problēmām. Ārēji viņa rada jautras un bezrūpīgas personas iespaidu, bet visvairāk viņu ietekmē mīlestība, viņa uztver katru sīkumu, un tie var viņu satricināt. Papele vairāk ir altruistiska nekā materiālistiska, tomēr organizēta, lai neaizmirstu padomāt arī par savu nākotni. Papele bieži vien izvēlas ārsta profesiju.

Ozols

21. marts

Ozola izskats ir ļoti solīds, viņam ir arī laba veselība, jo viņš par to rūpējas. Savā būtībā Ozols ir izturīgs, apņēmīgs, drosmīgs, bet nav elastīgs, ja kas neizdodas tā, kā paredzēts, tāpēc bieži ir neapmierināts. Šai horoskopa zīmei patīk uzņemt ciemiņus, piemīt uzticība draudzībā, bet ne vienmēr mīlestībā, jo viņu jaunas vēsmas bieži vien apžilbina, rada iedomas, ka tas ir uz mūžu. Ozolam nepatīk mainīt ierasto vidi, jo visa viņa daba ir konservatīva. Šī zīme parasti nepieņem citu padomus, ir vērsta uz savu personību, un citi to neinteresē. Ozolam piemīt intuīcija, kas palīdz tikt ārā no nepatikšanām un nodrošināt sev labklājību.

Osis

25. maijs - 3. jūnijs; 22. novembris - 1. decembris.

Osis ir skaists, slaids, elegants un stiprs, bet ar viņu nav viegli sadzīvot, jo viņš ir enerģisks, ietiepīgs, prasīgs un dara to, kas pašam patīk. Tomēr viņš nevēlas būt viens, jo labi jūtas, kad par viņu kāds nepārtraukti rūpējas. Tas atstāj vieglprātīga un vāja cilvēka iespaidu, kuram nav pienākuma apziņas. Osis ir ļoti patmīlīgs un godkārīgs, savu mērķi cenšas panākt ar jebkuriem līdzekļiem un lepojas ar saviem panākumiem. Lai gan Osis ir egoists, viņš nav skopulis, jo mēdz būt dāsns. Mīlestībā viņš ir apdomīgs, tāpēc parasti laulības ir ilgas un uz mīlestību balstītas. Viņam arī piemīt intuīcija, tāpēc Osis reizēm vieglprātīgi spēlējas ar likteni.

Olīva

23. septembris

Olīva ir neliela auguma, nav izteikti skaista, bet ir simpātiska. Viņas būtība ir mierīga un nosvērta, bieži smaida, valda pār emocijām, jo nevēlas sarežģīt savu dzīvi. Olīva ir empātiska un labsirdīga, tāpēc spēj sniegt labus padomus, bet neļauj sevi izmantot. Viņai piemīt taisnīguma izjūta, tāpēc spēj rīkoties nesavtīgi, par ko Olīvu ciena. Mīlestībā šī zīme tiecas pēc mierīgas kopdzīves, tāpēc pārāk daudz atļauj savam partnerim un pati tā dēļ piedzīvo ciešanas. Olīva mēdz būt greizsirdīga, bet to cenšas neizrādīt. Viņa daudz lasa un papildina savas zināšanas, tāpēc bieži vien kļūst slavena un atstāj par sevi labas atmiņas.

Liepa

11. marts - 20. marts; 13. septembris - 22. septembris.

Liepa parasti ir ļoti simpātiska, ko prot izmantot. Viņa sapņo par stabilu, ērtu un komfortablu dzīvi, tomēr mājīgumu spēj radīt jebkur. Liepa ir atturīga un mierīga, reizēm bailīga, dzīvespriecīga un melanholiska vienlaikus. Viņa mēdz būt pretrunīga un jūtu pilna, kas rada nepastāvīgumu. Ar Liepu ir viegli kontaktēties, jo viņa uzklausa un sniedz labus padomus, kas veido draudzību. Bet mīlestībā viņa ir ļoti greizsirdīga un privātīpašnieciska.

Lazda

22. marts - 31. marts; 24. septembris - 3. oktobris.

Lazda labi spēj pielāgoties dažādiem apstākļiem un iepatikties citiem, neuzspiež savus uzskatus, bet cilvēki bieži vien tos ņem vērā. Viņa var būt gan ļoti laba, gan arī slikta, tas atkarīgs no garastāvokļa. Senos laikos tieši Lazdas visbiežāk apvainoja burvestībās. Pret draugiem Lazda parasti ir laba, bet nepastāvīga un bieži maina savus lēmumus, dzīvi uztver savdabīgi. Viņa reizēm uzņemas iniciatīvu, bet reizēm vienkārši ļaujas dzīves straumei. Arī mīlestībā spēj būt gan patīkama, gan mokoša. Lazdai labi padodas mācības, spēj daudz sasniegt, ja izkopj savus talantus.

Kļava

11. aprīlis - 20. aprīlis; 14. oktobris - 23. oktobris.

Kļavai patīk sevi kopt un arī uzturēties vietās, kur apgrozās eleganti un moderni cilvēki. Viņa ir enerģiska, nedaudz patmīlīga, individuāliste, atturīga un reizēm nedroša vai, tieši pretēji, nekaunīga. Kļavai patīk atrasties sabiedrībā, iepazīt jaunus cilvēkus. Viņai viegli izdodas panākt atklātību no citiem, jo nenosoda viņu rīcību un glabā noslēpumus. Viņai bieži prātā ir jaunas un neparastas idejas, jo patīk viss jaunais un ekstravagantais, nebaida citu domas par sevi. Mīlestībā Kļava ir laimīga, ja atrod sev līdzīgi domājošu partneri.

Kastanis

15. maijs - 24. maijs; 12. novembris - 21. novembris.

Kastanim ir uzmanību piesaistoša āriene, bet viņš necenšas izcelties. Viņš ir konsekvents, bet ne ietiepīgs, apdāvināts, stiprs, dzīvespriecīgs, ar taisnīguma izjūtu, reizēm filozofisks un parasti tālredzīgs, tāpēc viņam nav materiālu problēmu. Pārsvarā uzticas sev, reizēm šokē apkārtējos un nonāk konfliktos savu morāles normu dēļ. Lielu nozīmi pievērš videi ap sevi, un tā ir nepieciešama, lai var attīstīties.

Laulības dzīvē Kastanis augstu vērtē mīlestību un iejūtību, parasti mīl tikai reizi, tāpēc ir nelaimīgs, jo ne vienmēr vienīgā mīlestība ir veiksmīga un ilga. Viņam kompleksus rada izjūta, ka ir nemīlēts.

Jasmīns

  1. maijs - 14. maijs; 3. novembris - 11. novembris.

Jasmīns ir dzīvespriecīgs, lielisks sarunu biedrs, kas uzlabo omu. Viņš savā būtībā ir pesimists un mēdz gaidīt situāciju atrisinājumu ar piesardzību un atturību, bet bieži viļas. Piemīt arī tālredzība un reizēm vēlme rīkoties, tad vēlas pilnu rīcības brīvību. Tomēr viņam nepatīk pienākumi, darīt kaut ko pret savu gribu, tad kļūst īgns, lai gan atbildības izjūta viņam ir. Laulības dzīve kopā ar viņu nav viegla, jo Jasmīns sava rakstura dēļ vienlaikus gan pievelk, gan arī atgrūž cilvēkus. Bet ar bērniem Jasmīns parasti saprotas labi un saglabā pacietību.

Jasmīns nav izteikti materiālists, tomēr reizēm ir enerģisks un cenšas labi nopelnīt.

Goba

10. februāris - 18. februāris; 14. augusts - 23. augusts.

Goba ir stipra, solīda, dinamiska, piemērojas dažādiem apstākļiem, nav kautrīga. Apveltīta ar labu veselību, pārliecinoša, tāpēc citiem ar viņu ir jārēķinās. Gobai patīk būt uzmanības centrā, ārēji pastāvīga, tomēr viegli ietekmējama un nesaprot humoru, ātri nokaitināma. Šī zīme nav tālredzīga, tāpēc bieži nokļūst nepatīkamās un bīstamās situācijās, bet prot no tām izkļūt. Goba ir ietiepīga, lēmumus pieņem ātri, ir inteliģenta. Mīlestību uztver ļoti nopietni, jūtīga un sentimentāla, spējīga pieķerties uz visu mūžu.

Egle

2. janvāris - 11. janvāris; 5. jūlijs - 14. jūlijs.

Egle ir skaista, bet auksta. Viņai patīk greznība, dārglietas, mājas viesības un izklaides. Eglei ir liela iekšējas brīvības izjūta un kaprīza daba, tāpēc ar viņu ir grūti komunicēt, kas noved pie tā, ka Egle bieži ir vientuļa. Viņa nav pārāk runīga, bet klusējot spēj sasniegt savus mērķus. Mīlestībā Egle parasti nav apmierināta, kas noved pie neuzticības. Bet darbu Egle uztver nopietni un ir atbildīga, visu veic ar analītisku domāšanu, jo piemīt inteliģence un interese par zinātni. Tomēr, ja Eglei gadās strādāt tādā nozarē, kas viņu īsti neinteresē, tad no visiem variantiem izvēlēsies grūtāko. Eglei patīk pieveikt gan savas, gan citu grūtības, saglabājot ticību un cerību, gūt lielas uzvaras, ne tikai mazas.

Dižskābardis

21. decembris

Dižskābardis parasti ir slaids, ar koptu ārieni un arī vecumā saglabā jauneklīgas īpašības. Viņš spēj gūt panākumus jebkurā nozarē, jo vienmēr ir pilns ar jaunām idejām, veikls un atjautīgs, projektus iesāk un realizē. Viņš ir mērķtiecīgs, nenovirzās no mērķa, labi organizē savu dzīvi un darbu. Dižskābardis parasti ir egoistisks, taupīgs un savtīgs, bet reizēm arī dāsns. Kad pieņem lēmumus, tad visu no sākuma kārtīgi apdomā.

Dižskābardim mīlestībā pietrūkst fantāzijas, bet ir labs partneris un ļoti mīl bērnus. Brieduma gados var būt neuzticīgs, jo citiem un sev vēlas pierādīt, ka ir vēl jauns. Bet Dižskābardis ir materiālists, tāpēc vispirms nodrošinās pārticīgu dzīvi sev un tikai pēc tam domās par ģimeni.

Ciprese

25. janvāris - 3. februāris; 26. jūlijs - 4. augusts.

Ciprese parasti ir slaida un lunkana, ar savu personību un stilu. Viegli uztver dzīvi un spēj samierināties ar mazumiņu, dzīvot jebkādos apstākļos. Viņai nav svarīgi panākumi, vēlas vienkārši būt laimīga, tāpēc cenšas izvairīties no visa, kas var radīt problēmas. Ciprese ātri pieaug un kļūst patstāvīga, vairāk dzīvo fantāzijās nekā reālajā pasaulē. Šajā zīmē dzimušais cilvēks nav sentimentāls, tomēr jūtas nav svešas, un uzticību glabā gan draudzībā, gan arī mīlestībā. Viņas draugi palīdzību var lūgt vienmēr. Cipreses dzīve parasti ir mierīga, tuvo cilvēku lokā.

Bērzs

24. jūnijs

Bērzs ir enerģisks, diskrēts un atturīgs, ar viņu ir patīkami kontaktēties, jo neuzspiež savu viedokli. Viņam piemīt neliela humora izjūta, tomēr pārsvarā šī zīme ir vienkārša, kautrīga, pat puritāniska, saglabājot mēra izjūtu. Bērzs ir elegants savā vienkāršībā, apveltīts ar fantāziju un izgudrotāja spējām. Bet pilnīgi nesaprot ārišķību un vulgaritāti.

Bērzs ir empātisks, tāpēc arī laulības ar viņu ir izdevušās un patīkamas.

Ābele

22. decembris - 1. janvāris, 25. jūnijs - 4. jūlijs.

Ābele parasti ir neliela auguma, simpātiska, seksuāla un pilna maiguma. Viņas dzīvē svarīga ir mīlestība. Ja viņa atrod atbilstošu partneri, tad ir uzticīga un kopdzīve idilliska. Ābele mēdz būt nesavtīga, reizēm viegli piemānāma, tomēr nopietna. Šajā zīmē dzimušajam cilvēkam patīk lasīt un ir izteikti bagāta iztēle, filozofiska domāšana. Laiku pa laikam Ābelei gadās sarežģīt savu dzīvi vai arī uzņemties otra problēmas, jo viņa ir sentimentāla.