Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Mūsdienu ģimene. Citi modeļi, cits astro skatījums

Kulta seriāla «Sekss un lielpilsēta» aktrise Sintija Niksone pusmūžā sapratusi, ka ir lesbiete, un to arīdzan neslēpa. 2012. gadā viņa apprecējās ar savu draudzeni Kristīni Marinoni. Sintija Niksone nule kā kandidēja uz Ņujorkas štata gubernatora amatu, taču saņēma tikai 34% balsu. Aktrise ir trīs bērnu mamma. Viens no bērniem – meita – nesen mainījusi dzimumu un tagad ir puisis. Par to Niksone pavēstījusi savā «Instagram» kontā. Dēls Semjuels Džozefs Mouzess kopā ar mammu savā izlaidumā Čikāgas universitātē. © Scanpix

Kopdzīves forma, ko ar vārdu «laulība» saprata mūsu vecvecmāmiņas, ir mainījusies – dažkārt bērnus audzina tikai viens no vecākiem vai vecvecāki, jo mamma un tētis devušies peļņā ārpus Latvijas, pastāv viendzimuma partnerattiecības, kas senāk bija liegtas, jā, arī divsievība, kas īpaši netiek slēpta. Tas, protams, nenozīmē, ka vairs nav tradicionālu, stipru un kuplu ģimeņu. Tomēr laikmets savas korekcijas ir ieviesis. Kā astroloģija, būdama tūkstošiem gadu sena, tiek galā ar laikmeta izaicinājumiem, un kā zvaigznēs nolasīt sarežģītos attiecību līkločus?

«Tāpat kā medicīna nespēj visu, arī astroloģijai ir robežas, aiz kurām paliek jautājumi bez atbildēm,» saka biedrības «Selēna Plus» vadītāja, astropsiholoģe Alla Bilde. Vai cilvēks laulības ostā iestūrēs piecas vai astoņas reizes, karte neatklāj, jo astroloģija nav burvju nūjiņa, bet, lai noteiktu, kā cilvēkam veiksies mīlas frontē, astrologam jāanalizē visas planētu saspēles.

Kritiku par divsievību savulaik izpelnījās Saeimas deputāts Imants Parādnieks. Viņš pat parādījās sabiedrībā ar abām dāmām vienlaikus. / F64

Vai, piemēram, no Latvijas izbraukuši vismaz 200 000 cilvēku, un tas nozīmē, ka ģimenes transformējušās sociālekonomisku iemeslu dēļ. Tomēr, vai vecāki dosies peļņā uz ārzemēm un atstās bērnus Latvijā pie vecmāmiņas vai tantes, ar astroloģijas instrumentiem pateikt nevar. Situācija atklājas, analizējot datus, kas norāda uz labklājību, mājām un dzimtu. Lai precīzāk interpretētu notikumus, Alla Bilde talkā ņem numeroloģiskās kartes.

Taču astroloģija arīdzan attīstās, un labs astrologs spēj klientam palīdzēt tikt skaidrībā gandrīz ar jebkuru situāciju. Ir gan viena problēma - daudzi precīzi nezina savu dzimšanas pulksteņa laiku, tāpēc rodas grūtības ar dzimšanas karti un datu interpretāciju, piebilst astroloģe.

Ilgas pēc «debesīs noslēgtām laulībām»

Viņa novērojusi, ka savā dziļākajā būtībā sievietes joprojām ilgojas pēc «debesīs noslēgtām laulībām», tāpēc pie astrologa vēršas ar mūžseno jautājumu par precībām.

Astroloģe atceras gadījumu, kad meitene gribēja zināt, apprecēsies viņa ar konkrēto puisi vai nē. «Teicu: ja pusgada laikā oficiāli nenoslēgsiet laulību, tad neiziesi pie viņa par sievu. Viņi drīz vien apprecējās, bet kopā nodzīvoja tikai trīs gadus. Meitene man neprasīja, vai laulība būs laimīga. Astrologam nevajag jaukties klienta dzīvē ar pamācībām,» astrologa profesionālās ētikas aizkulises atklāj Alla Bilde.

Tomēr visbiežāk pie speciālista nāk tad, kad pāra attiecības piemeklējusi krīze un ar psihologa padomu vien nepietiek. «Pāris kopā dzīvo sešus gadus, bet bērnu nav, un sākas problēmas. Astrologs var paskatīties - paplašināsies ģimene vai nē. Savulaik Sergejs Vronskis kopā ar akušieriem izstrādāja tehniku, kas ļauj noteikt mazuļa ieņemšanai labvēlīgu periodu. Dažas dienas spermatozoīdi kustas gausi, bet citās to kustīgums pieaug. Vīrieša cikls jāpielāgo dienām, kad sievietes ķermenī ir apaugļoties spējīga olšūna. Ir lietas, ko astrologs uzreiz neredz, bet analizējot var pateikt, vai bērns nāks pasaulē vai arī nē - būs spontānais aborts. Ir gadījumi, kad palīdzēt var mākslīgā apaugļošna.»

Astroloģe saka, ka pāra auglīgās dienas rēķina, ņemot vērā abu horoskopus un dažādus planētu stāvokļus. Turklāt jāraugās, lai nebūtu grūtniecības patoloģiju riska, ko astroloģiski iespējams paredzēt.

«Dolce & Gabbana» zīmols, šķiet, ir mūžīgs. Taču tā izveidotāji, izcilie itāļu modes dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana pēc daudzu gadu kopā būšanas savas romantiskā attiecības pārtrauca. Tas gan nav traucēklis biznesam - viņu brends joprojām ir «topā». / Scanpix

«Ģimene nav piemineklis, kas nesatricināmi stāv kopš uzcelšanas, bet gan sistēma, kas attīstās,» turpina Alla Bilde. Vīramātes nepatika pret vedeklu ar gadiem pieaug kā sniega bumba, kas ripo no kalna; znots smaida, bet klusībā ienīst sievasmāti; pieaugušie bērni aiziet no mājām, un pēkšņi izrādās, ka laulāto starpā palicis tukšums. Tie ir tikai daži no daudzajiem ģimeņu iziršanas modeļiem, kas veidojas, mijiedarbojoties dažādiem faktoriem, tostarp astroloģiskiem. Gadās visādi. Piemēram, pēc gandrīz piecdesmit gadu kopdzīves par šķiršanos un mantas dalīšanu nesen pavēstīja Krievijas humoristu superpāris - Jevgeņijs Petrosjans un Jeļena Stepaņenko. «Katra ģimene ir unikāla. Ja ģimenē piedzimst bērns ar attīstības traucējumiem, ir vajadzīgs milzu spēks, lai viņam palīdzētu. Ja attiecības neiztur šo pārbaudījumu un pāris šķiras, nevar uzreiz teikt, ka kāds no vecākiem ir slikts,» stāsta astroloģe. Viņa uzskata, ka mūsu liktenis ir iepriekš noteikts un izvēles brīvība ir gaužām neliela, kā šaura laipa.

Atbilde senos notikumos

Alla Bilde atceras kādu zīmīgu gadījumu. Reiz pie viņas uz konsultāciju atnāca jauna, skaista sieviete, kas sūdzējās par ilgstošām, nepārejošām sāpēm vēderā. Kad astroloģe iebilda, ka jādodas pie gastroenterologa, dāma paskaidroja, ka visus speciālistus jau apmeklējusi un nekādas izmaiņas viņas organismā nav konstatētas. Kad nākamajā reizē sieviete ieradās kopā ar māti, Alla, jau izpētījusi situāciju, norādīja uz karmisku sakritību. «Izrādījās, ka meitenes vecvecmāmiņa palika stāvoklī pēc tam, kad viņu izvaroja, un nevēlējās laist bērnu pasaulē. Redzēju, ka dzimtā ir problēmas ar bērniem,» atceras Alla. Izrādījās, ka jaunajai sievietei ir māsa, kurai atņemtas vecāku tiesības. Vēl vairāk - analoģiska traģēdija pieredzēta viņas mammas māsas ģimenē. Tas nozīmēja, ka vēdera sāpes, ar ko mocījās sieviete, ir psihosomatiska slimība ar karmisku izcelsmi.

Mēdz būt, ka cilvēks bieži maina partnerus, un arī tad iemesli vispirms jāmeklē senos notikumos. «Seksuālu patoloģiju var izprovocēt fiziska trauma, ko māte guvusi, gaidot bērnu; trauma, kas gūta dzemdību laikā vai neilgi pēc piedzimšanas. Iespējams, ka dienas laikā cilvēkam ir vairāki dzimumakti ar dažādam personām, bet orgasmu viņš (vai viņa) nespēj sasniegt,» teic astroloģe un piebilst, ka pārliekai seksuālai aktivitātei iespējams arī triviālāks izskaidrojums - parasta izlaidība, ko nevajag jaukt ar slimību.

«Ja vienam no partneriem seksualitātes līmenis ir augstāks, otrs viņu nespēj apmierināt. Ja abi vēlas palikt kopā, agrāk vai vēlāk tiek atrasts abiem piemērots ritms.» Analizējot laulību izjukšanas iemeslus, Alla secinājusi, ka viens no biežākajiem iemesliem ir seksuālā neapmierinātība, kurai savukārt ir saistība ar vīra alkoholismu, un tā tas ir arī citur Eiropā. Piemēram, Vācijā 80% pāru šķiras, jo vienam par otru zudusi seksuālā interese. «Alkohols izraisa seksuālu uzbudinājumu, un vīrietis sāk pirms seksa iedzert. Beidzas ar to, ka bez alkohola devas viņš vairs neko nespēj, bet sieva nevēlas būt kopā ar dzērāju,» piebilst astroloģe.

Seksualitāte zvaigznēs ir redzama, saka Alla. «Pie manis atnāca kliente, kura sūdzējās par to, ka viņa nespēj izveidot noturīgas attiecības un bieži mainās partneri. Sieviete bija vientuļā māmiņa. Izpētot viņas astroloģiskos datus, atklājās, ka viņai ir paaugstināta seksualitāte, tāpēc ir grūti atturēties no seksuāliem kontaktiem, bet neprecas viņa tāpēc, ka baidās no tā, ka vīrs viņu krāps,» stāsta astroloģe.

Zvaigznes reizēm atklāj psiholoģiskas nianses, par kurām mēs pat nenojaušam. «Ir sievietes, kuras iemīlas naudā. Jā, nevis konkrētā vīrietī, bet viņa naudā! Tiekšanās pēc naudas ir astroloģiski redzama. Tieši tāpēc ir nevienlīdzīgās laulības, par kurām saka, ka «no līgavaiņa jau smiltis birst, bet līgava zied kā puķe».» Alla piemetina, ka nevajag uzreiz domāt, kas ir slikti. Nē, tā vienkārši ir!

Arī prostitūcija var būt saistīta ar karmisku iepriekšējo paaudžu situācijas atkārtošanos, skaidro astroloģe. Diemžēl uzvedības patoloģijas saknes var būt tik dziļas, ka cilvēks, lai gan sola, nespēj mainīties.

Kad var un kad nevar palīdzēt

Jautāta par viendzimuma pāriem, Alla Bilde aizdomājas, līdz nosaka, ka tā ir sarežģīta tēma un katrs gadījums aplūkojams individuāli. «Astroloģija ir zinātne, kurā vēl daudz kas nav izpētīts. Reiz pie manis atnāca kāds homoseksuāls vīrietis, burvīgs cilvēks, viņa vecāki bija nobēdājušies, jo saprata, ka mazbērnus nesagaidīs. Bet astrologs spēj palīdzēt pietuvoties izpratnei.»

Un kā tad ar jautājumu par laulāto neuzticību? «Ja pie manis atnāk kliente un saka, ka viņai ir aizdomas - vīram ir mīļākā, es vispirms jautāju: «Ko jūs īsti vēlaties, kā rīkosieties, ja uzzināsiet, ka vīrs jūs krāpj?» Vai būs labums no skandāla, šķiršanās, mantas dalīšanas?» retoriski jautā Alla Bilde. Mūsdienās ir ne mazums situāciju, kad vīrs, lai sodītu sievu, ar advokātu palīdzību panāk, ka bērns paliek pie viņa, vai atstāj šķirto sievu bez iztikas līdzekļiem. Dažkārt piekrāptās sievas, lai atriebtos, meklē citas attiecības, un tas situāciju padara vēl smagāku. «Es analizēju, kas notiks pēc mēneša, gada, un palīdzu saprast, vai ir vērts šķirties.»

Noslēgumā astroloģe saka - lai ieraudzītu kopainu, ir svarīgi distancēties un uz dzīves notikumiem paraudzīties plašāk.