6.lapa
Jaunava
Jaunavas tīrīgums un kārtīgums mēdz tikt pārspīlēts - nu nevajag pirms maltītes noteikti viņai organizēt roku sterilizāciju! Toties jābūt gataviem, ka Jaunava pēkšņi kaut ko pajautās, turklāt ne visai taktisku, piemēram - ā, un šitais jau laikam no pērnajiem konserviem gatavots? Jaunava mēdz arī gari un plaši demonstrēt savas detalizētās zināšanas par (šajā gadījumā) to pašu uztura un ēšanas jautājumu - par gatavošanu, kalorijām, labāko pieredzi utt. Toties, ja uz to piever ausis, būs lielisks galda biedrs. Turklāt Jaunava labprāt piedalās dažādās izdarībās - konkursos un spēlēs - un pat palīdz tās organizēt. Jaunava rūpējas par savu veselību, tāpēc var droši pasniegt dažādus svaigos salātus lielās bļodās un tvaicētus dārzeņus. Tomēr viņai patīk arī kārtīgi paēst, tāpēc neatteiksies no laba šašlika vai steika, vēlams, no jēra vai teļa gaļas. Protams, sīki apspriežot tā cepšanas īpatnības, pareizo ilgumu, temperatūru, marinādi. Lieki teikt, ka pašu Jaunavu pie grilēšanas piedabūt nebūs iespējams.
Galda klājums:
Krēmkrāsas mežģīņu galdauts ar gaišas okera nokrāsas salvetēm apmierinās Jaunavas estētiskās prasības. Klāt labi derēs balta servīze ar smalkiem zelta zīmējumiem retro stilā.
Jaunavas veselībai ieteicamie produkti un garšvielas: Teļa gaļa, skābpiena produkti, žāvētas zivis, griķi, auzas, klijas
Pupas, kāposti, selerija, svaigi zaļumi, spināti, cigoriņi
Aprikozes, granātāboli, dateles, mandeles, citroni, apelsīni
Lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, kardamons, lakrica, vaniļa, sezams, kadiķogas, majorāns