Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Gaidāma mīla un kaislības. Venera "ieiet" Skorpionā

© depositphotos.com

Kosmosā viss mainās un kustas, un atkal planētu kombinācijas ieslēdz kādu tēmu. Šoreiz parunāsim par skaistuma un mīlestības planētu Veneru, kas jau no svētdienas atradīsies kaislību zīmē Skorpionā un uzkavēsies tur līdz pat oktobra beigām. Daudziem var aktualizēties attiecību jautājumi.

Katram cilvēkam ir sava astroloģiskā karte un atbilstoši tai arī savi individuālie cikli, visiem notikumi un tendences nekad nebūs vienādi, tomēr planētas atrašanās kādā zodiaka zīmē piešķir katrai jomai savu nokrāsu.

Mirt un celties!

Venera nosaka to, kā cilvēks izpauž savas jūtas mīlestībā un laulībā, kā arī attiecībā pret naudu un privātīpašumiem. Planēta norāda uz cilvēka uzskatiem par ētiku un estētikas vērtībām.

Ļoti krāšņi pirms kāda laika Delfu Orākulā Veneras izpausmes Skorpionā aprakstījusi sertificēta astroloģe Aija Austruma, salīdzinot to ar Spīdolu: «Skorpiona zīmē Venera ar sīkumiem rokas nesmērē - ja investē, tad tūkstošus, ja karo - tad tik gudri, ka pārspēt viņu var tikai otra tāda pati Spīdola. Ja mīl, tad «līdz nāvei», un labākajā gadījumā tā ir «mazā nāve» - orgasms, bet sliktākajā - neizdzēšamas pēdas dvēselē, kas liek nomirt un piedzimt kā Fēniksam no pelniem.»

Skaistums no jūras putām

Planētas savus nosaukumus ieguvušas no mitoloģijas tēliem, un to daba līdzīga katra konkrētā dieva raksturam un atbildības jomām.

Par mīlestības, auglības un skaistuma dievieti Grieķijā dēvēja Afrodīti (grieķu Ἀφροδίτη - radusies no jūras putām), bet Romā Veneru. Sākotnēji gan Veneru vairāk uzskatīja par dārzu un debesu dievieti, kura nes lietu, lai daba veldzētos, bet vēlāk viņa kļuva arī par skaistuma un mīlas dievieti.

Mīlas dievietes simboli bija gulbis, delfīns, gliemežvāks, degoša sirds un roze. Gulbis simboliski vēsta par skaistu un sirsnīgu mīlu un dvēseles spēju ceļot pa debesīm. Delfīns simbolizē jaunu mīlu un jaunas jūtas. Savukārt gliemežvāks - mīlestību, kas jāsaudzē, un spēku to nosargāt.

Grieķi ticēja, ka skaistuma dieviete Afrodīte piedzimusi no jūras putām, kuras radušās, kad Krons nocirtis Urānam ģenitālijas un jūrā nokļuvusi viņa sēkla un asinis. Antīkajā pasaulē uzskatīja, ka no jūras dieviete pacēlusies tieši gliemežvākā, šo ainu plaši attēlo arī mākslā. Bet ir arī viedoklis, ka Afrodīte jeb Venera bija dieva Zeva un titanīdas un okeanīdas Diones meita, savulaik rakstīja žurnāls Praktiskā Astroloģija publikāciju sērijā par planētu nosaukumu saistību ar seno grieķu un romiešu dieviem.

Afrodīte jeb Venera nesa burvju jostu, kas apkārtējos lika rasties mīlas jūtām. Mīti vēsta, ka viņa bija nevaldāma, viņai bija vīrs un vairāki mīļākie, bet īpašas attiecības dievietei bija ar Areju jeb Marsu, kurš bija Erota tēvs.

Rīta un Vakara zvaigzne

Venera ir trešais spožākais spīdeklis pēc Saules un Mēness, tāpēc to var saskatīt pat dienā. Nereti Venera tiek dēvēta par Rīta vai Vakara zvaigzni.

Tai nav sava pavadoņa, un tā veic pilnu apriņķojumu ap Sauli 225 dienās, bet apgriezienu ap savu asi 243 dienās.

Kas jāzina par sirdslietām

Venera Skorpionā izceļ šīs zodiaka zīmes izpausmes attiecību jomā. Pirmām kārtām - tās ir dziļas kaislības, līdz par Branda principam: «Visu vai neko!» Pirms kaislībām ļauties, ar rāmu prātu vēlams izvērtēt, vai ir vērts. Šajā periodā arī jāuzmanās no pastiprinātām greizsirdības izpausmēm.

Labs laiks intīmās dzīves izdaiļošanai, un, ja attiecības iegājušas rutīnā, tad īstais laiks tās «uzprišināt», sarīkojot kādu romantiski iedvesmojošu pasākumu divatā.

*

UZZIŅAI

Tiešsaistē savu astroloģisko karti iespējams izveidot portālos astro.com un astrologi.lv. Intereses pēc var paskatīt, kurā zodiaka zīmē jūsu piedzimšanas brīdī Venera atradusies. Tomēr piesardzīgi! Lai izanalizētu visu karti, nepieciešamas astroloģiskās zināšanas.

*

VENERA ATRODAS:

Aunā - jūtas izpauž dinamiski. Šie cilvēki ir kaislīgi mīlētāji, ļaujas impulsiem, viņiem nepieciešama apkārtējo atzinība. Dažkārt mēdz būt egoistiski.

Vērsī - pastāvīgas, ilgstošas jūtas. Mīlestībā nepieciešama drošība un stabilitāte. Uz šiem cilvēkiem var paļauties, taču var parādīties privātīpašnieciskums un greizsirdība.

Dvīņos - viņiem tīk dažādība, un galvenais moto: lai nav garlaicīgi! Patīk flirts, savukārt mīlestībai un laulībām cilvēki pievērš mazāk uzmanības.

Vēzī - jūtīgums mīlas lietās. Laulībā meklē drošību, par māju un ģimeni rūpējas ļoti kārtīgi. Viņiem nepieciešami nemitīgi mīlestības apliecinājumi.

Lauvā - spēja spēcīgi un ilgstoši mīlēt. Sievietes bieži vien uzvedas kā primadonnas, vēlas, lai par viņām jūsmotu, cenšas būt uzmanības centrā.

Jaunavā - Venera ir pazeminājumā, tāpēc jūtas pārlieku stingri un kritiski tiek analizētas. Kritiska attieksme pret mīļoto var izsaukt partnerī apjukumu.

Svaros - cilvēkiem nepieciešamas laulības un harmoniskas attiecības ar apkārtējiem. Piemīt dabas dots talants izprast citu cilvēku emocijas,

Skorpionā - augsti ideāli mīlestībā un draudzībā, ja uzskata, ka partneris to ir pelnījis. Ir spējīgi mīlestības dēļ uzupurēties. Var būt arī spēcīgas kaislības, greizsirdība un noslēgtība.

Strēlniekā - vadās pēc ideāliem un garīgajiem principiem. Viņi ir draudzīgi, sabiedriski un laipni. Būs kopā ar cilvēku, kam ir līdzīgs skatījums uz pasaules lietu kārtību.

Mežāzī - lai jūtas būtu noturīgas, attiecībās ir nepieciešama stabilitāte. Gan pārliecība par otrās pusītes uzticību, gan arī materiālais nodrošinājums.

Ūdensvīrā - diezgan bieži piedzīvo mīlestību no pirmā acu skata, taču tā nav ilgstoša un noturīga. Ļoti svarīgu lomu partnera izvēlē spēlē garīgie momenti.

Zivis - Venera ir paaugstināta. Mīlestība šeit atrod augstākos izpausmes veidus. Precas mīlestības dēļ, citi aspekti lomu nespēlē. Reizumis pārlieku pieķeras otram, zaudējot savu es.

*

INTERESANTI FAKTI

Vis­pa­zīs­ta­mā­kais un visvai­rāk pie­sauk­tais un ci­tē­tais as­tro­logs pa­sau­lē, pro­tams, ir fran­cū­zis Mi­šels No­stra­dams (1503-1566). Vi­ņa pa­re­ģo­ju­mi, rak­stī­ti kā kat­rē­nas jeb četr­rin­des, ku­ros ti­ka vēs­tīts par tu­vas un tā­las nā­kot­nes no­ti­ku­miem, jo­pro­jām ir vi­sai pie­pra­sī­ti un tiek rū­pī­gi ana­li­zē­ti.

***

75% as­tro­lo­ģi­jas in­te­re­sen­tu ir sie­vie­tes.

***

Vē­dis­ka­jā as­tro­lo­ģi­jā tran­ssa­tur­nis­kās pla­nē­tas (pla­nē­tas, kas at­ro­das aiz Sa­tur­na) bi­ja ap­rak­stī­tas jau il­gi pirms te­le­sko­pa iz­gud­ro­ša­nas.

Pirm­ie ho­ro­sko­pi, at­bil­sto­ši mūs­die­nu iz­prat­nei par šo jē­dzie­nu, pa­rā­dī­jās Ba­bi­lo­ni­jā ne vē­lāk kā V gs. pirms mū­su ēras.

***

Vārds as­tro­lo­ģi­ja se­na­jiem grie­ķiem no­zī­mē­ja zi­nāt­ne par zvaig­znēm šī jē­dzie­na pla­šā­ka­jā no­zī­mē, sa­vu­kārt ar vār­du as­tro­no­mi­ja sa­pra­ta zvaig­žņu iz­pē­ti fi­zi­kā­lā zi­ņā. Grie­ķi­jā ļau­dis no­dar­bo­jās arī ar as­tro­man­ti­ju - pa­re­ģo­ša­nu pēc zvaig­znēm, un as­tros­ko­pi­ju - de­bess ķer­me­ņu no­vē­ro­ša­nu.