Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ko no­zī­mē či­ka laiks?

PAR ČIKA LAIKU dēvē laika posmu, kurā Mēness pāriet no vienas zodiaka zīmes otrā un neveido kombinācijas ar planētām. Tādi periodi atkārtojas ik pārdienu. Ņemt vai neņemt vērā? To vajadzētu pārbaudīt katram pašam. Senāk astrologi tik lielu nozīmi šiem periodiem nepievērsa © Foto: Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Čika laiks, dižčiks, Merkurs aizgājis «retrogrādā», Marss un Saturns arī... Bet pa kuru laiku dzīvot, ja visu laiku debesīs kādas nesaprotami biedējošas kombinācijas? Astrologiem par minētajiem planētu stāvokļiem ir dažādi viedokļi. Tostarp par daudzināto čika laiku.

Patlaban un jau visu vasaru kosmosā vairākas planētas atrodas spriedzīgās kombinācijās. Iespējams, esat pamanījuši, ka darbi piņķerējas, vairāk strīdu vai vispār liekas, ka ir grūti un «viss slikti». Ne visiem, protams. Un tad vēl astroloģiskajos kalendāros ik pa dienai norādīti tā dēvētie čika laiki. Pa kuru laiku dzīvot un darboties?

Runā, ka Mēness vecpuisī palicis

Par čika laiku dēvē periodu, kad Mēness zaudē saikni ar kādu no planētām un maina novietojumu no vienas zodiaka zīmes nākamajā.

Či­ka laiks ie­stā­jas ap­mē­ram ik pēc di­vām die­nām un ilgst no da­žām se­kun­dēm līdz vai­rā­kām stun­dām. Ga­dās arī, ka Mē­ness bez kur­sa ir di­vas die­nas pēc kār­tas. As­tro­lo­gu do­mas par či­ka lai­ka ie­tek­mi at­šķi­ras.

Mē­ness kur­su no­sa­ka pla­nē­ta, ar ku­ru tas mij­ie­dar­bo­jas, vei­do­jot ener­ģi­ju ap­mai­ņu. Ja ener­ģē­tis­kā saik­ne pār­trūkst, ie­stā­jas tāds kā pār­trau­kums, ku­rā ne­kas ne­no­tiek. «Mē­ness ir tas, kas va­da ener­ģi­ju tur, kur kaut kam jā­ro­das, kaut kam ir jā­no­tiek, glu­ži kā da­bā (arī mū­su or­ga­nis­mā) tas pār­val­da ūde­ni, bez ku­ra ne­var ras­ties ne­vie­na dzī­vī­ba (ma­te­ri­ali­zē­ties ide­ja). Tie­ši Mē­ness mūs in­te­re­sē vis­vai­rāk tad, kad mēs mē­ģi­nām pro­gno­zēt, kā kāds jauns pa­sā­kums iz­do­sies. Brī­dī, kad Mē­ness pār­iet nā­ka­ma­jā zo­di­aka zī­mē, vis­i ie­priek­šē­jie no­tei­ku­mi vairs ne­ek­sis­tē, spē­kā stā­jas jaun­i. Tas ir glu­ži kā tad, kad mēs šķēr­so­jam kā­das valsts ro­be­žu, ku­rā ir ci­ti li­ku­mi,» sa­vā mā­jas­la­pā astrologos.lv skaidro as­tro­logs An­dris Račs. Mē­ness bez kur­sa ir kā cil­vēks, kas kaut kur do­das bez no­teik­ta mēr­ķa, tā­pat vien iz­gā­jis pa­stai­gā­ties. Tas no­zī­mē - lai kaut ko sa­snieg­tu, ir va­ja­dzī­ga ci­ta de­be­su ķer­me­ņa uz­ve­dī­ba.

Savukārt astrologs un biznesa numerologs Kristaps Baņķis astrologi.lv uzsver, ka čika laiks nav nekāds bubulis. Tas palīdz dvēseliskos, atpūtas jautājumos, bet ved sāņus no prāta un praktiskām darbībām. Šo laiku noteikti var izmantot lietderīgi, darot ko dienu fonam atbilstošu.

Neskatīties caur atslēgas caurumu

Ham­bur­gas as­tro­lo­ģi­jas pa­snie­dzē­ja Bai­ba Api­ne žurnālam «Praktiskā Astroloģija» savulaik skaidrojusi, ka ana­li­zēt die­nu vai si­tu­āci­ju ti­kai pēc Mē­ness či­ka stā­vok­ļa ir tas pats, kas rak­stu­rot is­ta­bu, pē­tot to caur at­slē­gas cau­ru­mu - re­dzes leņ­ķis ir ļo­ti ie­ro­be­žots. «Ak­li ti­cot šā­diem vis­pār­īgiem ap­gal­vo­ju­miem, ir lie­la ie­spē­ja pa­laist ga­rām dau­dzas un da­žā­das po­zi­tī­vas ie­spē­jas un no­ti­ku­mus sa­vā dzī­vē un kār­tē­jo rei­zi ie­braukt grā­vī. Dzī­vē ne­kad nav tā, ka vis­iem ir slik­ti vai vis­iem ir la­bi. Tā­pat kā Ze­me, Mē­ness un vis­a Sau­les sis­tē­ma ir vie­nots or­ga­nisms, tā arī as­tro­lo­ģis­ki jeb­kurš skaid­ro­jums jā­bal­sta uz si­tu­āci­ju ko­pu­mā.» Pēc vi­ņas do­mām, no­ti­ku­mus cil­vē­ku dzī­vē daudz vai­rāk ie­tek­mē in­di­vi­du­ālā ho­ro­sko­pa fak­to­ru as­pek­ti ar tran­zī­tām pla­nē­tām. Dzī­ves no­ti­ku­mi ne­bal­stās ti­kai Mē­ness ie­tek­mē.

«Ja Mē­ness či­ka lai­kā ir as­pek­tēts ar cil­vē­ka ho­ro­sko­pa veik­smī­giem fak­to­riem, tad spē­cī­gāk dar­bo­sies ho­ro­sko­pa ener­ģi­ja un no­tiks po­zi­tī­vi no­ti­ku­mi,» skaid­ro as­tro­lo­ģe.

Mieru, tikai mieru!

As­tro­lo­ģe Al­la Bil­de sarunā ar žurnālu bijusi ka­te­go­ris­ka: «Tā ir psiho­ze. Pa­tie­sī­bā tas nav ne­kas bries­mīgs, ne­va­jag bai­dī­ties. Mē­ness bez kur­sa ir brī­dī, kad tas ne­vei­do ne­vie­nu ma­žo­ra as­pek­tu ar ci­tām pla­nē­tām, kas ir ti­kai pie­ci. Či­ka lai­kā iz­gais­mo­jas cil­vē­ka dvē­se­lis­kās no­tis, jo mi­no­ra as­pek­ti iz­rai­sa īpa­šu at­tiek­smi pret se­vi. Mē­ness bez kur­sa drī­zāk ir sim­bols, ku­ram nav ti­kai po­zi­tī­va vai ti­kai ne­ga­tī­va ie­tek­me. Kra­si ap­gal­vo­ju­mi ša­jā ga­dī­ju­mā ne­der, jo no­zī­mī­gā­kais pē­tī­ju­mu ob­jekts ir cil­vē­ka in­di­vi­du­ālā kar­te. Mē­ness drei­fā ir ti­kai viens pa­ra­metrs un ne­kas vai­rāk. Ja as­pek­tus vei­do no­teik­tas pla­nē­tas, či­ka laiks var būt sek­mīgs fi­nan­šu vai da­rī­ju­mu jo­mā. Var sa­ga­dī­ties, ka kon­krē­tam cil­vē­kam tie­ši či­ka pe­ri­odā kaut kas jā­uz­sāk. Bai­dī­ties no či­ka lai­ka ir tas pats, kas ne­tur­pi­nāt ce­ļu, ja to pār­gā­jis melns ka­ķis. Ja či­ka laiks ir tik no­zī­mīgs, kā­pēc as­tro­lo­ģi­jas ģē­nijs Ser­gejs Vron­skis par to ne­ko nav mi­nē­jis?» Al­la Bil­de pie­bilst: lai iz­teik­tu ap­gal­vo­ju­mus, as­tro­lo­ģi­ja ir jā­stu­dē ga­diem, no rī­ta līdz va­ka­ram, ne­pie­tiek pa­beigt kur­sus un uz­ska­tīt se­vi par va­re­nu as­tro­lo­gu.

As­tro­lo­ģe Ani­ta Bras­li­ņa sa­vā prak­sē či­ka lai­ku ne­ie­vē­ro, jo tas vi­ņā ne­vieš lie­lu uz­ti­cī­bu. Pēc vi­ņas do­mām, nav ie­spē­jams ap­gal­vot, ka ne­veik­smīgs da­rī­jums, pir­kums, kri­tiens vai muļ­ķīgs lē­mums ir tie­ši sais­tīts ar či­ka lai­ku, jo cil­vēks ne­var iz­se­kot kat­ram sa­vam so­lim un Mē­ness kus­tī­bai. To­mēr, ja cil­vēks tic šim as­tro­lo­ģis­ka­jam pa­ra­met­ram, no­piet­nā­kas lie­tas ša­jā lai­kā ne­va­jag plā­not, jo no­tiek tas, kam mēs ti­cam.

P.S.

Es pati astrologa darbā, veidojot klientiem prognozes vai izvēloties piemērotu laiku kādām darbībām, čika laiku neuzskatu par noteicošo faktoru. Protams, labāk, ka darbi vai būtiski lēmumi tiek pieņemti, kad jebkurai planētai ir aspekti un pēc iespējas labvēlīgāki. Taču tā nav un nebūs nekad, jo kosmosā allaž ir kādas spriedzes kombinācijas. Ja cilvēka individuālā karte un planētu stāvokļi ir pozitīvi, tad jādara, kas ieplānots. Pārāk koncentrējoties uz čika laiku, varam palaist garām savas labās iespējas. Taču ir klienti, kas ļoti vēlas ievērot šos periodus nākotnes darbu plānošanā. Tad šo vēlmi respektēju.

*

Ko iesākt čika laikā

(Teorētiskie ieteikumi, ko vēlams pārbaudīt pašiem.)

+

Či­ka lai­kā cil­vē­kiem ne­re­ti ir labs, mie­rīgs no­ska­ņo­jums. Mūs pār­ņem ap­mie­ri­nā­tī­ba un skaid­rī­ba. Ie­klau­sie­ties sa­vā in­tu­īci­jā, kas ša­jā lai­kā ir īpa­ši spē­cī­ga.

Či­ka laiks ir pie­mē­rots jo­gai vai me­di­tā­ci­jai. Mēs spē­jam pa­lū­ko­ties uz pro­blē­mām no ci­ta ska­tpun­kta, sa­re­dzēt, cik tās ir ne­no­zī­mī­gas.

Ja vē­la­ties, tur­pi­niet ie­sāk­to dar­bu! Var prā­tā ģe­ne­rēt jaun­as ide­jas, ap­ce­rēt nā­kot­ni, bet kal­di­nāt re­ālus plā­nus nav ie­tei­cams.

Var ga­dī­ties, ka rī­ta stun­dā jūs re­dzē­siet gaiš­re­dzī­gus sap­ņus. Prāts būs at­slā­bis, tas at­tī­rī­sies no ne­va­ja­dzī­gas ik­die­nas in­for­mā­ci­jas dra­zas un sniegs at­bil­des uz bū­tis­kiem jau­tā­ju­miem.

At­ro­diet lai­ku lais­kai pa­stai­gai pa par­ku, me­žu vai gar jū­ru. Jū­su iek­šē­jās ener­ģi­jas re­zer­ves at­jau­no­sies. Pēc či­ka lai­ka va­rē­siet mes­ties dar­bos ar pil­nu jau­du.

Či­ka lai­kā var rī­kot ma­zas mā­jas bal­lī­tes, do­ties va­ka­ri­ņās vai uz­ai­ci­nāt pie se­vis drau­gus.

Či­ka laiks ir pie­mē­rots, lai mes­tu lau­kā ve­cus krā­mus, at­tī­rī­tu gal­du no ve­ciem pa­pī­riem un pār­kār­to­tu tel­pas.

-

Nav īs­tais brī­dis ie­kār­to­ties jaun­ā dar­bā, ne­plā­no­jiet pir­mo tik­ša­nos vai dar­ba in­ter­vi­ju.

Ne­sā­ciet lie­lus, no­zī­mī­gus pro­jek­tus.

Ne­pēr­ciet dār­gas lie­tas, aiz­ejiet uz kā­du lē­tu sī­ku­mu bo­dī­ti.

Ne­ri­si­niet at­tie­cī­bu kon­flik­tus.

Ne­ejiet pie ār­sta, lai dia­gnos­ti­cē­tu kā­du kai­ti (ņe­miet vē­rā, ka dia­gno­zē var ie­vies­ties kļū­da).

Esiet pie­sar­dzī­gi nau­das ope­rā­ci­jās (ja vien ie­spē­jams, at­lie­ciet fi­nan­šu da­rī­ju­mus uz ci­tu lai­ku).

Ne­plānojiet atpūtu ar ekstrēmām nodarbēm