Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kur doties atvaļinājumā katrai horoskopa zīmei?

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Katram cilvēkam vajadzīgs atpūtas brīdis, kad smelties enerģiju nākamajam darba un dzīves cēlienam. Garākais no tiem vispārējā darba dunā ir atvaļinājums. Kurp doties un ko darīt? Ko gaidīt no sava tūrisma grupas biedra, drauga vai mīļotā cilvēka, ja esat kopīgi devušies izbraucienā? Uz to atbildes var sniegt arī konkrētā cilvēka zodiaka zīmes piederība kādai no stihijām un enerģiju krustiem.

Astroloģiskās stihijas (Uguns, Zeme, Gaiss, Ūdens) parāda noteiktu apziņas veidu un tiešās uztveres metodi. Katra no tām izpaužas trijās formās, kas atspoguļo izpausmes tipu, kvalitāti un stihijas virzību. Šīs formas dēvē arī par enerģiju krustiem, jo zīmes atrodas viena otrai pretī krusta formā. Ir kardinālais jeb darbīgais, enerģiskais; fiksētais jeb pastāvīgais; mutablais jeb mainīgais krusts. Katra zodiaka zīme pieder vai nu pie viena, vai otra, vai trešā, un tas raksturo, kā šī stihija izpaužas, indivīda uzvedības stratēģiju. Piemēram, Lauva ir Uguns stihijas zīme, fiksēta. Viņas «uguns» nav tik liesmojoša un dedzinoša kā Aunam, bet vairāk silda visus apkārtējos un dod gaismu utt.

Katrā cilvēkā ir pārstāvēti visi enerģiju veidi, bet vairumā gadījumu kāds no tiem dominēs.

Tas var nesakrist ar Saules zīmi, taču šoreiz turēsimies pie pēdējās, jo tā arī parasti visvairāk norāda, no kādas sfēras un aktivitātēm cilvēks gūst spēkus un kur tos iztērē. Tādējādi arī teiciens «tā nav mana stihija» iegūst dziļāku jēgu, nekā šķiet. Ja cilvēks saskaras ar aktivitāšu sfēru, kas sveša viņa īstenajai būtībai, ja darbā ir disonanse, tas jākompensē brīvbrīžos, citādi viss var beigties ar depresīviem stāvokļiem, bezspēku, izdegšanas sindromu un citām nepatīkamām lietām. Piemēram, ja intelektuālā tipa cilvēks spiests strādāt monotonu fizisku darbu, tad vismaz brīvajā laikā viņam ir jāpasmeļas no savas stihijas - kaut kas prātam.

Tas pats attiecas uz enerģijas gūšanas veidiem - viens to gūst, atvaļinājumā kāpjot kalnos, citam patīk dejot naktsklubos, vēl kāds dodas izzinošās ekskursijās vai lasa grāmatas, guļot uz dīvāna.

Saules zīmes stihija ir «degviela», kas cilvēkam vajadzīga, lai viņš justos možs un vesels.

Uguns stihija

Auns, Lauva, Strēlnieks

Uguns stihijas pārstāvji ir darbības un spēka cilvēki, ļoti pašpārliecināti, aktīvi, kustīgi, reizēm arī - agresīvi. Viņiem raksturīga impulsivitāte, entuziasms, patiesums.

Uguns stihijas cilvēkiem ļoti patīk ceļot, tāpēc, visticamāk, atvaļinājumu pavadīs svešās zemēs, atklājot jaunas vietas un horizontus. Laiska vāļāšanās nav viņu gaumē. Pat ja nākas būt kūrortā, piemēram, jo otrā pusīte tā vēlas, jārūpējas par aktivitātēm - pārgājieniem, sportiskām izklaidēm.

Uguns zīmes enerģiju smeļas no Saules, uguns un fiziskām aktivitātēm.

Ja Uguns zīmes pārstāvjus māc nogurums vai slikts noskaņojums, vajag iziet saulītē vai pavērties uguns liesmās. Labi līdzēs sporta zāle, fitnesa klubs, jebkuras fiziskas nodarbības.

Ieteicams atpūsties kopā ar citām Uguns stihijas zīmēm, jo viņas labi «uzlādē» viena otru.

Auns ir kardināla zīme - visimpulsīvākā no visām Uguns zīmēm, visvairāk apveltīta ar iniciatīvu. Ja to mēģina apslāpēt, viņš kļūst eksplozīvs. Viņam vajag te un tagad, tā ir uguns, kas apdedzina, uguns fiziskā izpausme. Viņam nepatīk monotonas darbības, bet risks. Izturīgs, bet neekonomisks spēka izlietošanā.

Kurp doties šogad:

Aunam pie dūšas ies Vācijas alus festivāli - viņam patīk gan Vācijas komforts, gan zināms raupjums tādos «festiņos». Vēl viņam tīk piedzīvojumi, un labu, spilgtu iespaidu dēļ gatavs daudz ko paciest. Šogad Auns atvaļinājumā nokļūs tur, kur nekad agrāk nav bijis, un darīs to, ko nekad agrāk nav darījis. Enerģiju dos riska izjūta, spēkus atjaunot līdzēs pirts.

Īsti piemērots būtu Stikla tilts Tjaņmeņas kalnā vai pasaulē augstākie amerikāņu kalniņi; pirmo reizi kas ekstrēms - nolēkt ar gumijām, ar izpletni vai uzkāpt vulkānā.

*

Lauva ir fiksētā zīme - tātad pastāvīgāka, stabilāka. Raksturīga stūrgalvība un nogaidoša pozīcija. Nav vērts viņu steidzināt! Lauvā uguns vairs nav tik karsta, tā vairāk apgaismo un sasilda visu, kas apkārt. Šī uguns ir gaiša un spilgta, lai pamana tuvu un tālu.

Kurp doties šogad:

Lauvām patīk, ka viņi tiek līksmi sagaidīti, vienalga, kurp dodas, jo paši pēc dabas ir labvēlīgi un dāsni. Tāda omulīga valsts ir, piemēram, Čehija. Dažus izsmalcinātos Lauvas uzrunās Francijas greznās pilis, bet aktīvākajiem ieteicams doties uz tālo Peru. Kaislīgajiem Lauvām patiks Spānijā, bet tiem, kas vēlas vienkārši pabūt starp savējiem, pabaudīt dabu, alu un šovu, ieteicams izvēlēties kādu brīvdabas festivālu - un tādu jau netrūkst.

*

Strēlnieks ir mutablā jeb mainīgā zīme, ko raksturo spēja adaptēties apkārtējai videi un apstākļiem, elastība. Strēlnieka uguns nepavisam vairs nav karsta, tā tikai apspīd ceļu, tas vairāk ir tikai tāds karsts gaiss virs kvēlošām oglēm vai gaismas stars uz vai no debesīm. Tīk vispārināt un filozofēt.

Kurp doties šogad:

Strēlnieks labi jūtas tur, kur var būt pats, netēlot, neslēpt savu raksturu un noskaņojumu. Strēlnieki parasti intuitīvi izvēlas ceļojuma mērķi, vadoties pēc pirmsatvaļinājuma noskaņojuma.

Šogad ieteicams doties uz Poliju - ja vēlas, lai neviens netraucē, pastaigas pa Tatriem, nolīšana 300 m dziļajās Veļičkas sāls raktuvēs vai rāmas un nedaudz dīvainas sarunas ar vietējiem mazos ciematiņos tālu no slavenajām Polijas šosejām būs īsti laikā. Ja gribas justies brīvi, bet sabiedrībā, tad ieteicama būtu viesmīlīgā Portugāle. Un tie, kas vēlas ar spalvām matos diet un smiet, var doties uz kādu no Latīņamerikas zemēm.

Gaisa stihija

Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs

Gaisa stihija - tā ir informācijas apmaiņa, zinātkāre, intelekts. Gaisa stihijas ļautiņi, kā tautā saka, viegli «pavelkas», turklāt aizrauj līdzi arī citus. Viņus interesē viss! Viņi ātri visu tver, tomēr nav pastāvīgi. Ļoti komunikabli, sabiedriski un šarmanti. Labi pielāgojas citiem, piemēram, tūristu grupā viņi allaž būs kāda ļaužu bariņa centrs un parasti visiem patiks, taču jārēķinās, ka viņi nav disciplinēti - var kavēties, kaut ko aizmirst, sajaukt. Taču parasti viņi ir tik šarmanti, ka citi nespēj dusmoties. Gaisa zīmes pārstāvjiem vajag svaigu gaisu, citādi viņi nonīkst gan garīgi, gan fiziski. Viņi noteikti būs pirmie, kas sauks pēc atvērta loga.

Atvaļinājumu ieteicams pavadīt kalnos vai mežā, taču līdztekus jābūt arī izklaidēm sabiedriskās vietās labā kompānijā - viņiem netīk bezpersoniski ļaužu pūļi, labāk izvēlas zināmu cilvēku loku, ar kuru skaidrs, ka pasākums jebkur (mežā pie ugunskura vai pilsētas lielākajā klubā) būs izdevies. Bet, lai gan sabiedriski, dabas klātbūtne viņiem ir būtiska. Jutīsies labi, ja lielpilsētā ir upe vai parks. Uzlādē apmaiņa ar informāciju, komunikācija ar sev tīkamiem cilvēkiem.

Atvaļinājumu neplāno iepriekš, ļaujas spontanitātei.

Dvīņi ir mainīgā zīme. Negaidiet no viņiem pastāvību un nešaustiet par neuzticamību! Bezcerīgi. Jo viņi to nedara aiz ļauna prāta. Vērtīgi ieklausīties, ko viņi saka (bet Dvīņi runā daudz), un var uzzināt daudz ko interesantu un noderīgu.

Ārišķīgās ASV, nepacietīgā un neprognozējamā, bet viesmīlīgā Rumānija - šīs valstis tik līdzīgas pašiem Dvīņiem, ka vairs nav ko piebilst.

*

Svari ir kardinālā zīme. Nav vērts spiest Svarus doties bezgalgrūtos pārgājienos, nogurdinošās ekskursijās vai likt piedalīties muļķīgās sporta spēlēs - viņi tikai sabozīsies. Labāk sekojiet viņiem, un iekulsieties brīnišķīgos piedzīvojumos, turklāt apskatīsiet to, ko parasti tūristi nekad neredz! Viņiem uz to ir talants - nokļūt burvīgās šķērsieliņās un iepazīties ar vietējo kolorītu.

Kurp doties šogad:

Svariem patīk doties uz zemēm, kur viņi var atrast, kā saka, drusciņu no sevis. Viņiem ir svarīgas sajūtas. Tāpēc izsmalcinātajiem Svariem ieteicams doties uz Austriju, snobiskajiem - ekskursijās pa Britu salu pilīm, bet tiem, kuri vēlas papildināt savus garīgos krājumus - uz Tibetu.

*

Ūdensvīrs ir fiksētā zīme, ļoti mērķtiecīgs, bet tajā pašā laikā - elastīgs. Šis paradoksālais apvienojums rada burvīgu rezultātu, kaut arī apkārtējiem reizēm liekas, ka viņi sēž uz pulvera mucas. Tomēr Ūdensvīra spēja ģenerēt idejas un rūpēties par apkārtējiem visu izlīdzina.

Kurp doties šogad:

Ūdensvīrs, lai gan zināmā mērā ekscentriķis, tomēr sirdī ciena tās valstis, kas atbilst viņa priekšstatiem par svarīgo un būtisko attiecībā uz sevi un citiem; valstis, kurās sakārtota sociālā sistēma. Ūdensvīrs pats ļoti tiecas pēc labklājības un materiālās neatkarības, bet tajā pašā laikā ir dāsns pret citiem. Šogad šī iemesla pēc viņam ieteicams doties uz Dāniju un Zviedriju. Bet tiem, kas vairāk dod priekšroku dāsnumam nekā sociālajiem labumiem - uz sirsnīgo Krievzemi.

Ūdens stihija

Vēzis, Skorpions, Zivis

Ūdens stihija - tās ir emocijas, intuīcija, jūtīgums. Ūdens zīmēm ir labs kontakts ar savām jūtām, viņi labi jūt nianses, kuras citi pat nepamana. Ātri apvainojas.

Ūdens zīmes, protams, enerģiju labi smeļas pie ūdens, vislabāk - pie tekoša. Bet arī laiska atpūta pie jūras vai okeāna derēs. Atvaļinājumā labi doties uz eksotiskām zemēm vai jūras kruīzā, vai arī uz mežonīgām vietām izbaudīt raftingu kalnu upēs. Ja nu gadās kāds stress un «lielais ūdens» ir pārāk rāms, der paiet zem spēcīgas dušas strūklas.

Atpūtas periodos dod priekšroku klusumam, vienatnei, laika pavadīšanai (jebkur) ar ģimeni vai tuviem draugiem.

*

Vēzis ir kardinālā zīme. Bet viņam ir būtiski justies aizsargātam, drošībā. Ja tā būs, tad viņš radīs tik omulīgu midziņu, pavardiņu, atmosfēriņu, ka tajā labprāt veldzēsies arī citi. Vēzis ir disciplinēts, ar viņu nekad nebūs problēmu, piemēram, tūristu grupā. Viņiem vispār patīk, kad pasaka, kā dzīvot un ko darīt - ne darbā, bet atvaļinājuma periodā.

Kurp doties šogad:

Noslēpumu un pretrunu pilnā Indija un mierpilnā Tibeta kā nekad agrāk šogad pildīs Vēža sirdi ar laimes sajūtu. Meditācijas un harmonija ir tas, ko viņam vajag spēku atgūšanai. Viņus saista slepenas zināšanas un noslēpumainas enerģijas. Tas ir tas, kā viņiem pietrūkst ikdienas darba ritenī.

*

Skorpions ir fiksētā zīme. Viņa tieksme pār visu valdīt un visu aptvert, savākt, kontrolēt reizēm var kļūt apkārtējiem nomācoša. Tomēr Skorpionu emocionālā intensitāte, seksuālais magnētisms padara viņus tik pievilcīgus, ka parasti ne prātā nenāk nepakļauties viņu ietekmei un spēlītēm.

Kurp doties šogad:

Skorpioniem patīk doties uz zemēm, kuras atspoguļo viņus pašus, viņu spilgtāk izteiktās īpašības. Šogad ieteicams satikties ar sevi pašu tādās valstīs kā Irāna, Afganistāna, Azerbaidžāna. Valstīs, kur valda gan kaisle, gan neredzami nežēlīgi likumi, gan senas tradīcijas, viņi jūtas kā savā ādā.

*

Mainīgā zīme Zivis ar savu sapņainību un nepraktiskumu var sagādāt citiem problēmas, bet intuīcijas ziņā viņas neviens nevar pārspēt. Turklāt viņas patiesi mīl visus apkārtējos. Jauki un patīkami ceļabiedri, spēj ieklausīties un arī atbalstīt.

Kurp doties šogad:

Zivīm patīk peldēt, kurp vēlas. Nu, tādi ūdens kaķi! Viņām patīk atvērta vide, plašumi, ūdeņu un pakalnu klātbūtne. Saulainā Dienvidāzija, mistiskās Filipīnu salas, krāšņā Brazīlija - Zivīm ceļotājām šie būtu ieteicamie ceļamērķi šajā vasarā.

Zemes stihija

Vērsis, Jaunava, Mežāzis

Zeme - tā ir mūsu materiālā pasaule, prasme būt un dzīvot «šeit un tagad». Tā ir realitāte un praktiskums. Zemes stihijas pārstāvji ir darbarūķi, uzticami, visu dara pamatīgi un vienmēr tendēti uz rezultātu. Viņu pastāvība un nesatricināmība liek sajūsmināties, bet lēnīgums, zināma izklaidība un vēsums dažkārt citus dara nervozus.

Zemes stihijas pārstāvjus uzlādē saskare ar mūsu visu māmuļu - Zemi. Reizēm viņiem pietiek vienkārši pagulēt zālītē vai jūrmalas smiltīs, lai pēc mirkļa augšāmceltos kā fēnikss. Labi der arī koku terapija. Spēkus atgūt palīdzēs jebkādas ķermeņa procedūras, it īpaši tad, ja iesaistīti dažādi zemes elementi, piemēram, masāžas ar akmeņiem, sāls un dubļu vannas utt. Zemes zīmes ļoti saspringti strādā, tāpēc atpūtas brīžos jātiecas atslābināties, relaksēties. Savu atvaļinājumu plāno laikus un ļoti skrupulozi. Tīk komforts un labas pusdienas.

Vērsis ir fiksētā zīme, stabils, pastāvīgs un arī stūrgalvīgs. Nav vērts mēģināt viņu atrunāt, ja ieņēmis galvā doties uz muzeju, nevis pilsdrupām. Skandālu netaisīs, bet ietiepsies kā... nu, kā Vērsis! Viņam arī raksturīgi pagaidīt, ko izdomās citi. Labā īpašība - viņš ir ļoti pacietīgs un nekurnot, piemēram, gaidīs visus draugus vai tūristu grupas biedrus. Savu neapmierinātību paudīs tikai tad, kad mērs būs jau trīskārt pilns, bet nu tad gan pārvērtīsies par bulli.

Kurp doties šogad:

Vērsim patīk labi un garšīgi paēst. Labprāt izbauda arī nacionālās virtuves un vietējo viesmīlību. Bagātajiem un smalkajiem Vēršiem šogad ieteicama Šveice. Tiem, kas grib justies bagāti, bet ciena arī īstu, ne uzspēlētu viesmīlību - kara neskartie Ukrainas apgabali.

*

Jaunava ir šīs stihijas mainīgā zīme. Viņa viegli adaptējas un pielāgojas, lai gan neuzkrītoši pauž savu gribu un vienmēr dabūs kādu labumiņu arī sev no esošās situācijas. No vienas puses, Jaunavas ir tolerantas un izpildīgas, no otras puses - viņām ir ļoti augstas prasības gan pret sevi, gan pret apkārtējiem, kas reizēm viņu tiešo, bet šarmanto kriticismu spēj pārvērst par īgnu un apnicīgu burkšķēšanu.

Kurp doties šogad:

Jaunavām ceļojot patīk gan izpildīties, kā viņas to radušas, gan vienlaikus arī saplūst ar vietējo kultūru. Viņām ir talants nevis atdarināt, bet kaut kādā veidā zemapziņā pieslēgties nacionālajam egregoram. Jau pirmās dienas vakarā ikvienam liksies, ka Jaunava šajā valstī ir dzimusi un augusi, kaut arī nerunā nevienu vārdu konkrētajā valodā. Nereti, atgriežoties no atvaļinājuma, viņas savu sadzīvi neviļus pakārto tās valsts ieražām, kura viņām iepatikusies.

Šogad zinātkārajām Jaunavām ieteicams doties uz Grieķiju, garīgumu meklējošajām - uz Palestīnu, bet izklaidi mīlošajām - uz Turciju. Savukārt askētiskās un augstās sfērās lidojošās Jaunavas labi jutīsies Japānā.

*

Mežāža zīme pieder pie kardinālā krusta. Ja iesiet pārgājienā, viņu interesēs ceļamērķis, nevis process, tas, kas pa ceļam notiek. Viņš bieži vien būs arī iniciators kaut kādiem pasākumiem un arī lielisks organizators (ja vien nav jārādās «prožektoru gaismā») - viņš nekad neko neaizmirst. Nav jāņem galvā viņa žēlabas vai burkšķēšana, vai komentāri. Jo patiesībā Mežāzim ir ļoti analītisks prāts un laba atmiņa, un viņš var būt gan pasauss, tomēr ļoti zinošs gids. Turklāt viņam piemīt spēja ar skaidru prātu novērtēt ikvienu situāciju.

Kurp doties šogad:

Mežāzim tīk virziens augšup, tāpēc jebkādi kalni būs laba izvēle atvaļinājuma maršrutam. Viņiem patīk arī stabilitāte. Šogad laba izvēle būs Eiropas kalnu grēdas, piemēram, maigie Tatri vai iespaidīgie Alpi. Vislabāk Mežāzis jūtas kalna vai kaut paugura virsotnē, kur elpo ar pilnu krūti. Turklāt dziļi sirdī, zem sausās virskārtas, Mežāzis tomēr ir romantiķis.