Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Decembris nav labvēlīgs laiks jauniem darbiem, līgumu slēgšanai

© pixabay.com

Decembris paredzēts iesākto darbu pabeigšanai, jo atkal jau planēta Merkurs ieņems retrogrādo stāvokli, kas nav labvēlīgs jauniem darbiem, līgumu slēgšanai, darījumu uzsākšanai.

Ja sanāk, kaut ko nozīmīgu šajā gadā vēl varam paveikt starp Ziemassvētkiem un Jaungadu, tajā laikā planētu stāvokļi ir daudzmaz normāli.

Decembrī Saule pārsvarā atrodas dzīvespriecīgajā un optimistiskajā Strēlnieka zodiaka zīmē. Šis ir mācību, redzesloka paplašināšanas un izziņas laiks. Svarīgas morālās vērtības, ētika, tiešums un atklātība. 21. decembrī plkst. 18.28 Saule nonāks nopietnajā un atbildīgajā Mežāža zīmē. Darbs, karjera, reālistiska pieeja visām dzīves tēmām. Svarīgi, lai tas viss nenomāc spēju vienkārši priecāties par dzīvi.

Bērniņi, kas piedzims šajā laikā, daļēji iegūs minēto zodiaka zīmju īpašības.

Darījumu un blēžu aizgādnis Merkurs

Astroloģijā planētas savas īpašības mantojušas no mitoloģijas tēliem, un Merkurs senajiem romiešiem bija tirgotāju aizbildnis, ienākumu un bagātības dievs, arīdzan dievu ziņnesis, dažādu mākslu un amatu aizgādnis un rakstības radītājs. Mākslā viņa tēlam mēdz būt sandales ar spārniņiem un spārnota ķivere, lai varētu ātrāk piegādāt ziņas, bet rokā - gudrības zizlis.

Taču Merkura otrā seja nebija tik jauka. Bagātības iegūšana arī antīkajā pasaulē dažkārt saistījās ar blēdībām, Merkurs bija viltīgs, un tamdēļ viņu uzskatīja arīdzan par zagļu, krāpnieku un naudas viltotāju aizbildni. (Grieķiem Merkura līdzinieks bija Hermejs.)

Savukārt astroloģijā planēta Merkurs atbild par informācijas apmaiņu, darījumu sarunām, līgumu slēgšanu, pārvietošanos, transportu. Kad tā ieņem savu neganto retrogrādo stāvokli, konkrētajās jomās iespējamas problēmas. Decembrī šis periods ilgst no 3. līdz 23. datumam.

Ko iesākt ar līgumiem?

Var jau būt, ka nekas traks ar’ nenotiek, tomēr pieredze rāda, ka vairumā gadījumu šajos periodos problēmas rodas. Noslēgtos līgumus nākas pārskatīt, iesāktie projekti vai nu izčākst, vai to realizācijā nepārtraukti gadās kādi šķēršļi, dokumentos ieviešas kļūdas. Diemžēl decembris ir tas mēnesis, kad bieži vien tiek slēgti vai pārslēgti līgumi. Ja to nav iespējams izdarīt decembra pirmajās dienās, tad varbūt ir iespēja atlikt uz janvāra sākumu, jo tad atkal būs labvēlīgas planētu kombinācijas.

Saimnieciskiem darījumiem vispiemērotākais laiks ir tieši 1. un 2. decembrī, kā arī 28. un 29. decembrī, kad Mēness atrodas saimnieciskajā Vērša zīmē un ir augošs. Tas dienām piešķir nopietnu noskaņu (precīzus astroloģiskos kalendārus dažādiem darbiem varat atrast žurnāla Praktiskā Astroloģija decembra numurā).

Vēl noteikti jāpiebilst, ka retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu plānot auto iegādi vai pirkt dārgu sadzīves tehniku. Prakse rāda, ka tad ir lielāki riski, ka tā saplīst vai niķojas.

Ziemassvētki mīļā sirsnībā

Mums katram ir sava astroloģiskā karte, un nekad nebūs tā, ka kāda diena ir vienlīdz slikta vai vienlīdz laba visiem. Tomēr Mēness, kura kustība allaž ir bijusi neatņemama tautas astroloģijas sastāvdaļa, kopējo dienu fonu mēdz ietekmēt. Ziemassvētku vakarā un pirmajos Ziemassvētkos tas atradīsies maigajā, līdzjūtīgajā, romantiskajā un mākslinieciskajā Zivju zīmē. Šiem pārsvarā ģimeniskajiem svētkiem tas ir labs fons, lai pie svētku eglītes valdītu mīļa sirsnība un aizkustinošas emocijas. Tiesa, kad Mēness Zivīs, tad jābūt uzmanīgiem ar bohēmu, t.i., nav vēlams daudz lietot alkoholu. Tāpat arī šādā laikā emocijas var kļūt pārlieku sakāpinātas.

Bet - par to, kas gaidāms un no kā jāpiesargās gada nogales svētkos, rubrikā Astroloģija stāstīsim kādā no Neatkarīgās pirmssvētku numuriem.