Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Neptūna spēles norimušas - vairs nav tik lieli riski tikt piekrāptiem

© Ilustratīva bilde

Šoreiz sākam ar labo ziņu – prātu jaucējs, ilūziju, maldu un dūksnāju radītājs Neptūns šodien ir atgriezies savā ierastajā stāvoklī. Tas nozīmē, ka vairs nav tik lieli riski tikt piekrāptiem, sastapties ar melīgu, sagrozītu informāciju un citām negatīvām lietām.

Tiesa, pirmām kārtām visi jautājumi aplūkojami konkrētā cilvēka, firmas vai valsts horoskopā, taču astroloģijā pastāv uzskats, ka tā dēvētās tālās planētas (Urāns, Neptūns, Plūtons) ietekmē globālus procesus, masu apziņu, notikumus, kas skar daudz cilvēku.

Kas ir retrogrādā kustība?

Astrologi kopš seniem laikiem par atskaites punktu ir izraudzījušies Zemi. Saules sistēmas planētas - Merkurs, Venera, Marss, Jupiters, Saturns, Urāns, Neptūns un Plūtons (kuru astrologi joprojām uzskata par planētu, lai gan oficiālā astronomija šo debesu ķermeni ir pasludinājusi par planetoīdu) - riņķo ap Sauli. Bet, raugoties no Zemes, planētas reizi vai divas gadā veic tā sauktās retrogrādās jeb atpakaļgaitas kustības cilpas. Tās šķietami apstājas savā gaitā cauri zodiakam, tad brīdi virzās atpakaļ, «pret Sauli», atkal uzņemot ātrumu, bet pēc kāda laika atkal piebremzē, lai pēc tam pagrieztos atkal «pareizajā» virzienā. (Saule un Mēness šādas cilpas nekad neveido.)

Par planētu atpakaļgaitas periodiem bieži runā kā par laiku, kad dažādu planētas aizbildnības sfērā esošu lietu virzība uz priekšu piebremzējas, kļūst mazāk intensīva, notiek it kā jau padarītā pārskatīšana, iedziļināšanās, retrospekcija, iepriekš pieļauto kļūdu labošana. Vai arī - problemātiskas kļūst tās jomas, par kurām konkrētā planēta atbild.

Dzīļu pavēlnieks Neptūns

Senajiem romiešiem Neptūns bija jūras dievs, kas ūdeņus varēja gan sabangot, gan nomierināt. Viņš pārvaldīja vistumšākās dzīles un dzidrās plūsmas. Līdzīgi arī planēta Neptūns astroloģijā atbild par maldiem, ilūzijām, intrigām, neskaidrām situācijām, psiholoģiskām kaitēm, arī par infekcijām, medikamentiem, alkoholu, narkotikām un problēmām, kas ar iepriekšminētajām tēmām var rasties. Tajā pašā laikā katrai planētai ir arī pozitīvās īpašības. Neptūns ir radošs, tas atbild par mūziku, kino, reklāmas u.c. jomām, kur radošums apvienojas ar saldo sapņu piedāvājumu cilvēkiem. Neptūna īpatnība ir tā, ka robeža starp pozitīvajām un negatīvajām izpausmēm ir ļoti trausla. Vai cilvēks realizēs sevi kā lielisks psihologs, vai pašam vajadzēs speciālista palīdzību? Vai radīs ģeniālu mākslu vai iegrims atkarībās?

Mazāki riski

Pastāv uzskats, ka retrogrāds Neptūns var veicināt utopisku ideju rašanos, veicināt problēmas, kas saistās ar alkoholu, narkotikām, medikamentiem, cilvēkiem ir vairāk psihoemocionālas spriedzes, maldi, intrigas, pārmērīgs jūtīgums. Tāpat arī iespējami infekciju slimību uzliesmojumi.

Piemēram, pērn retrogrādā Neptūna laikā aktualizējās Zikas vīrusa izplatības tēma, tā bija ziņu topos, un Ārlietu ministrija pat izplatīja aicinājumu ievērot individuālās profilakses pasākumus, apmeklējot vīrusa skartās valstis. Tāpat arī Āfrikas cūku mēra uzliesmojums pērn notika periodā, kad Neptūns bija retrogrādā stāvoklī, un arī šogad retrogrādā Neptūna laikā joprojām aktuāla bija Āfrikas cūku mēra izplatība. Nezināma infekcija (vai, visticamāk, saindēšanās ar pārtiku) skāra mūsu Latvijas basketbola izlasi septembrī Eiropas čempionātā Stambulā. Savukārt augustā Londonas viesnīcā Guoman Tower Hotel, kurā pasaules vieglatlētikas čempionāta laikā dzīvo arī Latvijas sportisti, izplatījās vēdera infekcija, no kuras cieta apmēram 25 meistarsacīkšu dalībnieki. Šie daži piemēri iezīmē neptūniskās problēmas.

23. novembrī Neptūns retrogrādo kustību pabeidza, līdz ar ko iepriekšminētajās jomās mazinās riski.