Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ko ieteicams ēst katrai horoskopa zīmē?

© depositphotos.com

Astroloģija pēta ne vien zvaigžņu ietekmi uz cilvēka raksturu un dzīvi, bet daudz plašākas kopsakarības. Šī mācība paver lielas iespējas sevis izpētē, ļaujot noskaidrot, kas mums palīdz saglabāt harmonisku līdzsvaru. Pareizi ēdot, mēs varam uzlabot savu veselību, pašsajūtu, intīmo dzīvi un izskatu, kā arī atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Četri horoskopa pamatelementi jeb stihijas, atkarībā no tā, kuras ietekmē atrodamies, atstāj iespaidu uz mūsu ķermeņa uzbūvi, ārējo tēlu, kā arī to, kā uztveram sevi. Uguns zīmēm - Aunam, Lauvai, Strēlniekam - var būt paātrināta vielmaiņa, kas nozīmē, ka apēstās kalorijas ātri sadeg. Gaisa zīmes - Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs - ir kustīgas un plastiskas. Turpretim Ūdens (Vēzis, Skorpions, Zivis) un Zemes (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) zīmēm iespējama lēnāka vielmaiņa. Ūdens elements veicina tendenci uz apaļumiem, bet Zemes stihija padara smagnēju.

Piedāvājam «popkultūras» horoskopus par veselīgu ēdienkarti atbilstoši zodiaka zīmei. Izklaidei un iedvesmai.

Auns

Aunam piemīt vitalitāte un vēlme dzīvot ar pilnu jaudu. Šajā Uguns stihijas zīmē dzimušie spēj ātri atgūties pēc zaudējuma un neveiksmes. Enerģiskais un aktīvais Auns vienmēr tiecas sasniegt mērķi. Tomēr viņš ir īso distanču skrējējs, tāpēc aktivitātes periodiem seko spēka izsīkums. Auna zīmei raksturīga strauja vielmaiņa. Ja vien Auns nav veģetārietis, viņam piemērota ir tītara, liellopa un kazas gaļa, ko var bagātināt ar garšvielām - ugunīgi asām. Aunam nav piemērotas mazkaloriju diētas. Ja ir vēlme, gaļas vietā var izvēlēties zivis, bet pilnībā atteikties no dzīvnieku pārtikas nevajadzētu. Auniem derētu iemācīties «mīlēt» putras - auzu, griķu, kviešu, prosas, kas dod enerģiju visai dienai un uzlabo gremošanas sistēmu. Svarīgi ēdienkartē iekļaut sēklas, riekstus, svaigus, rupji sagrieztus dārzeņus, kas attīrīs organismu, izslaukot gluži kā ar slotu. Auna augļi ir geipfrūts, apelsīns, arbūzs. Dārzeņi: burkāni, sarkanie pipari, loki, ķiploki. No vīna Aunam var sāpēt galva, tāpēc labāk izvēlēties nelielu devu stiprā alkohola. Ieteicams amerikāņu brendijs, armanjaks, skotu vai īru viskijs. Palēkties Aunam liek svaigi spiestas sulas. Libido uzlabos melnie un sarkanie ikri.

Vērsis

Hedonists Vērsis mīl saldu dzīvi un komfortu. Vairāk par visu viņam nepatīk askētisms un savu vēlmju ierobežošana. Neraugoties uz nepatīkamu smaguma sajūtu, Vēršiem patīk pieēsties līdz pārpilnībai. Tomēr šīs zemes zīmes pārstāvju vielmaiņa nav pārlieku aktīva, tāpēc viņiem jāapgūst prasme atteikties no papildu porcijas. No astrokulinārijas viedokļa Vērsis ir tā sauktā vēsā zīme, tāpēc šajā zīmē dzimušajiem jāizvairās no atvēsinātiem dzērieniem, sajauktiem ar ledus gabaliņiem, lai vēl vairāk neatdzesētu organismu. Vērsim nav ieteicamas uzkodas starp maltītēm. Viņš nedrīkst mest mutē ēdienu, vienlaikus rakstot īsziņas, aplūkojot ziņas internetā vai runājot pa telefonu. Vērša zemes enerģija disharmonē ar dārzeņiem, kas nākuši no zemes: kartupeļiem, kukurūzu un miltu izstrādājumiem. Tas nenozīmē, ka pīrāgus un krāsnī ceptus kartupeļus pavisam vajadzētu izslēgt no ēdienkartēs, taču derētu ierobežot šādu ēdienu patēriņu. Vērsi, atturies no pārēšanās, un jutīsies mundrs! Vērša ēdienkartē biežāk vajadzētu iekļaut jūras produktus - zivis, jūras kāpostus, kalmārus. Labi Vērša organismu ietekmēs siers, biezpiens, kefīrs, jogurts. No alkohola: saltos rudens vakaros var iedzert glāzi ruma vai laba degvīna. Intīmo dzīvi bagātinās ciedru rieksti un avokado.

Dvīņi

Īsti Dvīņi visu dienu ir uz kājām - kaut kur steidzas, runā pa telefonu, vingro vai tīra māju. Viņi vienlaikus interesējas gan par notikumiem Ziemeļkorejā, gan mājas pagalmā un komunicē ar visiem - sētnieci, politiķi, frizieri, mākleri. Lai nu ko, bet pacietīgi gaidīt Dvīņi nespēj. Viņi sāk dīdīties un nervozēt. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji cieš no modernajām kaitēm - trauksmes sajūtas, panikas lēkmēm. Tāpēc svarīgi, lai uzturs būtu bagāts ar vitamīniem un minerāliem, kas palīdz nostiprināt nervu sistēmu. Uzturā jālieto putnu gaļa, zivis, olas, rieksti. Dvīņiem jāēd produkti ar augstu kalcija saturu, piemēram, mandeles, jūras kāposti, nesaldināts jogurts. Dvīņiem jāēd bieži un nelielas porcijas. Ar alkoholu Dvīņi nav uz tu. Pozitīvi ietekmē zaļā tēja un aromātiska samaltu pupiņu kafija.

depositphotos.com

Vēzis

Vēzis ir emocionāls, tendēts uz dvēseles pārdzīvojumiem un jūtīgs pret apkārtējo vidi. Vēzi ietekmē Mēness, kas atbild par emocionālo pasauli. Tāpēc galvenais ieteikums Vēzim: neēd sliktā noskaņojumā. Vēzis ir pārbaudītu un tradicionālu ēdienu piekritējs, tāpēc ne vienmēr pieņem negaidītus garšas pārbaudījumus un pārmaiņas. Vēža ēdienkartē noteikti jābūt zupai un dažādiem šķidrumiem. Vēža dvēseles mieru vairos buljons vai harčo zupa ar dabīgām sastāvdaļām. Pasauli gaišākās krāsās Vēzis ieraudzīs, dzerot dabīgās sulas, ūdeni, tēju un kafiju. Gāzēti, saldināti dzērieni radīs nepatīkamas izjūtas un veicinās liekā svara veidošanos. Šīs zīmes pārstāvjiem jāuzmanās, ēdot svaigus augļus un dārzeņus, it īpaši grūti sagremojamus un skābus. Toties blenderī sasmalcināti augļi un dārzeņi atraisīs radošās spējas. Ēdienkartē jāiekļauj zivis un dažādi zaļumi. Ja natālajā kartē daudz planētu atrodas Vēža zīmē, jāierobežo piena produktu patēriņš. Piena produktus nav ieteicams sajaukt ar citiem produktiem. Seksuālo dziņu vairos saldējums, granātābols, austeres (tikai ne sajaukti kopā).

Lauva

Lauvas dzīvības enerģija puto pāri kausam, tāpēc nav viegli saprast, kad šīs zīmes pārstāvis jūtas slikti vai ir saslimis. Vairums Lauvu ir tik ļoti aizņemtas ar savu ego, ka veselīgs uzturs viņas maz interesē. Badošanās kūres nav tas, ko varētu ieteikt Lauvai, jo šīs zīmes cilvēku ēdienkartei jābūt sātīgai. Sirds ir Lauvas vājākais orgāns, tāpēc ēdienkartē jāiekļauj proteīni, ko satur, piemēram, jēra gaļa un garneles. Lauvai jādzer daudz šķidruma. No rītiem miegaino Lauvu pamodina tasīte labas espreso kafijas. Reizēm par labu nāk glāze izturēta sarkanvīna. Kategoriski aizliegts dzert lētu vīnu! Visticamāk, ka Lauvai pat prātā neienāks pirkt par divdesmit eiro lētāku pudeli. Par Lauvas spēku gādās sezonālie augļi un dārzeņi. Rudenī Lauviņai jāēd plūmes, āboli, bumbieri, burkāni, bietes. Lauvai papildus jāuzņem D un C vitamīns. Parasti Lauvai seksuālās enerģijas netrūkst. Tomēr vajadzības gadījumā to var vairot ar vaniļas un ķiploku palīdzību.

Jaunava

Šī Zemes stihijas zīme produktu izvēlei pievērš lielu uzmanību. Lai gan Jaunavām ir tendence niekoties ar dažādām filozofijām un pievērsties veģetārismam un vegānismam, aktīvajai domātājai Jaunavai ir vajadzīga dzīvnieku izcelsmes pārtika, kas nāk par labu smadzeņu darbībai. Līdzīgi kā Dvīņiem, Jaunavām jāēd mazās devās, taču par nožēlu tām piemīt tieksme uz pārēšanos. Jāierobežo saldumu patēriņš. Jaunavas ēdienkartē jāiekļauj olas, piena produkti, makaroni, putraimi, zaļumi, redīsi. Jaunavas enerģētiskie sāļi ir kālija sulfāts un dzelzs fosfāts. Abi ir griķos, ābolos, kabačos. Jaunavām jāēd bumbieri, plūmes, saldās ogas un jālieto augu eļļas. Jaunavas enerģētisko līdzsvaru uzlabos sarkanas krāsas augļi un ogas - granātāboli, dzērvenes, avenes. Tomēr, ja dzimšanas kartē Jaunavas zodiaka zīmē atrodas daudz planētu, jāsamazina makaronu un citu ogļhidrātiem bagātu produktu daudzums. Jaunavas intīmo veselību vairos dažādu ziedu medus.

Svari

Vairums Svaru zīmē dzimušo savai veselībai pievērš pastiprinātu uzmanību. Tā ir vienīgā zodiaka zīme, kuras nosaukums nav saistīts ar dzīvu būtni. Šajā ziņā Svari ir īpaši. Svaru ēdienkartē jādominē viegliem ēdieniem, kas nav pārlieku asi, sālīti vai sacepti. Svariem piestāv veģetāri produkti. Par labu pašsajūtu gādās diedzēti zirņu, lucernas, sinepju asni un sēklas. Svaru ēdienam gan ziemā, gan vasarā jābūt bagātinātam ar svaigiem zaļumiem, ko var sajaukt ar augu eļļām, krējumu, citrona sulu. Svariem ir jādodas mežā, lai vāktu dabas veltes. Šīs zīmes enerģētiku uzlabos meža avenes, brūklenes, dzērvenes un mellenes. Līdzsvaru grūtās situācijas palīdz atgūt melnā šokolāde. Svari dara visu, lai vienmēr justu līdzsvaru, būtu harmonijā ar dabu un kosmosu. Svariem raksturīgas krasas noskaņojuma svārstības - miegainu vienaldzību nomaina emocionāla aktivitāte. Svariem jādzer zaļā un piparmētru tēja, vēlams ar citronu. Par libido rūpēsies vitamīnu dārziņš uz palodzes.

Skorpions

Skorpiona spējas atjaunot savus spēkus pelna sajūsmu. Šīs zīmes pārstāvis var justies pārguris un salauzts, bet pēc īsas atelpas turpināt darboties ar vēl lielāku jaudu. Ja Skorpionu kaut kas pa īstam aizrauj, viņš neapstāsies, līdz nebūs aizracies līdz patiesībai. Tomēr Skrorpiona organisms uzkrāj dažādus toksīnus un attīrās ar grūtībām. Lai atbrīvotos no indēm, Skorpionam ieteicamas attīrīšanās kūres, kas ļauj uzlabot vielmaiņu, optimizēt gremošanas procesu un gūt maksimālu enerģijas lādiņu, vienlaikus zaudējot svaru. Turklāt derētu padomāt arī par emocionālu un psiholoģisku atslodzi. Par labu nāks auzu pārslu un svaigu augļu diēta. Pārējā laikā Skorpions vēlas, lai ēdienam būtu izteiktas garšas īpašības. Šajā horoskopa zīmē dzimušie var lietot uzturā lokus, sīpolus, ķiplokus, ingveru, olīvas. Pozitīvi Skorpiona organismu ietekmē jūras produkti - mīdijas, austeres, kalmāri, krabji. Ar Skorpiona enerģētiku sader baltā šokolāde, šerbets, zefīri. Skorpionam nav ieteicami karsti dzērieni. Nevajadzētu pārēsties vakarā, toties no rīta var ļauties gastronomiskām vaļībām. Dzimumtieksmi vairos banāni, austeres, selerija.

Strēlnieks

Šīs zīmes pārstāvji ir optimistiski, darbīgi un kopumā veiksmīgi. Viņi mīl dabu un brīvības izjūtu. Strēlnieku pārvalda Jupiters, kas ietekmē aknas un artērijas. Ja individuālajā kartē Jupiters ir «traumēts», iespējams, ka īpaša uzmanība jāpievērš šiem orgāniem. Tas nozīmē, ka jāuzmanās ar alkoholisku dzērienu lietošanu. Ne mazums Strēlnieku pat pēc nelielas alkohola devas cieš no paģiru sindroma. Strēlniekam jāēd produkti, kas satur C un B vitamīnus. Ieteicams ēst plūmes, vīģes, zemenes, rīsus, pētersīļus, brokoļus. Pozitīvi Strēlnieka organismu ietekmē ar augu taukiem bagāti produkti - mandeles, lazdu rieksti, saulespuķu sēklas. Strēlniekam nav ieteicams ieturēt maltīti ātrajās ēstuvēs, iestiprinoties ar hamburgeriem un ceptiem kartupeļiem. Strēlniekiem jāēd baltā putnu gaļa - vistas un tītara, kā arī maiga zivs gaļa. Vīriešiem Strēlniekiem erekciju uzlabos dateles, medus, sparģeļi.

Mežāzis

Mežāzis visus enerģijas resursus iztērē darbā, cenšoties kļūt par augsta līmeņa profesionāli. Nereti viņš mēdz pārspīlēt un darboties līdz spēku izsīkumam. Šīs zemes zīmes pārstāvim ieteicams ēst ar baudu - brokastīs olas ar šķiņķi, trīs ēdienus pusdienās un sātīgus salātus vakariņās. Gremošanas veicināšanai ēdienam ieteicams pievienot garšvielas, piemēram, kurkumu, ingveru. Sāls, majonēzes, dažādu veikalos nopērkamu mērču un cukura patēriņš jāierobežo. Mežāzim pašsajūtu uzlabo tumšas krāsas produkti, kas atbilst Saturna enerģijai. Nedrīkst piemirst par produktiem, kas bagāti ar kalciju, D un P vitamīniem. Tāpēc jāēd olas, saldais krējums, ērkšķogas. Ja natālajā kartē Mežāža zodiaka zīmē ir vairākas planētas, jāierobežo miltu produkti - smalkmaizītes, cepumi, kūciņas. Libido vairos tumšā šokolāde un kārtīga atpūta.

Ūdensvīrs

Tāpat kā citām Gaisa stihijas zīmēm, arī Ūdensvīram jāizvairās no smagas dzīvnieku izcelsmes pārtikas. Ieteicams ēst sautētu vistas un liellopu gaļu. Ūdensvīrs var mieloties ar cietajiem sieriem, mandelēm, zemesriekstiem. Var gadīties, ka šīs zīmes pārstāvim kuņģī ir izveidojusies pārlieku skāba vide, tāpēc jāatsakās no asiem un trekniem ēdieniem. Urāns, kas pārvalda šo zīmi, savus aizbilstamos apvelta ar oriģinalitāti, neatkarību un nenoteiktību. Tāpēc jāstiprina nervu sistēma ar B grupas vitamīniem - B1 un B12 ir zirņos, sojā, alus raugā, olās. Cukura vietā labāk ēst medu. Seksuālo baudu vairos anīsa sēklas un rozīnes. Pozitīvu ietekmi uz pašsajūtu atstās relaksējošas masāžas, peldes un SPA procedūras.

Zivis

Astroloģiskais zodiaka aplis noslēdzas ar Zivju zīmi. Diemžēl Zivis var būt enerģētiski vājas. To spēks slēpjas labestībā un līdzjūtībā, nevis mērķtiecībā un darbīgumā. Tā ir tā sauktā vēsā zīme, tāpēc rūpīgi jākontrolē šķidrumu lietošana. Nav ieteicams lietot dzērienus, kas izraisa atkarību. Tas nozīmē, ka jātiek galā ar tieksmi pēc alkohola un liela kafijas daudzuma. Zivīm jāatsakās no gāzētiem dzērieniem, tostarp no kvasa. Jāēd produkti, kuros ir dzelzs, magnijs, olbaltumvielas. Ņemot vērā to, ka Zivīm var būt nosliece uz saindēšanos ar ēdienu, jāizvēlas svaigi un kvalitatīvi produkti. Gaļas vietā var ēst zivis. Labsajūtu radīs rozīnes, vīģes, žāvētas aprikozes. Potenci uzlabos ķirbju sēklas, zemenes un lavandas smarža.