Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kālab attiecību jomā gadās uzkāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem?

© depositphotos.com

Kālab atkal un atkal attiecību jomā gadās uzkāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem? Ir sajūta, ka otram cilvēkam atdod visu, bet... atpakaļ tā mīlestība un rūpes neatnāk. Tu šķiries, dodies tālāk, un atkal tas pats. Viss iet kā apburtā aplī. Beidzas. Un atkal sākas no sākuma. Kāpēc?

Ja minētā situācija jums atgādina ainas no personīgās dzīves, iespējams, individuālajā astroloģiskajā kartē kādā no «mājām» jeb sektoriem, kuros skata cilvēka privāto dzīvi, atrodas astroloģiskais punkts, ko dēvē par Melno Mēnesi jeb Lilitu. Vai tā ir karma «uz mūžu», vai tomēr to ir iespējams risināt, atstrādāt?

Pirmā sieviete pasaulē

Astroloģijā gan zodiaka zīmes, gan planētu nosaukumi un attiecīgi arī īpašības cieši saistītas ar mitoloģijas tēliem un antīkās pasaules vēstījumiem. Senebreju mitoloģijā esot teikts, ka Lilita bijusi Ādama pirmā sieva, ko Dievs radījis no zemes pīšļiem, nevis no vīra ribas, kā otro - Ievu. Viņa bijusi neatkarīga un nav pakļāvusies vīram. Lilita pamesta, kļuvusi nemirstīga un kopā ar kritušo eņģeli Luciferu radījusi un laidusi pasaulē pirmos dēmonus. Bībeles versijā, kas nonākusi līdz mūsu dienām, par Lilitu gan nav ne vārda, un kā tur bija, kā nebija - kas to tagad lai zina. Taču astroloģijā Lilita cilvēka horoskopa kartē norāda uz karmiskām tēmām un risināmiem uzdevumiem. Daudziem tā ir privātā dzīve, mīlestība, attiecības un laulība.

Fiktīvs punkts ar spēcīgu ietekmi

Mēness dabā ir viens, un tā nozīme cilvēku astroloģiskajās kartēs ir būtiska, tas ietekmē emocijas, sajūtas, cilvēka iekšējo pasauli. Bet kur radies otrs, Melnais Mēness - negantnieks, kas rada vienas vienīgas problēmas?

Sertificēta astroloģe, Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Ošuroka skaidro, ka Lilita astroloģijā tiek saukta par fiktīvo punktu, kas debesīs tomēr pastāv. Tas ir viens no fokusa punktiem uz Mēness orbītas lielās pusass: «Esmu saskārusies ar to, ka dažkārt astrologi nepareizi traktē Lilitu, nezinot astronomisko skaidrojumu. Ar Lilitu it kā tiek saistīts pretējais punkts - Baltais Mēness jeb Selēna. Lasītas un dzirdētas vēl dažādas versijas, taču Baltais Mēness neeksistē, pēc astronomijas šajā pretējā punktā atrodamies mēs paši, tas ir, Zeme.»

Astroloģijā Lilita atbild par dažādām karmiskam tēmām, un to var pielīdzināt Mēness mezglu ietekmei. Mezgli ir divi, Lilita viena, bet tajā pašā laikā tās ietekme arī tiek skatīta «pa pāriem». Tiek aplūkota māja, kurā atrodas pati Lilita, un arīdzan pretējā, jo caur to tiek risināti Lilitas uzdotie karmiskie mājas darbi. Ļoti labi Melnā Mēness būtību raksturo teiciens: no viena grāvja otrā. Iespējamas tādas vai citādas galējības.»

Māra Ošuroka pieļauj, ka pēc šīs publikācijas cilvēkiem varētu rasties interese kādā interneta programmā paskatīties, kur horoskopā atrodas Lilita. Taču astroloģe neiesaka mēģināt uz savu roku to traktēt un izdarīt secinājumus. Lai varētu izskaidrot Lilitas ietekmi un turklāt vēl ieteikt «atstrādāšanas» risinājumus, nepieciešamas profesionālas astroloģijas zināšanas un pieredze. Kaut arī Lilita parāda mūsu mīnusus un iepriekšējās dzīves grēkus, horoskopa analīzi ar to sākt nevajadzētu, ir jāskata visa astroloģiskā karte kopumā, un Lilita ir viens no elementiem, kas palīdz salikt punktus uz i.

Tālāk publikācijā aplūkosim, kā Lilita cilvēka astroloģiskajā kartē ietekmē mīlestības un privātās dzīves tēmas, atrodoties kādā no attiecīgajām horoskopa «mājām».

Laulība kā greizajā spogulī

Sāksim ar to, kā Lilita izpaužas horoskopa kartes septītajā mājā, kas atbild par ģimeni, laulību vai civillaulību, par attiecību jomu. Bet nevajag to jaukt ar vārdu mīlestība. Jā, laulība var būt mīlestības dēļ, bet var arī nebūt. Tāpēc astroloģijā abas šīs tēmas skata dažādos horoskopa kartes sektoros.

Astroloģe Māra Ošuroka tālāk stāsta gan par Lilitu, gan dažādām cilvēku pieredzēm:

  • Lilita astroloģiskās kartes septītajā mājā saistās ar partnerattiecībām un arī ar to, kādu partneri cilvēks vēlētos redzēt sev blakus. Pretī septītajai mājai atrodas pirmā māja, kas saistās ar paša es, ego. Šī māju pāra būtība: es un tu, es un sabiedrība mijiedarbojamies. Aplūkojot attiecību jomu, mēs nekādi nevaram ignorēt cilvēka ego. Vienā gadījumā var būt, ka viņš ir egoists, nemāk sadzīvot un tāpēc nevar izveidot kopdzīvi. Citā gadījumā varbūt ego ir tik vājš, ka cilvēks pilnībā ziedojas partnerattiecībām. Kādus briesmu darbus septītajā mājā Lilita var sastrādāt? Piemēram, var būt situācija, ka cilvēks tikko iepazinies, bet strauji vēlas uzsākt kopdzīvi vai precēties. No rīta satikās Lasvegasā, vakarā apprecējās. Lilita ir kā divi grāvji - no viena otrā. Tādējādi iespējama arī situācija, ka cilvēks savu partneri satiek ļoti vēlu vai kāpj uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem. Klasiskais piemērs: sievietei vīrs dzērājs, varbūt kādā brīdī viņa pārtrauc ziedoties un izšķiras, bet tūdaļ tajā pašā vietā nāk cits, arī ar alkohola problēmām. Var gadīties, ka ģimenes dzīvē iejaucas sievas vai vīra vecāki, kas rada problēmas vai beigās pat izšķir pāri. Vai - cilvēks cenšas atņemt partneri draugam vai draudzenei, jo vajag to, kas ir citam. Var būt situācija, ka ir vairāki partneri - viens bagāts, otrs mīļš. Cilvēks dod priekšroku naudai un noslēdz aprēķina laulības vai laulības prestiža dēļ. Tātad, ja horoskopā Lilita atrodas septītajā mājā, var būt, ka vispār neveidojas attiecības vai veidojas kaut kā aplami, iespējamas arī vairākas šķiršanās. Ja laika gaitā konkrētajā jomā nekas nemainās, tad skaidrs, ka nekas nav atstrādāts. Ko iesākt? Vispirms - strādāt ar savu es. Varbūt cilvēks nav pašpietiekams, nepievērš uzmanību izskatam, neiet nekur ārpus kopdzīves telpas vai iet tikai kopā ar partneri. Būtu labi apmeklēt kādus kursus, pilnveidot sevi. Var strādāt arī ar septītās mājas profesionālo tematiku - juridiskās lietas, sabiedriski aktīvs darbs. Sevišķi daudz profesiju nebūs, bet kaut ko atrast var. Cilvēkam jāiet sabiedrībā un jāmācās veidot attiecības ar citiem.

Vai mīlestības var būt par daudz?

Otrs māju pāris ir saistīts ar Lilitu astroloģiskās kartes piektajā mājā. Un tagad tiešām varam sākt runāt par mīlestību. Piektā māja atbild par mīlestību, radīšanas procesiem, bērniem, taču šeit vairs nav runa obligāti par laulībām. Ja Lilita atrodas tur, tad, iespējams, cilvēks visu laiku vēlas atrasties iemīlēšanās stadijā. Viņam varbūt nav problēmu veidot attiecības, bet vairāk tomēr uzrunā pats procesa iesākums - aplidošana, uzmanības izrādīšana. Man bija kliente, kura nāca uz konsultācijām regulāri un vienmēr lūdza apskatīt partneru kartes, saderību. Vienā reizē - divus, trīs kandidātus, nākamajā reizē jau citu sarakstiņu. Reiz viņa pieteica vizīti, lai noteiktu labākos kāzu datumus, un es nopriecājos, ka beidzot atradusi īsto partneri. Izrunājām visu par labākajiem datumiem, un tad viņa teica: «Tagad tikai atliek izvēlēties starp diviem kandidātiem!» Vārdu sakot - nekas nebija mainījies. Toreiz pajautāju: «Kāpēc jūs precaties?» Nu... gadi iet, sabiedrības spiediens...

Ja Lilita atrodas piektajā mājā, var būt arī tā, ka ar partneri izveidojas tik ciešs kontakts, ka cilvēks nevēlas nekur doties vai iesaistīties. Piektajai mājai pretī atrodas vienpadsmitā māja, kas atbild par sabiedrību, dažādām publiskām aktivitātēm. Tā kā piektā māja atbild arī par bohēmu un vienpadsmitā māja pastiprina izpausmes, iespējams arī pretējais variants - cilvēks nemitīgi iet uz tusiņiem, pats rīko ballītes vai kopā ar partneri ļaujas atkarībām, azartspēlēm. Cilvēks, kam Lilita piektajā mājā, pats varbūt nav spēlmanis, bet ļaujas atkarībām kopā ar partneri. Var būt arī tā, ka cilvēks nemaz nemāk tā īsti mīlēt, bet vairāk vēlas, lai mīl viņu. Viņš var pārmest, ka otrs nemīl. Tas otrs varbūt gādā, rūpējas, pelna, bet Lilitas īpašnieks vēlas, lai viņu mīl citādi, piemēram, nes ziedus, skaita dzeju.

Problēmas ar bērniem

Piektā ir radošā māja, un te skata arī bērnu radīšanu. Ja sievietei tur ir Lilita, iespējams, viņa rada vairāk bērnu nekā spēj apgādāt, izskolot un normāli par viņiem parūpēties vai arī - negrib bērnus, jo nemīl. Var gadīties, nevar pie bērniņa tikt, jo pirmā grūtniecība pārtraukta, bērniņš pazaudēts un pēc tam ir psiholoģiskas vai medicīniskas problēmas. Vai - bērniņš tiek ieņemts no nejauša partnera, donoru bankas.

Iespējama arī situācija, ka ģimenē ir daudz bērnu, un cilvēks nevar iziet sabiedrībā, apmeklēt kultūras pasākumus, un tādējādi viņš iekšēji var sākt bērnus neciest. Otrs grāvis - cilvēks pārmērīgi iesaistās sabiedriskās aktivitātēs, visur iet, piedalās, veido neskaitāmus kontaktus un ļoti maz rūpējas par saviem bērniem.

Mīlestība pret bērniem var izpausties arī kā pārmērīga ziedošanās. Par bērnu tiek izrādītas pārspīlētas rūpes, kas kļūst nomācošas. Nevar palaist viņu pieaugušo pasaulē, un tādējādi notiek nevēlama iejaukšanās bērna dzīvē. Tā var būt vēlme bērnā realizēt to, kas pašam dzīvē nav sanācis - it īpaši tas attiecas uz sievietēm un radošām vai sportiskām profesijām. Cilvēks pārmērīgi lielās ar saviem bērniem. Pretī piektajai atrodas vienpadsmitā - sabiedrības - māja, un tā ir vēlme bērnu parādīt citiem. Kā arī pašam izrādīties - lai par to vēsta mediji.

Iespējams, cilvēkam attiecību tēmā problēmas atkārtojas no paaudzes paaudzē. Tā kā Lilita iezīmē karmiskos momentus, varbūt iepriekšējā dzīvē mīlestības dēļ notikusi slepkavība vai nogalināts bērns. Reizēm pārlieka uzmanība tiek pievērsta mazbērniem, jo ar savu bērnu nav bijusi saskaņa.

Kā atstrādāt? Cilvēkam ar Lilitu piektajā mājā vajadzētu sevi realizēt radošās jomās, ja ne profesionāli, tad hobiju, pašdarbības līmenī. Arī caur bērniem - strādāt bērnudārzā, kļūt par pedagogu, vadīt interešu grupas u.tml. Vai izveidot firmu, kas rīko bērnu ballītes. Var sportot, iesaistīties biedrībās, organizācijās. Lai pie cilvēka atnāktu mīlestība, jāprot darboties sabiedrībā. Vienpadsmitā māja atbild arī par ezotēriskām tēmām, var apmeklēt kādus kursus.

Visur iet, visur piedalīties!

Savukārt, ja Lilita atrodas vienpadsmitajā mājā, kas saistās ar sabiedrisko darbību, biedrībām, partijām, interešu grupām, iespējams, cilvēks tiešām ar šīm tēmām bijis saistīts. Varbūt viņš darbojas nez cik biedrībās un pienākumu ir tik daudz, ka zūd kvalitāte. Viņš mēģina glābt pasauli, par visiem rūpēties, bet iekšēji notiek cits process - sabiedrība un izrādīšanās patiesībā nepieciešama tāpēc, ka cilvēks vēlas, lai mīl viņu. Ja to vēl arī atspoguļo mediji, ceļas pašapziņa. Ir jādarbojas, bet jāizvēlas viena organizācija un tā joma, kas atbilst. Ja cilvēks nedarbojas pārliecības dēļ, viņš var augstu kāpt un zemu krist. Piemēram, ja iesaistās politikā varas, ambīciju un naudas, nevis pārliecības dēļ, viņš nebūs tautā mīlēts varonis.

Vienpadsmitā māja atbild arī par to, ko dēvējam par augstāko mīlestību - mīlēt cilvēci. Ja ir atbilstošs horoskops, augsts attīstības līmenis un liela pieredze, ar Lilitu vienpadsmitajā mājā var kļūt par garīgo skolotāju, palīdzēt citiem. Sliktākajā gadījumā kļūt par sludinātāju, kas spēj saaicināt pilnu arēnu un pakļaut sev cilvēkus.

Lai varētu sadzīvot ar sabiedrību, iziet, nest labumu un pārmērīgas ziedošanās dēļ neatstāt novārtā savu bērnu intereses, būtu vērts pamācīties kādas ezotēriskas zinības vai astroloģiju. Cilvēkam ir jāiemācās mīlēt sevi, tad arī citi mīlēs. Un - nedrīkst pārāk uzplīties ar savu draudzību un visur iesaistīties, kā arī pārāk tuvu un ātri ielaist savā dzīvē nesen iepazītus cilvēkus. Pēc tam pats no tā cieš, tiek izmantots vai paliek nesaprasts. Kādā brīdī, kad šim cilvēkam visvairāk vajag atbalstu, no viņa novēršas. Tas rada milzīgu aizvainojumu: es par visiem, bet par mani neviens. Tad cilvēks metas otrā galējībā: cenšas norobežoties, izstāties no organizācijām. Bet Lilita jau mierā neliksies - iespējams, cilvēkam ir jāgriežas atpakaļ un atkal kaut kas jārisina vai jāturpina. Var jau neko nedarīt, bet tad atkal būs problēmas mīlestībā. Vēl viens variants - cilvēkam var veidoties attiecības ar kādu populāru personu, un pēc tam viņš no tā cieš, jo zūd dzīves privātums. Viņu aprunā, raksta vai pat izķengā medijos. Ko darīt? Atteikties no attiecībām vai pieciest? Katrā mājā Lilita sniedz savu mācību, kas ir jāiziet. Šajā gadījumā svarīgi pareizi izvēlēties draugus - nevis simt paziņu, bet vienu īstu. Nevajag izrādīties par daudz, bet dot kaut ko cilvēkiem, negaidot neko atpakaļ. Saprātīgās devās. Strādājot ar cilvēkiem, nedrīkst pazaudēt sevi, jāseko līdzi runasveidam, izskatam. Ja pats vai partneris ir populārs, tad jārēķinās ar to, ka tevi kāds var nofotografēt uz ielas ar neķemmētiem matiem. Un kas tad būs vainīgs? Protams, ka pats!

Mans nams, mana pils

Runājot par privāto dzīvi, nedaudz jāpiemin arī Lilitas atrašanās horoskopa ceturtajā mājā, kas gan mazāk saistās ar mīlestību, vairāk ar mājas dzīvi. Taču, ja pāris grib būt kopā, viņiem kaut kur jādzīvo. Kaut gan - ir arī gadījumi, kad cilvēki dzīvo atsevišķi un laiku pa laikam satiekas.

Tātad šis astroloģiskās kartes sektors vairāk saistīts nevis ar mīlestību pret partneri, bet ar mīlestību pret māju. Tā ir pārlieka pieķeršanās savām vai dzimtas mājām, kas var kļūt par problēmu attiecībās. Piemēram, ja viens visas brīvdienas vēlas pavadīt, pļaujot zāli dzimtas īpašumā, bet otrs ne. Vai - attiecības ir izirušas, bet pāris nešķiras mājas dēļ. Pieķeršanās mājai var nozīmēt arī to, ka cilvēks kopā ar savu partneri nekur neiziet. Tikai rūpējas par sadzīvi. Pretī ceturtajai atrodas desmitā māja, kas atbild par karjeru un darba lietām. Var veidoties mijiedarbība - cilvēks, pārāk mīlot māju, neiet uz darbu un sāk veidot saimniecību. Bet varbūt viņam vairāk nepieciešama karjera. Saimnieciskajos darbos, protams, tiek iesaistīts arī partneris: veidosim zemnieku saimniecību vai iekārtosim viesu namu! Taču vai tas otrs to vēlas? Otrs stāsts - cilvēks pārāk mīl darbu, velta tam daudz uzmanības, vēlu nāk mājās, un tādējādi atkal rodas problēmas ar partneri un mājas dzīvi.

Mājās ir bērni, un tas strādā līdzīgi kā piektajā mājā - sieviete var kļūt par mājsaimnieci un nerealizēt sevi kā personību. Vai pārāk daudz laika veltīt darbam un bērnus atstāt novārtā. Ja cilvēks visu laiku sēž mājās, var sākties stagnācija un depresīvs stāvoklis.

Ja vīrietim Lilita ir ceturtajā mājā, var būt arī, ka nav kur dzīvot vai dzīvo kopā ar vecākiem. Tas var radīt problēmas attiecību un kopdzīves uzsākšanai.

Lilita ceturtajā mājā ir arī dzimtenes mīlestība. Cilvēks var būt pārspīlēti patriotisks vai arī grūtāk izbraukt no valsts, nepatīk ārzemnieki. Bet - ko darīt, ja horoskopā ierakstīts, ka attiecības labāk veidojas saistībā ar ārzemju tēmu? Cilvēks nekur nebrauc un ir izveidojis barjeru, un atkal rodas problēmas.

Taču - kā jau teicu sarunas sākumā - ir jāskata viss horoskops kopumā.

*

P.S.

Jāpiebilst, ka Lilita ir ļoti neganta un viltīga. Var būt situācijas, ka viena Lilitas tēma konkrētajā mājā ir izsmelta, atstrādāta un cilvēks pats to jūt, atviegloti uzelpo, bet pēc kāda laika sākas kaut kas cits. Cita tematika no tās mājas, kurā Lilita atrodas. Un - jāsāk atkal viss no gala.

*

PIEREDZES STĀSTS

F64

Astroloģe Māra Ošuroka neslēpj, ka viņas horoskopa kartē Lilita atrodas 11. mājā un dzīvē gājis visādi:

Pirms gadiem strādāju ar astroloģisko programmu, kurā Lilitas nemaz nebija. Nevarēju zināt, kur tā atrodas manā horoskopā un kas šajā tēmā man jāatstrādā. Taču jau tolaik darbojos Latvijas Astrologu asociācijā, vadīju publiskus pasākumus, lasīju lekcijas. Kaut arī nezināju, kāpēc man dzīvē ir tie vai citi klupšanas akmeņi, es jau «darbināju» 11. mājas tēmas. Kad datorprogramma tika papildināta un es ieraudzīju, kur atrodas Lilita, tas palīdzēja salikt punktus uz i un saprast, kāpēc ar mani ir noticis tas, kas ir noticis.

Astrologu asociācijā darbojos no tās dibināšanas brīža. Kopā ar Andri Raču bijām vadītāji, bet kādā brīdī es sapratu, ka veltu šiem pienākumiem pārāk daudz laika. Tolaik tas man sakrita arī ar trīsdesmitgadnieku krīzi. Biju iepazinusies ar savu otro vīru, gatavojāmies kāzām. Dzīvē bija ienākusi mīlestība, tas nozīmē, ka sāka darboties pretējā - piektā - māja. Bija arī nepatīkami privāti notikumi, kuru dēļ es darbu asociācijā it kā atstāju novārtā. Cilvēki bija pieraduši, ka daudz daru, un sāka man pārmest. Beidzās ar to, ka mani, klāt neesot, izslēdza no valdes. Protams, ka es apvainojos - kā? Es taču tik daudz esmu darījusi, un tagad mani izslēdz? Biju pat gatava izstāties no asociācijas vispār. Pagāja kāds laiks, dzīve sakārtojās, aizvainojums norima. Pēc gadiem mani uzaicināja atkal iesaistīties un ievēlēja par valdes priekšsēdētāju. Es kāpu, kritu, kāpu... Un ko es nemācījos... Es atkal ar lielu prieku uzņēmos pienākumus. Tagad situācija atkārtojas - gribas vairāk laika veltīt privātajai dzīvei. Jā, mēs varam kaut ko kopā darīt, bet iniciatīvu izrādīt vai kaut ko organizēt var ikviens, ja ir vēlēšanās. Pavasaris, kad jāorganizē astrologu konference, man parasti jāpavada citā valstī, un tad esmu izvēles priekšā. Ja es organizēju, tad atsakos no privātās dzīves, ja aizbraucu - uz mani apvainojas. Šķiet, tagad esmu to līdzsvarojusi. Vēl viena tēma - publiskā dzīve. Vadu asociāciju, piedalījos šovā «Precamies!», daudzi mani zina. Ja cilvēks darbojas sabiedrības labā, tad dzīve dažkārt dos iespēju ātrāk «atstrādāt» Lilitu. Man šī dāvana tika dota. Dzīvē ienāca cilvēks - iepriekšējās dzīves mamma, un es varēju atstrādāt šo tēmu. Tiesa, uzdevumu sarežģīja tas, ka vīrieša veidolā. Taču karma ir jāsakārto. Man izveidojās attiecības, mācīju viņam dzīvi, gāja smagi, un, kad process bija iziets, man viņu «paņēma nost». Tajā laikā izjuka arī laulība. Rodas jautājums - ja atstrādāšana ir kā dāvana, tad kas tā par dāvanu, kad visu atņem? Protams, dzīve var iedot īsto cilvēku. Pēc karmas atstrādāšanas man uzlabojās attiecības gan ar mammu, gan meitu.

Tā kā vienpadsmitā māja ir arī publicitāte, prese par mani ir izrādījusi interesi - rakstījusi labas un ne tik labas lietas. Ja kaut kas bijis uzrakstīts bez manas ziņas, esmu par to uztraukusies un dusmojusies. (Pirms pāris gadiem mediji rakstīja par Māras saistību ar Krievijas estrādes zvaigzni Filipu Kirkorovu, nenoskaidrojot, ka tā ir sadarbība - red.) Nav patīkami, ja mēģina ielīst tavā privātajā telpā un, ja atsaka interviju, paši kaut ko saraksta. Pirmā reakcija - aizvainojums! Pēc tam sapratu, ka pati pie tā esmu vainīga. Pirmām kārtām dažkārt mēdzu izaicināt cilvēkus. Otrām kārtām man sociālajos tīkos ir daudz privātu fotogrāfiju - ko tad es gribu? Vai man dzēst profilus no sociālajiem tīkliem? Tad sapratu, ka man ir jāstāv tam pretī. Nevis cīnoties (kaut gan Lilita parasti ir cīniņš), bet sadarbojoties ar žurnālistiem. Esmu sākusi rakstīt pati - daudz brīvdienu žurnālā «Vakara Ziņas» un Krievijas elektroniskajā saziņas līdzeklī «Worldpodium.ru». Līdzsvarojot privāto dzīvi ar publiskām aktivitātēm, cenšos pārmērīgi neziedoties un mīlēt sevi.