Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Uzmanīgiem oktobrī jābūt ar auto vai citas tehnikas un mehānismu iegādi

© Raimonds Subatovičs/ F64 Photo Agency

Oktobris ir īpašs ar to, ka sākas dziļu pārdomu pilnais Skorpiona valdīšanas un, pēc latviešu tautas tradīcijām, arī veļu laiks. Kopumā astroloģiskās kombinācijas oktobrī ir normālas – varam darboties. Protams, ideāli nav nekad, un šomēnes jāpievērš uzmanība naudas plūsmai un informācijas precizitātei.

Par Skorpionu un Dzīvnesi

Saule oktobra lielāko daļu atrodas Svaru zodiaka zīmē, kas simbolizē līdzsvarošanu, harmonijas meklējumus, skaistuma izjūtu, diplomātiju, bet negatīvās izpausmēs svārstīgumu, nespēju pieņemt lēmumus, piekāpšanos «mīļā miera labad». 23. oktobrī plkst. 8.27 sākas Skorpiona laiks. Rudenīgi dziļas pārdomas, eksistenciālie jautājumi, vēlme izprast visu līdz pašai saknei. Šī ir dziļākā, spēcīgākā un mistiskākā zodiaka zīme. Skorpiona devīze: «Mirt un celties!» Tajā paslēpts liels iekšējais spēks, un... labāk ar viņu zobenus nekrustot.

Minētie zodiaka zīmju motīvi raksturīgi un svarīgi arī konkrētajos periodos dzimušajiem cilvēkiem.

Skorpiona laiks ir arī tāda kā sagatavošanās ziemas sastingumam. Un interesanti, ka senajiem baltiem starp Skorpionu un Strēlnieku esot bijusi vēl viena zodiaka zīme - Dzīvnesis. Tās motīvi: sastingums un «ieziemošanās», lai varētu sagaidīt pavasari. (Tā kā astroloģijas vēsture pētīta salīdzinoši maz, šai informācijai gan nav reāla vēsturiska apstiprinājuma.)

Izdzen urgučus un mielo veļus

Pasaules tautu mitoloģijā glabājas informācija par rudens laiku, kad aizsaules vārti stāv vaļā un pasaule ir pilna ar mirušo dvēselēm. Mūsu senči par veļu laiku dēvēja posmu starp Miķeļiem (29. septembris) un Mārtiņiem (10. novembris). Veļu laikā cilvēki ne vien godināja aizgājušos un rīkoja veļu mielastus, bet arī lūdza padomu un sarunājās ar tuvinieku dvēselēm.

Šajā laika posmā viena no svarīgākajām ir Simjūda diena - 28. oktobris. Šajā dienā godina aizgājušos, mielo tos un veic dažādus rituālus. Piemēram, ļauno garu aizdzīšanu: «Simjūda dienas vakarā mēdza dzīt urgučus, t. i., ļaunus garus. Tad pievārīja papilnam gaļas un piecepa papilnam plāceņu, bet neviens no mājas ļaudīm nedrīkstēja no visa tā ēst, kamēr nebija urguči izdzīti un labi dievēkļi no tā ēduši. Dažās vietās arī urgučiem uzlika pilnu bļodu gaļas uz krāsns, bet citu visu aiznesa uz klēti. Kad urguči bija izdzīti, saimnieks gāja uz klēti pēc ēdamā. Papriekšu tam nu vajadzēja visu to, ačgārni ejot, apnest ap dzīvojamo māju un tikai tad drīkstēja nest iekšā un celt priekšā citiem mājas ļaudīm. No visa tā vajadzēja baudīt saimniekam pašam pirmajam.» (V. Strautiņš, Zelgauska.)

Ja ir vēlēšanās veikt kādu rituālu, tad šogad 28. oktobra dienas astroloģiskais fons ir labvēlīgs šādām nodarbēm. Gan Saule, gan Merkurs atrodas Skorpiona zīmē, Mēness Ūdensvīrā, bet Neptūns šajā dienā ir labvēlīgās kombinācijās. Diena piemērota gan dziļām pārdomām, gan meditācijām, gan ezotēriskām tēmām.

Saimniekojam apdomīgi

Debesīs allaž ir kādas saspringtas planētu kombinācijas, un ideālo dienu nav. Taču saimnieciskām darbībām oktobris ir normāls. No dažām lietām gan jāuzmanās, bet bez panikas - mūsu rubrikas mērķis nav biedēt.

Oktobrī joprojām saglabājas atsevišķas nelabvēlīgas Neptūna kombinācijas (viens no nelabvēlīgajiem - retrogrādais - stāvokļiem beigsies tikai novembrī). Tāpēc joprojām īpaši vēlams pievērst uzmanību situācijām, kur iespējama negodīga rīcība. Jāpārbauda svarīgā informācija - vai pats cilvēks ir sapratis pareizi, vai kāds nav mēģinājis kaut ko aplamu iestāstīt. Taču normālās kombinācijās oktobrī ir Merkurs, planēta, kas astroloģijā atbild par dokumentiem, līgumiem, darījumu sarunām, pārvietošanos.

Viduvējas kombinācijas ir naudas planētai Venerai, tāpēc ieteikums - pievērsiet uzmanību, vai naudas plūsma «nebremzējas», t.i., vai kontā laikus ienāk viss, kam tur jābūt. Uzmanīgiem oktobrī jābūt ar auto vai citas tehnikas un mehānismu iegādi, jo atsevišķas spriedzes kombinācijas veido tehniski vīrišķīgā planēta Marss. Noteikti jāpārliecinās par kvalitāti un garantijām. (Precīzs saimniecisko darbu kalendārs atrodams žurnālā Praktiskā Astroloģija.).