Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Uzzini, kāds sēņotājs esi tu

© depositphotos.com

3.lapa

Jaunava

Metodiska vienmēr un visur. Visu kārtos un organizēs, izpētīs labākos ceļus, vilcienu sarakstu, meža biotipu, atsauksmes internetā utt. Tiesa, viņai netīk pieņemt gala lēmumus. Un netīk negaidīti pavērsieni.

Jaunava sēņojot neatpūšas. Viņa vispār reti atpūšas atpūtā (atvainojiet par kalambūru). Tomēr viņa nav kā Dvīņi, kuri no meža nepārtraukti zvana vai sūta īsziņas par darba jautājumiem. Jaunava vienkārši pašu atpūtu pārvērš par darbu - rosās, kārto, pārbauda, ņemas, komandē, organizē, lasa un dod instrukcijas. Ļoti nopietni viņa pret to visu izturas, ļoti nopietni! Ja jau tērē laiku, tad - pilnvērtīgi. Un nešaubieties, ka Jaunavai būs visergonomiskākais jaunās paaudzes grozs un vislabākais saliekamais nazis, kur būs ne tikai vēl zobu bakstāmais un korķu viļķis, bet arī motorzāģis, mikroviļņu krāsns, putekļu sūcējs un automātiskais ērču nolasītājs. Ak, jā, un noteikti arī grāmata par sēnēm vai lejuplādēta aplikācija sēņu atpazīšanai. Ja ieraudzīs nepazīstamu sēni, nepaies vienaldzīgi garām, bet meklēs internetā, nobildēs un aizsūtīs draugiem mikologiem.

Pusdienu piknika brīdi izmantos nevis saldai snaudai priežu paēnā, bet gudru sarunu risināšanai. Bet varbūt otram ir VĒL labāks nazis vai jauns tālruņa modelis, kas pilnīgi brēc, lai Jaunava to izpēta tieši te un tagad? Ak, jā, un esiet gatavi diezgan pamelniem un sarkastiskiem jociņiem. Jaunavas ne vienmēr izceļas ar takta izjūtu.

Svari

Svariem daudz labāk patīk atpūsties nekā strādāt. Viņi ir atpūtas speciālisti (nejauciet ar sliņķiem!). Daudziem Svariem labi patīk būt mežā. Rezultāts viņiem nav tik būtisks, viņi pilnībā izbaudīs pastaigu un nepaies garām ne interesantam sprungulim, ne piepei. Mierīgi var nogulties sūnās un pusstundu pētīt, ko dara ķirzaka. Un tad jau arī vairs nemaz negribas slieties augšā, var pasnaust vai vienkārši pasapņot.

Labprāt dosies mežā ar tuvu draugu kompāniju, noteikti ar jautru kopābraukšanu un pikniku meža pļaviņā, kur dzirkstī sarunas un joki. Var atteikties no pasākuma, ja vēlme laiskoties mājās ņems virsroku vai arī kompānijā būs kaut viens viņiem nesimpātisks cilvēks. Viņiem ļoti svarīgs emocionālais līdzsvars. Ja būs kāds kašķis vai kāds rupji pajokos, rīs asaras, un viss pasākums būs izbojāts, lai cik lielisks arī nebūtu pirms un pēc incidenta. Sarežģītākais ir tas, ka otrs var pat nepamanīt, ka viņš vispār kaut ko izdarījis nepareizi, bet Svari ir meistari mušu uzpūšanā un atbilstoši iegūtā ziloņa līdzi stiepšanā.

Lasīs tikai pazīstamas sēnes, cik nu daudz viņi tās zina. Pēc tam gatavošanā nebūs tik čakli, uzskatot, ka jau darīts gana. Marinēšanai sēnes nevāks, jo marinēt nozīmē gatavoties tālai nākotnei, kas taču vēl miglā tīta.

Nevajag ar Svariem ieslīgt strīdā par to, kurp un kā doties. Tas būs nebeidzamais stāsts. Viņi paši nezina, ko grib, un tieši tāpēc tiepjas kā āži, lai slēptu savu nedrošību un šaubas. Vai sapūšas. Paņemiet aiz rokas un delikāti velciet vajadzīgajā virzienā. Papukstējuši viņi sapratīs, ka ideāla varianta nav, tāpēc centīsies reālo uzdot par ideālo, lai varētu atkal būt līksmi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā