Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Augusts. Spriedzīgs un raibs mēnesis, garlaicīgi nebūs

© AFP

Augusta zvaigžņu spēles solās būt spraigas un daudzveidīgas. Un, ņemot vērā, ka astroloģijas princips ir – «kas augšā, tas uz zemes», varam prognozēt, ka atkal jau garlaicīgi nebūs.

Šajā mēnesī piedzīvosim Mēness un Saules aptumsumus, piņķerīgo un pārpratumus radošo retrogrādo Merkura kustību, to uzsāks arī revolucionārā planēta Urāns, bet labā ziņa ir tā, ka ierobežotājs, par lietu kārtību, likumību un arī būvniecību atbildīgais Saturns atkal ieņems normālo stāvokli.

Tuvojas cāļu skaitīšanas laiks

Ir latviešiem tāds teiciens par cāļu skaitīšanu rudenī. Un - gribam to, vai ne - šis ir pēdējais mūsu īsās vasariņas mēnesis. Tuvojas rudens, kad dārzkopji un lauksaimnieki vērtēs ražu, darba cilvēki atgriezīsies no atvaļinājumiem, bērni mērīs, cik kurš vasarā paaudzies. Bet šā mēneša lielāko daļu Saule pārsvarā vēl dzīvojas Lauvas zīmē. Laiks vēl izbaudīt vasaru. Laiks izklaidēm, ballītēm, teatrālām spēlēm un spožiem izgājieniem! Zvēru karalim ir plaša sirds un vēriens. Viņš ir ambiciozs, bet taisnīgs un augstsirdīgs. 23. augustā pulksten 1.20 sākas Jaunavas valdīšanas laiks. Tiek iedibināta lietu kārtība, pienācis laiks domāt par mācībām, kā arī veselīgu dzīvesveidu. Šīs zodiaka zīmes motīvi - akurāta un kritiska pieeja dzīves situācijām.

Attiecīgi iepriekšminētās īpašības daļēji piemitīs arī augustā dzimušajiem bērniņiem.

Negantnieks Merkurs

Rakstot piektdienas astroloģijas slejas Neatkarīgajā Rīta Avīzē un veidojot žurnālu Praktiskā Astroloģija, dažkārt pārņem sajūta, ka tas retrogrādais Merkurs nekad neatstājas. Tikko beidzies, jau atkal klāt! Tik traki varbūt nav, bet šajā stāvoklī planēta atrodas trīs līdz četras reizes gadā. 13. augustā Merkurs ieņems retrogrādo stāvokli un atradīsies tajā līdz 5. septembrim.

Planēta astroloģijā atbild par līgumiem, pārrunām un informāciju. Tāpēc visu, kas saistās ar iepriekš minētajām tēmām, būtu vēlams sakārtot mēneša pirmajā pusē, it īpaši - pirmajā nedēļā, kad Mēness atrodas auglīgajā augošajā fāzē. Tad tas atradīsies Strēlnieka un Mežāža zodiaka zīmēs, kas dod sarunām un darījumiem piemērotu dienu fonu.

Tāpat arī retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu iegādāties auto vai dārgu sadzīves tehniku.

Urāns un augusta pučs

Patlaban planēta Urāns atrodas Auna zodiaka zīmē, kas rosina revolucionāras noskaņas, jaunas idejas, visdažādāko tehnoloģiju strauju attīstību. Taču, kad planēta ieņem retrogrādo stāvokli, tās izpausmes visbiežāk strādā ar mīnusa zīmi. No šā gada 3. augusta līdz nākamā gada 2. janvārim Urāns būs retrogrāds. Šī ir planēta, kas atstāj ietekmi un stāv klāt globāliem procesiem. Ko varam sagaidīt?

Pirmkārt, Urāns ir sabiedriska planēta, interešu, grupu apvienotājs. Kad tas ir retrogrādā stāvoklī, nebūtu vēlams dibināt jaunas organizācijas, tostarp partijas. Intereses pēc pārlūkoju vairāku jau vairs neeksistējošu politisko spēku astroloģiskās kartes un atradu, ka iepriekš retrogrādā Urāna laikā dibināta Valda Zatlera Reformu partija, Latvijas ceļš, Konservatīvā partija (Rīgas domē to pārstāvēja Modris Lujāns). Šajā laikā var rasties vēlme dibināt veidojumus, kas vēlāk izjūk.

Otrkārt, tā kā Urāns ir revolucionāra planēta, šajā laikā dažādas, pat vajadzīgas, sabiedriskās aktivitātes var pavisam noplakt, bet daži var vēlēties «pārtaisīt pasauli» tikai sev vien vēlamā virzienā. Te kā piemērs jāmin 1991. gada augusta pučs, kura laikā Urāns bija retrogrāds. Tātad - iespējama dumpošanās, agresija, sabiedrības interesēm neatbilstošas revolucionāras darbības.

Savukārt retrogrādā Urāna plusi - var paaugstināties intuitīvās spējas, kam tās dotas, nākt dažādas interesantas atklāsmes.

Vismaz viena laba ziņa

No 26. augusta normālā stāvoklī atgriežas planēta Saturns, kurš dod stabilitāti, atbild par lietu kārtību un likumību. Cita starpā šīs planētas pārziņā ir arī būvniecība, un tas nozīme, ka celtniecības darbiem būs labvēlīgāks periods. Tikai - ja plānots likt pamatakmeni, tad gan labāk to izdarīt līdz 5. vai, sliktākajā gadījumā, līdz 13. augustam.

*

Augusts ir arī aptumsumu laiks. Mēness aptumsums būs 7. augustā, bet Saules 21. augustā. Aptumsumi var radīt emocionālo spriedzi. Bet par tiem plašāk rubrikā Astroloģija stāstīšu nākamajās piektdienās.