Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA: Uzzini, kāds sporta veids piemērots tev

© F64

Kustīgas aktivitātes ir nepieciešamas ikvienam, daļa ar sportu nodarbojas tikai prieka pēc, savukārt citi aiziet pa profesionālo ceļu un gūst panākumus. Vai arī negūst. No astroloģijas viedokļa panākumu iespējas un vēlamās nodarbes ieliktas cilvēka pamathoroskopā. Vienam viss dosies rokā vieglāk, citam būs jāpūlas vaiga sviedros.

«Audzināsim hokejistu!»

Pirms gadiem padsmit sporta topā bērniem un jauniešiem bija hokejs. Lai atceramies 2000. gadu, kad Latvijas hokeja valstsvienība sīvā cīņā uzvarēja Krieviju pasaules čempionāta E grupas spēlē. Saviļņojums, karogi pie automašīnām, sirsnīga apkampšanās ar pilnīgi nezināmiem cilvēkiem - Vecrīga negulēja līdz pašam rītam. Iespējams, tas bija pirmais grūdiens hokeja popularitātes pieaugumam arī bērnu hobiju jomā. Vēlāk diezgan bieži vecāki astrologiem uzdeva jautājumu: vai dēlu sūtīt uz hokeja nodarbībām? Arī tad, ja tika skaidrots, ka bērnam nav piemēroti dinamiski sporta veidi vai spēle komandā, nereti saruna beidzās ar tādu kā jautājumu secinājums formā: «Bet uz hokeju taču var...?» Un šajā brīdī, protams, aktualizējās jautājums par bērna vēlmēm un dotībām, vecāku ambīcijām un pašu nepiepildīto sapņu realizāciju. Vai bērns par varītēm «jāstiepj» uz sporta nodarbībām, ja dzīvē viņš varētu kļūt par lielisku mūziķi vai zinātnieku?

Sporta veidi un astroloģiskās stihijas

Profesionālu sportistu astroloģiskajās kartēs ir jābūt dažiem parametriem, kas nodrošina spējas un panākumus. Pirmām kārtām jau enerģijai - pietiekamā daudzumā Uguns stihijas zodiaka zīmju ietekmei. Tālāk, ja runājam par astroloģisko stihiju ietekmi, to var aplūkot atsevišķi pa sporta veidiem. Ja Uguns stihija ir vairāk nekā citas, tad piemērotāki dinamiskie sporta veidi: hokejs, futbols, autosports u.tml., Gaisa stihija - teniss, riteņbraukšana, vieglatlētika u.tml., Ūdens stihija - peldēšana u.c. ūdens sporta veidi, Zemes stihija - svarcelšana, lodes, diska grūšana, mākslas vingrošana. Taču tik vienkārši tas tomēr nav. Vēl jāskata, vai cilvēks spēj darboties komandā - ja gatavojas pievērsties hokejam, futbolam, basketbolam. Ja cilvēks ir individuālists, tad viņam būs grūti. Var pat izcelties konflikti ar komandu, treneri. Pirms pāris gadiem Vakara Ziņām komentēju Latvijas hokeja izlases spēlētāju astroloģiskos portretus. Vienam no spēlētājiem individuālajā astroloģiskajā kartē bija ļoti spēcīga Ūdensvīra zodiaka zīmes ietekme. Šī zīme ir brīvību mīloša, grūti iekļauties rāmjos. Toreiz izteicu pieņēmumu, ka spēlētājs arī laukumā varētu darīt «kā pašam gribas». Sporta žurnālistikas kolēģi apstiprināja, ka viņš diezgan bieži saņemot aizrādījumus no trenera.

Ir gadījies redzēt arī kartes cilvēkiem, kas no sporta aizgājuši tieši tāpēc, ka bijis grūti iekļauties komandā, sistēmā. Tāpēc, pirms no bērna «taisīt sportistu», ir ļoti atbildīgi jāizvērtē astroloģiskie plusi un mīnusi. Lai nelauztu personību un nespiestu darīt to, kas konkrētajam cilvēkam nav piemērots.

Ostapenko mērķtiecība

Šonedēļ Latvijā no sporta dzīves visvairāk apspriestais notikums - tenisistes Aļonas Ostapenko uzvara. Tā ir pirmā reize, kad kāda Latvijas tenisiste iekļūst Grand Slam turnīra vienspēļu pusfinālā. Tāpat A. Ostapenko ir pirmā padsmitniece, kura kopš 2007. gada iekļūst French Open pusfinālā.

Mazliet ieskatīsimies 1997. gadā dzimušās tenisistes astroloģiskajā kartē jeb kosmogrammā (kas tiek veidota tad, ja nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks). Šajā kartē nevar redzēt karjeras tēmu, bet gūt ieskatu par cilvēka personību, rakstura iezīmēm.

Visas astroloģiskās stihijas tenisistes kartē ir līdzīgās proporcijās, kas nozīmē, ka arī grūtos un stresa pilnos brīžos iespējams gūt līdzsvaru. Saule sportistes piedzimšanas brīdī atradusies Dvīņu zodiaka zīmē, un interesanti, ka popkultūras astroloģijā kā viena no piemērotākajām sportiskajām nodarbēm tiem minēts teniss. Par būtiskāko dzinējspēku kartē var uzskatīt prāta planētas - Merkura - atrašanos Vērša zīmē. Šī pozīcija norāda uz nopietnību, veselo saprātu, arī spītu. Cilvēks lēmumus pieņem lēnām, taču, kad to izdara, tad nemīl mainīt un cīnās par savām idejām un arī finanšu interesēm. Viņš ir spējīgi saskatīt svarīgas, praktiskās lietas un neko lieku no malas neievēro. Var būt spējas gan eksaktās, gan radošās jomās. Tenisistei piemīt ambīcijas, kas arī var kalpot kā dzinējspēks neatlaidīgai virzībai uz mērķi. Cilvēks dara to, kas ir piemērots, taču sekmīgi varētu izpausties arī citās nozarēs.