ASTROLOĢIJA: Marts. Mīlestības, pavasara atmodas un aptumsumu mēnesis

© F64

Martā sagaidām oficiālo pavasara iestāšanos, kas notiek reizē ar Saules pāreju pirmajā Zodiaka apļa zīmē – Aunā. Šajā mēnesī iespējama spēcīga emociju gamma un dziļums, kā jau pieklājas Saules un Mēness aptumsumu laikam.

Jauns cikls laika ritmā

Marta svarīgākais notikums astroloģiskajos ciklos ir Saules pāreja Auna zodiaka zīmē.

Sapņaini romantisko brīvā peldējuma Zivju zīmi 20. martā pulksten 6.30 nomainīs dinamiskais un enerģiskais Auns, un līdz ar Saules atrašanos šajā zīmē sākas arī astronomiskais pavasaris. Turklāt astroloģijā pieņemts uzskatīt, ka pavasara iestāšanās brīdī stafeti pārņem arī jaunā gada valdošā planēta, t. i., Jupiteru nomainīs Marss. Kā iepriekš savās gada prognozēs vēstīja žurnāls Praktiskā Astroloģija, mierīgi nebūs. Marsa pozitīvās īpašības astroloģijā ir enerģija, spēja darboties, dzīvesprieks, seksualitāte, vīrišķība. Taču katrai medaļai ir divas puses, un Marsam ir arī negatīvās izpausmes – agresivitāte, rupjš spēks, dusmas. Un, lai atceramies, ka romiešu mitoloģijā Marss ir arī kara dievs. Līdz 6. martam tas atradīsies Skorpionā, bet pēc tam Strēlniekā, iespējams, saasinot ar migrāciju saistītos jautājumus. (Strēlnieka zīmes pārziņā ir ārzemju un migrācijas tematika.)

Aptumsumi un mīlestība

Marts ir arī aptumsumu mēnesis. Šogad 9. martā būs Saules, bet 23. martā Mēness aptumsums. Tradicionāli astroloģijā tiek uzskatīts, ka aptumsumu laiks ir īpašs, tas emocijas dara spēcīgākas un dziļākas un liek risināt nopietnus, varētu pat teikt, karmiskus, jautājumus. Visās dzīves jomās. Tostarp sirdslietās. Mīlestības (un arī naudas) planēta Venera līdz 12. martam atrodas Ūdensvīrā, bet pēc tam Zivīs. Mēneša pirmajā pusē vēlme pēc neatkarības, koķetērija un dzirkstis, bet pēc tam romantiskas noskaņas. Attiecību jautājumus var risināt 23. martā Mēness aptumsuma un pilnmēness laikā, kad šis debesu spīdeklis atrodas Svaru zodiaka zīmē. Jo Svari ir vērsti uz dialogu un attiecību harmonizēšanu.

Saimnieciskās aktivitātes

Marta astroloģiskās kombinācijas saimniekotājiem liek izvēlēties prioritātes – ievērot pēc senču tradīcijām Mēness fāzes vai tomēr konkrētos planētu stāvokļus. Šis mēnesis nav no vienkāršajiem, raksta Praktiskā Astroloģija.

Marta lielākā daļa ir darījumiem nelabvēlīga, jo debesīs cita citu nomaina ne pārāk tīkamas planētu kombinācijas. Sarežģītos stāvokļos ir gan darījumu planēta Merkurs, gan naudas Venera, gan «tehniskais» Marss, arī lietišķais Saturns ieņem nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli. Tā kā astroloģijā Saturns cita starpā atbild arī par būvniecību, nav labs laiks celtniecības vai kapitālo remontu veikšanai. Šī pozīcija diemžēl saglabāsies līdz 14. augustam.

Nelabvēlīgo planētu stāvokļu koncentrācija sakrīt ar to periodu, kad Mēness ir augošā fāzē, ko tradicionāli uzskata par auglīgu laiku. Taču šoreiz būtiskiem saimnieciskiem pasākumiem labāk iesakām izvēlēties dilstošu fāzi ar mazāku spriedzi no citām planētu kombinācijām. Tā ir marta nogale.



Svarīgākais