ASTROLOĢIJA: UZZINI, kāds tev būs Sarkanā Uguns Pērtiķa gads!

© Ilustratīva bilde

Atbilstoši Austrumu tradīcijām, 8. februārī sākās jauns gads. Šoreiz gada aizgādnis ir Sarkanais Uguns Pērtiķis, kas aicina baudīt mirkli. Gads ritēs straujā tempā un būs bagāts kāpumiem, kritumiem, pārsteigumiem un negaidītiem pavērsieniem.

Pērtiķim netīk ne cīņas, ne arī nopietnas pārdomas un analīze. Viņš atrod jauku koku, pilnu sulīgiem augļiem, jautrā barā tos gardi notiesā, viegli pārlecot no zara uz zaru, savukārt visam nevajadzīgajam – mizām, kauliņiem – ļauj krist no koka galotnes lejā un uzreiz par to aizmirst. Tāpat šā gada aizgādnis aicina rīkoties arī citus – viegli atbrīvoties no visa vecā un nevajadzīgā, ļaujot ienākt kam jaunam, reizēm pat kardināli jaunam un noteikti – labam. Šo gadu var salīdzināt ar visai varenu straumi, kurai labāk ļauties, jo iegūtie zilumi, mēģinot spuroties un peldēt pret to, bieži vien nebūs tā vērti. Toties straume var aiznest jūs pie visai zaļa un auglīga krasta.

Lai arī reizēm neparedzams un straujš, šad tad negaidīti mēdz atiezt zobus, tajā pašā laikā Sarkanais Uguns Pērtiķis aicina uz harmoniju un sniedz samērā filozofisku skatu uz dzīvi, aicinot visu pasauli uztvert kā dabas jums radītu dārzu, pilnu saldām veltēm.

Pērtiķim netrūkst fantāzijas, un viņš negrimst banalitātēs. Jā, šā gada aizgādnis var būt egoistisks, nenosvērts, slinks, varbūt ārišķīgs, tomēr viņš prot arī priecāties pats un ielīksmot citus.

Lai kas arī šogad jūsu dzīvē notiktu, kāda komēdija, vodeviļa, farss vai joku dziesmu popurijs, neaizmirstiet to izbaudīt un, ja izdodas, vēl iekasēt naudu par ieejas biļetēm!

Dzīvojiet šo gadu krāšņi, spilgti, līksmi – tā, lai debesis pamana, ka jūs dzīvojat uz Zemes, un nober pār jums dāvanu lietu.

Žurka (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)  Žurkām ir īpaša spēja pielāgoties jebkuriem apstākļiem, un tieši šī īpašība šogad būs nepieciešama. Pērtiķis ar Žurku nav naidā, tomēr īsti to nesaprot – viņam patīk dzīvot interesanti, dinamiski, bet Žurka dod priekšroku mājokļa aprīkošanai, karjerai un citām nopietnām darīšanām. Gada sākums nebūs daudzsološs, tomēr tas nenozīmē, ka jāpaceļ gaisā ķepiņas. Ja Žurkai ir kāds noteikts mērķis, viņa to sasniegs. Lai jau Pērtiķis lēkā kaut kur augšā, koku zaros. Gudrie grauzēji tikmēr kārto savas lietas uz stabilās zemes. Plānotās darīšanas neatlieciet, tomēr paļaujieties vairāk uz sevi, nevis providences dāvātu veiksmi.

Mīlas dzīve Žurkām solās būt spirgta un neparedzama. Ja Žurka brīva, pilnīgi iespējams, ka jaunais mīļotais būs visai neordināra personība. Tiesa, attiecības var ātri apnikt, kad izrādīsies – arī apgarotais mākslinieks vai trakais ģēnijs mēdz šņaukt degunu un kasīt vēderu.

Darbā Žurkas galvenais ierocis būs nevis brutāls spēks vai intrigas, bet gan intelekts, uzmanība un vērība. Nepakļaujieties citu mudinājumiem, kārtīgi tos neapdomājot! Esiet atbalsts komandas biedriem grūtā brīdī un mēģiniet būt atklātāki!

Naudai būs tendence vairoties, tomēr tas nenotiks pats no sevis – būs jāpastrādā. Neļaujieties azartspēļu kārdinājumam – tas nav Žurkas lauciņš, un veiksme nesmaidīs. Labāk pievērsties darbam un izdevīgiem ieguldījumiem.

Gada īpašā velte – spēja iegūt uzticību, kas garantēs arī panākumus.

Vērsis (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009) 

Pērtiķis daudz problēmu Vērsim nesagādās – lai gan abi nav tuvi, tomēr viens otru ciena. Gads sola labas perspektīvas, varbūt nebūs izcili viegls, tomēr visas nebūšanas Vērsim izdosies pārvarēt, paliekot uzticīgam saviem ideāliem un tradīcijām. Jāiemācās reizēm atteikt un kļūt kritiskākam.

Vērsis šogad nebūs noskaņots pārāk romantiski, drīzāk praktiski, rūpīgi izvērtējot, kur piedalīties, ko darīt vai nedarīt, kāds no tā būs ieguvums, vienalga, materiāls vai garīgs. Šogad tomēr vairāk ieteicams likt uzsvaru uz nemateriālajām vērtībām. Vēršiem ir lieliska iespēja sevi pilnveidot, kas viņus darīs atvērtākus, un līdz ar to arī būs vieglāk kontaktēties ar citiem cilvēkiem.

Mīlas dzīvē gada stihija Uguns nesola trakojošu ugunsviesuli, bet gan kamīna mājīgās liesmiņas, tāpēc ap sirdi būs gaiši un viegli. Rudenī brīvajiem Vēršiem iespējams dienesta romāns, kas var pārvērsties ilgā, laimīgā kopdzīvē.

Darbā Vērsi gaida jauni apvāršņi un neapgūtas teritorijas. Nebūs viegli, bet plinti mest krūmos, tas ir, meklēt jaunu darbu, tāpēc nav vajadzības – iegūtā pieredze lieti noderēs vēlāk. Cītīgi strādājot, iespējami arī paaugstinājumi amatā, turklāt kolēģi to akceptēs. Jāpiebremzē vien sava tieksme reizēm «uzsprāgt».

Nauda – Vērši pēc dabas ir diezgan paskopi, tomēr šogad izcelsies ar dāsnumu, kas līdzēs uzlabot attiecības. Nauda nāks pie Vērša, gan nevis uzreiz, kā viņš gribētu, bet pamazām.

Gada īpašā velte – viltība, kas apvienojumā ar Vērsim piemītošo mērķtiecību kļūs par atslēgu galvu reibinošiem panākumiem.

Tīģeris (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)  Pērtiķis sola Tīģerim kaislību pilnu, bet arī produktīvu gadu. Gada sākumā Tīģeri var būt saspringti un nervozi, sāpīgi uztvert katru sīkāko neveiksmi, tomēr jau pēc pāris mēnešiem dzīve nokārtosies. Tīģeri ir apveltīti ar spēcīgu gribu, un tā ļaus pārvarēt nepatikšanas, lai paceltos jau daudz augstāk. Būs jāpieņem daudz svarīgu lēmumu.

Lepnajiem Tīģeriem jāiemācās pieņemt palīdzību un atbalstu, jo tieši ar to būs dāsns šis gads, un tikai no pašiem atkarīgs, vai lepni cīnīties vienatnē un zaudēt, vai pieņemt atbalstu un uzvarēt.

Mīlas dzīve solās būt, teiksim tā – interesanta. Sāpīga, ar skrāpējumiem, bet tomēr patīkama. Sadomazohistiska. Zināmā mērā to noteiks tas, ka Tīģeri par visām varēm mēģinās veidot attiecības ar galīgi nepiemērotiem partneriem. Kopdzīvē vēlams nevis dalīt ietekmes zonas, bet savam džungļu valdnieka tronim līdzās novietot otru un iemācīties vārdiņus «mēs» un «mūsu».

Darbā Pērtiķis ļaus Tīģerim izpaust savu enerģisko dabu, tomēr ieteicams piebremzēt godkārību, lai tā neaizmiglo skaidro skatu uz dzīvi. Neejiet uz mērķi pa citu galvām un likteņiem.

Tīģeri varēs atļauties sen plānotu braucienu vai pirkumu – finanses to atļaus. Naudas lietās jāpaļaujas uz savu prātu un spriedumu. 

Gada īpašā velte – Tīģeriem raksturīga sava mērķa izpratne, kā arī konkrētība un tiešums. Jaunais gads dāvās spēju atrast vissīkākās spraudziņas un apkārtceļus, lai mērķi ātrāk un vieglāk sasniegtu.

Kaķis (Trusis, Zaķis) (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) 

Kaķim šis būs diezgan veiksmīgs gads. Īpaši tas attiecas uz vidi, kurā viņš apgrozās – vienmēr atradīsies kāds labvēlis, kas gribēs atbalstīt, palīdzēt, piedāvāt izdevīgu darījumu vai darbu. Pērtiķis gan brīdina Kaķi neizaicināt likteni un nelēkt augstāk par savu ļipu – veiksme tāpat būs ar viņu, tāpēc labāk nevis vēl par kaut ko cīnīties (jo ar savām lietām tāpat viss būs kārtībā), bet palīdzēt kādam, kam tas patiešām vajadzīgs. Arī lielās kaujās mesties nav vērts, labāk paslēpties zem krūma vai mīkstā dīvānā un vienīgajam iziet sveikā un neskartam.

Kaķi gaida daudz patīkamu, negaidītu pārsteigumu. Īpaši labs periods sāksies vasarā. Jo vairāk aizrautības un azarta liesmiņu degs Kaķa acīs un sirdī, jo labāk veiksies.

Mīlas dzīvē gaidāms miers un labvēlība. Daudzi Kaķi kļūs laimīgi privātajā dzīvē un darīs tādu arī partneri. Kaķis labi saprot, ka attiecības nebalstās tikai uz krāšņu rožu pušķi reizi gadā, bet uz ikdienas uzmanību un rūpēm.

Darbā pievērsieties ilglaicīgiem projektiem. Kaķis nerausies pie vadības kloķiem, bet ierasti darīs savu darbu komandā, neielaižoties ne intrigās, ne riskantos pasākumos.

Ja strauji vēlaties palielināt ienākumus, padomājiet par kādu projektu kopā ar kādu spēcīgu, bet godīgu partneri. Naudas lietās ticiet dokumentiem un darbiem, ne vārdiem.

Gada īpašā velte – veiksme un labi draugi, kas komplektā ar Kaķu piemīlīgumu un savdabīgo viltību darīs gadu ļoti patīkamu. 

Pūķis (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012) 

Šis Pūķim būs pārdomu gads, turklāt auglīgu pārdomu, jo to rezultāts var būt izlēmīga rīcība. Pērnais gads bija rosīgs, šajā nedaudz jāatpūšas un jāpadomā, kurp doties tālāk, jāizvēlas jauns mērķis. Pavasarī Pūķiem sāks atvērties daudzas durvis. Ja Pūķis jutīs, ka kaut kas traucē viņam uzsākt jaunu ceļu, šogad viņš var reaģēt kardināli – no šķiršanās līdz pat emigrācijai.

Kopumā Pūķim labvēlīgs periods, kurā jācenšas izpaust savas labākās īpašības – godīgumu, atvērtību, pašdisciplīnu. Jāierobežo sava pārlieku vieglā aizkaitināmība – ļaujoties emociju uzliesmojumiem, jūs ļoti stipri varat aizvainot savus tuvos un mīļos. Daudz vairāk var sasniegt draudzējoties, nevis karojot.

Mīlas dzīvē jāuzmanās aizņemtajiem Pūķiem, jo šogad viņi būs noskaņoti visai liderīgi, vēlēsies ielaisties aizraujošās dēkās, vienlaikus greizsirdīgi kontrolējot katru otrās pusītes soli. Tas, protams, var krietni bojāt attiecības. Brīvajiem Pūķiem jācenšas iegūt jaunā sirdsāķīša labvēlību ar maigumu, nevis ar varu. Aizmirstiet par princešu ieslodzīšanu tornī.

Darbā iespējams kļūt par līderi, pateicoties personiskajām rakstura īpašībām. Iespējas pacelt jaunā līmenī uzņēmumu vai projektu. Galvenais – neapstāties grūtību priekšā – tās nāksies pārvarēt saviem spēkiem.

Naudas lietas Pūķis būs taupīgs, nereti radot pat skopuļa iespaidu – par to jāpadomā, īpaši tad, ja nevēlaties sabojāt attiecības ar draugiem. Gada sākumā var būt nedaudz jāsavelk josta.

Gada īpašā velte – šogad Pūķis var nodarboties ar visu, ko vien pats vēlas un kas viņu interesē, nav jomu, kuras labāk neaiztikt.

Čūska (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013) 

Čūska šogad būs noslēpumaina, viņas motīvi, noskaņojums un mērķi – grūti nojaušami. Katrs viņu redzēs no sava skatupunkta: vieni dēvēs par oriģinālu, neparedzamu personību, citi – par neuzticamu mūdzi. Čūskai gaidāms mainīgs gads un tikpat mainīgas garastāvokļa svārstības. Pērtiķis no Čūskas baidās, tāpēc ne par kādu aizstāvību nevar būt ne runas – Čūskai jāmobilizē savi spēki un jāpaļaujas uz personīgo veiksmi.

Gads ritēs straujā tempā, tāpēc slinkākām, lēnīgākām Čūskām būs grūtāk turēt līdzi.

Jāuzmanās no emociju uzplūdiem un nespējas skaidri novērtēt situāciju – tādos gadījumos vienkārši jāapspiež sava patmīlība un jāatvainojas, lai nenovēršami nesabojātu attiecības.

Ja Čūska satiks savu vienīgo izredzēto, mīlas dzīve būs fantastiska. Ja esošās attiecības jau ierūsējušas un rutīnas pārņemtas, Čūsku var pārņemt garlaicība un vienaldzība.

Darbā Čūskai nāksies būt skarbai un pat nežēlīgai, bez kompromisiem, īpaši tas attiecas uz konkurentiem un sāncenšiem. Ja ir iespēja, rijiet tik nost, un veselu turklāt, un visu acu priekšā – citiem par mācību!

Naudas Čūskai pietiks, tikai jāraugās to neiztērēt dažādos niekos. Nedaudz naudas vēlams pietaupīt gada beigām – tad radīsies laba izdevība atpūsties kopā ar draugiem un radiem.

Gada īpašā velte – iespēja mainīties un kardināli mainīt savu dzīvi. Reizēm tieši ekscentriska rīcība beigu beigās būs pati loģiskākā.

Zirgs (1930, 1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014) 

Ieteicamais garīgais stāvoklis Zirgam šogad – neitrāls, veselīgi ironisks skatījums no malas, nelecot cauri degošām stīpām vai nesvīstot kā jūga lopam. Izrādīsies, ka no darba mājās var doties laikus un pavadīt vakaru sev tīkamās nodarbēs, nevis padarot to, ko citi nav padarījuši... Šogad providence vēlas, lai Zirgs pavadītu vienkārši patīkamu gadu, izmantojot savā rīcībā esošos laika, spēju un finanšu resursus.

Izvairieties no t.s. enerģētiskajiem vampīriem – Zirgam piemīt īpaša spēja atdot citiem visu, kas pašam pieder, ieskaitot laiku un spēkus. Gada aizgādnis Pērtiķis zināmā mērā ir egoists, tāpēc viņa labvēlību neiegūsiet, pārmēru ziedojoties citiem. Šo gadu labāk vairāk veltīt veselīgai pašcieņai un sevis palutināšanai.

Zirga īpašības (zinātkāre, optimisms) palīdzēs pārvarēt šķēršļus un padarīt savu dzīvi labāku. Galvenais – nebaidīties no atbildības un droši plānot stratēģiju!

Mīlas dzīvē jau aizņemtajiem Zirgiem viss ritēs labi – otrā pusīte spēs novērtēt jūsu pozitīvās rakstura īpašības, kuru jums netrūkst. Jāuzmanās vienīgi, lai attiecības nejauc darbā uzkrātais stress. Vientuļajiem Zirgiem jāliek likme uz savu šarmu un nepiespiestām sarunām, jo šogad jums attiecībās prevalē vieglums.

Darbā kopumā viss ritēs pa vecam – jāvelk vien arkls. Ja gribēsiet izrauties kur augstāk vai tālāk, nāksies īpaši papūlēties. Labums tāds, ka tas nebūs vis bezjēdzīgs karuselis, bet īstas rikšošanas sacīkstes, kurās jūs pats arī dabūsiet balvu. Darīšanas ieteicams kārtot godīgi, arī konfliktus risināt tieši un atklāti – kā esat paradis.

Naudas lietās Zirgs, kā parasti, būs apdomīgs: neieguldīs šaubīgos pasākumos, nenotrallinās azartspēlēs. Atturieties no riska par mazu naudu ātri dabūt lielu naudu! Rudenī gaidāms liels, bet izdevīgs pirkums. Vērts naudu ieguldīt arī savā personīgajā biznesā.

Gada īpašā velte – brīvība. Šogad Zirgs var atbrīvoties no visa, kas traucējis, bijis apgrūtinājums: jau sen sabrukusi laulība, pienākuma «draudzība», neērts miteklis, netīkams darbs. Nebaidieties – rezultātā kļūsiet tikai laimīgāks! 

Kaza (Aita) (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015) 

Šogad Kazai jāapslāpē sava vēlme izskatīties labākai, smalkākai un drošsirdīgākai, nekā viņa ir patiesībā. Jums gan mēdz šķist, ka Dieviņš vai liktenis ir kaut kādā ziņā apdalījis, tomēr tā nav. Piemēram, jūsu neordinārā domāšana, netradicionālie risinājumi šogad lieliski noderēs! Jūs esat īsta odziņa jebkurā komandā. Radošajām Kazām vispār šis būs brīnišķīgs gads.

Galvenā nepatīkamā lieta, ar ko Kazas šogad saskarsies, ir atbildība. Nepatīkama, jo Kaza ne visai mīl ierobežojumus. Patiks jums vai nē, bet šogad nereti nāksies būt dažādu notikumu centrā, turklāt notikumu virzība un rezultāts būs atkarīgs tieši no jūsu rīcības.

Ja jūs tas iedzen šausmās, ieteikums pazust no draugu un paziņu loka un gadu pavadīt vienatnē. Nekas slikts nenotiks.

Mīlas dzīvē vientuļajām Kazām veiksies, ja vien pašas būs kaut nedaudz uzņēmīgākas – beigs izdvest saldas nopūtas pie sava slepenā ilgu objekta un beidzot uzsāks ar viņu sarunu arī realitātē. Pērtiķis ir īsts vieglas tērzēšanas meistars un ieliks jums mutē īstos vārdus, nebaidieties!

Darbā gads būs saspringts – daudz darāmā, daudz dažādu projektu. Galvenais – neļauties nekontrolētai panikai! Dziļi ieelpojiet, atrotiet piedurknes, un domas un darbi sakārtosies.

Naudas lietās šis gads var piespēlēt ētiska rakstura šaubas – kas labāk: liela nauda vai tīra sirdsapziņa? Labu un godīgu naudu būs iespējams saņemt, pateicoties kādiem atklājumiem, uzlabojumiem.

Gada īpašā velte – jauna nodarbe, jaunu talantu, vaļasprieku atklāšana, jaunas zināšanas un, ja nenobīsies, attiecīgi – lieliskas perspektīvas.

Pērtiķis (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016) 

Pērtiķim, kā jau gada saimniekam, tas būs diezgan veiksmīgs – gaidītas un negaidītas iepazīšanās, jaunas iespējas. Aktīvākie var pat pārcelties uz citu valsti.

Sabiedriskais raksturs ļaus sasniegt mērķus un uzlabot attiecības ar apkārtējiem. Pat konkurentus Pērtiķa šarms vienkārši apburs. Reizēm gan Pērtiķim var likties, ka apkārtējie viņu nesaprot – tad jāpadomā, vai pats neizsaka pārāk daudz pretenziju pret citiem.

Un nemēģiniet apēst pilnīgi visus likteņa piedāvātos banānus – izvēlieties tos, kuri jums rādās labākie esam.

Šis būs pārmaiņu laiks tiem Pērtiķiem, kuru mīlas dzīve kļuvusi neinteresanta, bez prieka un dzirksts. Ja attiecības pavisam pajukušas, nav vairs jēgas tās stiept kā krustu – sāciet jaunu, skaistu dzīvi. Brīvie Pērtiķi laiku vadīs visai jautri un bezrūpīgi, nekaļot tālejošus kopdzīves plānus.

Darbā iespējamas izmaiņas, varbūt jāuzdrošinās izmēģināt savus spēkus pavisam citā jomā. Pateicoties diplomātiskajām prasmēm, iespējams iegūt augstāku amatu. Iespējami komandējumi.

Ja Pērtiķis veltīs pavisam nedaudz pūļu un veselā saprāta, finanses augs. Galvenais – tās neizmest vējā, un tad par sapelnīto naudu Pērtiķim būs iespēja realizēt senu, slepenu sapni.

Gada lielākā velte – spontāna rīcība, ko diktē sirds, instinkts, nevis prāts. Un rezultātā – pilns klēpis likteņa dāvanu!

Gailis (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) 

Gada sākumā Gailis būs visai kareivīgs, pilns apņēmības un entuziasma, kūpošu galvu no idejām, kuras uzreiz vēlēsies īstenot. Protams, gadīsies dažas likstas, no kurām Gailis var iekrist melanholijā. Tāpēc jāmācās nereaģēt tik emocionāli uz katru sīkumu un mierīgāk uztvert neveiksmes – tām noteikti sekos gaiši laiki! Tiem iestāties palīdzēs Gailim piemītošā enerģija un prasme nemanāmi palikt citiem kāju priekšā, turklāt darīt to tik eleganti, ka citiem atliek vien sajūsmā aplaudēt – pat cietušajam.

Liktenis var izspēlēt visādus jokus un spēlītes, bet Gaili tas nebiedēs – viņš metīsies cīņā un uzvarēs.

Mīlas dzīvē Gaili mocīs greizsirdība – tas tāpēc, ka viņam attiecībās raksturīgs privātīpašnieciskums. Jāiemācās atvainoties otram, atzīt savas kļūdas. Ja ieraudzīsiet pie apvāršņa savu sapņu būtni, būs jāpacīnās, jo sāncenši nesnaudīs.

Darbā var rasties sarežģījumi Gaiļa rakstura dēļ. Tāpēc šogad nevajadzētu tēmēt uz augstiem amatiem – tas neatmaksāsies. Pavasarī var uzsākt darbību kā brīvmākslinieks. Ieguldiet resursus pašizaugsmē.

Gandrīz visa liekā nauda tiks ielikta savos projektos un mērķu realizācijā, tāpēc nereti nebūs iespējams palīdzēt draugiem. Ģimene gan bešā nepaliks.

Gada īpašā velte – šarmanta nekaunība, kas ļaus tikt galā pat ar spēcīgākajiem pretiniekiem.

Suns (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006) 

Iepriekšējos gados Suns tiecies pēc harmonijas, un, lūk, īstais brīdis klāt! Suni šogad negaida reibinošas kaislības, stihiskas pārmaiņas, emociju izvirdumi. Šis laiks būs vairāk iekšupvērsts; jūs sāksiet ieklausīties sevī, savās vēlmēs. Apkārtējiem atliks vien pieņemt to, ka beidzot dzīvojat saskaņā ar sevi. Beigsies haoss un nemiers, izzudīs nepacietība un neapzinātā agresija. Ugunīgais Pērtiķis sāks svilināt laukā slinkumu un pesimismu. Jaunas pazīšanās un aizraušanās. Emocionāli Suns kļūs mierīgāks, nosvērtāks, arī – noslēgtāks.

Labs periods ģimenes veidošanai, bērniņa radīšanai.

Starp dramatismu un mieru izvēlieties mieru, starp brīvo klaidoņa dzīvi un mierīgu vakaru mājās – otro! Tas, kas jums brīžiem var likties kā apnicīga kaklasiksna, citiem liekas kā zelta krelles.

Mīlas dzīvē Suns būs gaisīgs, flirtēs, meklēs vieglas uzvaras. Jau esošajiem pāriem prioritārā būs seksuālā harmonija.

Darbā gaidāma «otrā elpa», enerģijas un darbaspēju pieplūdums. To labāk pagaidām ieguldīt esošo pozīciju nostiprināšanā. Šogad gaidāms pakāpenisks, ne straujš panākumu kāpums.

Naudas plūsma būtiski nepalielināsies, tomēr arī neapstāsies. Iespējams, nāksies rūpīgāk salāgot ienākumus ar izdevumiem. Ja vēlaties naudu ieguldīt kādā projektā, uzticieties intuīcijai!

Gada īpašā velte – zvaigznes šogad dāvās krietnu porciju veselā saprāta un kritiskās domāšanas, kas, ņemot vērā jūsu reizēm pārliecīgo altruismu, nāks jums tikai par labu!

Cūka (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007) 

Pirmajā pusgadā Cūkai būs nepieciešams kā nākas apdomāt savu dzīvi mierā un klusumā. Cūka ir piekususi dzīties pakaļ iedomātiem vai īstiem ideāliem, sabiedrības noteiktiem mērķiem. Viņa var sākt pārdzīvot, ka dzīvo kaut kā nepareizi, ka atkal kādam kaut kas jāpierāda. Tomēr pēc laiciņa Cūka sapurināsies un no neproduktīvas prātuļošanas pievērsīsies izlēmīgai rīcībai. Un tas ir labi, jo Pērtiķis sola veiksmi tieši uzcītīgajām Cūkām, slinkajām tā ies secen. Ja jūtat, ka laiskuma dēļ paiet garām pat visai vilinošas iespējas, meklējiet kāda rosīga cilvēka atbalstu un ar viņa draudzīgā pleca palīdzību, tā sakot, rāpieties uz sava zaļā zara!

Pavasaris nesīs jaunu, spirgtu dvesmu visās dzīves jomās un, iespējams, arī jaunu vaļasprieku.

Jāuzmanās no negodīgiem ļaudīm. Ja ir aizdomas par divkosīgu spēli, uzreiz atsakieties no jebkādas turpmākās sadarbības, vienalga, uz kuru dzīves sfēru tas arī attiektos.

Visā visumā Pērtiķis Cūkas darīšanās daudz savu degunu nebāzīs. No vienas puses, tātad nebūs milzīgu likteņa dāvanu, bet, no otras, arī nekādu nepatīkamu pārsteigumu un likstu.

Mīlas jomā Cūkai jāatbrīvojas no saviem iedomātajiem kompleksiem, savažotības, un tad viņas vienkārši žilbinās ar savu dabīgo burvību. Jūsu partneris no jauna iemīlēsies kā pirmo reizi! Savukārt brīvajām Cūkām vislabvēlīgākā skaistam un perspektīvam romānam būs vasara.

Iespējams, Cūkas vēlēsies mainīt darbu, un tas nenotiks tik ātri, tomēr no tā nav jābaidās – Pērtiķis neļaus Cūkai palikt bez atbalsta un naudas līdzekļiem. Toties ilgie meklējumi atmaksāsies – pateicoties iedzimtajām patīkamas komunikācijas spējām, darba sparam un interesantām idejām, kā uzlabot to vai citu procesu, Cūkas varēs tikt pie laba darba un galvu reibinošām iespējām.

Naudas lietās Cūkām lielākoties veiksies, vienīgi jāuzmanās no viņas labās sirds izmantotājiem. Īpaši sekmīgi finanšu lietas kārtosies gada nogalē. Ieteicams naudu ieguldīt nekustamajā īpašumā. 

Gada īpašā velte – drosme saņemties un ar entuziasmu mesties iekšā jaunā dzīvē.

Rakstā izmantoti materiāli arī no: 2016-god.com, oloveza, astroscope.com