ASTROLOĢIJA: Padomi, kā svēt­kos prie­cā­ties un ne­sa­bo­jāt ve­se­lī­bu

© Publicitātes foto

Ga­du­mi­jas svēt­ki sais­tās gan ar svi­nī­gi po­zi­tī­vām emo­ci­jām, la­bes­tī­bu un dā­vi­nā­ša­nas prie­ku, gan arī ar ba­gā­tī­gi klā­tiem mie­las­ta gal­diem un cie­mo­ša­nos pie ra­diem un drau­giem. Pa­tie­sī­bu sa­kot, tas ir pe­ri­ods, kas uz­liek kā­dus pār­bau­dī­ju­mus gan mie­sai, gan ga­ram.

Emo­ci­onā­lie Zie­mas­svēt­ki

Kat­ram no mums ir sa­va in­di­vi­du­ālā as­tro­lo­ģis­kā kar­te, un kat­ram no mums kon­krē­tā die­na būs at­šķi­rī­ga, to­mēr ek­sis­tē kos­mis­kie stā­vok­ļi, kas tā vai ci­tā­di ie­tek­mē gan­drīz vi­sus.

Bū­tisks fak­tors, kas no­sa­ka die­nu fo­nu, ir Mē­ness no­vie­to­jums. Tie­ši Zie­mas­svēt­ku va­ka­rā šo­gad tas at­ra­dī­sies Dvī­ņu zo­di­aka zī­mē. Pēc tā var prog­no­zēt, ka svēt­ku va­ka­rā rai­sī­sies in­te­re­san­tas sa­ru­nas, jo Dvī­nis ir sa­skar­smes un vār­du veik­lī­bas ka­ra­lis. Ra­du un drau­gu lo­kā būs pa­tī­ka­ma tēr­zē­ša­na, vie­dok­ļu ap­mai­ņa, starp se­niem pa­zi­ņām var uz­šķil­ties vieg­la flir­ta dzirk­stis. Tā ne­pie­spies­ti un pa­tī­ka­mi, bez dzi­ļu­ma, sma­gu­ma un sais­tī­bām, tik rak­stu­rī­gi Gai­sa sti­hi­jai.

Ta­ču esiet mod­ri un to­mēr kon­tro­lē­jiet si­tu­āci­ju, jo tu­vo­jas piln­mē­ness – emo­ci­ju ban­go­tājs! Tas būs klāt Pir­ma­jos Zie­mas­svēt­kos, 25. de­cem­brī, plkst. 13.11, tur­klāt plkst. 7.26 vieg­lo Dvī­ņu zī­mi būs no­mai­nī­jis emo­ci­onā­lais, jū­tī­gais Vē­zis.

Līdz ar to jau Zie­mas­svēt­ku va­ka­rā un nak­tī jū­tī­gā­kiem cil­vē­kiem, it īpa­ši tiem, kam as­tro­lo­ģis­ka­jās kar­tēs ir daudz Ūdens sti­hi­jas (Vē­ža, Skor­pi­ona, Ziv­ju zī­mes ie­tek­me), var pa­rā­dī­ties sa­kā­pi­nā­tas emo­ci­jas, kas vai­rāk gan iz­pau­žas kā ci­tu un se­vis pa­ša žē­lo­ša­na, pār­mē­rī­gas rū­pes par tu­viem cil­vē­kiem un dvē­se­lis­ki sa­viļ­ņo­ju­mi.

Mie­lo­ja­mies un at­pū­ša­mies ar mē­ru!

Tie­ši mi­nē­tā piln­mē­ness sa­ka­rā ne­va­ja­dzē­tu pār­spī­lēt ar Zie­mas­svēt­ku mie­las­tu un vēl jo vai­rāk ar al­ko­ho­lis­ka­jiem dzē­rie­niem. Pirm­ām kār­tām piln­mē­ness ie­tek­mē or­ga­nisms vi­su la­bāk uz­ņem. Ot­rām kār­tām rei­bums ti­kai past­ip­ri­na emo­ci­jas. Tā­pēc – ēdam un dze­ram ar mē­ru!

Ko­pu­mā Zie­mas­svēt­ku brīv­die­nas ir pie­mē­ro­tas ra­du un drau­gu ap­cie­mo­ša­nai, ģi­me­nis­kiem pa­sā­ku­miem, bet 27. de­cem­brī var iz­iet arī pla­šā­kā sa­bied­rī­bā. Tad Mē­ness at­ro­das Lau­vā, kam tīk sa­bied­ris­ko­ša­nās, iz­rā­dī­ša­nās un vē­riens. Vie­nī­gi ar pie­bil­di, ka šo­reiz vēl būs piln­mē­ness ie­tek­me, tā­pēc ne­va­ja­dzē­tu aiz­rau­ties ar al­ko­ho­lu un jā­iz­vai­rās no sa­asi­nā­tām si­tu­āci­jām. Lau­va spēj sa­rī­kot arī tra­čus un ne­kār­tī­bas.

Vai Jaun­ga­dā at­slo­dzes kū­ri?

Tie, kas ie­vē­ro da­žā­dus as­tro­lo­ģis­kos priekš­rak­stus Jaun­ga­da svēt­ku priekš­va­ka­rā, ie­spē­jams, no­nāks di­lem­mas priekš­ā: mie­lo­ties vai ba­do­ties?

No vie­nas pus­es, tie­ši Vec­ga­da va­kars ir tāds, ka dil­sto­šā Mē­ne­sī Jau­na­vas zī­mē var uz­ēst ko sā­tī­gu un sa­ska­ņā ar te­ori­jām tam ne­va­ja­dzē­tu iet la­bu­mā. No ot­ras pus­es – dil­stošs Mē­ness Jau­na­vā (no 29.12. plkst. 20.58 līdz 1.1. plkst. 8.40) ir ide­āls laiks, lai sāk­tu il­gā­ku at­slo­dzes kū­ri gan or­ga­nis­ma at­tī­rī­ša­nai, gan sva­ra re­gu­lē­ša­nai. Va­ja­dzēs iz­vē­lē­ties.

Un kā ar «jaun­o dzī­vi»?

Ap­ņem­ša­nās no Jaun­ga­da sākt kaut ko jaun­u, mai­nīt eso­šo lie­tu kār­tī­bu, kai­tī­gos ie­ra­du­mus un pa­ra­du­mus ir tik cil­vē­cis­ka, ta­ču... Šīs ap­ņem­ša­nās pa­mats vai­rāk mek­lē­jams cil­vē­ku pa­ra­du­mos un ste­reo­ti­pos, ne­vis as­tro­lo­ģis­kos pa­ra­met­ros.

Pa­tie­sī­bā 1. jan­vā­rī gan­drīz ne­vie­nam ne­kas jauns ne­sā­kas, ja nu vie­nī­gi tiem, kas ša­jā da­tu­mā dzi­mu­ši vai dzi­mu­ši 1. jū­li­jā – jo sa­ska­ņā ar da­žā­dām as­tro­lo­ģis­kām sis­tē­mām kon­krē­ta­jiem cil­vē­kiem ša­jos da­tu­mos sā­kas jaun­i in­di­vi­du­ālie so­lā­rā ga­da cik­li.

Ta­ču, ja ir vē­lē­ša­nās sākt «jaun­u dzī­vi» – kā­pēc gan ne?

Vēl viens ie­mesls svi­nī­bām un jaun­as dzī­ves sāk­ša­nai va­rē­tu būt 8. feb­ru­āris, kad pēc aus­trum­nie­ku ka­len­dā­ra sā­kas Ugu­nī­gā Pēr­ti­ķa gads – trauk­smains, ne­prog­no­zē­jams un at­rak­tīvs. Va­rat sa­pos­ties sar­ka­nās vai oran­žās drā­nās, gal­dā likt vī­nu un aug­ļus un kār­tī­gi no­svi­nēt. Tā­pat par jaun­a ga­da sā­ku­mu va­ram uz­ska­tīt arī pa­va­sa­ra saul­grie­žus, kad Sau­le no­nāk tā dē­vē­ta­jā pa­va­sa­ra pun­ktā jeb Auna zo­di­aka zī­mē, tā­dē­jā­di uz­sā­kot jaun­u ce­ļu zo­di­aka ap­lī. 2016. ga­dā tas no­tiks 20. mar­tā plkst. 1.34 pēc Lat­vi­jas lai­ka. As­tro­lo­ģi­jā past­āv uz­skats, ka ar šo brī­di sā­kas arī ga­da val­do­šās pla­nē­tas ie­dar­bī­ba, un tad no Ju­pi­te­ra aiz­gād­nie­cī­bas sta­fe­ti pār­ņems Marss.

Pēc svi­nē­ša­nas

Ja ne­tiks ņem­ti vē­rā «Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» ie­tei­ku­mi par mē­re­nī­bu un at­slo­dzi, tad pēc ga­ra­jām svēt­ku brīv­die­nām var nāk­ties vel­tīt ļo­ti lie­las pū­les ve­se­lī­bas at­gū­ša­nai. Kas ku­ram var pa­lī­dzēt?

AUNS

Spē­kus at­gūt va­rat pir­tī, sau­nā vai ie­sais­to­ties mē­re­nās spor­tis­kās ak­ti­vi­tā­tēs. Spē­ci­no­šai mal­tī­tei var pie­vie­not aro­mā­tis­ko roz­ma­rī­nu.

VĒR­SIS

Vē­lams aiz­braukt pie da­bas – past­ai­gā­ties vai rā­mi iz­laist kā­du lī­ku­mi­ņu ar slē­pēm. Pa­lī­dzēs pie­na pro­duk­ti un aro­mā­tis­ka ka­di­ķī­ša pa­kū­pi­nā­ša­na.

DVĪ­ŅI

Pēc bal­lē­ša­nās va­jag kār­tī­gi iz­gu­lē­ties, jo miegs ir vie­nas no vis­la­bā­ka­jām zā­lēm. Va­rat ie­dzert ķi­me­ņu tē­ju un klau­sī­ties rā­mu, me­di­ta­tī­vu mū­zi­ku.

VĒ­ZIS

Kār­tī­gi iz­gu­lie­ties un tad do­die­ties past­ai­gā iz­bau­dīt zie­mas aina­vas – vē­lams pie jū­ras. Par la­bu nāks arī pirts, pie­na pro­duk­ti un me­li­sas tē­ja.

LAU­VA

Ener­ģi­ju un mun­dru­mu at­gūt pa­lī­dzēs cit­rus­aug­ļi un C vi­ta­mīns. Va­rat ie­dzert maz­ma­zī­ti­ņu mal­ci­ņu kon­ja­ka. Par la­bu nāks sil­ta van­na ar ķi­me­nēm.

JAU­NA­VA

Dze­riet zā­ļu tē­jas, pa­ga­ta­vo­jiet dzē­rie­nu no svai­gām pi­par­mēt­rām un cit­rus­aug­ļiem vai lie­to­jiet pie­na pro­duk­tus. Iz­ejiet rā­mā past­ai­gā.

SVA­RI

Lie­to­jiet ūde­ni un no­mie­ri­no­šas tē­jas. La­bi de­rēs to­ni­zē­jo­ša van­na ar ķi­me­nēm, ba­zi­li­ku, roz­ma­rī­nu vai prie­žu eks­trak­tu. Uz­tu­rie­ties svai­gā gai­sā.

SKOR­PI­ONS

Tā kā Skor­pi­oni ir stip­ri mie­sā un ga­rā, svēt­ku svi­nē­ša­na vi­ņus ie­tek­mē vi­sai maz. Ja nu pa­tie­šām nav la­bi, tad jā­dzer at­tī­ro­šas un to­ni­zē­jo­šas tē­jas.

STRĒL­NIEKS

Kar­sta sā­tī­ga zu­pa – so­ļan­ka, borščs vai ro­soļ­ņiks – būs tie­ši rei­zē. Tā­pat kā ābo­lu su­la vai žā­vē­tu ābo­lu tē­ja. Pēc tam var do­ties ne­lie­lā ek­skur­si­jā.

ME­ŽĀ­ZIS

Me­žā­ži iz­ce­ļas gan ar stip­ru ve­se­lī­bu, gan paš­dis­cip­lī­nu, tā­pēc pēc­svēt­ku sa­gu­ru­ma var­bū­tī­ba ir nie­cī­ga. Bet, ja nu kas, tad vien­kār­ši jā­do­das past­ai­gā.

ŪDENS­VĪRS

Rem­de­na van­na vai kontra­stdu­ša uz­la­bos paš­sa­jū­tu, tā­pat kā vien­kār­ša lau­ku pirts ar bēr­zu slo­ti­ņām. Un pie­de­vām – aro­mā­tis­ka pi­par­mēt­ru tē­ja.

ZI­VIS

Pēc bal­lī­tes at­labt pa­lī­dzēs daudz šķid­ru­ma, jeb­kā­dos vei­dos. Dze­riet zā­ļu tē­jas, da­bī­gās su­las vai mi­ne­rāl­ūde­ni. Ejiet van­nā, pir­tī vai uz ba­sei­nu.

Svarīgākais