ASTROLOĢIJA: Oktobris. Radošas veiksmes un politiskas neveiksmes

© F64

Oktobra sākumā vēl turpināsies piņķerīgais retrogrādā Merkura stāvoklis, kad nevajadzētu ķerties pie jauniem darbiem. Lietišķām lietām mēnesis ir visai viduvējs, bet valsts politikā sarežģīts. Toties radošiem cilvēkiem var būt iedvesmas uzrāviens.

Radošais piesitiens

Oktobris aizritēs Svaru zīmē, kas tiecas pēc harmonijas, līdzsvara un dailes, bet spēj arī parādīt savu kardinālo dabu. Šīs zīmes aizgādībā ir radošā un modes pasaule, kā arī tieslietas, kas prasa racionālu pieeju un konkrētību. Svaru kausi allaž jātur līdzsvarā. Šajā periodā dzimušie bērni var būt gan ar dotumiem dažādās mākslās, gan finansēs, gan jurisprudencē. Viņu dzimšanas kartēs arī prāta un komunikācijas planēta atradīsies Svaru zīmē, tādējādi pastiprinot tās ietekmi. Pati daiļuma un mīlestības planēta Venera līdz 8. oktobrim būs Lauvas zīmē. Tas ir spožu uznācienu, greznu pasākumu un māksliniecisku izpausmju laiks. Dzīves krāsu performance. Pēc tam tā atradīsies Jaunavā, pastiprinot kritisku pieeju un stingrāku formu ievērošanu.

Savukārt 23. oktobrī pulksten 20.47 Saule nonāk Skorpiona zīmē, kas ir enerģētiski visspēcīgākā visā zodiaka aplī. Tas ir dziļākās būtības un patiesības meklējumu laiks. Skorpiona pārziņā ir transformācijas un dzīvības un nāves tēmas.

Labākie laiki saimniekošanai

Oktobrī varam atgriezties pie saimnieciskās rosības, taču jāskatās, ko tieši plānots darīt. Kā jau vienmēr, ir tēmas, kurās jāievēro piesardzība. Žurnāls Praktiskā Astroloģija atgādina, ka no 17. septembra līdz 9. oktobrim retrogrādā stāvoklī atrodas Merkurs, kas rada piņķerīgas situācijas ar dokumentiem, sarunām, pārrunām, darījumiem. Šajā laikā var darīt ātri paveicamus darbus vai veidot uzņēmumus, kas strādā ar īstermiņa projektiem, izdevējdarbību vai kursu tematiku, bet tas nav piemērots ilgtermiņa pasākumiem. Pēc tam, no 14. oktobra, sākas augošā Mēness periods, kad var aktīvāk pievērsties saimniekošanai.

Darījumu pārrunām derēs 14., 15. un 16. datums, kad Mēness atrodas lietišķajā Skorpionā un pēc tam pāriet veiksmīgajā un optimistiskajā Strēlniekā. Savukārt naudas darījumiem piemērotākas ir mēneša pēdējās dienas, no 26. līdz 29. oktobrim. Līdz tam ļoti jāseko, lai kontā ienāk viss, kam tur jābūt, un lai laikus un precīzi tiek nomaksāti nodokļi.

Ar jaunu uzņēmumu reģistrāciju jābūt uzmanīgiem un jāizvērtē katra konkrētā gadījuma «par» un «pret». Šajā mēnesī reģistrētām firmām iespējama gan naudas bremzēšanās, gan neskaidrības ar maksājumiem un nodokļiem, kā arī sarežģījumi ar dokumentiem un juridiskām tēmām. Taču katra situācija jāskata individuāli, jo astroloģijā, kā zināms, nav universālu recepšu visiem, atgādina Praktiskā Astroloģija.

Valstiskas lietas

Aplūkojot Latvijas valsts un valdības astroloģiskās kartes, redzams, ka oktobrī, un it sevišķi mēneša pirmajā pusē, ir problemātiskas kombinācijas – opozīcija starp tautu un varu (tāda ir arī Latvijas pamathoroskopā) un nestabilitāte. Tas nozīmē, ka, iespējams, tiks apspriesti vai pieņemti tautā nepopulāri lēmumi un arī valdības pozīcijas var nebūt stabilas.

Mēneša pirmajā pusē iespējamas problēmas ar budžeta izpildi un citiem valstiska mēroga finanšu jautājumiem. Pēc tam situācija varētu kļūt labāka. Mēneša otrā pusē nav labs laiks veselības aprūpes, valsts pārvaldes, pedagoģijas un kultūras jautājumu risināšanai.



Svarīgākais