Atkārtoti veiks pudelēs pildītā dzeramā ūdens kvalitātes pārbaudes

Lai apzinātu iedzīvotājiem pārtikas veikalos pieejamā dzeramā ūdens kvalitāti, birojs "Dabīgs produkts" sadarbībā ar Vides un dabas resursu analīzes akreditēto laboratoriju "Vides audits" veiks ūdens kvalitātes mērījumus vairāku ražotāju ūdenim, aģentūrai BNS pavēstīja "Dabīga produkta" pārstāve Ieva Rozenberga.

Saskaņā ar viņas teikto kvalitātes pārbaudes tiks veiktas vairākiem nejauši izvēlētiem dzeramā ūdens paraugiem, kas nopērkami Latvijas pārtikas veikalos. "Ūdens ir ļoti labvēlīga vide dažādu mikroorganismu attīstībai, tādēļ analīzes tiks ņemtas gan tūlīt pēc pudeles atvēršanas, gan arī nogaidot trīs dienas jau pēc pudeles atvēršanas, lai tādējādi iegūtu informāciju par to, kādi mikroorganismi savairojas ūdenī, ja tas netiek tūlīt izlietots," norādīja Rozenberga.

Kvalitātes mērījumus "Dabīgs produkts" veiks atkārtoti un vēlas to padarīt par regulāru aktivitāti, lai tādējādi dotu iedzīvotajiem pārliecību par ūdens kvalitāti un mudinātu ražotājus, uzpildītājus un tirgotājus ar lielāku rūpību izturēties pret ūdens uzglabāšanu, sacīja "Dabīga produkta" pārstāve.

"Ūdens ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, tādēļ, ja vēlamies dzīvot veselīgi, mums jādzer tīrs un dabisks ūdens. Lai informētu un izglītotu sabiedrību par ūdens kvalitāti veikalos, pārbaudes jāveic regulāri. Nereti cilvēki pudelēs pildīto ūdeni neizlieto uzreiz, tādēļ svarīgi saprast, kā to labāk uzglabāt, lai nodrošinātu kvalitāti ilgāka laika periodā," pastāstīja "Vides audita" valdes priekšsēdētāja Zeltīte Strazda.

Ūdens analīzes tiks veiktas tuvāko nedēļu laikā.

"Vides audita" laboratorija sākusi darbību 2001.gadā un akreditēta kopš 2002.gada. Laboratorija ir viena no lielākajām laboratorijām Latvijā vides un dabas resursu paraugu ņemšanā un testēšanā, nosakot gan kvalitātes rādītājus, gan piesārņojuma līmeni.

Birojs "Dabīgs produkts" veidots, lai veicinātu dabisku produktu patēriņu Latvijā, informētu sabiedrību par iespējām un nozīmību izvēlēties uzturā lietot dabiskus Latvijas produktus, kas nesatur kaitīgas vielas un kuru ražošana nenodara ļaunumu organismam un dabai.

Svarīgākais