Autobusu kompānija "Nordeka" paredz darbinieku atlaišanu

Autobusu firma "Nordeka" līdz ar valdības lēmumu būtiski samazināt šā gada valsts budžetā dotāciju sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem starppilsētu maršrutu tīklā paredz atlaist daļu darbinieku un realizēt atbrīvojušos autobusus, sacīts kompānijas publiskotajā informācijā biržai "NASDAQ OMX Riga".

Kompānijā informē, ka Autotransporta direkcija (ATD), reaģējot uz valdības lēmumu būtiski samazināt 2011.gada valsts budžetā dotāciju sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem starppilsētu maršrutu tīklā, ir samazinājusi "Nordekai" ar 2008.gadā noslēgtajiem koncesijas līgumiem noteikto starppilsētu pasažieru pārvadājumu gada apmēru kopumā par vienu miljonu kilometru, un sagaidāms, ka šis apmērs samazināsies vēl par vienu miljonu kilometru.

"Līdz ar to uzņēmumam būs jāatlaiž daļa darbinieku un jārealizē atbrīvojušies autobusi," atzīst "Nordekas" vadība.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka no 1.augusta ATD slēgusi 112 autobusu reisus atsevišķos maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē "Centrs-1". Reisu skaits samazināts maršrutā Rīga-Sloka (atcelti 27 reisi), Rīga-Dubulti (atcelti 46 reisi), Rīga-Ogre (atcelti 15 reisi), bet autobusu maršruts Rīga-Tukums slēgts. Izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos veiktas arī maršrutā Rīga-Bauska (atcelti seši reisi un mainīti citu reisu izpildes laiki), bet maršruts Aizkraukle-Sigulda slēgts.

"Nordeka" ir viens no lielākajiem Latvijas pasažieru autopārvadājumu uzņēmumiem, kas apkalpo autobusu maršrutus Latvijā. Autobusu firmas lielākais īpašnieks ir "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis, kuram pieder 48% no kopējā balsu skaita. Kompānijas "Nordeka" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Svarīgākais