Ministrijas pieprasa par 12 miljoniem latu vairāk, nekā var atļauties

Pirmajā pusgadā ministrijas no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jau pieprasījušas par 12 miljoniem latu vairāk, nekā tās kopumā var atļauties.

Finanšu ministrijas Budžeta departamenta vadītāja Ilonda Stepanova žurnālistiem otrdien paskaidroja, ka ministriju pieprasījums ir par 12 miljoniem latu lielāks nekā pieļaujamā summa, kādu valdība var piešķirt no speciālās budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Ministrijā informēja, ka šā gada budžeta likumā šai programmai tika atvēlēti 13,92 miljoni latu, taču likums ļauj palielināt finansējumu līdz 0,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb vēl par 26,832 miljoniem latu – līdz 40,752 miljoniem latu.

Pašlaik neparedzētiem gadījumiem jau piešķirti kopumā 28,814 miljoni latu un tādējādi pieejamais atlikums ir 11,938 miljoni latu. Savukārt ministrijas iesniegušas pieprasījumus par 22,301 miljonu latu, kas kopā ar minimālo nesadalāmo rezervi divu miljonu latu apmērā veido 24,301 miljonu latu.

Stepanova atzina, ka tādējādi valdībai būs jālemj, kurām ministrijām atteikt.

Lielāko papildu finansējumu prasa Satiksmes ministrija ceļu remontiem.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais