Akcīzes nodokļa palielināšana Rīgas bāros nav izraisījusi cenu kāpumu alkoholiskajiem dzērieniem

Akcīzes nodokļa palielināšana stiprajam alkoholam Rīgas bāros nav izraisījusi šo dzērienu cenu kāpumu, apliecināja aptaujātie Rīgas bāru pārstāvji.

Restorānu un bāru "Bbārs" un "Balzambārs" īpašnieka "B-bārs" pārstāvis Guntis Kalējs sacīja, ka dzērienu cenas "B-bāros" nav mainītas akcīzes nodokļa paaugstināšanas dēļ. "Cenas nav pieaugušas, kategoriski nē," uzsvēra Kalējs un piebilda, ka cenu celšana dzērieniem nozīmētu bāru aizslēgšanu.

Kalējs apliecināja, ka arī tuvākajā laikā "B-bārs" neplāno cenu palielināšanu alkoholiskajiem dzērieniem. "Līdz ar ēdienkartes maiņu cenas pie mums atsevišķās pozīcijās varētu samazināties pat par 30–40%," atzina "B-bāra" pārstāvis.

Arī Vecrīgas restorāna–bāra "Garāža" pārstāve norādīja, ka cenas bārā akcīzes nodokļa dēļ nav paaugstinātas. "Pagaidām nav plānots cenu paaugstinājums," viņa teica.

Tāpat bāra "Just" pārstāvis apliecināja, ka alkoholisko dzērienu cenas bārā nav mainītas pēc 1.jūnija, kad pieauga akcīzes nodokļa likme stiprajam alkoholam.

Jau vēstīts, ka no 1.jūnija pieauga akcīzes nodoklis stiprajam alkoholam no 890 līdz 940 latiem par 100 litriem absolūtā spirta.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais