VID izveidota ekspertu komisija, lai vērtētu EDS darbības traucējumus

© vid.gov.lv

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) izveidota ekspertu komisija, lai izvērtētu elektroniskās deklarēšanās sistēmas (EDS) darbības traucējumus, to iemeslus un sagatavotu priekšlikumus situācijas risinājumam, pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID paskaidroja, ka šāda informācija sniegta VID finanšu ministram Andrim Vilkam iesniegtajā ziņojumā par problēmām EDS, to iemesliem, kā arī konkrētām plānotām darbībām un termiņiem situācijas risināšanai.

Ziņojumā ministram arī sniegta sīka informācija par EDS darbības traucējumiem, to iemesliem un novēršanas gaitu.

VID arī norādīja, ka kopš šā gada 29.aprīļa vakara, kad EDS tika uzstādīts sistēmas izstrādātāju "Exigen Services" piegādātais risinājums, sistēmas lēndarbības problēmas vairs nav konstatētas.

Finanšu ministra Andra Vilka preses sekretāre Aiga Aizpuriete aģentūrai BNS pavēstīja – tā kā īstermiņa tehniskās problēmas ir novērstas un VID apņemas uzlabot informācijas sistēmu darbību un stingrāk kontrolēt EDS darbību ilgtermiņā, ministrs neizskata iespējas piemērot soda sankcijas.

Jau ziņots, ka gada pārskatu iesniegšanas pēdējās dienās uzņēmēji saskarās ar milzīgām tehniskām problēmām darbā ar EDS. Uzņēmēji arī sūdzējās par informācijas trūkumu, jo nebija droši, ka spēs izpildīt likuma prasības par pārskatu iesniegšanu līdz 1.maijam EDS problēmu dēļ.

Vilks 29.aprīlī uzdeva VID vadītājai Nelijai Jezdakovai nekavējoties sniegt informāciju par problēmām ar EDS.