Daudzbērnu ģimenes var pieteikties "Latvenergo" papildu elektroenerģijai par starta tarifu

Daudzbērnu ģimenes no svētdienas var pieteikties Latvijas energokompānijas "Latvenergo" papildu 2400 kilovatstundām (kWh) elektroenerģijas par starta tarifu, pavēstīja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš uzsvēra, ka daudzbērnu ģimenes varēs norēķināties par patērēto elektroenerģiju pēc iepriekšējā tarifa par kopumā 3600 kWh gada ietvaros, skaitot no 1.aprīļa.

Siksnis klāstīja, ka jaunie elektroenerģijas tarifi, kas stājušies spēkā 1.aprīlī, paredz katrai mājsaimniecībai par pirmajām gada laikā patērētajām 1200 kWh samaksu pēc starta tarifa (0,0825 lati par kWh, Ls/KWH), savukārt no 1201. kWh – pēc pamata tarifa (0,1074 Ls/kWh). "Tomēr, ņemot vērā to ģimeņu vajadzības, kurās ir vismaz trīs bērni, un tādēļ iespējamo paaugstināto elektroenerģijas patēriņu, "Latvenergo" palielinās šīm ģimenēm piešķiramo kilovatstundu apmēru par pazemināto tarifu par 2400 kWh," viņš sacīja.

Pēc viņa teiktā, daudzbērnu ģimeņu atbalstu varēs saņemt tās ģimenes, kuru apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu līdz 18 gadu vecumam. Atbalsts tiks piešķirts ģimenes mājsaimniecībai un pieteikties atbalsta saņemšanai aicināti ģimenes pārstāvji, kam ar "Latvenergo" noslēgts elektroenerģijas piegādes līgums. Pieteikties 2400 kWh par starta tarifu varēs kompānijas mājaslapā www.latvenergo.lv vai jebkurā "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrā.

Pieteikties varēs no 2011.gada maija līdz augusta beigām.

Lai pārbaudītu daudzbērnu ģimenes statusu, "Latvenergo" izmantos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistra datus par vecākiem, kuru apgādībā ir trīs un vairāk bērnu līdz 18 gadu vecumam. Situācijās, kad dati par daudzbērnu ģimeni var nebūt atrodami reģistrā (piemēram, vecāki ir šķīrušies, bet pēc tam apprecējušies otrreiz, un katram ir savi bērni, bet visi dzīvo kopā), daudzbērnu ģimenes vecāki aicināti pieteikties atbalstam klātienē – "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrā, līdzi ņemot dokumentus, kas apliecina bērnus katram vecākam, un laulības apliecību.

Ekonomika

Aptuveni divās trešdaļās apdzīvoto vietu, kur siltumapgādi nodrošina regulēti pakalpojumu sniedzēji, siltumenerģijas tarifi oktobrī būs zemāki nekā gadu iepriekš, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apkopotie dati. SPRK ik nedēļu saņem siltumenerģijas tarifus vērtēšanai, tostarp ir komersanti, kuriem tarifs mainās vairākas reizes gadā. Oktobrī zemāki tarifi spēkā stāsies 34 komersantiem, bet septiņiem – pieaugs, informē SPRK.