Tirgotāji: šogad lielāks pieprasījums pēc baltajām olām nekā pērn

© skanpix

Šogad novērojams lielāks iedzīvotāju pieprasījums pēc baltajām olām nekā pērn Lieldienu nedēļā, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa norādīja, ka šogad uzņēmuma veikalos pieejamas 15 veidu olas. Vienlaikus Eniņa atzina, ka baltās olas tiek piegādātas no ārvalstīm. "Šogad baltās olas "Rimi" ir par 15% lētākas nekā pagājušajā gadā, un tās tiek pirktas aktīvāk nekā pērn," sacīja "Rimi Latvia" pārstāve un minēja, ka kopējais balto olu noiets pirmssvētku nedēļā "Rimi Latvia" tīklā bija trīs reizes lielāks nekā pērn šajā periodā.

Eniņa informēja, ka, iestājoties siltākam laikam, pircēji aktīvi iegādājas piknika piederumus, kā arī puķu un dārzeņu sēklas. "Patlaban sēklas pērk aktīvāk nekā pērn šajā laikā, pieaugums ir par vairāk nekā 20%," pavēstīja uzņēmuma pārstāve un atzina, ka tuvākajā laikā tas noteikti pieaugs vēl straujāk. Visvairāk "Rimi Latvia" veikalos pašlaik pērk diļļu, smaržīgo puķuzirņu un īso gurķu sēklas.

Arī mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārtikas preču grupas vadītājs Jānis Šēnfelds klāstīja, ka šogad, kā jau katru gadu, pieaugusi pircēju interese par olām. "Salīdzinot ar martu, pieprasījums palielinājies par 82%," teica Šēnfelds.

Pēdējā mēneša laikā pārdošanas apmēri 3,7 reizes auguši arī skābajam krējumam, 2,3 reizes Latvijas gurķiem, 2,2 reizes miltiem un par 82% - majonēzei.

Savukārt veikalu "IKI" un "Cento" apsaimniekotāja "Palink" mārketinga vadītāja Agnese Upīte-Upeniece norādīja, ka, tuvojoties Lieldienām, kā ik katru gadu veikalos pieaudzis pircēju skaits. "Plānojam, ka pircēju aktivitāte būs līdzīgā līmenī kā pagājušogad," sacīja Upīte-Upeniece.

"Pēc iepriekšējo gadu pieredzes, "IKI" veikalos nedēļā pirms Lieldienām visvairāk pērk baltās olas, šokolādes olas, dažādu veidu majonēzes, īpašos Lieldienu izstrādājumus - kuličus, kā arī dārzeņus un augļus," informēja "Palink" pārstāve un uzsvēra, ka "tieši baltās olas ir viens no visvairāk pirktajiem produktiem". Upīte-Upeniece atgādināja, ka tāpēc, tuvojoties Lieldienām, "Palink" palielinājis balto olu iepirkuma apmērus. ""Palink" iepirks baltās olas no Latvijas ražotājiem," paskaidroja uzņēmuma pārstāve un piebilda, ka balto olu cena nav būtiski mainījusies, salīdzinot ar pagājušo gadu, un Lieldienu periodā arī nemainīsies.

Upīte-Upeniece atzina, ka, tuvojoties svētkiem, cilvēki savam galdam sarūpē arī dažādas uzkodas - sierus, šķinķi un tamlīdzīgus produktus. Vienlaikus "Palink" pārstāve minēja, ka pirmssvētku nedēļā pieaugusi arī alkoholisko dzērienu pārdošana. "Īpaši dzirkstošajiem un deserta vīniem un degvīnam," teica uzņēmuma pārstāve.

Jau vēstīts, ka šogad baltās olas Lieldienām tirgotāji iepērk gan no ārzemju, gan Latvijas olu ražotājiem.