Aicina iedzīvotājus izmantot iespēju aprīlī norēķināties par elektrību vēl pēc līdzšinējā tarifa

Latvijas energokompānija "Latvenergo" aicina iedzīvotājus izmantot iespēju aprīlī norēķināties par elektrību vēl pēc līdzšinējā tarifa.

"Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis pavēstīja - lai arī piektdien stājas spēkā jaunie diferencētie elektroenerģijas tarifi mājsaimniecībām, jaunā pieeja norēķinu un uzskaites kārtībā sāksies no maija.

"Pēdējais mēnesis, kurā var norēķināties par elektroenerģiju pēc iepriekšējās tarifu struktūras, ir 2011.gada aprīlis. Tādēļ "Latvenergo" aicina līdzšinējā kārtībā veikt norēķinus par martu un citiem mēnešiem, ja šādas saistības iekavējušās, pretējā gadījumā starta tarifa 1200 kilovatstundas par pazemināto tarifu var gadīties iztērēt priekšlaicīgi," viņš norādīja.

Siksnis informēja, ka no 7.aprīļa "Latvenergo" pastiprināti informēs klientus ar mediju starpniecību par norēķiniem un elektroenerģijas uzskaiti. "Jau pašlaik ir būtiski papildināta informācija par jauno tarifu piemērošanas, uzskaites un norēķinu kārtību "Latvenergo" mājaslapā sadaļā "Tarifs 2011"," viņš piebilda.

"Latvenergo" elektroenerģijas gala tarifs patērētājiem no piektdienas pieaug par 21%. Paredzēts, ka jaunie tarifi neskars 61% "Latvenergo" klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kilovatstundām (kWh). No 1.aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais starta tarifs - 0,0825 lati (Ls)/kWh. Savukārt no 1201 kWh tiks piemērots pamata tarifs - 0,1074 Ls/kWh. Paplašinot "Latvenergo" īstenoto sociālā atbalsta programmu, daudzbērnu ģimenes pēc 1.aprīļa ar starta tarifu varēs norēķināties papildus par 2400 kWh, savukārt trūcīgās ģimenes ar bērniem saņems 500 kWh par brīvu.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais