FM ar VID vērtēs iespējas praksē ieviest slikto uzņēmumu sarakstu

Finanšu ministrija (FM) kopīgi ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) izvērtēs iespējas praksē ieviest slikto uzņēmumu sarakstu, informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Pēc viņas teiktā, FM ir informēta par uzņēmēju ierosinājumu ēnu ekonomikas apkarošanai ieviest ne tikai uzticamo komersantu sarakstu, bet arī slikto uzņēmumu sarakstu. FM šā ierosinājuma praktisku ieviešanu vērtēs.

"Kopumā jebkura iniciatīva, kas ir vērsta uz nodokļu samaksas veicināšanu un it īpaši, ja tiek virzīta partnerībā ar nodokļu maksātājiem, ir apsveicama," atzina Melnace.

Jau vēstīts - lai samazinātu ēnu ekonomiku Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācija ierosinājusi veidot arī slikto uzņēmumu sarakstu. Par šāda saraksta nepieciešamību panākta arī konceptuāla vienošanās ar VID.

FM un VID ir jau sācis uzticamo uzņēmēju saraksta pilotprojektu. Sarakstu sākts veidot, izpildot ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas konkurences nodrošināšanas plānā doto uzdevumu, un Baltajā sarakstā uz brīvprātības principa piedalīsies lielākie uzņēmumi, kas līdz šim ir korekti kārtojuši ar valsti nodokļu samaksas saistības. Pilotprojekts tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.