"Latvenergo" plāno iegādāties transformatorus Pļaviņu HES

© Ojārs Lūsis

Latvijas energokompānija "Latvenergo" plāno iegādāties transformatorus Pļaviņu hidroelektrostacijai (HES), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums.

"Latvenergo" ir izsludinājis konkursu par transformatoru piegādi Pļaviņu HES rekonstrukcijas projektam. Konkursa uzvarētājam darbi būs jāveic no šā gada 8.augusta līdz 2013.gada beigām.

Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 19.aprīlim.

"Latvenergo" lielāko daļu ražotās enerģijas iegūst trīs valstī lielākajās hidroelektrostacijās. Tajās vidēji saražo 70% no kopējā saražotā elektroenerģijas daudzuma. Ķeguma HES kopējā jauda ir 264,1 MW, Pļaviņu HES - 868,5 MW un Rīgas HES - 402 MW. "Latvenergo" elektroenerģiju ražo divās termoelektrostacijās Rīgā.

"Latvenergo" pieder valstij. Pēc "Lursoft" informācijas, "Latvenergo" 2009.gadā strādāja ar 609,751 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā 2008.gadā, un guva 20,23 miljonu latu peļņu, kas savukārt ir pieaugums 2,2 reizes.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais