Rīgas brīvostas konkursa par infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā piesakās trīs pretendenti

Rīgas brīvostas konkursa par infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā otrajā kārtā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti, liecina Rīgas brīvostas pārvaldes mājaslapā publicētā informācija.

Uzaicinājumus piedalīties projekta "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra Rīga, Latvija" būvniecības iepirkuma otrajā kārtā Rīgas brīvostas pārvalde izsūtīja visiem pretendentiem, kas tika atzīti par piemērotākajiem vērienīgā projekta realizācijai konkursa pirmajā kārtā. Pieteikumus līdz noteiktā termiņa beigām - 17.februāra pusdienlaikam - iesniedza trīs kompānijas - "Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft", personu apvienība "Aarsleff-Merko" un pilnsabiedrība "BMGS S".

Brīvosta norāda, ka saimnieciski izdevīgākais piedāvājums tiks noteikts, izvērtējot piedāvājuma cenu, kur maksimālais punktu skaits tiek piešķirts piedāvājumam ar viszemāko cenu, un tiks vērtēts arī darba organizācijas novērtējums - piedāvātā plānoto būvdarbu apraksta atbilstība tehniskajai specifikācijai un tehniskajam projektam. Tāpat brīvosta vērtēs darbu izpildes termiņu, avansa maksājuma apmēru un piedāvāto garantijas laiku.

Projekts "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra Rīga, Latvija" ir aktuāls jau kopš 2005.gada, kad Rīgas dome apstiprināja Rīgas pilsētas attīstības programmu 2006.–2018.gadam. Programma paredzēja atbrīvot Andrejsalas un Eksportostas teritorijas un pārcelt kravu pārkraušanas operācijas kopā ar termināļu operatoriem uz Daugavas kreisajā krastā esošo Krievu salu, tādējādi atbrīvojot Rīgas vēsturisko centru no saimnieciskās darbības radītajiem putekļiem, trokšņiem un autotransporta.

Infrastruktūras izveide Krievu salā aptver 56 hektārus lielu teritoriju, kas tiks aprīkota ar četrām dziļūdens piestātnēm ar kopējo garumu 1180 metru. Projekts paredz arī visu nepieciešamo autoceļu un dzelzceļa pievedceļu un inženiertehnisko komunikāciju izbūvi ostas teritorijā.

Rīgas brīvostas uzņēmumos šogad janvārī apkalpoti gandrīz 2,7 miljoni tonnu kravu, kas ir par 23,3% vairāk nekā iepriekšējā gada atbilstošajā laika periodā. Savukārt pagājušajā gadā kopumā Rīgas ostā pārkrāva 30,476 miljonus tonnu kravu, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2009.gadā. Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita pērn bija lielākā osta Latvijā.

Svarīgākais