Pērn pieaudzis pārtikas uzņēmumu skaits

2010. gadā pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu skaits Latvijā ir palielinājies par 584 uzņēmumiem jeb 2%, tādējādi pērn Latvijā darbojās 29 425 uzņēmumi, kas nodarbojas ar pārtikas ražošanu, izplatīšanu un sabiedrisko ēdināšanu, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta dati.

Galveno uzņēmumu skaita pieaugumu – 19 % veido mājražotāji, kuri pērn ir uzsākuši uzņēmējdarbību ar atvieglotiem noteikumiem, pērn reģistrējās 71 mājražotājs. Tāpat par gandrīz 50% pieaudzis biškopības produktu primārās ražošanas uzņēmumu skaits.

Pēc PVD veiktajām pārbaudēm, kosntatēts, ka tikai 18,9% no pārbaudītajiem pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiema pilnībā atbilst prasībām, 80,8% no uzņēmumiem konstatētas noteiktas neatbilstības, kas gan neietekmē, kas gan neietekmē pārtikas drošumu, savukārt 0,3 % uzņēmumu prasībām neatbilst. Tiek atzīts, ka lielāko daļu trūkumu veido uzņēmuma paškontroles sistēmas nepilnības.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).