Rīgas 1.slimnīcai elektroenerģiju nākamos divus gadus piegādās "Latvenergo"

© f64

Rīgas 1.slimnīcai elektroenerģiju nākamos divus gadus piegādās Latvijas energokompānija "Latvenergo", pavēstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Plānots, ka Rīgas 1.slimnīca gadā patērēs aptuveni divas gigavatstundas elektroenerģijas.

Pēc viņa teiktā, "Latvenergo" konkursā par elektroenerģijas piegādi Rīgas 1.slimnīcai piedāvāja zemāko cenu.

A. Siksnis norādīja, ka līdz ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu un klientu tiesībām brīvi izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju "Latvenergo" kā lielākais elektroenerģijas tirgotājs Latvijā piedalās uzņēmumu un valsts iestāžu izsludinātajos konkursos par elektroenerģijas iepirkumu noteiktam periodam.

Latvijā elektroenerģija brīvajā jeb atvērtajā tirgū jāiegādājas kompānijām, kuru apgrozījums finanšu gada laikā pārsniedz septiņus miljonus latu vai uzņēmumā ir vairāk nekā 50 darbinieku. Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū aktīvi darbojas divas kompānijas - "Enefit" un Latvijas elektroenerģijas kompānija "Latvenergo".

Kompānija "Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

"Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Ekonomika

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.